Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FBMGM7037 | Süt Proteinlerinin Fonksiyonel Özellikleri | Ders | 1 | 1 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı süt proteinlerinin moleküler yapısı ve fonksiyonel özellikleri hakkında bilgi vermektir.
Prof. Dr. Seval Andiç
1 | Süt proteinlerinin orijinini ve moleküler yapısını bilir. |
2 | Süt proteinlerinin fonksiyonel özellikleri ve ve diğer gıda bileşenleri ile etkileşimlerini bilir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Sütün bileşimi, süt proteinlerinin önemi, orijini ve işlevleri, proteinlerin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri, kazein miselinin yapısı ve stabilitesi, serum proteinlerinin yapısı ve stabilitesi, yüksek basıncın ve kurutmanın süt proteinleri üzerine etkisi, ısıl işlemlerin serum proteinleri ve sütün fonksiyonel özellikleri üzerine etkisi, gıda emülsiyonlarında süt proteinlerinin kullanımı, süt proteinleri ve polisakkarit interaksiyonları, süt proteinleri ve mikro besin interaksiyonları, süt proteinlerinin oluşturduğu jel yapılar, süt proteinleri ve fonksiyonel gıdalar, süt proteinlerinin duyusal özellikleri.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Giriş, aminoasitler, peptitler, proteinler. | ||
2 | Proteinlerin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri. | ||
3 | Proteinlerin fonksiyonel özellikleri. | ||
4 | Sütün bileşimi, Süt proteinlerinin önemi, orijini ve işlevleri. | ||
5 | Kazein miselinin yapısı ve stabilitesi. | ||
6 | Serum proteinlerinin yapısı ve stabilitesi. | ||
7 | Yüksek basıncın süt proteinleri üzerine etkisi. | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Kurutmanın süt proteinleri üzerine etkisi. | ||
10 | Isıl işlemlerin serum proteinleri ve sütün fonksiyonel özellikleri üzerine etkisi. | ||
11 | Gıda emülsiyonlarında süt proteinlerinin kullanımı. | ||
12 | Süt proteinleri ve polisakkarit interaksiyonları. | ||
13 | Süt proteinleri ve mikro besin interaksiyonları. | ||
14 | Süt proteinlerinin oluşturduğu jel yapılar. | ||
15 | Süt proteinleri ve fonksiyonel gıdalar. | ||
16 | Final sınavı |
Milk Proteins. Thompson, A. Boland, M. and Singh, H. (Ed).
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 20 |
Derse Katılım | 14 | 20 |
Rapor Sunma | 1 | 10 |
Bireysel Çalışma | 10 | 20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 10 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 30 |
Rapor Sunma | 1 | 30 |
Final Sınavı için Bireysel Çalışma | 5 | 40 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Rapor Hazırlama | 2 | 6 | 12 |
Rapor Sunma | 2 | 2 | 4 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 2 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 2 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 124 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | ||
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |