GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYORT1028 KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli Ders Grubu 1 2 3,00

Önlisans


Türkçe


Bu dersin amacı; bitkisel protein kaynağı olarak yüksek besleyici değere sahip olan ve gelişmiş ülkelerde yaygın olarak tüketilen mantar yetiştiriciliğinin öğrenciye anlatılmasıdır.


Dr. Öğr Üyesi Selma KIPÇAK BİTİK


1 Mantarın tarihçesini öğrenir.
2 Mantarın üretimi konusunda bilgi sahibi olur.
3 Mantarın insan beslenmesi ve sağlığı bakımından önemini öğrenir.
4 Mantarın tanımı ve mikolojik özelliklerini öğrenir.
5 Mantar üretim şekilleri ve biçimlerini öğrenir

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Mantarın tarihçesi, dünya ve Türkiye'deki üretimi, insan beslenmesi ve sağlığı bakımından önemi, mantarın özellikleri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Mantarın tarihçesi
2 Mantarın üretimi
3 Mantarın insan beslenmesi ve sağlığı bakımından önemi
4 Mantarın tanımı ve mikolojik özellikleri
5 Mantarın tanımı ve mikolojik özellikleri
6 Mantar üretim şekilleri ve biçimleri
7 Mantar üretim şekilleri ve biçimleri
8 Ara sınav
9 Modern bir mantar işletmesinin inşaatı
10 Modern bir mantar işletmesinin inşaatı
11 Modern bir mantar işletmesinin inşaatı
12 Hastalıklar
13 Hastalıklar
14 Zararlılar
15 Mantarın değerlendirilmesi
16 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 7 7
Final Sınavı 1 7 7
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 4 28
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 4 28
Toplam İş Yükü (saat) 70

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 5 5 5 5 5 4 3 4 4
ÖÇ 2 4 4 3 4 5 5 4 3 4 3
ÖÇ 3 3 4 5 3 4 4 3 4 3 4
ÖÇ 4 4 3 5 4 4 3 4 3 4 5
ÖÇ 5 3 5 4 3 4 5 3 4 5 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek