GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBMGM7095 Gıda Bileşenleri Olarak Fitokimyasallar Ders 1 1 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Fitokimyasalların ve sınıflandırılmasının, tayin yöntemlerinin, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerinin, metabolik ve biyokimyasal etkileri ile sağlık açısından önemi gibi konuların öğrencilere kavratılması


Dr. Öğr. Üyesi Emine OKUMUŞ


1 Fitokimyasalların tanımlanmasını ve sınıflandırılmasını öğrenir.
2 Fitokimyasalların tayin yöntemlerini ve tespitini kavrar.
3 Fitokimyasalların antioksidan özelliklerini ve insan sağlığındaki önemini kavrar

Birinci Öğretim



[Yok]


Fitokimyasalların sınıflandırılması, analiz yöntemleri ve teşhisi, antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerinin incelenmesi, fitokimyasalların insan sağlığındaki önemi


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Fitokimyasalların tanımlanması
2 Fitokimyasalların sınıflandırılması
3 Fitokimyasalların sınıflandırılması
4 Fitokimyasalların sınıflandırılması
5 Fitokimyasalların tayin yöntemleri
6 Fitokimyasalların tayin yöntemleri
7 Fitokimyasalların tayin yöntemleri
8 Fitokimyasalların antioksidan özellikleri
9 Fitokimyasalların antioksidan özellikleri
10 Fitokimyasalların antimikrobiyal özellikleri
11 Fitokimyasalların antimikrobiyal özellikleri
12 Fitokimyasalların insan sağlığındaki önemi
13 Fitokimyasalların insan sağlığındaki önemi
14 Fitokimyasalların insan sağlığındaki önemi

Prakash B. 2020, Functional and Preservative Properties of Phytochemicals. Vermerris W. and Nicholson R. 2006, Phenolic Compound Biochemistry.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 5 70
Toplam İş Yükü (saat) 116

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8
ÖÇ 1 5 3 5 4 3 3 3 2
ÖÇ 2 5 5 2 2 2 4 4 3
ÖÇ 3 5 3 4 4 4 4 5 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek