GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBMGM7050 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Ders 1 2 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin sonunda öğrenci, •Su ürünlerinin kalite özellikleri ve değişimlerini kavrar, •Su ürünleri işleme teknolojileri hakkında bilgi sahibi olur, •İşlenmiş su ürünleri istatistiklerini bilir.


Prof. Dr. Gökhan BORAN


1 Su ürünlerinde kalite özelliklerini öğrenir.
2 Su ürünlerine kalite değişimlerini öğrenir.
3 Su ürünleri işleme teknolojileri hakkında bilgi sahibi olur.
4 İşlenmiş su ürünlerini ve ilgili istatistikleri öğrenir.
5 İşlenmiş su ürünleri muhafaza yöntemlerini öğrenir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


•Su Ürünlerinde Kalite ve Kalite Değişimleri •Rigor Mortis •Rigor Sonrası Meydana Gelen Değişimler •Su Ürünlerinde Ön İşleme •Soğutma Teknolojisi •Dondurarak Muhafaza •Kurutma ve Tuzlama Teknolojisi •Konserve Teknolojisi •Dumanlama Teknolojisi •İşlenmiş Su Ürünleri İstatistikleri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Su Ürünlerinde Kalite ve Kalite Değişimleri
2 Rigor Mortis
3 Rigor Sonrası Meydana Gelen Değişimler
4 Su Ürünlerinde Ön İşleme
5 Soğutma Teknolojisi
6 Dondurarak Muhafaza
7 Kurutma Teknolojisi
8 Tuzlama Teknolojisi
9 Konserve Teknolojisi
10 Dumanlama Teknolojisi
11 İşlenmiş Su Ürünleri Muhafazası
12 İşlenmiş Su Ürünleri Paketlenmesi
13 Dünyadan İşlenmiş Su Ürünleri
14 İşlenmiş Su Ürünleri İstatistikleri
15
16

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, N. Gökoğlu, Su Vakfı Yayınları, Istanbul, 2002. Fresh Fish: Quality and Quality Changes, H. H. Huss, FAO Fisheries Series No: 29, FAO Rome, 1988. Seafood Processing, V. Venugopal, CRC Taylor and Francis, New York, 2006.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Rapor Hazırlama 1 20
Makale Kritik Etme 2 20
Okuma 2 30
Ev Ödevi 1 30
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Rapor Sunma 1 50
Sözlü Sınav 1 50
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Rapor Hazırlama 1 15 15
Rapor Sunma 1 5 5
Makale Kritik Etme 2 20 40
Okuma 2 20 40
Sözlü Sınav 1 10 10
Ev Ödevi 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8
ÖÇ 1 3 5 4
ÖÇ 2 3 5 4
ÖÇ 3 4 3 5
ÖÇ 4 3 4 5
ÖÇ 5 3 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek