Yüzüncü Yıl Üniversitesi Baskale Meslek Yüksekokulu, 25.03.1993 tarih ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 2880 Sayılı Kanunla değisik 7/d-2 maddesi uyarınca; Üniversitemiz Senatosunun 16.01.2001 tarih ve 2001/2-4 karar sayılı teklifi üzerine, Yükseköğretim Kurulu Baskanlığının 09.11.2001 tarih ve B.30.0.EÖB.0.00.00.03.06.02-2254/25935 sayılı uygun görüs yazıları ile kurulmus olup; yine Üniversitemiz Senatosunun 04.02.2002 tarih ve 2002/2-5 karar sayılı teklifi üzerine, Yükseköğretim Kurulu Baskanlığının 02.04.2002 tarih ve B.30.EÖB.0.00.00.03.06.02-672/6661 sayılı uygun görüs yazıları ile programın açılması uygun görülmüstür.
Mezunlar "Organik Tarım Teknikeri" ünvanını kazanmaktadır.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Başkale Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programına öğrenci kabulü, ÖSYS olarak adlandırılan merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Programlara ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler,bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin ve kredisinin YYÜ ‘de verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/Yüksekokul Yönetim Kurulu tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Organik Tarım Programında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin ( toplam 120 AKTS Karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir. Ayrıca 30 iş günü stajını da tamamlamış olması gerekir.
Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü kapsamında oluşturulan programda iki yıllık ön lisans düzeyinde teorik ve uygulama ağırlıklı eğitim verilmektedir. 2 Öğretim üyesi ve 3 Öğretim Görevlisinin görev yaptığı programa, her yıl, meslek lisesi ve düz lise çıkışlı 40 öğrenci kayıt yaptırmaktadır.
Mezunlar, Tarımsal faaliyette bulunan tüm özel işletmelerde, Tarım Bakanlığı bünyesinde bulunan çeşitli birimlerde istihdam edilebilmektedir. Ayrıca Eğitim-Öğretim yılı içerisinde öğrencilerin girişimcilik becerilerini geliştirmesi bakımından verilen eğitimler neticesinde, bireysel olarak tarımsal faaliyetlerde bulunabilmektedirler.
Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı ile Ziraat Fakültesinde bulunan bölümlere geçiş yapabilmektedir.
Programlarda verilen her bir ders için bir ara sınavı (kısa sınav, ödev) ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, ( varsa kısa süreli sınav ve ödevlerin) etkisi %40, dönem sonu sınavının ise %60 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yılsonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde nümerik sayı sisteminde 100 üzerinden değerlendirilir. Yıl sonu ders ortalaması 60ın üstünde olan öğrenciler dersi başarıyla vermiş kabul edilir. Yıl sonu ortalaması 60 ın altında olan öğrenciler dersten kalmış sayılır ve belirtilecek tarihte bütünleme sınavına girerler. Bütünleme sınavı Final sınavının yerine sayılıp, vize notu aynen geçerlidir.
Öğrencilerin mezun olabilmeleri için öğretim programında belirtilen dersleri ve kredi saatlerini başarıyla tamamlamaları ve genel not ortalamasını en az 60 düzeyine çıkarmış, 30 iş günü staj çalışmalarında başarılı olmaları gerekmektedir.
Tam Zamanlı
Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Organik Tarım Programı Başkanı: Dr. Öğr. Ü. Aytekin EKİNCİALP ,Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Başkale Meslek Yüksekokulu, Zeve Kampusu, Van, e-Mail: aytekinekincialp@yyu.edu.tr, AKTS/DS Koordinatörü: Öğr. Gör. M. Şerif Sarımurat ,Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Başkale Meslek Yüksekokulu, Zeve Kampusu, Van, e-Mail: m.sarimurat@yyu.edu.tr
Organik Tarım Programı teorik ve uygulamalı eğitim vermektedir.
1 | Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili botanik konularında yeterli altyapıya sahip olunur. |
2 | Ekosistemi, ekosistem bileşenlerini ya da süreci analiz etme, doğanın ve insanoğlunun karşılıklı olarak gereksinimlerini karşılamak üzere gerçek koşullar altında doğa-insan ilişkisini doğru tutabilme becerisine sahip olunur. |
3 | Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözüm üretebilmek, takımlarda sorumluluk alabilmek veya bireysel çalışma yapabilme becerisini kazanır. |
4 | Bitkisel üretim ve kullanım uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini ve doğayı etkin kullanma becerisine sahip olunur. |
5 | Bitkisel üretim ve kullanım problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisi; bu amaçla uygun üretim ve yetiştirme yöntemleri, kullanım tekniklerini belirleme ve uygulama becerisi gelişir. |
6 | Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli olan güncel teknikleri, organik bitkisel üretim ve hayvansal üretimde kullanılan araçları ve bilişim teknolojilerini seçebilme ve etkin kullanabilme yetisi kazanır. |
7 | Tarım-sanayi ve hizmet sektöründeki ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazanır. |
8 | Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilinç; hayvan yetiştiriciliği, bitki yetiştiriciliği, kullanımı, saklanma koşulları, sağlık açısından kullanımı hakkında farkındalık sahibi olur. |
9 | Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri toplayabilme, yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme becerisine sahip olur. |
10 | Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli olan güncel teknikleri, organik bitkisel ve hayvansal üretimde kullanılan araçları ve bilişim teknolojilerini seçebilmek ve etkin kullanabilir. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYORT1001 | Türkçe | TARIMSAL EKOLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYORT1003 | Türkçe | BOTANİK | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYORT1005 | Türkçe | ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYORT1007 | Türkçe | KİMYA | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYORT1009 | Türkçe | MATEMATİK | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
SEÇMELİHAVUZ(Yeni) | Türkçe | SEÇMELİ DERS HAVUZU(1.SINIF GÜZ) | Seçmeli | - | - | - | - | |
UNVBG0007 | Türkçe | BİLGİSAYARA GİRİŞ -I | Zorunlu | 1 | 1 | - | 2 | |
UNVIT0001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVIT0011 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVTD0005 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVTD00052 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVYD0003 | Türkçe | YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVYD003 | Türkçe | YABANCI DİLİ 1 | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
Toplam | 26 | 1 | 0 | 28 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYEDO1018 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
MYEDO10218 | Türkçe | YAZ STAJI | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
MYORT1004 | Türkçe | TOPRAK BİLGİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT1006 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
MYORT1008 | Türkçe | GENETİK | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MYORT1010 | Türkçe | Bıtkı Fızyolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
SEÇORTHAV1 | Türkçe | BAHAR SEÇORTHAV1-2 | Seçmeli | - | - | - | 6 | |
UNVIT000002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVIT0002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVITD00006 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD0006 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVYD000004 | Türkçe | YABANCI DİLİII | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVYD0004 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 22 | 2 | 0 | 33 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYORT2001 | Türkçe | ORGANİK GÜBRELER VE GÜBRELEME | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYORT2007 | Türkçe | BİTKİ ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYORT2009 | Türkçe | TARLA TARIMI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
MYORT2011 | Türkçe | ZOOLOJİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYORT2015 | Türkçe | ORGANİK TARIMDA BİTKİ KORUNMA | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYORT2017 | Türkçe | Tohumluk ve Teknolojısı | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
SEÇHAV.II.GÜZ | Türkçe | MESLEK YÜKSEK OKULU SEÇEMELİ DERS HAVUZU | Seçmeli | - | - | - | - | |
SEÇMELİHAVUZU2 | Türkçe | SEÇMELİ DERS HAVUZU (2. SINIF GÜZ) | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 14 | 4 | 0 | 18 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BSSDH0004 | Türkçe | Sosyal Seçmelı Ders Havuzu | Seçmeli | - | - | - | - | |
MYORT2002 | Türkçe | ORGANİK ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI VE PAZARA HAZIRLANMASI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
MYORT2004 | Türkçe | ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYORT2006 | Türkçe | SULAMA TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYORT2008 | Türkçe | HAYVAN ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
MYORT2010 | Türkçe | SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT2012 | Türkçe | ORGANİK HAYVANSAL ÜRETİM | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYORT2014 | Türkçe | Örtü Altı Sebze Yetıştırıcılığı | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
SEÇHAV.BAHAR | Türkçe | (MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL SEÇMELİ DERS HAVUZU II) IV. YARIYIL | Seçmeli | - | - | - | - | |
SEÇORTHAV2 | Türkçe | BAHAR SEÇORTHAV2-2 | Seçmeli | - | - | - | - | |
ÜNV.ORT.DERS.HAV.BHR | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK DERS | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 18 | 2 | 0 | 20 | ||||
SEÇMELİHAVUZ(Yeni) - SEÇMELİ DERS HAVUZU(1.SINIF GÜZ) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYORT1023 | Türkçe | BİTKİSEL GEN KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYORT1025 | Türkçe | ÇİM BİTKİLERİ VE YEŞİL ALAN TESİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYORT1027 | Türkçe | BİYOTEKNOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYORT1029 | Türkçe | ORGANİK TARIM VE BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYORT1031 | Türkçe | TARIMSAL İŞLETMECİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇORTHAV1 - BAHAR SEÇORTHAV1-2 | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYIST1030 | Türkçe | İSTATİSTİK | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT1022 | Türkçe | ORGANİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT1024 | Türkçe | YEMLER VE YEM TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT1026 | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT1028 | Türkçe | KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
SEÇHAV.II.GÜZ - MESLEK YÜKSEK OKULU SEÇEMELİ DERS HAVUZU | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYISG20219 | Türkçe | İŞ SAĞILIĞI VE GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYSKY20572 | Türkçe | KALİTE VE YÖNETİM SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYSME20554 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇMELİHAVUZU2 - SEÇMELİ DERS HAVUZU (2. SINIF GÜZ) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYEBT2031 | Türkçe | ETNOBOTANİK | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT2013 | Türkçe | ORGANİK SÜT VE ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT2021 | Türkçe | ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİNİ İŞLEME VE GIDA GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT2025 | Türkçe | ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT2029 | Türkçe | SERA YAPIM TEKNİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT2033 | Türkçe | HİJYEN VE SANİTASYON | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
BSSDH0004 - Sosyal Seçmeli Ders Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYISG2020 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ II | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
SEÇHAV.BAHAR - (MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL SEÇMELİ DERS HAVUZU II) IV. YARIYIL | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYATT2056 | Türkçe | AB VE TÜRK TARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYISG20200 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ II | Seçmeli | 1 | - | - | 4 | |
MYSET2058 | Türkçe | ELEKTRONİK TİCARET | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYSIK2052 | Türkçe | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇORTHAV2 - BAHAR SEÇORTHAV2-2 | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYORT2024 | Türkçe | ORGANİK MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
MYORT2026 | Türkçe | ORGANİK ARICILIK VE TOZLAŞMA | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
MYORT2032 | Türkçe | DOĞA BİLİMİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
MYOTB2034 | Türkçe | TÜKETİCİ BİLİNCİ VE SAĞLIK | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
ÜNV.ORT.DERS.HAV.BHR - ÜNİVERSİTE ORTAK DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
UNVOD2056 | Türkçe | LABORATUVAR GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2624 | Türkçe | Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
Mufredat Kapanan Dersler | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
2404000012012 | Türkçe | Ata.İlk.ve İnk.Tarıhı I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
2404001022010 | Türkçe | TEMEL KİMYA | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
2404001032010 | Türkçe | ZOOLOJİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
2404001042010 | Türkçe | BİTKİ ÜRETİM İLKELERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
2404001052010 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
2404001062010 | Türkçe | BİLGİSAYAR-I | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
2404001072010 | Türkçe | MATEMATİK | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
2404001082010 | Türkçe | YABANCI DİL- I (İNGİLİZCE) | Zorunlu | 4 | - | - | - | |
2404001092010 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
2404001102010 | Türkçe | ATA.İLK.VE.İNK.TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
2404001112010 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ-I (SEÇMELİ) | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
MYKİM1007 | Türkçe | KİMYA | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
MYMAT109 | Türkçe | MATEMATİK | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYORT100070 | Türkçe | KİMYA | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYORT1001 | Türkçe | TARIMSAL EKOLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORT1003 | Türkçe | BOTANİK | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYORT1005 | Türkçe | ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORT1009 | Türkçe | MATEMATİK | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYORT101 | Türkçe | TARIMSAL EKOLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORT1029 | Türkçe | ORGANİK TARIMI VE BİYOLOJİK ÇEŞİTİLİK | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYORT1031 | Türkçe | TARIMSAL İŞLETMECİLİK | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYORT10311 | Türkçe | TARIMSAL İŞLETMECİLİK | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYORT123 | Türkçe | BİTKİSEL GEN KAYNAKLARI | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYORTİ131 | Türkçe | TARIMSAL İŞLETMECİLİK | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYOTG105 | Türkçe | ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
ortakdersOt.1güz | Türkçe | ortak ders ot.1 güz | Seçmeli | - | - | - | - | |
SeçmeliHav.Güz.1 | Türkçe | Organık Seçmelı Ders Havuzu | Seçmeli | - | - | - | - | |
SEÇOTPHAV1-1 | Türkçe | GÜZ SEÇMELİ OTP HAVUZU 1 | Seçmeli | - | - | - | - | |
UNVBG0007 | Türkçe | BİLGİSAYARA GİRİŞ -I | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
UNVBG070 | Türkçe | BİLGİSAYARA GİRİŞ I | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
UNVIT001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD005+ | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVYD0003 | Türkçe | YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
ÜNVIT001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
2404002012011 | Türkçe | BİTKİ FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | 1 | - | |
2404002022011 | Türkçe | EKOLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
2404002032011 | Türkçe | TOPRAK BİLGİSİ | Zorunlu | 1 | - | 1 | - | |
2404002042011 | Türkçe | ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
2404002052011 | Türkçe | GENETİK | Zorunlu | 2 | - | 1 | - | |
2404002062011 | Türkçe | HAYVANSAL ÜRETİM İLKELERİ | Zorunlu | 2 | - | 1 | - | |
2404002072011 | Türkçe | BİLGİSAYAR- II | Zorunlu | 1 | - | 1 | - | |
2404002082011 | Türkçe | YABANCI DİL -II (İNGİLİZCE) | Zorunlu | 4 | - | - | - | |
2404002092011 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
2404002102011 | Türkçe | ATA.İLK.VE İNK. TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
2404002112011 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ -II (SEÇMELİ) | Zorunlu | 1 | - | 1 | - | |
2404002122011 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | - | |
MYEDO1018 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | - | |
MYORT1002 | Türkçe | BİTKİ FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | - | - | - | - | |
MYORT1002 | Türkçe | BİTKİ FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | 1 | 4 | |
MYORT102 | Türkçe | BİTKİ FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORT106 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
UNVIT002- | Türkçe | ATATÜRK İLKE VE İNKLAPLARI TARİHİ II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD006- | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVYD004- | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
2404003002011 | Türkçe | ORGANİK GÜBRELER VE GÜBRELEME | Zorunlu | 2 | 1 | 1 | - | |
