GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBMGM7024 Fonksiyonel Gıda Katkıları Ders 1 1 5,00

Yüksek Lisans



Gıdaların üretiminde ürün özelliklerini ve raf ömrünü etkileyen katkı maddelerinin özelliklerini kavramak, bu bileşenlerin ürün üzerinde etkileri açıklamak, ürün kalitesini artırmak ve fonksiyonel ürün üretebilmek için çözüm üretmektir.


Dr. Öğr. Üyesi Raciye MERAL


1 Gıdaların üretiminde ürün özelliklerini ve raf ömrünü etkileyen katkı maddelerinin özelliklerini kavrar
2 Bu bileşenlerin ürün üzerinde etkileri açıklar
3 Ürün kalitesini artırmak ve fonksiyonel ürün üretebilmek için çözüm üretir
4
5


Yok


Yok


Oksidantlar: tipleri, kullanımı ve fonksiyonları, indirgeyici maddeler ve yoğurma süresini azaltıcılar, emülgatörler, yaygın enzimler, kaynakları ve çalışma koşulları, canlı buğday glüteni ve zein, soya ürünleri, bitkisel lifler, antioksidantların seçimi ve kullanımı, modifiye nişastalar ve glikoz ve früktoz şurupları


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş
2 Fonksiyonel bileşenlerin önemi
3 Oksidantlar
4 İndirgeyiciller
5 Emülgatörler-I
6 Emülgatörler-II
7 Enzimler
8 Arasınav
9 Glüten ve zein
10 Soya ürünleri
11 Bitkisel lifler
12 Antioksidanlar
13 Modifiye nişastalar
14 Glikoz ve früktoz şurupları
15
16



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 40
Quiz 3 20
Proje Hazırlama 2 10
Proje Sunma 2 10
Seminer 1 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 2 10
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Quiz 2 1 2
Rapor Sunma 1 10 10
Proje Hazırlama 2 5 10
Seminer 1 10 10
Bireysel Çalışma 25 1 25
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 25 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 30 30
Ev Ödevi 15 1 15
Toplam İş Yükü (saat) 131

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8
ÖÇ 1 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 2 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 3 4 4 4 4 4 4 4 4
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek