Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FBMGM7064 | Gıda Emülsiyonları | Ders | 1 | 2 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı, öğrencilere emülsiyonların yapıları, özellikleri, emülsiyon stabilitesi, gıdalarda kullanılan emülgatörler, emülsiyonların oksidasyonu hakkında bilgi vermektir.
Dr. Öğretim Üyesi Ayhan BAŞTÜRK
1 | Öğrenciler emülsiyon oluşumunu öğrenir. |
2 | Öğrenciler gıdalarda kullanılan emülgatörler ve bunların kimyasal ve fiziksel özelliklerini öğrenir. |
3 | Öğrenciler lipidlerde ve emülsiyonlarda moleküler organizasyonu öğrenir. |
4 | Öğrenciler proteinler ve polar lipidler arasındaki etkileşimleri, emülsiyonlarda oksidasyonu öğrenir. |
Yok
Yok
Emülsiyon oluşumu, gıda emülsiyonları, emülsiyon stabilitesi, emülsiyonlarda yüzey gerilimi, gıda emülgatörlerinin kimyasal ve fiziksel özellikleri, emülsiyonlarda oksidasyon, su içinde yağ, yağ içinde su emülsiyonları
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Emülsiyon oluşumu | ||
2 | Gıda emülsiyonları: Yapıları ve Özellikleri | ||
3 | Emülsiyon stabilitesi | ||
4 | Emülsiyonlarda yüzey gerilimi | ||
5 | Lipidlerde ve emülsiyonlarda moleküler organizasyon | ||
6 | Gıda emülgatörleri ve bunların kimyasal ve fiziksel özellikleri | ||
7 | Gıda emülgatörleri ve bunların kimyasal ve fiziksel özellikleri | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Proteinler ve polar lipidler arasındaki etkileşimler | ||
10 | Proteinler ve polar lipidler arasındaki etkileşimler | ||
11 | Emülsiyonlar içinde fonksiyonlarına bağlı olarak gıda proteinlerinin yapısal ve yüzey özellikleri | ||
12 | Emülsiyonlar içinde fonksiyonlarına bağlı olarak gıda proteinlerinin yapısal ve yüzey özellikleri | ||
13 | Emülsiyonlarda oksidasyon | ||
14 | Emülsiyonlarda oksidasyon | ||
15 | Su içinde yağ ve yağ içinde su emülsiyonları | ||
16 | Final sınavı |
Nurşin GÖNÜL, 2000. Süspansiyon ve emülsiyon teknolojisi. Martin J. Schick 1918–1998. Emulsions and Emulsion Stability.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 5 | 2 | 10 |
Makale Kritik Etme | 4 | 2 | 8 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 36 | 36 |
Toplam İş Yükü (saat) | 125 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||
ÖÇ 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |