GERİ DÖN

Önlisans Programları


ÖZALP MESLEK YÜKSEKOKULU - Gıda Teknolojisi - - Önlisans



Program Tanımları

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Özalp Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı

Mezunlar "Gıda Teknikeri" ünvanını kazanmaktadır.

Türk öğrenciler için; Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü ÖSYS olarak adlandırılan merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir. Yabancı uyruklu öğrenciler için; Yabancı uyruklu öğrenciler, bu programa uluslararası geçerliliği olan SAT I, ACT, GCE vb. gibi sınav sonuçlarına göre yada Üniversitemizce veya Türkiye’deki üniversitelerince yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavından ilgili yönergeler çerçevesinde geçerli puan alan adaylar kabul edilmektedir. Değişim programları için; Değişim öğrencilerinin kabulü,Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile partner üniversite arasında imzalanan ikili anlaşmalar (Erasmus, Farabi, Mevlana ya da Genel Akademik Protokol) çerçevesinde yapılmaktadır. Özel öğreciler için; Özel öğrenciler, bu programda verilen derslere, ilgili akademik birimin onay vermesi durumunda kayıtlanabilirler.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ‘nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü/yüksekokul müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Gıda Teknolojisi alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin ( toplam 120 AKTS Karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir. Ayrıca 30 işgünü stajını da tamamlamış olması gerekir

Bu programda iki yıllık ön lisans düzeyinde teorik ve uygulama ağırlıklı eğitim verilmektedir. Her türlü gıda üretimi yapan küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde, hammaddeden son ürüne kadar üretimin ve kalite kontrolünün her aşamasında ve görev yalabilecek gerekli ara teknik eleman yetiştirilmektedir. Programa her yıl, meslek lisesi ve düz lise çıkışlı 40 öğrenci kayıtlanmaktadır.

Mezunlar, gıda maddeleri işleyen tüm işletmelerde, üretim departmamında veya mikrobiyoloji, kalite kontrol ve Ar-ge laboratuvarlarında görev almaktadırlar. Ayrıca, çeşitli kamu ve özel analiz laboratuvarlarında, TÜBİTAK, Tarım İl Müdürlüğü, TSE laboratuvarlarında görev alamaktadırlar.

Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı ile Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Gıda Mühendisliği, Kimya, Tarımsal Biyoteknoloji lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.

Öğrencinin vize puanının %40'ı ve final puanının %60'ı toplanarak başarı notu belirlenir. Başarı notuna, ödev, proje, rapor ve quiz gibi bazı değerlendirme ölçütleri de etkilidir.

Dört yarıyıldan toplam 120 AKTS kredisini tamamlamış olmak, ayrıca stajını başarılı bir şekilde tamamlamış olmak.

E-Öğrenme

Program Başkanı: Öğr. Ü. Dr. İbrahim ALTUN ,Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Özalp Meslek Yüksekokulu, Özalp, Van, e-Mail: ibrahimaltun@yyu.edu.tr, Tel: +90 432 4445065-2373 AKTS/DS Koordinatörü: Öğr. Gör. M. Mustafa EKİN ,Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Özalp Meslek Yüksekokulu, Özalp, Van, e-Mail: mmustafaekin@yyu.edu.tr, Tel: +90 432 4445065-3833

Gıda Teknolojisi Programı, teorik bilginin yanısıra uygulamalı eğitim de vermektedir. Derslerin uygulamaları, Özalp Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan ve gerekli alet, ekipman ve sarf malzemeleri ile donanımlı, Gıda Teknolojisi laboratuvarında yürütülmektedir


Program Çıktıları

1 Matematik, fen bilimleri ve kendi alanları ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir.
2 Geliştirilmiş teknolojilerin uygulamasındaki sorunları ve çözümlerini anlar.
3 Bireysel olarak veya takımlarda çalışır.
4 Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır.
5 Teknik resim becerisini uygulamada etkin kullanır.
6 Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar.
7 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur.
8 Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır.
9 Bilişim teknolojilerini kullanır, alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
10 Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar; orta-ileri düzeyde en az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanır.
11 Teknik resim kullanarak iletişim kurar.
12 Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYGTB1001 Türkçe Özel Gıdalar Teknolojılerı Zorunlu 3 - - 4
MYGTB1003 Türkçe Genel Mıkrobıyolojı Zorunlu 3 2 - 5
MYGTB1005 Türkçe Matematık I Zorunlu 2 - - 2
MYGTB1007 Türkçe Kımya I Zorunlu 2 - - 2
MYGTB1009 Türkçe Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojısı Zorunlu 2 - - 3
SECHAVGTB1001 Türkçe SEÇMELİ I HAVUZU( I. YARIYIL) Seçmeli 2 - - -
SECHAVGTB1003 Türkçe MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL SEÇMELİ HAVUZU I(I.YARIYIL) Seçmeli 2 - - -
UNVIT0001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
UNVIT001* Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı-I Zorunlu 2 - - -
UNVTD0005 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
UNVYD0003 Türkçe YABANCI DİL I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 24 2 0 22
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYGTB1002 Türkçe Gıda Kımyası Zorunlu 2 1 - 3
MYGTB1004 Türkçe Gıda Endüstrı Makınelerı Zorunlu 2 2 - 4
MYGTB1006 Türkçe Matematık II Zorunlu 2 - - 2
MYGTB1008 Türkçe Kımya II Zorunlu 2 - - 2
MYSTJ1008 Türkçe Yaz Stajı Zorunlu - - - 5
MYSTN154 Türkçe Süt Teknolojısı - II Zorunlu 2 - - -
SECHAVGTB1002 Türkçe SEÇMELİ II HAVUZU(II. YARIYIL) Seçmeli 2 - - -
SECHAVGTB1004 Türkçe MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL SEÇMELİ HAVUZU II (II. YARIYIL) Seçmeli 2 - - -
SEÇHAV:*12 Türkçe BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU Seçmeli 2 - - -
UNVIT0002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Zorunlu 2 - - -
UNVTD0006 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
UNVYD0004 Türkçe YABANCI DİL II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 22 3 0 20
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYGTB2001 Türkçe Tahıl Teknolojısı I Zorunlu 2 1 - 4
MYGTB2003 Türkçe Et ve Ürünlerı Teknolojısı I Zorunlu 2 1 - 4
MYGTB2005 Türkçe Meyve ve Sebze İşleme Teknolojısı I Zorunlu 2 1 - 4
MYGTB2007 Türkçe Bıtkısel Yağ Teknolojısı Zorunlu 2 2 - 4
MYGTB2009 Türkçe Gıda Mıkrobıyolojısı Zorunlu 3 2 - 5
MYGTB2011 Türkçe Teknık Resım Zorunlu 2 2 - 3
SECHAVGTB2001 Türkçe SEÇMELİ III HAVUZU( III. YARIYIL) Seçmeli 2 - - -
Toplam 15 9 0 24
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYGTB2002 Türkçe Tahıl Teknolojısı II Zorunlu 2 1 - 4
MYGTB2004 Türkçe Et ve Ürünlerı Teknolojısı II Zorunlu 2 1 - 4
MYGTB2006 Türkçe Meyve ve Sebze İşleme Teknolojısı II Zorunlu 2 1 - 4
MYGTB2008 Türkçe Gıda Katkı Maddelerı Zorunlu 3 1 - 4
MYGTB2010 Türkçe Hıjyen ve Sanıtasyon Zorunlu 2 - - 3
MYGTB2012 Türkçe Kalıte Güvencesı ve Standartları Zorunlu 2 - - 3
SECHAVGTB2002 Türkçe SEÇMELİ IV HAVUZU(IV.YARIYIL) Seçmeli 2 - - -
ÜNVOD2004 Türkçe ÜNİVERSİTE ORTAK DERS Seçmeli 2 - - -
Toplam 17 4 0 22
SECHAVGTB1001 - SEÇMELİ I HAVUZU( I. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYGTB1021 Türkçe Gıdalarda Temel İşlemler I Seçmeli 2 - - 3
MYGTB1023 Türkçe Süt Teknolojılerı I Seçmeli 2 - - 3
MYGTB1025 Türkçe Hazır Yemek Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
MYGTB1027 Türkçe Beslenme İlkelerı Seçmeli 2 - - 3
SECHAVGTB1003 - MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL SEÇMELİ HAVUZU I(I.YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYGTB1031 Türkçe Gırışımcılık I Seçmeli 2 - - 2
MYISG1023 Türkçe İş Sağlığı ve Güvenlığı Seçmeli 2 - - 2
SECHAVGTB1002 - SEÇMELİ II HAVUZU(II. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYGTB1022 Türkçe Gıdalarda Temel İşlemler II Seçmeli 2 - - 3
MYGTB1024 Türkçe Süt Teknolojılerı II Seçmeli 2 - - 3
MYGTB1026 Türkçe Duyusal Analız Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
MYGTB1028 Türkçe Meslek Etığı Seçmeli 2 - - 3
SECHAVGTB1004 - MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL SEÇMELİ HAVUZU II (II. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYGTB1032 Türkçe Gırışımcılık II Seçmeli 2 - - 2
MYGTB1034 Türkçe İlk Yardım Seçmeli 2 - - 2
MYGTB1036 Türkçe Gıda Ekonomısı ve İşletmecılığı Seçmeli 2 - - 2
SEÇHAV:*12 - BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SECHAVGTB2001 - SEÇMELİ III HAVUZU( III. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYGTB2021 Türkçe Kalıte Yönetım Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
MYGTB2023 Türkçe Gıda Analızlerı Seçmeli 2 - - 3
MYGTB2025 Türkçe Yoğurt Teknolojı Seçmeli 2 - - 3
MYGTB2027 Türkçe İşletme Yönetımı I Seçmeli 2 - - 3
SECHAVGTB2002 - SEÇMELİ IV HAVUZU(IV.YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYGTB2022 Türkçe Araştırma Yöntem ve Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
MYGTB2024 Türkçe Un Katkı Maddelerı Seçmeli 2 - - 3
MYGTB2026 Türkçe Peynır Teknolojısı Seçmeli 2 - - 3
MYGTB2028 Türkçe İşletme Yönetımı II Seçmeli 2 - - 3
ÜNVOD2004 - ÜNİVERSİTE ORTAK DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
UNVOD2216 Türkçe LABORATUVAR TEKNİĞİ Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2218 Türkçe MENÜ PLANLAMA Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2624 Türkçe Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele Seçmeli 2 - - 2
Mufredat Kapanan Dersler
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
1407001012007 Türkçe MATEMATİK-1 Zorunlu 3 - - -
1407001012009 Türkçe ATATÜRK İLK. VE İNK. TAR. - I Zorunlu - - - -
1407001032007 Türkçe KİMYA-1 Zorunlu 2 - - -
1407001032009 Türkçe TÜRK DİLİ - I Zorunlu - - - -
1407001052007 Türkçe GENEL MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 2 2 - -
1407001052009 Türkçe YABANCI DİL - I Zorunlu - - - -
1407001072007 Türkçe LABORATUVAR TEKNİKLERİ Zorunlu 2 2 - -
1407001092007 Türkçe BİYOLOJİ Zorunlu 2 2 - -
1407001112007 Türkçe FİZİK Zorunlu 2 - - -
1407001122007 Türkçe TÜRK DİLİ-1 Zorunlu 2 - - -
1407001132007 Türkçe ATATÜRK İLK.VE İNK.T.-1 Zorunlu 2 - - -
1407001142007 Türkçe YABANCI DİL-1 Zorunlu 2 - - -
1407001152010 Türkçe ATATÜRK İLK. VE İNK. T. - I Zorunlu 2 - - -
1407001172010 Türkçe TÜRK DİLİ - I Zorunlu 2 - - -
1407001192010 Türkçe YABANCI DİL - I Zorunlu 2 - - -
1407001212010 Türkçe GIDALARDA TEMEL İŞLEM. Zorunlu 2 - - -
1407001232010 Türkçe SÜT TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 - -
1407001252010 Türkçe ÖZEL GIDALAR TEKN. Zorunlu 4 - - -
MYKMY103 Türkçe Kımya - I Zorunlu 2 - - -
MYMTM101 Türkçe Matematık - I Zorunlu 2 - - -
MYÖGD105 Türkçe Özel Gıdalar Zorunlu 4 - - -
ortakdersgıda.1güz Türkçe ortak ders gıda .1 güz Seçmeli - - - -
SEÇHAV^11 Türkçe GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU Seçmeli 2 - - -
SOS.İÇER.DERS.-1-1 Türkçe SOSYAL İÇERİKLİ DERSLER-1 Seçmeli 2 - - -
1407001022007 Türkçe MATEMATİK-II Zorunlu 3 - - -
1407001042007 Türkçe GENEL KİMYA-II Zorunlu 3 - - -
1407001062007 Türkçe GIDA KİMYASI Zorunlu 2 2 - -
1407001082007 Türkçe İSTATİSTİK Zorunlu 3 - - -
1407001102007 Türkçe GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Zorunlu 2 2 - -
1407001162007 Türkçe BESLENME İLKELERİ Zorunlu 2 - - -
1407001172007 Türkçe TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 - - -
1407001182007 Türkçe ATATÜRK İLK.VE İNK.T.-II Zorunlu 2 - - -
1407001192007 Türkçe YABANCI DİLİ-II Zorunlu 2 - - -
1407002012010 Türkçe Matematık - II Zorunlu 3 - - -
1407002032010 Türkçe Genel Kımya - II Zorunlu 3 - - -
1407002052010 Türkçe Gıda Kımyası Zorunlu 2 2 - -
1407002072010 Türkçe İstatıstık Zorunlu 3 - - -
1407002092010 Türkçe Gıda Mıkrobıyolojısı Zorunlu 2 2 - -
1407002112010 Türkçe Beslenme İlkelerı Zorunlu 2 - - -
1407002132010 Türkçe Atatürk İlk. ve İnk. Tar: - II Zorunlu 2 - - -
1407002152010 Türkçe Türk Dılı - II Zorunlu 2 - - -
1407002172010 Türkçe Yabancı Dıl - II Zorunlu 2 - - -
1407002192011 Türkçe Gıdalarda Temel İşlt. - II Zorunlu 2 - - -
1407002212011 Türkçe Süt Tekn. - II Zorunlu 2 2 - -
1407002232011 Türkçe Gıda Ends. Mak. Zorunlu 2 2 - -
1407002252010 Türkçe Kımya - II Zorunlu 2 - - -
MYEDO,/118 Türkçe Yaz Stajı Zorunlu - - - -
MYGEM108 Türkçe Gıda End. Makıne. Zorunlu 2 2 - -
MYGKM106 Türkçe Gıda Kımyası Zorunlu 2 1 - -
MYGTİ152 Türkçe Gıdalarda Temel İşlet. - II Zorunlu 2 - - -
MYKMY104 Türkçe Kımya - II Zorunlu 2 - - -
MYMTM102 Türkçe Matematık - II Zorunlu 2 - - -
SOS.İÇER.DERS.-1-2 Türkçe SOSYAL İÇERİKLİ DERSLER-2 Seçmeli 2 - - -
UNVIT002 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı-II Zorunlu 2 - - -
UNVTD006 Türkçe Türk Dılı - II Zorunlu 2 - - -
UNVYD004 Türkçe Yabancı Dıl - II Zorunlu 2 - - 2
1407002012007 Türkçe MEYVE VE SEBZE İŞLT. TEKN. Zorunlu 2 2 - -
1407002032007 Türkçe SÜT İŞLETME TEKN. Zorunlu 2 2 - -
1407002052007 Türkçe GIDA KALİTE KONTROLÜ Zorunlu 2 2 - -
1407002072007 Türkçe ET İŞLETME TEKN. Zorunlu 2 2 - -
1407002092007 Türkçe BİTKİSEL YAĞ TEKN. Zorunlu 2 2 - -
1407002112007 Türkçe GIDA MEVZUATI Zorunlu 2 - - -
1407002132007 Türkçe BİLGİSAYAR - I Zorunlu 1 2 - -
1407002152007 Türkçe TAHIL İŞLEME TEKN. Zorunlu 2 - - -
1407003012010 Türkçe Meyve ve Sebze İşlt. Tekn. Zorunlu 2 2 - -
1407003032010 Türkçe Süt İşletme Tekn. Zorunlu 2 2 - -
1407003052010 Türkçe Gıda Kalıte Kontolü Zorunlu 2 2 - -
1407003072010 Türkçe Et İşl. Tekn. Zorunlu 2 2 - -
1407003092010 Türkçe Bıtkısel Yağ Tekn. Zorunlu 2 2 - -
1407003112010 Türkçe Gıda Mevzuatı Zorunlu 2 - - -
1407003152010 Türkçe Tahıl İşl. Tekn. Zorunlu 2 - - -
1407003172010 Türkçe Bılgısayar Prog. - I Zorunlu 1 2 - -
1407003192011 Türkçe Tahıl Tekn. - I Zorunlu 2 1 - -
1407003212011 Türkçe Et ve Ürünlerı Tekn. - I Zorunlu 2 1 - -
1407003232011 Türkçe Meyve ve Sebze Tekn. - I Zorunlu 2 1 - -
1407003252011 Türkçe İşletme Yönt. - I Zorunlu 2 1 - -
1407003272011 Türkçe Gıda Mıkrobıyolojısı Zorunlu 3 2 - -
1407003292011 Türkçe Akollü ve Alkolsüz İçecek Tekn. Zorunlu 2 - - -
MYAİT211 Türkçe Alkollü ve Alkolsüz İçecek Teknolojısı Zorunlu 2 - - -
MYBYT207 Türkçe Bıtkısel Yağ Teknolojısı Zorunlu 2 2 - -
MYEÜT203 Türkçe Et ve Ürünlerı Teknolojısı - I Zorunlu 2 1 - -
MYEÜT203-2 Türkçe Et ve Ürünlerı Tekn. - I Zorunlu 2 1 - -
MYKYT251. Türkçe Kalıte Yönt. Sıstemlerı. Zorunlu 3 - - -
MYMST205 Türkçe Meyve ve Sebze Teknolojısı - I Zorunlu 2 1 - -
MYTTN201 Türkçe Tahıl Teknolojısı - I Zorunlu 2 1 - -
SEÇHAV^21 Türkçe GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU Seçmeli 2 - - -
1407002022008 Türkçe GIDA SANİTASYON VE HİJ. Zorunlu 2 - - -
1407002042008 Türkçe GIDA KATKI MADDELERİ Zorunlu 2 - - -
1407002062008 Türkçe ÖZEL GIDALAR Zorunlu 3 - - -
1407002082008 Türkçe TEREYAĞI VE PEYNİR TEKN. Zorunlu 2 - - -
1407002102008 Türkçe MEZBAHA ÜRÜNLERİ TEKN. Zorunlu 2 2 - -
1407002122008 Türkçe BİYOTEKNOLOJİ Zorunlu 2 2 - -
1407002142008 Türkçe GIDA PAK. VE DEPO TEKN. Zorunlu 2 2 - -
1407002162008 Türkçe ÇEVRE SAĞLIĞI Zorunlu 2 - - -
1407002182008 Türkçe BİLGİSAYAR II Zorunlu 1 2 - -
1407002202008 Türkçe İŞ VE SOS. GÜV. HUK. Zorunlu 2 - - -
1407004012010 Türkçe Gıda Sanıtasyon ve Hıj. Zorunlu 2 - - -
1407004032010 Türkçe Gıda Katkı Mad. Zorunlu 2 - - -
1407004052010 Türkçe Özel Gıdalar Zorunlu 3 - - -
1407004072010 Türkçe Tereyağı ve Peynır Tekn. Zorunlu 2 - - -
1407004092010 Türkçe Mezbaha Ür. Tekn. Zorunlu 2 2 - -
1407004112010 Türkçe BıyoTeknolojısı Zorunlu 2 2 - -
1407004132010 Türkçe Gıda Pak. ve Depo Tekn. Zorunlu 2 2 - -
1407004152010 Türkçe Çevre Sağlığı Zorunlu 2 - - -
1407004172010 Türkçe İş ve Sos. Güv. Huk. Zorunlu 2 - - -
1407004192010 Türkçe Bılgısayar Prog. - II Zorunlu 1 2 - -
1407004212010 Türkçe Tahıl Teknolojısı - II Zorunlu 2 1 - -
1407004232010 Türkçe Et ve Ürünlerı Tekn. - II Zorunlu 2 1 - -
1407004252010 Türkçe Meyve ve Sebze Tekn. - II Zorunlu 2 - - -
1407004272010 Türkçe İşletme Yönt. - II Zorunlu 2 1 - -
1407004292010 Türkçe Hıjyen ve Sanıtasyon Zorunlu 2 - - -
1407004302010 Türkçe İletışım Zorunlu 2 1 - -
1407004312010 Türkçe Araştırma Yönt. ve Tekn. Zorunlu - 2 - -
1407004332010 Türkçe Kalıte Güv. ve Stand. Zorunlu 2 - - -
MYGKM208 Türkçe Gıda Katkı Maddelerı Zorunlu 2 - - -
MYGKM208-2 Türkçe Gıda Katkı Maddelerı Zorunlu 2 - - -
MYHST210 Türkçe Hıjyen ve Sanıtasyon Zorunlu 2 - - -
MYİLM214 Türkçe İletışım Zorunlu 2 1 - -
MYİŞM214-2 Türkçe İletışım Zorunlu 2 1 - -
MYİYN258. Türkçe İşletme Yönt. - II Zorunlu 2 - - -
MYKGS212 Türkçe Kalıte Güvencesı ve Stand. Zorunlu 2 - - -
MYMST206 Türkçe Meyve ve Sebze Teknolojısı - II Zorunlu 2 - - -
MYMST206-2 Türkçe Meyve ve Sebze Tekn. - II Zorunlu 2 - - -
MYPTN256. Türkçe Peynır Teknolojısı Zorunlu 2 - - -
SEÇHAV:*22 Türkçe BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU Seçmeli 2 - - -