Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FBMGM7076 | Süt Ürünlerinde Kalite Kontrol Uygulamaları | Ders | 1 | 2 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Süt ve ürünleri hakkında öğrencileri bilgilendirmek, kaliteli süt ve ürünleri üretebilmeleri için gerekli kontrolleri yapabilme kabiliyeti kazanmalarını sağlamak. Öğrencilerin işletmelerde yada üretim proseslerinde süt ve ürünlerinin üretiminde karşılaşabilecekleri sorunlara pratik ve etkili çözümler üretebilmelerini sağlamaktır.
Dr. Öğr. Üyesi Şenol KÖSE
1 | Süt ve süt ürünlerinin temel özellikleri |
2 | Süt ürünleri üretim proseslerinde kalite kontrolü |
3 | Süt ürünlerinde kalite kriterleri ve analizleri |
4 | |
5 |
Yok
Yok
Süt ve ürünlerinin bileşimi, Süt ürünlerinde mineral madde analizleri, Süt ürünlerinde laktoz tayini, Süt ürünlerinde duyusal analizler, Süt ürünlerinde reolojik analizler, Süt fabrikasına teknik gezi, Süt ürünlerinde proteoliz tayini, Süt ürünlerinde peroksit tayini, Süt ürünlerinde toplam fenolik tayini, Süt ürünlerinde antioksidan aktivite tayinleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Süt ve ürünlerinin bileşimi | ||
2 | Süt ürünlerinde mineral madde analizleri | ||
3 | Süt ürünlerinde laktoz tayini | ||
4 | Süt ürünlerinde duyusal analizler | ||
5 | Süt ürünlerinde reolojik analizler | ||
6 | Süt fabrikasına teknik gezi | ||
7 | Ara sınav | ||
8 | Süt fabrikasına teknik gezi | ||
9 | Süt ürünlerinde proteoliz tayini | ||
10 | Süt ürünlerinde peroksit tayini | ||
11 | Süt ürünlerinde toplam fenolik madde tayini | ||
12 | Süt ürünlerinde antioksidan aktivite tayini; DPPH metodu | ||
13 | Süt ürünlerinde antioksidan aktivite teyini: ABTS metodu | ||
14 | Genel değerlendirme | ||
15 | |||
16 |
Hayaloğlu, A.A., Özer, B., Peynir Biliminin Temelleri. Bizim Grup Basımevi, Ankara. Cemeroğlu, B., 2013. Gıda Analizleri. Bizim grup basımevi, ANkara.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 80 |
Ev Ödevi | 1 | 20 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Seminer | 1 | 10 | 10 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ev Ödevi | 2 | 10 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 128 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |