Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Özalp Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı
Mezunlar "Gıda Teknikeri" ünvanını kazanmaktadır.
Türk öğrenciler için; Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü ÖSYS olarak adlandırılan merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir. Yabancı uyruklu öğrenciler için; Yabancı uyruklu öğrenciler, bu programa uluslararası geçerliliği olan SAT I, ACT, GCE vb. gibi sınav sonuçlarına göre yada Üniversitemizce veya Türkiye’deki üniversitelerince yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavından ilgili yönergeler çerçevesinde geçerli puan alan adaylar kabul edilmektedir. Değişim programları için; Değişim öğrencilerinin kabulü,Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile partner üniversite arasında imzalanan ikili anlaşmalar (Erasmus, Farabi, Mevlana ya da Genel Akademik Protokol) çerçevesinde yapılmaktadır. Özel öğreciler için; Özel öğrenciler, bu programda verilen derslere, ilgili akademik birimin onay vermesi durumunda kayıtlanabilirler.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ‘nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü/yüksekokul müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Gıda Teknolojisi alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin ( toplam 120 AKTS Karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir. Ayrıca 30 işgünü stajını da tamamlamış olması gerekir
Bu programda iki yıllık ön lisans düzeyinde teorik ve uygulama ağırlıklı eğitim verilmektedir. Her türlü gıda üretimi yapan küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde, hammaddeden son ürüne kadar üretimin ve kalite kontrolünün her aşamasında ve görev yalabilecek gerekli ara teknik eleman yetiştirilmektedir. Programa her yıl, meslek lisesi ve düz lise çıkışlı 40 öğrenci kayıtlanmaktadır.
Mezunlar, gıda maddeleri işleyen tüm işletmelerde, üretim departmamında veya mikrobiyoloji, kalite kontrol ve Ar-ge laboratuvarlarında görev almaktadırlar. Ayrıca, çeşitli kamu ve özel analiz laboratuvarlarında, TÜBİTAK, Tarım İl Müdürlüğü, TSE laboratuvarlarında görev alamaktadırlar.
Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı ile Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Gıda Mühendisliği, Kimya, Tarımsal Biyoteknoloji lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.
Öğrencinin vize puanının %40'ı ve final puanının %60'ı toplanarak başarı notu belirlenir. Başarı notuna, ödev, proje, rapor ve quiz gibi bazı değerlendirme ölçütleri de etkilidir.
Dört yarıyıldan toplam 120 AKTS kredisini tamamlamış olmak, ayrıca stajını başarılı bir şekilde tamamlamış olmak.
E-Öğrenme
Program Başkanı: Öğr. Ü. Dr. İbrahim ALTUN ,Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Özalp Meslek Yüksekokulu, Özalp, Van, e-Mail: ibrahimaltun@yyu.edu.tr, Tel: +90 432 4445065-2373 AKTS/DS Koordinatörü: Öğr. Gör. M. Mustafa EKİN ,Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Özalp Meslek Yüksekokulu, Özalp, Van, e-Mail: mmustafaekin@yyu.edu.tr, Tel: +90 432 4445065-3833
Gıda Teknolojisi Programı, teorik bilginin yanısıra uygulamalı eğitim de vermektedir. Derslerin uygulamaları, Özalp Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan ve gerekli alet, ekipman ve sarf malzemeleri ile donanımlı, Gıda Teknolojisi laboratuvarında yürütülmektedir
1 | Matematik, fen bilimleri ve kendi alanları ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir. |
2 | Geliştirilmiş teknolojilerin uygulamasındaki sorunları ve çözümlerini anlar. |
3 | Bireysel olarak veya takımlarda çalışır. |
4 | Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır. |
5 | Teknik resim becerisini uygulamada etkin kullanır. |
6 | Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar. |
7 | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur. |
8 | Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır. |
9 | Bilişim teknolojilerini kullanır, alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. |
10 | Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar; orta-ileri düzeyde en az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanır. |
11 | Teknik resim kullanarak iletişim kurar. |
12 | Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYGTB1001 | Türkçe | Özel Gıdalar Teknolojılerı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYGTB1003 | Türkçe | Genel Mıkrobıyolojı | Zorunlu | 3 | 2 | - | 5 | |
MYGTB1005 | Türkçe | Matematık I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MYGTB1007 | Türkçe | Kımya I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MYGTB1009 | Türkçe | Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojısı | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
SECHAVGTB1001 | Türkçe | SEÇMELİ I HAVUZU( I. YARIYIL) | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
SECHAVGTB1003 | Türkçe | MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL SEÇMELİ HAVUZU I(I.YARIYIL) | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
UNVIT0001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVIT001* | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD0005 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVYD0003 | Türkçe | YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 24 | 2 | 0 | 22 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYGTB1002 | Türkçe | Gıda Kımyası | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
MYGTB1004 | Türkçe | Gıda Endüstrı Makınelerı | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
MYGTB1006 | Türkçe | Matematık II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MYGTB1008 | Türkçe | Kımya II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MYSTJ1008 | Türkçe | Yaz Stajı | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
MYSTN154 | Türkçe | Süt Teknolojısı - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
SECHAVGTB1002 | Türkçe | SEÇMELİ II HAVUZU(II. YARIYIL) | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
SECHAVGTB1004 | Türkçe | MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL SEÇMELİ HAVUZU II (II. YARIYIL) | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
SEÇHAV:*12 | Türkçe | BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
UNVIT0002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD0006 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVYD0004 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 22 | 3 | 0 | 20 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYGTB2001 | Türkçe | Tahıl Teknolojısı I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYGTB2003 | Türkçe | Et ve Ürünlerı Teknolojısı I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYGTB2005 | Türkçe | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojısı I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYGTB2007 | Türkçe | Bıtkısel Yağ Teknolojısı | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
MYGTB2009 | Türkçe | Gıda Mıkrobıyolojısı | Zorunlu | 3 | 2 | - | 5 | |
MYGTB2011 | Türkçe | Teknık Resım | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
SECHAVGTB2001 | Türkçe | SEÇMELİ III HAVUZU( III. YARIYIL) | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 15 | 9 | 0 | 24 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYGTB2002 | Türkçe | Tahıl Teknolojısı II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYGTB2004 | Türkçe | Et ve Ürünlerı Teknolojısı II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYGTB2006 | Türkçe | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojısı II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYGTB2008 | Türkçe | Gıda Katkı Maddelerı | Zorunlu | 3 | 1 | - | 4 | |
MYGTB2010 | Türkçe | Hıjyen ve Sanıtasyon | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB2012 | Türkçe | Kalıte Güvencesı ve Standartları | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
SECHAVGTB2002 | Türkçe | SEÇMELİ IV HAVUZU(IV.YARIYIL) | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
ÜNVOD2004 | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK DERS | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 17 | 4 | 0 | 22 | ||||
SECHAVGTB1001 - SEÇMELİ I HAVUZU( I. YARIYIL) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYGTB1021 | Türkçe | Gıdalarda Temel İşlemler I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB1023 | Türkçe | Süt Teknolojılerı I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB1025 | Türkçe | Hazır Yemek Sıstemlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB1027 | Türkçe | Beslenme İlkelerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SECHAVGTB1003 - MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL SEÇMELİ HAVUZU I(I.YARIYIL) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYGTB1031 | Türkçe | Gırışımcılık I | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYISG1023 | Türkçe | İş Sağlığı ve Güvenlığı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SECHAVGTB1002 - SEÇMELİ II HAVUZU(II. YARIYIL) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYGTB1022 | Türkçe | Gıdalarda Temel İşlemler II | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB1024 | Türkçe | Süt Teknolojılerı II | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB1026 | Türkçe | Duyusal Analız Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB1028 | Türkçe | Meslek Etığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SECHAVGTB1004 - MESLEK YÜKSEKOKULU SOSYAL SEÇMELİ HAVUZU II (II. YARIYIL) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYGTB1032 | Türkçe | Gırışımcılık II | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYGTB1034 | Türkçe | İlk Yardım | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYGTB1036 | Türkçe | Gıda Ekonomısı ve İşletmecılığı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇHAV:*12 - BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
SECHAVGTB2001 - SEÇMELİ III HAVUZU( III. YARIYIL) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYGTB2021 | Türkçe | Kalıte Yönetım Sıstemlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB2023 | Türkçe | Gıda Analızlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB2025 | Türkçe | Yoğurt Teknolojı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB2027 | Türkçe | İşletme Yönetımı I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SECHAVGTB2002 - SEÇMELİ IV HAVUZU(IV.YARIYIL) | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYGTB2022 | Türkçe | Araştırma Yöntem ve Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB2024 | Türkçe | Un Katkı Maddelerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB2026 | Türkçe | Peynır Teknolojısı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGTB2028 | Türkçe | İşletme Yönetımı II | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ÜNVOD2004 - ÜNİVERSİTE ORTAK DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
UNVOD2216 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2218 | Türkçe | MENÜ PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2624 | Türkçe | Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
Mufredat Kapanan Dersler | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1407001012007 | Türkçe | MATEMATİK-1 | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1407001012009 | Türkçe | ATATÜRK İLK. VE İNK. TAR. - I | Zorunlu | - | - | - | - | |
1407001032007 | Türkçe | KİMYA-1 | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407001032009 | Türkçe | TÜRK DİLİ - I | Zorunlu | - | - | - | - | |
1407001052007 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407001052009 | Türkçe | YABANCI DİL - I | Zorunlu | - | - | - | - | |
1407001072007 | Türkçe | LABORATUVAR TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407001092007 | Türkçe | BİYOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407001112007 | Türkçe | FİZİK | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407001122007 | Türkçe | TÜRK DİLİ-1 | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407001132007 | Türkçe | ATATÜRK İLK.VE İNK.T.-1 | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407001142007 | Türkçe | YABANCI DİL-1 | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407001152010 | Türkçe | ATATÜRK İLK. VE İNK. T. - I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407001172010 | Türkçe | TÜRK DİLİ - I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407001192010 | Türkçe | YABANCI DİL - I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407001212010 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEM. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407001232010 | Türkçe | SÜT TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407001252010 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR TEKN. | Zorunlu | 4 | - | - | - | |
MYKMY103 | Türkçe | Kımya - I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYMTM101 | Türkçe | Matematık - I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYÖGD105 | Türkçe | Özel Gıdalar | Zorunlu | 4 | - | - | - | |
ortakdersgıda.1güz | Türkçe | ortak ders gıda .1 güz | Seçmeli | - | - | - | - | |
SEÇHAV^11 | Türkçe | GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
SOS.İÇER.DERS.-1-1 | Türkçe | SOSYAL İÇERİKLİ DERSLER-1 | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
1407001022007 | Türkçe | MATEMATİK-II | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1407001042007 | Türkçe | GENEL KİMYA-II | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1407001062007 | Türkçe | GIDA KİMYASI | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407001082007 | Türkçe | İSTATİSTİK | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1407001102007 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407001162007 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407001172007 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407001182007 | Türkçe | ATATÜRK İLK.VE İNK.T.-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407001192007 | Türkçe | YABANCI DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407002012010 | Türkçe | Matematık - II | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1407002032010 | Türkçe | Genel Kımya - II | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1407002052010 | Türkçe | Gıda Kımyası | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407002072010 | Türkçe | İstatıstık | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1407002092010 | Türkçe | Gıda Mıkrobıyolojısı | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407002112010 | Türkçe | Beslenme İlkelerı | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407002132010 | Türkçe | Atatürk İlk. ve İnk. Tar: - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407002152010 | Türkçe | Türk Dılı - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407002172010 | Türkçe | Yabancı Dıl - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407002192011 | Türkçe | Gıdalarda Temel İşlt. - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407002212011 | Türkçe | Süt Tekn. - II | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407002232011 | Türkçe | Gıda Ends. Mak. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407002252010 | Türkçe | Kımya - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYEDO,/118 | Türkçe | Yaz Stajı | Zorunlu | - | - | - | - | |
MYGEM108 | Türkçe | Gıda End. Makıne. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
MYGKM106 | Türkçe | Gıda Kımyası | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYGTİ152 | Türkçe | Gıdalarda Temel İşlet. - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYKMY104 | Türkçe | Kımya - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYMTM102 | Türkçe | Matematık - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
SOS.İÇER.DERS.-1-2 | Türkçe | SOSYAL İÇERİKLİ DERSLER-2 | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
UNVIT002 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD006 | Türkçe | Türk Dılı - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVYD004 | Türkçe | Yabancı Dıl - II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
1407002012007 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE İŞLT. TEKN. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407002032007 | Türkçe | SÜT İŞLETME TEKN. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407002052007 | Türkçe | GIDA KALİTE KONTROLÜ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407002072007 | Türkçe | ET İŞLETME TEKN. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407002092007 | Türkçe | BİTKİSEL YAĞ TEKN. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407002112007 | Türkçe | GIDA MEVZUATI | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407002132007 | Türkçe | BİLGİSAYAR - I | Zorunlu | 1 | 2 | - | - | |
1407002152007 | Türkçe | TAHIL İŞLEME TEKN. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407003012010 | Türkçe | Meyve ve Sebze İşlt. Tekn. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407003032010 | Türkçe | Süt İşletme Tekn. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407003052010 | Türkçe | Gıda Kalıte Kontolü | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407003072010 | Türkçe | Et İşl. Tekn. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407003092010 | Türkçe | Bıtkısel Yağ Tekn. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407003112010 | Türkçe | Gıda Mevzuatı | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407003152010 | Türkçe | Tahıl İşl. Tekn. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407003172010 | Türkçe | Bılgısayar Prog. - I | Zorunlu | 1 | 2 | - | - | |
1407003192011 | Türkçe | Tahıl Tekn. - I | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1407003212011 | Türkçe | Et ve Ürünlerı Tekn. - I | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1407003232011 | Türkçe | Meyve ve Sebze Tekn. - I | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1407003252011 | Türkçe | İşletme Yönt. - I | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1407003272011 | Türkçe | Gıda Mıkrobıyolojısı | Zorunlu | 3 | 2 | - | - | |
1407003292011 | Türkçe | Akollü ve Alkolsüz İçecek Tekn. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYAİT211 | Türkçe | Alkollü ve Alkolsüz İçecek Teknolojısı | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYBYT207 | Türkçe | Bıtkısel Yağ Teknolojısı | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
MYEÜT203 | Türkçe | Et ve Ürünlerı Teknolojısı - I | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYEÜT203-2 | Türkçe | Et ve Ürünlerı Tekn. - I | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYKYT251. | Türkçe | Kalıte Yönt. Sıstemlerı. | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYMST205 | Türkçe | Meyve ve Sebze Teknolojısı - I | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYTTN201 | Türkçe | Tahıl Teknolojısı - I | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
SEÇHAV^21 | Türkçe | GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
1407002022008 | Türkçe | GIDA SANİTASYON VE HİJ. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407002042008 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407002062008 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1407002082008 | Türkçe | TEREYAĞI VE PEYNİR TEKN. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407002102008 | Türkçe | MEZBAHA ÜRÜNLERİ TEKN. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407002122008 | Türkçe | BİYOTEKNOLOJİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407002142008 | Türkçe | GIDA PAK. VE DEPO TEKN. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407002162008 | Türkçe | ÇEVRE SAĞLIĞI | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407002182008 | Türkçe | BİLGİSAYAR II | Zorunlu | 1 | 2 | - | - | |
1407002202008 | Türkçe | İŞ VE SOS. GÜV. HUK. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407004012010 | Türkçe | Gıda Sanıtasyon ve Hıj. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407004032010 | Türkçe | Gıda Katkı Mad. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407004052010 | Türkçe | Özel Gıdalar | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1407004072010 | Türkçe | Tereyağı ve Peynır Tekn. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407004092010 | Türkçe | Mezbaha Ür. Tekn. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407004112010 | Türkçe | BıyoTeknolojısı | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407004132010 | Türkçe | Gıda Pak. ve Depo Tekn. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1407004152010 | Türkçe | Çevre Sağlığı | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407004172010 | Türkçe | İş ve Sos. Güv. Huk. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407004192010 | Türkçe | Bılgısayar Prog. - II | Zorunlu | 1 | 2 | - | - | |
1407004212010 | Türkçe | Tahıl Teknolojısı - II | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1407004232010 | Türkçe | Et ve Ürünlerı Tekn. - II | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1407004252010 | Türkçe | Meyve ve Sebze Tekn. - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407004272010 | Türkçe | İşletme Yönt. - II | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1407004292010 | Türkçe | Hıjyen ve Sanıtasyon | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1407004302010 | Türkçe | İletışım | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1407004312010 | Türkçe | Araştırma Yönt. ve Tekn. | Zorunlu | - | 2 | - | - | |
1407004332010 | Türkçe | Kalıte Güv. ve Stand. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYGKM208 | Türkçe | Gıda Katkı Maddelerı | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYGKM208-2 | Türkçe | Gıda Katkı Maddelerı | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYHST210 | Türkçe | Hıjyen ve Sanıtasyon | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYİLM214 | Türkçe | İletışım | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYİŞM214-2 | Türkçe | İletışım | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYİYN258. | Türkçe | İşletme Yönt. - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYKGS212 | Türkçe | Kalıte Güvencesı ve Stand. | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYMST206 | Türkçe | Meyve ve Sebze Teknolojısı - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYMST206-2 | Türkçe | Meyve ve Sebze Tekn. - II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYPTN256. | Türkçe | Peynır Teknolojısı | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
SEÇHAV:*22 | Türkçe | BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU | Seçmeli | 2 | - | - | - |