2404003012011 | Türkçe | TIBİ AROMATİK BİT | Zorunlu | 2 | - | 1 | - | |
2404003022011 | Türkçe | ÇAYIR MERA VE YEM BİTK | Zorunlu | 2 | - | 1 | - | |
2404003032011 | Türkçe | TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA | Zorunlu | 2 | - | 1 | - | |
2404003042011 | Türkçe | ORGANİK ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI VE PAZARA HAZIRLANMASI | Zorunlu | 1 | - | 1 | - | |
2404003052011 | Türkçe | ORGANİK ÜRÜNLERİ İŞLETME TEKNİKLERİ | Zorunlu | 1 | - | 1 | - | |
2404003062011 | Türkçe | BİTKİ KORUMA | Zorunlu | 2 | - | 1 | - | |
2404003072011 | Türkçe | TARIMSAL MEKANİZASYON | Zorunlu | 2 | - | 1 | - | |
2404003082011 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL-I ( İNG) | Zorunlu | 1 | - | - | - | |
2404003092011 | Türkçe | TOHUM VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | 1 | - | |
2404003102011 | Türkçe | ORGANİK MEYVECİLİK (Seçmelı) | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORT1005 | Türkçe | TOHUMLUK VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYORT2001 | Türkçe | ORGANİK GÜBRELER VE GÜBRELEME | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYORT2005 | Türkçe | TOHUMLUK VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYORT2009 | Türkçe | TARLA TARIMI | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORT201 | Türkçe | ORGANİK GÜBRELER VE GÜBRELEME | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYORT2011 | Türkçe | ZOOLOJİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYORT2015 | Türkçe | ORGANİK TARIMDA BİTKİ KORUMA | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYORT2021 | Türkçe | ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİNİ İŞLEME VE GIDA GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT203 | Türkçe | BİTKİ KORUMA | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYORT213 | Türkçe | ORGANİK SÜT VE ÜRÜNLERİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYORT227 | Türkçe | HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYSIL2053 | Türkçe | İLETİŞİM | Zorunlu | - | - | - | - | |
MYSIY20511 | Türkçe | İŞLETME YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYSME2055 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYTTK205 | Türkçe | TOHUMLUK VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
seç.Hav.Güz3 | Türkçe | organık seçmelı Havuz 3 | Seçmeli | - | - | - | - | |
SEÇOTPHAV2-1 | Türkçe | GÜZ SEÇOTPHAV2-1 | Seçmeli | - | - | - | - | |
TEKSEÇHAV.2.GÜZ | Türkçe | (MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL SEÇMELİ DERS HAVUZU I) III. YARIYIL | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
2404003112011 | Türkçe | DOGAL KAYNAKLAR YÖNETİMİ (Seçmelı) | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
2404004002012 | Türkçe | YEMLER VE YEM TEKNOLOJİLERİ | Zorunlu | 1 | - | - | - | |
2404004012012 | Türkçe | HAYVAN SAGLIGI VE HASTALIKLARI | Zorunlu | 1 | - | - | - | |
2404004012012 | Türkçe | HAYVAN SAGLIGI VE HASTALIKLARI | Zorunlu | 1 | - | - | - | |
2404004022012 | Türkçe | ORGANİK ET, SÜT VE YEM. ÜRETİMİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
2404004032012 | Türkçe | SÜS BİTKİLERİ VE ORGANİK PEYZAJ | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
2404004042012 | Türkçe | ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
2404004052012 | Türkçe | FİDE VE FİDAN YETİŞTİRME | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
2404004062012 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
2404004072012 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
2404004072012 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
2404004082012 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL- II (İNG) | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
2404004092012 | Türkçe | ARICILIK VE TOZLAŞMA | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
2404004102012 | Türkçe | ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI, AMBLAJLANMASI VE TAŞINMASI | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
2404004112012 | Türkçe | KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
2404004122012 | Türkçe | İŞLETME YÖNETİMİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
2404005002012 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | - | |
MYORT204 | Türkçe | ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
MYORT206 | Türkçe | SULAMA TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYORT208 | Türkçe | HAYVAN ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORT212 | Türkçe | ORGANİK HAYVANSAL ÜRETİM | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYÖAS204 | Türkçe | ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
SEÇORTHAV | Türkçe | BAHAR SEÇORTSOSHAV | Seçmeli | - | - | - | - |