Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FBMGM7043 | Su Ürünlerinde Kalite Kontrol | Ders | 1 | 1 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin sonunda öğrenci, Su ürünlerinin kalite özelliklerini ve değişimlerini kavrar, Su ürünlerinin kalite kontrolü hakkında bilgi sahibi olur, Su ürünlerinden kaynaklı sağlık risklerini ve önlemlerini bilir.
Prof. Dr. Gökhan BORAN
1 | Su ürünlerinin kalite özelliklerini ve değişimlerini kavrar. |
2 | Su ürünlerinin kalite kontrolü hakkında bilgi sahibi olur. |
3 | Su ürünlerinden kaynaklı sağlık risklerini ve önlemlerini bilir. |
4 | Su ürünlerinde yaygın kullanılan kalite kontrol analizlerini öğrenir. |
5 | Su ürünlerinin kalite kontrolü için kullanılan bazı yaygın analizleri yapabilir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Balıkların Kimyasal Kompozisyonu Balıklarda Ölüm Sonrası Değişimler Balık ve Su Ürünlerinin Kalitesini Değerlendirme Yöntemleri Duyusal Yöntemler Kimyasal Yöntemler Mikrobiyolojik Yöntemler İşleme Koşullarının Balık Kalitesi Üzerine Etkileri Muhafaza Koşullarının Balık Kalitesi Üzerine Etkileri Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Muhafazasında Hijyen Kuralları Su Ürünlerinde Halk Sağlığı Riskleri ve Kontrolü
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Balıkların Kimyasal Kompozisyonu | ||
2 | Balıklarda Ölüm Sonrası Değişimler | ||
3 | Balık ve Su Ürünlerinin Kalitesini Değerlendirme Yöntemleri | ||
4 | Duyusal Yöntemler | ||
5 | Kimyasal Yöntemler | ||
6 | Mikrobiyolojik Yöntemler | ||
7 | Enstrümental Yöntemler | ||
8 | Bazı kimyasal yöntemlerin tartışılması | ||
9 | Bazı enstrümental yöntemlerin tartışılması | ||
10 | Muhafaza Koşullarının Balık Kalitesi Üzerine Etkileri | ||
11 | İşleme Koşullarının Balık Kalitesi Üzerine Etkileri | ||
12 | Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Muhafazasında Hijyen Kuralları | ||
13 | Su Ürünlerinde Halk Sağlığı Riskleri ve Kontrolü | ||
14 | Son Yıllarda Su Ürünleri Kalitesi İle İlgili Yapılan Çalışmalar | ||
15 | |||
16 |
Su Ürünleri Kalite Kontrol İlke ve Yöntemleri, C. Varlık, M. Uğur, N. Gökoğlu, H. Gün. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın No:17, Istanbul, 1993. Handbook of Seafood and Seafood Products Analysis, L.M.L. Nollet and F. Toldra, CRC Press, 2010. Handbok of Seafood Quality, Safety and Health Applications, C. Alasalvar, F. Shahidi, K. Miyashita, U. Wanasundara, Wiley-Blackwell, 2011.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Rapor Hazırlama | 1 | 40 |
Makale Kritik Etme | 3 | 30 |
Okuma | 5 | 30 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Rapor Hazırlama | 1 | 50 |
Sözlü Sınav | 1 | 50 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Rapor Hazırlama | 1 | 20 | 20 |
Makale Kritik Etme | 3 | 10 | 30 |
Okuma | 5 | 10 | 50 |
Sözlü Sınav | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 120 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | |
ÖÇ 1 | 3 | 5 | 4 | |||||
ÖÇ 2 | 3 | 5 | 4 | |||||
ÖÇ 3 | 4 | 3 | 5 | |||||
ÖÇ 4 | 3 | 4 | 5 | |||||
ÖÇ 5 | 3 | 4 | 5 |