GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYGTB2003 Et ve Ürünleri Teknolojisi I Ders 2 3 4,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve Türk Standartlarına uygun olarak taze et ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, kesimhane yan ürünleri, kanatlı eti ürünleri, su ürünleri üretimi yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Mehmet YÜCEL


1 Taze et ürünleri üretebilme
2 Dondurulmuş et ürünleri üretebilme
3 Kesimhane yan ürünleri üretebilme
4 Kanatlı eti üretebilme
5 Su ürünleri üretebilme


Yok


Yok


Dünyada ve ülkemizde kasaplık hayvanlar. Kasaplık hayvanların kesim işlemi. Karkas randımanı ve karkas parçalama yöntemleri. Etlerin karkastan ayrılması ve kalitesine göre sınıflandırılması. Taze etlerin soğutulması ve dondurulması. İşlenmiş ve dondurulmuş et ürünleri. Kesimhane yan ürünleri ve işlenmesi. Kanatlı etleri üretimi. Taze ve konserve su ürünleri üretimi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Taze et ürünleri üretimi
2 Taze et ürünleri üretimi
3 Taze et ürünleri üretimi
4 Taze et ürünleri üretimi
5 Dondurulmuş et ürünleri üretimi
6 Dondurulmuş et ürünleri üretimi
7 Dondurulmuş et ürünleri üretimi
8 Arasınav
9 Dondurulmuş et ürünleri üretimi
10 Kesimhane yan ürünleri üretimi
11 Kesimhane yan ürünleri üretimi
12 Kanatlı eti ürünleri üretimi
13 Kanatlı eti ürünleri üretimi
14 Su ürünleri üretimi
15 Su ürünleri üretimi
16 Final sınavı

1. Anar, Ş., 2010. Et ve Et Ürünleri Teknolojisi. Dora Yayınevi, Bursa. 2. Öztan, A., 1999. Et Bilimi ve Teknolojisi. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara. ISBN: 975-491-084-7 3. Gökalp, H. Y., M. Kaya, Ö. Zorba, 1997. Et Ürünleri İşleme Mühendisliği. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın No:320, Erzurum.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Uygulama/Pratik 14 1 14
Alan Gezisi 2 1 2
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 12 12
Laboratuvar Ara Sınavı 2 1 2
Toplam İş Yükü (saat) 98

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 5 5 1 5 2 5 5 4 1 1 1 5
ÖÇ 2 5 5 1 4 1 5 5 5 1 1 5
ÖÇ 3 2 5 1 4 4 5 4 1 5
ÖÇ 4 4 5 5 4 5 5 1 1 5
ÖÇ 5 5 4 5 4 4 4 1 1 1 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek