Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FBMGM7050 | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi | Ders | 1 | 2 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin sonunda öğrenci, Su ürünlerinin kalite özellikleri ve değişimlerini kavrar, Su ürünleri işleme teknolojileri hakkında bilgi sahibi olur, İşlenmiş su ürünleri istatistiklerini bilir.
Prof. Dr. Gökhan BORAN
1 | Su ürünlerinde kalite özelliklerini öğrenir. |
2 | Su ürünlerine kalite değişimlerini öğrenir. |
3 | Su ürünleri işleme teknolojileri hakkında bilgi sahibi olur. |
4 | İşlenmiş su ürünlerini ve ilgili istatistikleri öğrenir. |
5 | İşlenmiş su ürünleri muhafaza yöntemlerini öğrenir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Su Ürünlerinde Kalite ve Kalite Değişimleri Rigor Mortis Rigor Sonrası Meydana Gelen Değişimler Su Ürünlerinde Ön İşleme Soğutma Teknolojisi Dondurarak Muhafaza Kurutma ve Tuzlama Teknolojisi Konserve Teknolojisi Dumanlama Teknolojisi İşlenmiş Su Ürünleri İstatistikleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Su Ürünlerinde Kalite ve Kalite Değişimleri | ||
2 | Rigor Mortis | ||
3 | Rigor Sonrası Meydana Gelen Değişimler | ||
4 | Su Ürünlerinde Ön İşleme | ||
5 | Soğutma Teknolojisi | ||
6 | Dondurarak Muhafaza | ||
7 | Kurutma Teknolojisi | ||
8 | Tuzlama Teknolojisi | ||
9 | Konserve Teknolojisi | ||
10 | Dumanlama Teknolojisi | ||
11 | İşlenmiş Su Ürünleri Muhafazası | ||
12 | İşlenmiş Su Ürünleri Paketlenmesi | ||
13 | Dünyadan İşlenmiş Su Ürünleri | ||
14 | İşlenmiş Su Ürünleri İstatistikleri | ||
15 | |||
16 |
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, N. Gökoğlu, Su Vakfı Yayınları, Istanbul, 2002. Fresh Fish: Quality and Quality Changes, H. H. Huss, FAO Fisheries Series No: 29, FAO Rome, 1988. Seafood Processing, V. Venugopal, CRC Taylor and Francis, New York, 2006.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Rapor Hazırlama | 1 | 20 |
Makale Kritik Etme | 2 | 20 |
Okuma | 2 | 30 |
Ev Ödevi | 1 | 30 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Rapor Sunma | 1 | 50 |
Sözlü Sınav | 1 | 50 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Rapor Hazırlama | 1 | 15 | 15 |
Rapor Sunma | 1 | 5 | 5 |
Makale Kritik Etme | 2 | 20 | 40 |
Okuma | 2 | 20 | 40 |
Sözlü Sınav | 1 | 10 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 120 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | |
ÖÇ 1 | 3 | 5 | 4 | |||||
ÖÇ 2 | 3 | 5 | 4 | |||||
ÖÇ 3 | 4 | 3 | 5 | |||||
ÖÇ 4 | 3 | 4 | 5 | |||||
ÖÇ 5 | 3 | 4 | 5 |