GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBMGM7058 Uygulamalı Pişirme Teknolojisi Ders 1 2 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Ekmek yapım, makarna yapım, endüstriyel kek yapım, bisküvi-gofret yapım teknolojilerini uygulamalı olarak öğrenerek, en çok tüketilen tahıl ürünleri hakkında fikir sahibi olmak.


Dr. Öğretim Üyesi Yağmur ERİM KÖSE


1 Ekmek yapım teknolojisi
2 Şerbetli tahıl tatlılarında pişirme mekanizması
3 Bisküvi yapım teknolojisi
4 Gofret yapım teknolojisi
5 Tahıl esaslı ürünlerde kalite kontrol

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Ekmek yapımında kullanılan temel ingredienteler, mayanın özellikleri, enzimatik katkılar, ekmeği zenginleştirme metotları, şerbetli tahıl tatlılarında pişrime mekanizması, renk-enzim ilişkisi, kek yapımında kullanılan bileşenler ve fonksiyonları ve kimyasal kabartma sistemleri, bisküvi-gofret hamuru hazırlama, şekil verme ve pişirme teknikleri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Ekmek yapımında kullanılan temel ve minör ingredientler
2 Ekmeğin besin değeri ve zenginleştirme yöntemleri
3 Uygulamalı ekmek yapımı ve ekmek analizleri
4 Isı ve kütle transferinin eş zamanlı olarak irdelenmesi
5 Şerbetli tahıl tatlılarında ısı ve kütle transfer iletiminin uygulamalı olarak irdelenmesi
6 Bisküvi Üretiminde kullanılan hammaddeler ve özellikleri
7 Gofret üretiminde kullanılan hammaddeler ve özellikleri
8 Ara sınav
9 Uygulamalı bisküvi ve gofret yapımı ve analizleri
10 Kraker yapımında laminasyon, hamur dinlendirme ve şekil verme
11 Kraker pişirme ve analizleri
12 Ürünlerde kalite kontrol analizleri 1
13 Farklı pişirme teknikleri
14 Final sınavı

Baking ScienceandTechnology, 3. baskı, Pyler, E. Volume I and II. WheatFlourMilling, Posner, E.S. andHibbs, A.N., 341p.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Tartışma 5 2 10
Makale Kritik Etme 4 2 8
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 25 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 36 36
Toplam İş Yükü (saat) 125

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8
ÖÇ 1 5
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 5
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek