GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBMGM7048 Süt ve Süt Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar Ders 1 1 5,00

Yüksek Lisans



Bu dersin amacı, süt ve süt ürünlerinde bulunabilecek kalıntı ve kontaminantları tanımak ve bu maddelerden ileri gelebilecek problemlere çözüm önerileri getirebilmektir.


Assoc. Dr. Elvan Ocak


1 1. Süt ve süt ürünlerinde bulunabilecek kalıntı ve kontaminantları tanır.
2 2. Bu maddelerin bulaşma kaynaklarını, risklerini ve alınabilecek tedbirleri öğrenir
3 3. Bu maddelerden ileri gelebilecek problemlere çözüm önerileri getirebilir.
4
5


Yok


Yok


- tehlike analizleri ve kritik kontrol noktaları analiz sistemi (HACCP) - gıda güvenliği - antimikrobiyal maddeler - parasitisitler - hormonlar - pestisitler - ağır metaller ve diğer iz elementler - nitrat, nitrit ve nitrozaminler - mikotoksinler - deterjan ve dezenfektanlar - kontaminasyon kaynaklar


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş
2 Tehlike analizleri ve kritik kontrol noktaları analiz sistemi (HACCP)
3 Gıda güvenliği
4 Kontaminasyon kaynakları
5 Antimikrobiyal maddeler
6 Parasitisitler
7 Hormonlar
8 Ara Sınav
9 Ağır metaller ve diğer iz elementler
10 Nitrat, nitrit ve nitrozaminler
11 Mikotoksinler
12 Deterjan ve dezenfektanlar
13 Pestisitler
14 Genel değerlendirme

Süt ve Süt Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 551 Konu ile ilgili farklı kitap ve makaleler



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Seminer 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Derse Katılım 14 3 42
Tartışma 14 1 14
Seminer 1 15 15
Makale Kritik Etme 2 5 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 15 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 116

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8
ÖÇ 1 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 2 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 3 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek