GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYGTB1023 Süt Teknolojileri I Seçmeli Ders Grubu 1 1 3,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere, Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak, ön işlemleri kontrol etmek, içme sütü üretimini kontrol etmek, kurutulmuş süt ürünleri üretimini kontrol etmek ve peynir üretimini kontrol etmek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Ü. Dr. İbrahim ALTUN


1 Hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak
2 Ön işlemleri kontrol etmek
3 İçme sütü üretimini kontrol etmek
4 Kurutulmuş süt ürünleri üretimini kontrol etmek
5 Peynir üretimini kontrol etmek


Yok


Yok


Hammadde ve yardımcı maddelerin işletmeye alınması, ön işlemler, içme sütü üretimi, kurutulmuş süt ürünleri üretimi, peynir üretimi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Sütün nitelikleri
2 Süt İşletmelerinde miktar ölçümü, Hammadde ve yardımcı maddelerin depolanması, Sütün temizlenmesi
3 Sütün Temizlenmesi, Sütün havasının ve kokusunun alınması
4 Süt Yağının Ayrılması, Sütün Standardizasyonu
5 Sütün Standardizasyonu, Sütün Homojenizasyonu
6 Sütün Homojenizasyonu, Pastörize İçme Sütü
7 Pastörize İçme Sütü, Sterilize İçme Sütü
8 Sterilize İçme Sütü, İçme Sütlerinin Depolanması, Süttozu Üretimi
9 Süttozu Üretimi, Peynir altı suyu tozu üretimi
10 Peynir altı suyu tozu üretimi, Kurutulmuş süt ürünlerinin depolanması, Beyaz peynir üretimi
11 Beyaz peynir üretimi
12 Kaşar peyniri üretimi
13 Lor peyniri üretimi, Eritme peyniri üretimi
14 Eritme peyniri üretimi



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 12 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 16 16
Ev Ödevi 1 5 5
Toplam İş Yükü (saat) 63

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 3 4 2 4 2 4 5 4 1 5
ÖÇ 2 3 5 2 5 2 4 5 5 1 1 5
ÖÇ 3 3 5 2 5 2 5 5 5 1 1 5
ÖÇ 4 3 5 2 5 2 5 5 5 1 1 5
ÖÇ 5 3 5 2 5 2 5 5 5 1 1 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek