Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYGTB2003 | Et ve Ürünleri Teknolojisi I | Ders | 2 | 3 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve Türk Standartlarına uygun olarak taze et ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, kesimhane yan ürünleri, kanatlı eti ürünleri, su ürünleri üretimi yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. Mehmet YÜCEL
1 | Taze et ürünleri üretebilme |
2 | Dondurulmuş et ürünleri üretebilme |
3 | Kesimhane yan ürünleri üretebilme |
4 | Kanatlı eti üretebilme |
5 | Su ürünleri üretebilme |
Yok
Yok
Dünyada ve ülkemizde kasaplık hayvanlar. Kasaplık hayvanların kesim işlemi. Karkas randımanı ve karkas parçalama yöntemleri. Etlerin karkastan ayrılması ve kalitesine göre sınıflandırılması. Taze etlerin soğutulması ve dondurulması. İşlenmiş ve dondurulmuş et ürünleri. Kesimhane yan ürünleri ve işlenmesi. Kanatlı etleri üretimi. Taze ve konserve su ürünleri üretimi.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Taze et ürünleri üretimi | ||
2 | Taze et ürünleri üretimi | ||
3 | Taze et ürünleri üretimi | ||
4 | Taze et ürünleri üretimi | ||
5 | Dondurulmuş et ürünleri üretimi | ||
6 | Dondurulmuş et ürünleri üretimi | ||
7 | Dondurulmuş et ürünleri üretimi | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Dondurulmuş et ürünleri üretimi | ||
10 | Kesimhane yan ürünleri üretimi | ||
11 | Kesimhane yan ürünleri üretimi | ||
12 | Kanatlı eti ürünleri üretimi | ||
13 | Kanatlı eti ürünleri üretimi | ||
14 | Su ürünleri üretimi | ||
15 | Su ürünleri üretimi | ||
16 | Final sınavı |
1. Anar, Ş., 2010. Et ve Et Ürünleri Teknolojisi. Dora Yayınevi, Bursa. 2. Öztan, A., 1999. Et Bilimi ve Teknolojisi. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara. ISBN: 975-491-084-7 3. Gökalp, H. Y., M. Kaya, Ö. Zorba, 1997. Et Ürünleri İşleme Mühendisliği. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın No:320, Erzurum.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 1 | 14 |
Alan Gezisi | 2 | 1 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
Laboratuvar Ara Sınavı | 2 | 1 | 2 |
Toplam İş Yükü (saat) | 98 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 1 | 5 | 2 | 5 | 5 | 4 | 1 | 1 | 1 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 1 | 4 | 1 | 5 | 5 | 5 | 1 | 1 | 5 | |
ÖÇ 3 | 2 | 5 | 1 | 4 | 4 | 5 | 4 | 1 | 5 | |||
ÖÇ 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 1 | 1 | 5 | |||
ÖÇ 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 1 | 1 | 1 | 5 |