Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FBMGM7058 | Uygulamalı Pişirme Teknolojisi | Ders | 1 | 2 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Ekmek yapım, makarna yapım, endüstriyel kek yapım, bisküvi-gofret yapım teknolojilerini uygulamalı olarak öğrenerek, en çok tüketilen tahıl ürünleri hakkında fikir sahibi olmak.
Dr. Öğretim Üyesi Yağmur ERİM KÖSE
1 | Ekmek yapım teknolojisi |
2 | Şerbetli tahıl tatlılarında pişirme mekanizması |
3 | Bisküvi yapım teknolojisi |
4 | Gofret yapım teknolojisi |
5 | Tahıl esaslı ürünlerde kalite kontrol |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Ekmek yapımında kullanılan temel ingredienteler, mayanın özellikleri, enzimatik katkılar, ekmeği zenginleştirme metotları, şerbetli tahıl tatlılarında pişrime mekanizması, renk-enzim ilişkisi, kek yapımında kullanılan bileşenler ve fonksiyonları ve kimyasal kabartma sistemleri, bisküvi-gofret hamuru hazırlama, şekil verme ve pişirme teknikleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Ekmek yapımında kullanılan temel ve minör ingredientler | ||
2 | Ekmeğin besin değeri ve zenginleştirme yöntemleri | ||
3 | Uygulamalı ekmek yapımı ve ekmek analizleri | ||
4 | Isı ve kütle transferinin eş zamanlı olarak irdelenmesi | ||
5 | Şerbetli tahıl tatlılarında ısı ve kütle transfer iletiminin uygulamalı olarak irdelenmesi | ||
6 | Bisküvi Üretiminde kullanılan hammaddeler ve özellikleri | ||
7 | Gofret üretiminde kullanılan hammaddeler ve özellikleri | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Uygulamalı bisküvi ve gofret yapımı ve analizleri | ||
10 | Kraker yapımında laminasyon, hamur dinlendirme ve şekil verme | ||
11 | Kraker pişirme ve analizleri | ||
12 | Ürünlerde kalite kontrol analizleri 1 | ||
13 | Farklı pişirme teknikleri | ||
14 | Final sınavı |
Baking ScienceandTechnology, 3. baskı, Pyler, E. Volume I and II. WheatFlourMilling, Posner, E.S. andHibbs, A.N., 341p.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 5 | 2 | 10 |
Makale Kritik Etme | 4 | 2 | 8 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 36 | 36 |
Toplam İş Yükü (saat) | 125 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | |
ÖÇ 1 | 5 | |||||||
ÖÇ 2 | 5 | |||||||
ÖÇ 3 | 5 | |||||||
ÖÇ 4 | 5 | |||||||
ÖÇ 5 |