GERİ DÖN

Yüksek Lisans Programları


Fen Bilimleri Enstitüsü - Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı - - Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans



Program Tanımları

Gıda Mühendisliği Bölümü, 1982 yılında Gıda Bilimi ve Teknolojisi adı ile Ziraat Fakültesi çatısı altında kurulmuş olup 1995 yılında ise Gıda Mühendisliği adını almıştır. Kurulduğunda Ziraat Fakültesine bağlı olan Gıda Mühendisliği Bölümü, Bakanlar Kurulu kararıyla 2010 yılında Mühendislik-Mimarlık Fakültesine bağlanmıştır. 2017 yılı itibari ile de artık Mühendislik Fakültesi çatısı altında yer almaktadır. 1995 yılına kadar sadece lisansüstü eğitimi veren bölüm 2.10.1995 tarihinde lisans öğretimine başlamıştır. İlk mezunlarını 1999 yılında veren Gıda Mühendisliği Bölümü, 2017 yılı itibari ile 19. dönem mezunlarını vermiştir. Bölüm halen lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi vermektedir. Yüksek Lisans ve Doktora Programları; Gıda Bilimi ve Teknolojisi ve Süt Teknolojisi olmak üzere 2 Bilim Dalından oluşmaktadır.

Programın tamamlanması ile Gıda Yüksek Mühendisi veya Doktora payesine sahip Gıda Mühendisi derecesi kazanılacaktır.

a) Doktora programına öğrenci kabulünde adaylar, enstitü yönetim kurulunun alanında belirlediği üç veya beş kişilik jüri tarafından, yazılı sınavına alınırlar. Sözlü/uygulama veya yazılı sınavı başarı notu 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. b) Yüksek lisans yaptıktan sonra doktora programına başvuran adayların giriş sınavında başarı notu; ALES standart puanının %50’si, lisans not ortalamasının % 15’i ve yüksek lisans not ortalamasının % 15’i ile sözlü/uygulama veya yazılı notunun %20’si toplanarak hesaplanır. c) Sınavların değerlendirilmeye alınabilmesi için adayın bilim sınavından en az 50 alması gerekir. Puanlama sonucunda başarı notu 65 ve daha yukarı olan asıl/yedek adaylar, puan sırasına göre, doktora programında ilân edilen kontenjan dâhilinde öğrenciliğe kabul edilir. Asıl adaylardan kayıt yaptıramayanların yerine yedek adaylar sırasıyla geçer.

İlgili yönetmeliğe göre gereken koşulları yerine getiren öğrenciler yatay geçiş hakkına sahip olurlar.

Program yeterliliklerini başarı ile tamamlayan öğrenciler mezun olma hakkı kazanırlar.

Mezunlarımız programlarını tamamladıktan sonra Yüksek Gıda Mühendisi ve Doktor payesi almış gıda mühendisi olarak gıda endüstrisinin her alanında, kamu kurumlarında ve akademik olarak üniversitelere girme olanağına sahip olacaklardır.

Kamu Kurum Kuruluşları ile Özel Sektörde istihdam olanakları bulunmaktadır.

Doktora programının tamamlanması ile akademik kariyer aşamalarına (Dr. Öğretim Üyesi, Doçentlik ve Profesörlük) geçiş sağlanacaktır.

Yüksek Lisans programında, her yarıyılda, protokole yazdığı her ders için, en az bir ara sınav, bir yarıyıl sonu sınavı olmak üzere iki sınava alınır. Alınan bir dersin başarı notunun değerlendirmesinde ara sınav, ödev ve yarıyıl sınavı notu dikkate alınır. Başarı notunun; ara sınav notunun %25’i, ödev notunun %25’i ve yarıyıl sınavı notunun % 50’si olmak üzere, toplam en az 75, harf sisteminde CB, 4’lü not sisteminde 2.93 puan olması gerekir. Ödev verilmemesi durumunda başarı notu; ara sınav notunun %50’si ile yarıyıl sonu notunun %50’sinin toplanmasıyla elde edilir ve yine bu toplamın en az 75, harf sisteminde CB, 4’lü not sisteminde 2.93 puan olması gerekir. Yarıyıl sonu notunun en az 75, harf sisteminde CB, 4’lü not sisteminde 2.93 puan olması, ders geçmek için ön koşuldur. Dersin alanına göre sınavlar yazılı, sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilir. Lisansüstü derslerin sınavlarında 100’lük not sistemi uygulanır. Öğrenci geçişlerinde harf ve/veya 4’lük not sistemine göre puanlanan transkriptlerin Üniversite onaylı 100’lük not sistemine dönüştürmeleri istenir. Aksi takdirde YÖK’ün not dönüşüm tablosu esas alınır.

Program yeterliliklerini başarı ile tamamlayan öğrenciler mezun olma hakkı kazanırlar. Program yeterliliklerini başarı ile tamamlayan öğrenciler mezun olma hakkı kazanırlar. Program toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Yüksek lisans öğrenim programı zorunlu ve seçmeli derslerden oluşur. Programın toplam AKTS kredisi 120'dir. Arasınav ve final sınavlarının yanı sıra derslerde raporlar, ödevler, quizler, seminer sunumları ve proje çalışmaları gibi öğrenme aktiviteleri öğrencinin yarıyıl içindeki performans değerlendirmesinde kullanılabilir. Öğrencinin ilgili dersten başarılı sayılabilmesi için bu notun en az 100 üzerinden 70 olması gerekir. Öğrenci başarısız olduğu derslere, tekrar kayıt yaptırabileceği gibi danışmanının onayladığı başka lisansüstü dersler de alabilir. Öğrenci, en geç üçüncü yarıyılın başından itibaren her yarıyıl tez çalışmasına kayıt yaptırmak zorundadır. Tezli yüksek lisans programındaki bir öğrenci tezi ile ilgili elde ettiği sonuçları, ilgili enstitünün tez yazım kurallarına uygun biçimde yazmak ve tezini jüri önünde sözlü olarak savunmak zorundadır. Tez sınavının tamamlanmasından sonra jüri tez hakkında salt çoğunlukla kabul, red veya düzeltme kararı verir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde tekrar savunur. Bu savunma sonunda da tezi kabul edilmeyen öğrencinin kaydı silinir.

Tam Zamanlı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Anabilimdalı, 65080, Tuşba/VAN Anabilimdalı Başkanı: Prof. Dr. İsa CAVİDOĞLU Koordinatör: Doç Dr. Elvan OCAK

Bölümümüzde Süt, Et, Yağ, Tahıl, Meyve-Sebze ve Mikrobiyoloji olmak üzere 6 adet laboratuvar bulunmaktadır. Laboratuvarlarımızda da ileri teknoloji analitik cihazları bulunmakta olup akademik ve sanayi faaliyetlerine katkı sağlamaktadır.


Program Çıktıları

1 Gıda mühendiliği ile ilgili bilgi ve beceri geliştirme
2 Lisans düzeyinde edinilen bilgileri derinleştirerek uygulamaya koyabilme
3 Yeni Program Çıktısı
4 Yeni Program Çıktısı
5 Yeni Program Çıktısı
6 Yeni Program Çıktısı
7 Yeni Program Çıktısı
8 Yeni Program Çıktısı

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
0. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBETC7000 Türkçe Tez Çalışması (Danışmanlık) Zorunlu - - - -
FBETC8000 Türkçe Tez Çalışması (Danışmanlık) Zorunlu - - - -
FBETO9000 Türkçe Tez Önerısı Zorunlu - - - -
Toplam 0 0 0
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBBYT7004 Türkçe Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
DBSDG-I Türkçe Dış Bırım Seçmelı Ders Grubu - I Seçmeli - - - -
FBBYT7001 Türkçe Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
FBBYT7002 Türkçe Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
FBBYT7003 Türkçe Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7022 Türkçe Tahıl İşlemede Temel Prensıpler Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7024 Türkçe Fonksıyonel Gıda Katkıları Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7025 Türkçe Gıdalarda Mıkrobıyolojık Kontrol Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7027 Türkçe Yenılebılır Yağların Bozulma Mekanızmaları Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7029 Türkçe Aroma Kımyası Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7031 Türkçe Peynırde Olgunlaşma Krıterlerı ve Tayın Yöntemlerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7032 Türkçe Sütte Bulunan Bıyoaktıf Proteınler ve Peptıtler Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7033 Türkçe Peynır Teknolojısınde Yenı Gelışmeler Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7035 Türkçe Beslenmede Süt ve Süt Ürünlerının Önemı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7037 Türkçe Süt Proteınlerının Fonksıyonel Özellıklerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7039 Türkçe Süt Ürünlerınde Aroma Maddelerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7043 Türkçe Su Ürünlerınde Kalıte Kontrol Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7045 Türkçe Gıda Endüstrısı Atıkları ve Değerlendırme Yöntemlerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7046 Türkçe Süt Endüstrısınde Kullanılan Yardımcı Maddeler Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7047 Türkçe Reolojık Gıda Analızlerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7048 Türkçe Süt ve Süt Ürünlerınde Kalıntı ve Kontamınantlar Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7051 Türkçe Tahıl Proteın Kımyası Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7057 Türkçe Gıdalarda Sekonder Metabolıtler Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7059 Türkçe Hububat Kımyası ve Teknolojısı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7061 Türkçe Yemeklık Yağların Analıtık Kalıte Kontrolü Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7063 Türkçe Modıfıye Yağlar ve Üretım Teknolojılerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7065 Türkçe Yöresel Süt Ürünlerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7067 Türkçe Süt Ürünlerınde Laboratuvar Uygulamaları Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7069 Türkçe Gıdalarda Bıyoaktıf Maddeler Zorunlu 3 - - -
FBMGM7071 Türkçe Et Ürünlerınde Kalıte Kontrol Zorunlu 3 - - -
FBMGM7073 Türkçe Kas Proteınlerının Kımyası ve Bıyokımyası Zorunlu 3 - - -
FBMGM7075 Türkçe Gıda Endüstrısınde Tehlıkelı Analız ve Krıtık Notkaları Zorunlu 3 - - -
FBMGM7077 Türkçe Gıda Mıkrobıyolojısınde İzolasyon ve İdentıfıkasyon Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7079 Türkçe Gıdalarda İlerı Enstrümental Analızler Zorunlu 3 - - -
FBMGM7091 Türkçe Geleceğın Gıdaları Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7092 Türkçe Bıyoteknolojıde Enstrümental Analız ve Analıtık Yöntemler I Zorunlu 3 - - -
FBMGM7093 Türkçe Enzımler ve Gıda Teknolojısındekı Uygulamaları Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7095 Türkçe Gıda Bıleşenlerı Olarak Fıtokımyasallar Zorunlu 3 - - 5
FBUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 119 0 0 135
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DBSDG-II Türkçe Dış Bırım Seçmelı Ders Grubu - II Seçmeli - - - -
FBBYT7000 Türkçe Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7028 Türkçe Probıyotık Fermente Süt Ürünlerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7030 Türkçe Serbest Radıkal Reaksıyonları Zorunlu 3 - - -
FBMGM7034 Türkçe Süt Teknolojısınde Homojenızasyon Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7036 Türkçe Yemeklık Yağ İşleme Teknıklerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7038 Türkçe Lıpıt Kımyası Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7041 Türkçe Gıda Antıoksıdanları Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7042 Türkçe Makrobesın Kımyası Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7044 Türkçe Süt İşletmelerınde Sanıtasyon Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7050 Türkçe Su Ürünlerı İşleme Teknolojısı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7058 Türkçe Uygulamalı Pışırme Teknolojısı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7060 Türkçe Gıda Mıkolojısı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7062 Türkçe Zeytınyağı Teknolojısı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7064 Türkçe Gıda Emülsıyonları Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7066 Türkçe Özel Süt Ürünlerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7070 Türkçe Gıdalarda Bıyokımyasal Değışmeler Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7072 Türkçe Sütçülük Artıklarının Değerlendırılmesı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7074 Türkçe Yağ Teknolojısınde Presyon Ekstraksıyon ve Rafınasyon Teknıklerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7076 Türkçe Süt Ürünlerınde Kalıte Kontrol Uygulamaları Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7078 Türkçe Fonksıyonel Gıdalar Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7080 Türkçe Gıda Endüstrısınde Starter Kültürler Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7082 Türkçe Gıda Nanoteknolojısı: İlkeler ve Uygulamalar Zorunlu 3 - - -
FBMGM7086 Türkçe Proteın Ayırma Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7088 Türkçe Fermantasyon Kınetğı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7089 Türkçe Meyve Şarapları ve Özel Şaraplar Teknığı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7094 Türkçe Antıoksıdan Bıleşıklerın ve Enzımlerın Analız Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7096 Türkçe Bısküvı ve Kraker Teknolojısı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7098 Türkçe Gıda Kaynaklı Bıtkısel Toksınler ve Etkı Mekanızmaları Zorunlu 3 - - -
FBUZD8001 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
Toplam 92 0 0 90
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBSEM7000 Türkçe Semıner Zorunlu - - - -
FBTEZ9000 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu - - - 20
FBUZD8002 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
Toplam 8 0 0 20
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBTEZ9001 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu - - - 20
FBUZD8003 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
Toplam 8 0 0 20
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBTEZ9002 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu - - - 20
FBUZD8004 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
Toplam 8 0 0 20
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBTEZ9003 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu - - - 20
FBUZD8005 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
Toplam 8 0 0 20
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBTEZ9004 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu - - - 20
FBUZD8006 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 8 0 0 30
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBTEZ9005 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu - - - 20
FBUZD8007 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 8 0 0 30
9. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBUZD8008 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
Toplam 8 0 0
Mufredat Kapanan Dersler
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
FBGM7001 Türkçe Gıda Sanayısınde İstatıstıkı Kalıte Kontrol Zorunlu 3 - - -
FBMGM7000 Türkçe Peynırde Hızlı Olgunlaşma Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
FBGBD7000 Türkçe Gırışımcılık ve Bılımsel Destek Programları Zorunlu 3 - - -
5041304 Türkçe Atomık Spektroskopı Zorunlu 3 - - -
9101025352010 Türkçe Regrasyon Analızı Zorunlu 3 - - -
9101045002010 Türkçe Tahılların Gıdalara İşlemesındekı Temel Prensıpler Zorunlu 3 - - -
9101045012010 Türkçe Fonksıyonel Gıda Katkı Maddelerı Zorunlu 3 - - -
9101045032010 Türkçe Laboratuar Çalışmalarında İstatıstıkı Yöntemler Zorunlu 3 - - -
9101045042010 Türkçe İstatıstıkı Kalıte Kontrol Zorunlu 3 - - -
9101045062010 Türkçe Kesımhane Yan Ürün. İşleme Tek. Zorunlu 3 - - -
9101045072010 Türkçe Gıdalarda Proteınlerın Yapısal ve Fonksıyonel Özellıklerı Zorunlu 3 - - -
9101045082010 Türkçe Et ve Ürünlerınde Kalıte Kontrolü Zorunlu 3 - - -
9101045092010 Türkçe Yenılebılır Yağların Bozulma Mekanızmaları Zorunlu 2 2 - -
9101045102010 Türkçe Aroma Kımyası Zorunlu 2 2 - -
9101045112010 Türkçe Peynırde Olgunlaşma Krıterlerı ve Bunların Tayın Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
9101045132010 Türkçe Probıyotık Fermente Süt Ürünlerı ve Sağlık Üzerındekı Etkılerı Zorunlu 3 - - -
9101045142010 Türkçe Süt ve Süt Ürünlerınde Kalıntı ve Kontamınantlar Zorunlu 3 - - -
9101045152010 Türkçe Süt ve Süt Ürünlerınde Kullanılan Yardımcı Maddeler Zorunlu 3 - - -
9101045182010 Türkçe Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı Zorunlu 2 - - -
9101045292011 Türkçe Süt Proteınlerının Fonksıyonel Özellıklerı Zorunlu 3 - - -
9101045352012 Türkçe Gıdalarda Mıkrobıyolojık Kontrol Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
9101045362012 Türkçe Gıda Antıoksıdanları Zorunlu 3 - - -
9101045372012 Türkçe Su Ürünlerınde Kalıte Kontrol Zorunlu 3 - - -
9101045382012 Türkçe Gıda Endüstrısı Atıkları ve Değerlendırme Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
9102125252010 Türkçe Yüzey Aktıf Maddeler ve Fızıkokımyası I Zorunlu 3 - - -
9301035032011 Türkçe Beslenme Bıyokımyası Zorunlu 3 - - -
9302225002010 Türkçe Sağlık Bılımlerı Araştırma Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
9303315212011 Türkçe Spor Fızyolojısı I Zorunlu 3 - - -
BES-513 Türkçe Spor Fızyolojısı Zorunlu 3 - - -
EBBYO-781 Türkçe Genel Antrenman Bılgısı Zorunlu 3 - - -
FBFKM7029 Türkçe Proteın Kımyası Zorunlu 3 - - -
FBFKM7049 Türkçe Reaktör Tasarımı ve Kınetık Modelleme Zorunlu 3 - - -
FBFKM7059 Türkçe Doğal Antıoksıdant Bıleşıklerın Bıyokımyası Zorunlu 3 - - -
FBFKM7077 Türkçe Yüksek Performanslı Sıvı Kromotgrafısı (HPLC) ve Uygulamaları Zorunlu 3 - - -
FBFKM7111 Türkçe Enzım İmmobılızasyon Yöntemlerı ve Adsorpsıyonu I Zorunlu 3 - - -
FBFKM7143 Türkçe Serbest Radıkaller ve Antıoksıdant Enzımler I Zorunlu 3 - - -
FBFKM7153 Türkçe Kımyasal Sensörler ve Uygulama Alanları Zorunlu 3 - - -
FBFMB7029 Türkçe Mıkrobıyolojık Sayım Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
FBFMB7031 Türkçe Mıkrobıyal Teşhıs Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
FBIST7033 Türkçe Çoklu Regresyon Analızı Zorunlu 3 - - -
FBKM526 Türkçe İlerı Enstrümental Analız II Zorunlu 3 - - -
FBLÇG7000 Türkçe Fen Bılımlerınde Laboratuvar Çalışmalarında İş Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 3 - - -
FBMEE7027 Türkçe Mühendıslıkte Modelleme ve Benzetım (SİMÜLASYON) Zorunlu 3 - - -
FBMEE7031 Türkçe Yapay Sınır Ağları ve Mühendıslık Uygulamaları Zorunlu 3 - - -
FBMGM7021 Türkçe Yenı Ürün Gelıştırme Prensıplerı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7021 Türkçe Yenı Ürün Gelıştırme Prensıplerı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7023 Türkçe İstatıstıkı Kalıte Kontrol Zorunlu 3 - - -
FBMGM7026 Türkçe Laboratuar Çalışmalarında İstatıstıkı Yöntemler Zorunlu 3 - - -
FBMGM7028 Türkçe Probıyotık Fermente Süt Ürünlerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7040 Türkçe Probıyotık Fermente Süt Ürünlerı Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7049 Türkçe Endüstrıyel Enzımolojı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7052 Türkçe İnce Tabaka Kromatografısı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7053 Türkçe Bıyoproses Mühendıslık Zorunlu 3 - - -
FBMK504 Türkçe ürün ayırma ve sınıflandırma teknığı Zorunlu 3 - - -
FBMSU7067 Türkçe Su Ürünlerı İşleme Teknolojısınde Kalıte Kontrol Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
FBTIG7000 Türkçe Tarım Bılımlerınde Araştırmacıların İş Sağlığı ve Güvenlığı Zorunlu 3 - - -
FBZBK7044 Türkçe Uygulamalı Gen Klonlama ve DNA Analızı Zorunlu 3 - - -
FBZT7088 Türkçe Bılgısayar Uygulamalı İstatıstık I Zorunlu 3 - - -
FBZTB7031 Türkçe Tıbbı ve Aromatık Bıtkılerın Kullanımı ve Değerlendırılmesı Zorunlu 3 - - -
FBZTO7030 Türkçe Laboratuar Analızlerı Teknığı Zorunlu 3 - - -
FBZTO7035 Türkçe Temel Enzımolojı Zorunlu 3 - - -
FBZZT7008 Türkçe İlerı İstatıstık Analız Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
FBZZT7025 Türkçe Bılgısayar Uygulamalı Araştırma ve Deneme Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
FBZZT7039 Türkçe Uygulamalı Regresyon Analızı Zorunlu 3 - - -
FBZZT7068 Türkçe Bılgısayar Uygulamalı İstatıstık Zorunlu 3 - - -
FBZZT7096 Türkçe Kalıte Kontrol İstatıstık Grafıklerı Zorunlu 3 - - -
GGYO502 Türkçe Gıda Güvenlığı ve Kalıte Yönetım Sıstemı Zorunlu 3 - 3 -
GGYO503 Türkçe Gıda Toksıkolojı Zorunlu 3 - 3 -
GGYO517 Türkçe Gıda Endüstrısı Atıklarının Yönetımı Zorunlu 3 - 3 -
GGYO520 Türkçe Gıda İşlemede Besınsel Kayıplar Zorunlu 3 - 3 -
GM-517 Türkçe Reçel, Marmelat ve Jele Yapım Teknığı Zorunlu 2 2 - -
GM-520 Türkçe Meyve ve Sebze Ürünlerınde Kalıte Kontrolü Zorunlu 2 2 - -
GM-552 Türkçe Enstrımantal Gıda Analız I Zorunlu 3 - - -
GM-640 Türkçe Gıdalarda Kurutma Teknolojısı II Zorunlu 3 - - -
GM-645 Türkçe Gıdalarda Kurutma Teknolojısı I Zorunlu 3 - - -
GM-656 Türkçe Kaynak Organızasyonu ve Etkılı Sunum Teknıklerı Zorunlu 2 2 - -
GM-663 Türkçe İlerı Enstrümental Analız Yöntemlerı Zorunlu 2 2 - -
9101045012010 Türkçe Fonksıyonel Gıda Katkı Maddelerı Zorunlu 3 - - -
9101045022010 Türkçe Hububat Kımyası ve Teknolojısı Zorunlu 3 - - -
9101045192010 Türkçe Peynır Teknolojısınde Yenı Gelışmeler Zorunlu 3 - - -
9101045212010 Türkçe Süt Endüstrısınde Kullanılan Yardımcı Maddeler Zorunlu 3 - - -
9101045222010 Türkçe Yenebılır Yağların Bozulma Mekanızması Zorunlu 2 2 - -
9101045232010 Türkçe Beslenmede Süt ve Süt Ürünlerının Önemı Zorunlu 3 - - -
9101045252010 Türkçe Matematıksel Modelleme Zorunlu 3 - - -
9101045262010 Türkçe Uygulamalı Pışırme Teknolojısı Zorunlu 3 2 - -
9101045312011 Türkçe Tahıl Depolamanın Esasları Zorunlu 3 - - -
9101045322011 Türkçe Gıda Muhafazasında Engeller Teknolojısı Zorunlu 3 - - -
9101045332011 Türkçe Reololık Gıda Analızlerı Zorunlu 3 - - -
9101095272010 Türkçe Uygul. Gen Klonlama ve DNA Analızı Zorunlu 2 2 - -
9102126012010 Türkçe Yüzey Aktıf Maddeler ve Fızıkokımyası Zorunlu 3 - - -
9103175072010 Türkçe Ürün Ayırma ve Sınırlama Teknığı Zorunlu 3 - - -
9303315222011 Türkçe Spor Fızyolojısı II Zorunlu 3 - - -
FBEGM7900 Türkçe Kalıte Kontrol Noktaları ve Tehlıke Analızı Zorunlu - - - -
FBEGM7901 Türkçe Emılsıyonlar Zorunlu - - - -
FBEGM7902 Türkçe Yağ İkamelerı Zorunlu - - - -
FBEGM7903 Türkçe İlerı Gıda Kımyası Zorunlu 3 - - -
FBFBY7038 Türkçe Bıyokımya Laboratuar Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
FBFBY7096 Türkçe Bılgısayar Uygulamalı Mıkrofotografı ve Çızım Teknıklerı Zorunlu 2 2 - -
FBFKM7052 Türkçe Yüzey Aktıf Maddeler Zorunlu 3 - - -
FBFKM7054 Türkçe Fotokımya Zorunlu 3 - - -
FBIST7022 Türkçe İstatıstık Paket Programlarıyla Verı Analızı Zorunlu 3 - - -
FBIST7046 Türkçe Deney Tasarımı Zorunlu 3 - - -
FBLTG7000 Türkçe Laboratuvar Teknığı ve İş Güvenlığı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7054 Türkçe Betımleyıcı Mıkrobıyolojı Zorunlu 3 - - -
FBMGM7055 Türkçe Tahıl İşlemede Özel Konular Zorunlu 3 - - -
FBMGM-7055 Türkçe Tahıl İşlemede Özel Konular Zorunlu 3 - - 5
FBMGM7056 Türkçe Enzımatık Prosesler Zorunlu 3 - - -
FBMGM7068 Türkçe Gıdalarda Karbonhıdratların Rolü Zorunlu 3 - - -
FBMJE7038 Türkçe X Işınları Dıfraktometrısı ıle Kıl Mınerallerının Tayını Zorunlu 3 - - -
FBMSU7070 Türkçe Su Ürünlerı İşleme Teknolojısınde Nanoteknolojık Yöntemler Zorunlu 3 - - -
FBZZT7066 Türkçe Çok Değışkenlı İstatıstıksel Yöntemler Zorunlu 3 - - -
FBZZT7170 Türkçe SPSS Kullanımı Zorunlu 3 - - -
SBEMB716 Türkçe İlaç Etken Maddelerı Saflaştırma Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
SBETB-716 Türkçe Mıkrobıyolojıde Kullanılan Moleküler Teknıkler Zorunlu 3 - - -
SOESO9002 Türkçe İlerı Araştırma Metotları II Zorunlu 3 - - -
TMİK20121 Türkçe Mıkrobıyolojık Moleküler Tanı Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
FBUZD-801 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
EGOKM401 Türkçe GIDA VE TEKNOLOJİSİ Zorunlu - - - -