GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBMGM7039 Süt Ürünlerinde Aroma Maddeleri Ders 1 1 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Süt ve süt ürünlerinde oluşan aroma bileşenleri ve onların oluşum mekanizmaları hakkında bilgi sahibi olmaktır.


Doç. Dr. Elvan OCAK


1 Süt ve ürünlerindeki aroma maddelerini tanır.
2 Bu maddelerin oluşum mekanizmalarını öğrenir
3 Bu maddelerden ileri gelebilecek problemlere çözüm önerileri getirebilir.
4
5


Yok


Yok


Sütte aroma maddeleri ve bu maddelerinin oluşum mekanizması Teknolojik işlemler sonucu oluşan aroma maddeleri -Fermentasyon sonrası oluşan aroma maddeleri -Isıl işlem sonucu oluşan aroma maddeleri - Homojenizasyonun aroma üzerine etkileri Süt ve süt ürünlerine katılabilen aroma maddeleri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş
2 Süt ve ürünlerinde bulunan aroma maddeleri
3 Aroma maddelerinin oluşum mekanizması
4 Aroma maddelerinin oluşum mekanizması
5 Teknolojik işlemler sonucu oluşan aroma maddeleri
6 Raf ömrü süresince oluşan değişimler
7 Raf ömrü süresince oluşan değişimler
8 Ara Sınav
9 Yoğurtta oluşan aroma maddeleri
10 Peynir üretimi ve sonrasında oluşan aroma maddeleri
11 Tereyağı ve diğer süt ürünlerinde oluşan aroma maddeleri
12 Süt Ürünlerinde tat ve aroma hataları ve çözüm önerileri
13 Süt ürünlerindeki aroma katkıları
14 Genel değerlendirme
15
16

Süt Teknolojisi. Metin, M.,1996 Konu ile ilgili farklı kitablar



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Seminer 1 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 15 15
Final Sınavı 1 20 20
Derse Katılım 14 3 42
Tartışma 14 1 14
Seminer 1 15 15
Makale Kritik Etme 2 5 10
Toplam İş Yükü (saat) 116

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8
ÖÇ 1 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 2 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 3 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek