GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBMGM7076 Süt Ürünlerinde Kalite Kontrol Uygulamaları Ders 1 2 5,00

Yüksek Lisans



Süt ve ürünleri hakkında öğrencileri bilgilendirmek, kaliteli süt ve ürünleri üretebilmeleri için gerekli kontrolleri yapabilme kabiliyeti kazanmalarını sağlamak. Öğrencilerin işletmelerde yada üretim proseslerinde süt ve ürünlerinin üretiminde karşılaşabilecekleri sorunlara pratik ve etkili çözümler üretebilmelerini sağlamaktır.


Dr. Öğr. Üyesi Şenol KÖSE


1 Süt ve süt ürünlerinin temel özellikleri
2 Süt ürünleri üretim proseslerinde kalite kontrolü
3 Süt ürünlerinde kalite kriterleri ve analizleri
4
5


Yok


Yok


Süt ve ürünlerinin bileşimi, Süt ürünlerinde mineral madde analizleri, Süt ürünlerinde laktoz tayini, Süt ürünlerinde duyusal analizler, Süt ürünlerinde reolojik analizler, Süt fabrikasına teknik gezi, Süt ürünlerinde proteoliz tayini, Süt ürünlerinde peroksit tayini, Süt ürünlerinde toplam fenolik tayini, Süt ürünlerinde antioksidan aktivite tayinleri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Süt ve ürünlerinin bileşimi
2 Süt ürünlerinde mineral madde analizleri
3 Süt ürünlerinde laktoz tayini
4 Süt ürünlerinde duyusal analizler
5 Süt ürünlerinde reolojik analizler
6 Süt fabrikasına teknik gezi
7 Ara sınav
8 Süt fabrikasına teknik gezi
9 Süt ürünlerinde proteoliz tayini
10 Süt ürünlerinde peroksit tayini
11 Süt ürünlerinde toplam fenolik madde tayini
12 Süt ürünlerinde antioksidan aktivite tayini; DPPH metodu
13 Süt ürünlerinde antioksidan aktivite teyini: ABTS metodu
14 Genel değerlendirme
15
16

Hayaloğlu, A.A., Özer, B., Peynir Biliminin Temelleri. Bizim Grup Basımevi, Ankara. Cemeroğlu, B., 2013. Gıda Analizleri. Bizim grup basımevi, ANkara.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Ev Ödevi 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Derse Katılım 14 3 42
Uygulama/Pratik 14 2 28
Seminer 1 10 10
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ev Ödevi 2 10 20
Toplam İş Yükü (saat) 128

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8
ÖÇ 1 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 4 5 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek