Gıda Mühendisliği Bölümü, 1982 yılında Gıda Bilimi ve Teknolojisi adı ile Ziraat Fakültesi çatısı altında kurulmuş olup 1995 yılında ise Gıda Mühendisliği adını almıştır. Kurulduğunda Ziraat Fakültesine bağlı olan Gıda Mühendisliği Bölümü, Bakanlar Kurulu kararıyla 2010 yılında Mühendislik-Mimarlık Fakültesine bağlanmıştır. 2017 yılı itibari ile de artık Mühendislik Fakültesi çatısı altında yer almaktadır. 1995 yılına kadar sadece lisansüstü eğitimi veren bölüm 2.10.1995 tarihinde lisans öğretimine başlamıştır. İlk mezunlarını 1999 yılında veren Gıda Mühendisliği Bölümü, 2017 yılı itibari ile 19. dönem mezunlarını vermiştir. Bölüm halen lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi vermektedir. Yüksek Lisans ve Doktora Programları; Gıda Bilimi ve Teknolojisi ve Süt Teknolojisi olmak üzere 2 Bilim Dalından oluşmaktadır.
Programın tamamlanması ile Gıda Yüksek Mühendisi veya Doktora payesine sahip Gıda Mühendisi derecesi kazanılacaktır.
a) Doktora programına öğrenci kabulünde adaylar, enstitü yönetim kurulunun alanında belirlediği üç veya beş kişilik jüri tarafından, yazılı sınavına alınırlar. Sözlü/uygulama veya yazılı sınavı başarı notu 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. b) Yüksek lisans yaptıktan sonra doktora programına başvuran adayların giriş sınavında başarı notu; ALES standart puanının %50’si, lisans not ortalamasının % 15’i ve yüksek lisans not ortalamasının % 15’i ile sözlü/uygulama veya yazılı notunun %20’si toplanarak hesaplanır. c) Sınavların değerlendirilmeye alınabilmesi için adayın bilim sınavından en az 50 alması gerekir. Puanlama sonucunda başarı notu 65 ve daha yukarı olan asıl/yedek adaylar, puan sırasına göre, doktora programında ilân edilen kontenjan dâhilinde öğrenciliğe kabul edilir. Asıl adaylardan kayıt yaptıramayanların yerine yedek adaylar sırasıyla geçer.
İlgili yönetmeliğe göre gereken koşulları yerine getiren öğrenciler yatay geçiş hakkına sahip olurlar.
Program yeterliliklerini başarı ile tamamlayan öğrenciler mezun olma hakkı kazanırlar.
Mezunlarımız programlarını tamamladıktan sonra Yüksek Gıda Mühendisi ve Doktor payesi almış gıda mühendisi olarak gıda endüstrisinin her alanında, kamu kurumlarında ve akademik olarak üniversitelere girme olanağına sahip olacaklardır.
Kamu Kurum Kuruluşları ile Özel Sektörde istihdam olanakları bulunmaktadır.
Doktora programının tamamlanması ile akademik kariyer aşamalarına (Dr. Öğretim Üyesi, Doçentlik ve Profesörlük) geçiş sağlanacaktır.
Yüksek Lisans programında, her yarıyılda, protokole yazdığı her ders için, en az bir ara sınav, bir yarıyıl sonu sınavı olmak üzere iki sınava alınır. Alınan bir dersin başarı notunun değerlendirmesinde ara sınav, ödev ve yarıyıl sınavı notu dikkate alınır. Başarı notunun; ara sınav notunun %25’i, ödev notunun %25’i ve yarıyıl sınavı notunun % 50’si olmak üzere, toplam en az 75, harf sisteminde CB, 4’lü not sisteminde 2.93 puan olması gerekir. Ödev verilmemesi durumunda başarı notu; ara sınav notunun %50’si ile yarıyıl sonu notunun %50’sinin toplanmasıyla elde edilir ve yine bu toplamın en az 75, harf sisteminde CB, 4’lü not sisteminde 2.93 puan olması gerekir. Yarıyıl sonu notunun en az 75, harf sisteminde CB, 4’lü not sisteminde 2.93 puan olması, ders geçmek için ön koşuldur. Dersin alanına göre sınavlar yazılı, sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilir. Lisansüstü derslerin sınavlarında 100’lük not sistemi uygulanır. Öğrenci geçişlerinde harf ve/veya 4’lük not sistemine göre puanlanan transkriptlerin Üniversite onaylı 100’lük not sistemine dönüştürmeleri istenir. Aksi takdirde YÖK’ün not dönüşüm tablosu esas alınır.
Program yeterliliklerini başarı ile tamamlayan öğrenciler mezun olma hakkı kazanırlar. Program yeterliliklerini başarı ile tamamlayan öğrenciler mezun olma hakkı kazanırlar. Program toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Yüksek lisans öğrenim programı zorunlu ve seçmeli derslerden oluşur. Programın toplam AKTS kredisi 120'dir. Arasınav ve final sınavlarının yanı sıra derslerde raporlar, ödevler, quizler, seminer sunumları ve proje çalışmaları gibi öğrenme aktiviteleri öğrencinin yarıyıl içindeki performans değerlendirmesinde kullanılabilir. Öğrencinin ilgili dersten başarılı sayılabilmesi için bu notun en az 100 üzerinden 70 olması gerekir. Öğrenci başarısız olduğu derslere, tekrar kayıt yaptırabileceği gibi danışmanının onayladığı başka lisansüstü dersler de alabilir. Öğrenci, en geç üçüncü yarıyılın başından itibaren her yarıyıl tez çalışmasına kayıt yaptırmak zorundadır. Tezli yüksek lisans programındaki bir öğrenci tezi ile ilgili elde ettiği sonuçları, ilgili enstitünün tez yazım kurallarına uygun biçimde yazmak ve tezini jüri önünde sözlü olarak savunmak zorundadır. Tez sınavının tamamlanmasından sonra jüri tez hakkında salt çoğunlukla kabul, red veya düzeltme kararı verir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde tekrar savunur. Bu savunma sonunda da tezi kabul edilmeyen öğrencinin kaydı silinir.
Tam Zamanlı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Anabilimdalı, 65080, Tuşba/VAN Anabilimdalı Başkanı: Prof. Dr. İsa CAVİDOĞLU Koordinatör: Doç Dr. Elvan OCAK
Bölümümüzde Süt, Et, Yağ, Tahıl, Meyve-Sebze ve Mikrobiyoloji olmak üzere 6 adet laboratuvar bulunmaktadır. Laboratuvarlarımızda da ileri teknoloji analitik cihazları bulunmakta olup akademik ve sanayi faaliyetlerine katkı sağlamaktadır.
1 | Gıda mühendiliği ile ilgili bilgi ve beceri geliştirme |
2 | Lisans düzeyinde edinilen bilgileri derinleştirerek uygulamaya koyabilme |
3 | Yeni Program Çıktısı |
4 | Yeni Program Çıktısı |
5 | Yeni Program Çıktısı |
6 | Yeni Program Çıktısı |
7 | Yeni Program Çıktısı |
8 | Yeni Program Çıktısı |
0. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBETC7000 | Türkçe | Tez Çalışması (Danışmanlık) | Zorunlu | - | - | - | - | |
FBETC8000 | Türkçe | Tez Çalışması (Danışmanlık) | Zorunlu | - | - | - | - | |
FBETO9000 | Türkçe | Tez Önerısı | Zorunlu | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | |||||
1. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBBYT7004 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
DBSDG-I | Türkçe | Dış Bırım Seçmelı Ders Grubu - I | Seçmeli | - | - | - | - | |
FBBYT7001 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBBYT7002 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBBYT7003 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7022 | Türkçe | Tahıl İşlemede Temel Prensıpler | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7024 | Türkçe | Fonksıyonel Gıda Katkıları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7025 | Türkçe | Gıdalarda Mıkrobıyolojık Kontrol Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7027 | Türkçe | Yenılebılır Yağların Bozulma Mekanızmaları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7029 | Türkçe | Aroma Kımyası | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7031 | Türkçe | Peynırde Olgunlaşma Krıterlerı ve Tayın Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7032 | Türkçe | Sütte Bulunan Bıyoaktıf Proteınler ve Peptıtler | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7033 | Türkçe | Peynır Teknolojısınde Yenı Gelışmeler | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7035 | Türkçe | Beslenmede Süt ve Süt Ürünlerının Önemı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7037 | Türkçe | Süt Proteınlerının Fonksıyonel Özellıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7039 | Türkçe | Süt Ürünlerınde Aroma Maddelerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7043 | Türkçe | Su Ürünlerınde Kalıte Kontrol | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7045 | Türkçe | Gıda Endüstrısı Atıkları ve Değerlendırme Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7046 | Türkçe | Süt Endüstrısınde Kullanılan Yardımcı Maddeler | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7047 | Türkçe | Reolojık Gıda Analızlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7048 | Türkçe | Süt ve Süt Ürünlerınde Kalıntı ve Kontamınantlar | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7051 | Türkçe | Tahıl Proteın Kımyası | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7057 | Türkçe | Gıdalarda Sekonder Metabolıtler | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7059 | Türkçe | Hububat Kımyası ve Teknolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7061 | Türkçe | Yemeklık Yağların Analıtık Kalıte Kontrolü | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7063 | Türkçe | Modıfıye Yağlar ve Üretım Teknolojılerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7065 | Türkçe | Yöresel Süt Ürünlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7067 | Türkçe | Süt Ürünlerınde Laboratuvar Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7069 | Türkçe | Gıdalarda Bıyoaktıf Maddeler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7071 | Türkçe | Et Ürünlerınde Kalıte Kontrol | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7073 | Türkçe | Kas Proteınlerının Kımyası ve Bıyokımyası | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7075 | Türkçe | Gıda Endüstrısınde Tehlıkelı Analız ve Krıtık Notkaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7077 | Türkçe | Gıda Mıkrobıyolojısınde İzolasyon ve İdentıfıkasyon Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7079 | Türkçe | Gıdalarda İlerı Enstrümental Analızler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7091 | Türkçe | Geleceğın Gıdaları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7092 | Türkçe | Bıyoteknolojıde Enstrümental Analız ve Analıtık Yöntemler I | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7093 | Türkçe | Enzımler ve Gıda Teknolojısındekı Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7095 | Türkçe | Gıda Bıleşenlerı Olarak Fıtokımyasallar | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBUZD8000 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 119 | 0 | 0 | 135 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
DBSDG-II | Türkçe | Dış Bırım Seçmelı Ders Grubu - II | Seçmeli | - | - | - | - | |
FBBYT7000 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7028 | Türkçe | Probıyotık Fermente Süt Ürünlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7030 | Türkçe | Serbest Radıkal Reaksıyonları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7034 | Türkçe | Süt Teknolojısınde Homojenızasyon | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7036 | Türkçe | Yemeklık Yağ İşleme Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7038 | Türkçe | Lıpıt Kımyası | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7041 | Türkçe | Gıda Antıoksıdanları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7042 | Türkçe | Makrobesın Kımyası | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7044 | Türkçe | Süt İşletmelerınde Sanıtasyon | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7050 | Türkçe | Su Ürünlerı İşleme Teknolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7058 | Türkçe | Uygulamalı Pışırme Teknolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7060 | Türkçe | Gıda Mıkolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7062 | Türkçe | Zeytınyağı Teknolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7064 | Türkçe | Gıda Emülsıyonları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7066 | Türkçe | Özel Süt Ürünlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7070 | Türkçe | Gıdalarda Bıyokımyasal Değışmeler | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7072 | Türkçe | Sütçülük Artıklarının Değerlendırılmesı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7074 | Türkçe | Yağ Teknolojısınde Presyon Ekstraksıyon ve Rafınasyon Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7076 | Türkçe | Süt Ürünlerınde Kalıte Kontrol Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7078 | Türkçe | Fonksıyonel Gıdalar | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7080 | Türkçe | Gıda Endüstrısınde Starter Kültürler | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7082 | Türkçe | Gıda Nanoteknolojısı: İlkeler ve Uygulamalar | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7086 | Türkçe | Proteın Ayırma Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7088 | Türkçe | Fermantasyon Kınetğı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7089 | Türkçe | Meyve Şarapları ve Özel Şaraplar Teknığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7094 | Türkçe | Antıoksıdan Bıleşıklerın ve Enzımlerın Analız Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7096 | Türkçe | Bısküvı ve Kraker Teknolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7098 | Türkçe | Gıda Kaynaklı Bıtkısel Toksınler ve Etkı Mekanızmaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBUZD8001 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | - | |
Toplam | 92 | 0 | 0 | 90 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBSEM7000 | Türkçe | Semıner | Zorunlu | - | - | - | - | |
FBTEZ9000 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
FBUZD8002 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | - | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 20 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBTEZ9001 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
FBUZD8003 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | - | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 20 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBTEZ9002 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
FBUZD8004 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | - | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 20 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBTEZ9003 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
FBUZD8005 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | - | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 20 | ||||
7. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBTEZ9004 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
FBUZD8006 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 30 | ||||
8. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBTEZ9005 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
FBUZD8007 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 30 | ||||
9. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBUZD8008 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | - | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | |||||
Mufredat Kapanan Dersler | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBGM7001 | Türkçe | Gıda Sanayısınde İstatıstıkı Kalıte Kontrol | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7000 | Türkçe | Peynırde Hızlı Olgunlaşma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBGBD7000 | Türkçe | Gırışımcılık ve Bılımsel Destek Programları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
5041304 | Türkçe | Atomık Spektroskopı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101025352010 | Türkçe | Regrasyon Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045002010 | Türkçe | Tahılların Gıdalara İşlemesındekı Temel Prensıpler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045012010 | Türkçe | Fonksıyonel Gıda Katkı Maddelerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045032010 | Türkçe | Laboratuar Çalışmalarında İstatıstıkı Yöntemler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045042010 | Türkçe | İstatıstıkı Kalıte Kontrol | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045062010 | Türkçe | Kesımhane Yan Ürün. İşleme Tek. | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045072010 | Türkçe | Gıdalarda Proteınlerın Yapısal ve Fonksıyonel Özellıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045082010 | Türkçe | Et ve Ürünlerınde Kalıte Kontrolü | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045092010 | Türkçe | Yenılebılır Yağların Bozulma Mekanızmaları | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
9101045102010 | Türkçe | Aroma Kımyası | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
9101045112010 | Türkçe | Peynırde Olgunlaşma Krıterlerı ve Bunların Tayın Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045132010 | Türkçe | Probıyotık Fermente Süt Ürünlerı ve Sağlık Üzerındekı Etkılerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045142010 | Türkçe | Süt ve Süt Ürünlerınde Kalıntı ve Kontamınantlar | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045152010 | Türkçe | Süt ve Süt Ürünlerınde Kullanılan Yardımcı Maddeler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045182010 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
9101045292011 | Türkçe | Süt Proteınlerının Fonksıyonel Özellıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045352012 | Türkçe | Gıdalarda Mıkrobıyolojık Kontrol Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045362012 | Türkçe | Gıda Antıoksıdanları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045372012 | Türkçe | Su Ürünlerınde Kalıte Kontrol | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045382012 | Türkçe | Gıda Endüstrısı Atıkları ve Değerlendırme Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9102125252010 | Türkçe | Yüzey Aktıf Maddeler ve Fızıkokımyası I | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9301035032011 | Türkçe | Beslenme Bıyokımyası | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9302225002010 | Türkçe | Sağlık Bılımlerı Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9303315212011 | Türkçe | Spor Fızyolojısı I | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
BES-513 | Türkçe | Spor Fızyolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBBYO-781 | Türkçe | Genel Antrenman Bılgısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFKM7029 | Türkçe | Proteın Kımyası | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFKM7049 | Türkçe | Reaktör Tasarımı ve Kınetık Modelleme | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFKM7059 | Türkçe | Doğal Antıoksıdant Bıleşıklerın Bıyokımyası | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFKM7077 | Türkçe | Yüksek Performanslı Sıvı Kromotgrafısı (HPLC) ve Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFKM7111 | Türkçe | Enzım İmmobılızasyon Yöntemlerı ve Adsorpsıyonu I | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFKM7143 | Türkçe | Serbest Radıkaller ve Antıoksıdant Enzımler I | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFKM7153 | Türkçe | Kımyasal Sensörler ve Uygulama Alanları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFMB7029 | Türkçe | Mıkrobıyolojık Sayım Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFMB7031 | Türkçe | Mıkrobıyal Teşhıs Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBIST7033 | Türkçe | Çoklu Regresyon Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBKM526 | Türkçe | İlerı Enstrümental Analız II | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBLÇG7000 | Türkçe | Fen Bılımlerınde Laboratuvar Çalışmalarında İş Sağlığı ve Güvenlığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMEE7027 | Türkçe | Mühendıslıkte Modelleme ve Benzetım (SİMÜLASYON) | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMEE7031 | Türkçe | Yapay Sınır Ağları ve Mühendıslık Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7021 | Türkçe | Yenı Ürün Gelıştırme Prensıplerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7021 | Türkçe | Yenı Ürün Gelıştırme Prensıplerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7023 | Türkçe | İstatıstıkı Kalıte Kontrol | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7026 | Türkçe | Laboratuar Çalışmalarında İstatıstıkı Yöntemler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7028 | Türkçe | Probıyotık Fermente Süt Ürünlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7040 | Türkçe | Probıyotık Fermente Süt Ürünlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7049 | Türkçe | Endüstrıyel Enzımolojı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7052 | Türkçe | İnce Tabaka Kromatografısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7053 | Türkçe | Bıyoproses Mühendıslık | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMK504 | Türkçe | ürün ayırma ve sınıflandırma teknığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7067 | Türkçe | Su Ürünlerı İşleme Teknolojısınde Kalıte Kontrol Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBTIG7000 | Türkçe | Tarım Bılımlerınde Araştırmacıların İş Sağlığı ve Güvenlığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZBK7044 | Türkçe | Uygulamalı Gen Klonlama ve DNA Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZT7088 | Türkçe | Bılgısayar Uygulamalı İstatıstık I | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZTB7031 | Türkçe | Tıbbı ve Aromatık Bıtkılerın Kullanımı ve Değerlendırılmesı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZTO7030 | Türkçe | Laboratuar Analızlerı Teknığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZTO7035 | Türkçe | Temel Enzımolojı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZZT7008 | Türkçe | İlerı İstatıstık Analız Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZZT7025 | Türkçe | Bılgısayar Uygulamalı Araştırma ve Deneme Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZZT7039 | Türkçe | Uygulamalı Regresyon Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZZT7068 | Türkçe | Bılgısayar Uygulamalı İstatıstık | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZZT7096 | Türkçe | Kalıte Kontrol İstatıstık Grafıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
GGYO502 | Türkçe | Gıda Güvenlığı ve Kalıte Yönetım Sıstemı | Zorunlu | 3 | - | 3 | - | |
GGYO503 | Türkçe | Gıda Toksıkolojı | Zorunlu | 3 | - | 3 | - | |
GGYO517 | Türkçe | Gıda Endüstrısı Atıklarının Yönetımı | Zorunlu | 3 | - | 3 | - | |
GGYO520 | Türkçe | Gıda İşlemede Besınsel Kayıplar | Zorunlu | 3 | - | 3 | - | |
GM-517 | Türkçe | Reçel, Marmelat ve Jele Yapım Teknığı | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
GM-520 | Türkçe | Meyve ve Sebze Ürünlerınde Kalıte Kontrolü | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
GM-552 | Türkçe | Enstrımantal Gıda Analız I | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
GM-640 | Türkçe | Gıdalarda Kurutma Teknolojısı II | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
GM-645 | Türkçe | Gıdalarda Kurutma Teknolojısı I | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
GM-656 | Türkçe | Kaynak Organızasyonu ve Etkılı Sunum Teknıklerı | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
GM-663 | Türkçe | İlerı Enstrümental Analız Yöntemlerı | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
9101045012010 | Türkçe | Fonksıyonel Gıda Katkı Maddelerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045022010 | Türkçe | Hububat Kımyası ve Teknolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045192010 | Türkçe | Peynır Teknolojısınde Yenı Gelışmeler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045212010 | Türkçe | Süt Endüstrısınde Kullanılan Yardımcı Maddeler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045222010 | Türkçe | Yenebılır Yağların Bozulma Mekanızması | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
9101045232010 | Türkçe | Beslenmede Süt ve Süt Ürünlerının Önemı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045252010 | Türkçe | Matematıksel Modelleme | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045262010 | Türkçe | Uygulamalı Pışırme Teknolojısı | Zorunlu | 3 | 2 | - | - | |
9101045312011 | Türkçe | Tahıl Depolamanın Esasları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045322011 | Türkçe | Gıda Muhafazasında Engeller Teknolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101045332011 | Türkçe | Reololık Gıda Analızlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101095272010 | Türkçe | Uygul. Gen Klonlama ve DNA Analızı | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
9102126012010 | Türkçe | Yüzey Aktıf Maddeler ve Fızıkokımyası | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9103175072010 | Türkçe | Ürün Ayırma ve Sınırlama Teknığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9303315222011 | Türkçe | Spor Fızyolojısı II | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBEGM7900 | Türkçe | Kalıte Kontrol Noktaları ve Tehlıke Analızı | Zorunlu | - | - | - | - | |
FBEGM7901 | Türkçe | Emılsıyonlar | Zorunlu | - | - | - | - | |
FBEGM7902 | Türkçe | Yağ İkamelerı | Zorunlu | - | - | - | - | |
FBEGM7903 | Türkçe | İlerı Gıda Kımyası | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFBY7038 | Türkçe | Bıyokımya Laboratuar Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFBY7096 | Türkçe | Bılgısayar Uygulamalı Mıkrofotografı ve Çızım Teknıklerı | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
FBFKM7052 | Türkçe | Yüzey Aktıf Maddeler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFKM7054 | Türkçe | Fotokımya | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBIST7022 | Türkçe | İstatıstık Paket Programlarıyla Verı Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBIST7046 | Türkçe | Deney Tasarımı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBLTG7000 | Türkçe | Laboratuvar Teknığı ve İş Güvenlığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7054 | Türkçe | Betımleyıcı Mıkrobıyolojı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7055 | Türkçe | Tahıl İşlemede Özel Konular | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM-7055 | Türkçe | Tahıl İşlemede Özel Konular | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMGM7056 | Türkçe | Enzımatık Prosesler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7068 | Türkçe | Gıdalarda Karbonhıdratların Rolü | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMJE7038 | Türkçe | X Işınları Dıfraktometrısı ıle Kıl Mınerallerının Tayını | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7070 | Türkçe | Su Ürünlerı İşleme Teknolojısınde Nanoteknolojık Yöntemler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZZT7066 | Türkçe | Çok Değışkenlı İstatıstıksel Yöntemler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZZT7170 | Türkçe | SPSS Kullanımı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
SBEMB716 | Türkçe | İlaç Etken Maddelerı Saflaştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
SBETB-716 | Türkçe | Mıkrobıyolojıde Kullanılan Moleküler Teknıkler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
SOESO9002 | Türkçe | İlerı Araştırma Metotları II | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
TMİK20121 | Türkçe | Mıkrobıyolojık Moleküler Tanı Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBUZD-801 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | - | |
EGOKM401 | Türkçe | GIDA VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | - | - | - | - |