GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBMGM7064 Gıda Emülsiyonları Ders 1 2 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı, öğrencilere emülsiyonların yapıları, özellikleri, emülsiyon stabilitesi, gıdalarda kullanılan emülgatörler, emülsiyonların oksidasyonu hakkında bilgi vermektir.


Dr. Öğretim Üyesi Ayhan BAŞTÜRK


1 Öğrenciler emülsiyon oluşumunu öğrenir.
2 Öğrenciler gıdalarda kullanılan emülgatörler ve bunların kimyasal ve fiziksel özelliklerini öğrenir.
3 Öğrenciler lipidlerde ve emülsiyonlarda moleküler organizasyonu öğrenir.
4 Öğrenciler proteinler ve polar lipidler arasındaki etkileşimleri, emülsiyonlarda oksidasyonu öğrenir.


Yok


Yok


Emülsiyon oluşumu, gıda emülsiyonları, emülsiyon stabilitesi, emülsiyonlarda yüzey gerilimi, gıda emülgatörlerinin kimyasal ve fiziksel özellikleri, emülsiyonlarda oksidasyon, su içinde yağ, yağ içinde su emülsiyonları


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Emülsiyon oluşumu
2 Gıda emülsiyonları: Yapıları ve Özellikleri
3 Emülsiyon stabilitesi
4 Emülsiyonlarda yüzey gerilimi
5 Lipidlerde ve emülsiyonlarda moleküler organizasyon
6 Gıda emülgatörleri ve bunların kimyasal ve fiziksel özellikleri
7 Gıda emülgatörleri ve bunların kimyasal ve fiziksel özellikleri
8 Ara sınav
9 Proteinler ve polar lipidler arasındaki etkileşimler
10 Proteinler ve polar lipidler arasındaki etkileşimler
11 Emülsiyonlar içinde fonksiyonlarına bağlı olarak gıda proteinlerinin yapısal ve yüzey özellikleri
12 Emülsiyonlar içinde fonksiyonlarına bağlı olarak gıda proteinlerinin yapısal ve yüzey özellikleri
13 Emülsiyonlarda oksidasyon
14 Emülsiyonlarda oksidasyon
15 Su içinde yağ ve yağ içinde su emülsiyonları
16 Final sınavı

Nurşin GÖNÜL, 2000. Süspansiyon ve emülsiyon teknolojisi. Martin J. Schick 1918–1998. Emulsions and Emulsion Stability.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Tartışma 5 2 10
Makale Kritik Etme 4 2 8
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 25 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 36 36
Toplam İş Yükü (saat) 125

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8
ÖÇ 1 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 2 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 3 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 4 4 4 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek