GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYGTB1025 Hazır Yemek Sistemleri Seçmeli Ders Grubu 1 1 3,00

Önlisans


Türkçe


Bu dersin amacı, tüketime hazır halde sunulan ve tüketicinin ısıtma dışında hiç bir işlemden geçirmesine gerek olmayan gıdaların üretim tekniklerinin anlaşılmasıdır.


Öğr. Gör. Özlem SOYSONA AR


1 Hammaddeler ve dolgu maddeleri
2 Pilaki ve dolma konserveleri
3 Bitkisel yağlı güveçler ve kızartma konserveleri
4 Kırmızı et, beyaz et ve balık konserveleri

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Dersin içeriğinde, hazır yemeklerde kullanılan hammaddeler ve dolgu maddelerinin özellikleri, çeşitlerinin incelenmesi ve dolma, sarma, pilaki gibi bir çok hazır yemek konservesinin üretim teknikleri bulunmaktadır.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Hazır yemek konserve üretimine giriş ve genel bakış
2 Kuru fasülye üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi
3 Nohut üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi
4 Mercimek üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi
5 Bakla ve börülce üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi
6 Meyve konserveleri
7 Bitkisel sıvı yağlı türlü ve yeşil fasülye konserveleri
8 Pilaki konserveleri
9 Pilaki konserveleri
10 Bitkisel yağlı dolma konserveleri
11 Patlıcan kızartma, tütsülenmiş patlıcan ve diğer kızartma konserveleri
12 Bitkisel yağlı güveçler ve imambayıldı konservesi üretimi
13 Kırmızı et ve beyaz et konservesi üretimi
14 Balık konservesi üretimi

1. Bekir Cemeroğlu, 2009. Meyve Sebze İşleme Teknolojisi, Cilt 1 ve Cilt 2. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, No:38 Ankara 2. Yurdagel, Ü., Yaman, Ü. ve Baysal T., 1996. Hazır Yemek, Et ve Balık Konservesi Yapım Teknolojisi. Yardımcı Ders Kitabı, Ege MYO Yayın No: 21 Bornova-İzmir



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 12 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 16 16
Ev Ödevi 1 5 5
Toplam İş Yükü (saat) 63

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 2 3 2 3 5 2 1 5
ÖÇ 2 2 3 2 3 5 2 1 5
ÖÇ 3 2 3 2 3 5 2 1 5
ÖÇ 4 2 3 2 3 5 2 1 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek