GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYORT2013 ORGANİK SÜT VE ÜRÜNLERİ Seçmeli Ders Grubu 2 3 3,00

Önlisans


Türkçe


Organik süt üretimi, Organik süt ürünlerinin mamül haline getirilmesi ve süt teknolojisi hakkında bilgilendirmektir.


Öğr. Gör. Mehmet Şerif SARIMURAT


1 Organik Süt Alımı ve Kabul Kriterlerini Açıklar.
2 Organik içme sütü üretimini kontrol edebilir.
3 Sütün bileşimi, sütün oluşumu, süt hijyeni konularını öğrenir.
4 Organik Süt Üretimi ve Üretimde Dikkat Edilmesi Gereken Hususları Öğrenir.
5 Organik Süt Ürünleri Üretiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususları Öğrenir.


Yok


Yok


Sütün bileşimi- sütün oluşumu-süt hijyeni, Sütün Temizlenmesi, Sütün havasının ve kokusunun alınması, organik süt ve ürünleri Teknolojisi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Sütün Tanımlanması ve Türkiye’ de Süt Üretimi,
2 Sütün Oluşumu ve Sağım,
3 Süt Hayvanı ve Sağım Yöntemleri,
4 Organik ve Kaliteli Süt Elde Etmede Önemli Faktörler,
5 Sütün Bileşenleri ve Önemi,
6 Sütün Fiziksel Özellikleri,
7 Sütün Kimyasal Yapısı ,
8 Ara sınav
9 Türkiye’ de Bulunan Süt Hayvanları,
10 Süt Şekeri, Sütün Mineral Maddeleri, Sütün Vitaminleri,
11 Sütün Besin Değeri, Sütteki Kontaminantlar,
12 Tereyağı üretimi
13 Dondurma üretimi
14 Yoğurt üretimşi
15 peynir üretimi
16 Final sınavı

Süt Ürünleri Teknlojisi-Cenap Tekin Şen. Süt Teknolojisi-Mustafa Metin




Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 5 5
Final Sınavı 1 10 10
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 5 2 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 2 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 2 10
Ev Ödevi 7 1 7
Toplam İş Yükü (saat) 80

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 3 5 2 1 4 3 4 2 3 5
ÖÇ 2 2 4 1 5 3 2 3 4 5 2
ÖÇ 3 1 3 5 4 2 1 2 3 4 1
ÖÇ 4 4 2 4 3 1 5 1 2 3 4
ÖÇ 5 5 1 3 2 4 4 5 1 2 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek