Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYGTB1025 | Hazır Yemek Sistemleri | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı, tüketime hazır halde sunulan ve tüketicinin ısıtma dışında hiç bir işlemden geçirmesine gerek olmayan gıdaların üretim tekniklerinin anlaşılmasıdır.
Öğr. Gör. Özlem SOYSONA AR
1 | Hammaddeler ve dolgu maddeleri |
2 | Pilaki ve dolma konserveleri |
3 | Bitkisel yağlı güveçler ve kızartma konserveleri |
4 | Kırmızı et, beyaz et ve balık konserveleri |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Dersin içeriğinde, hazır yemeklerde kullanılan hammaddeler ve dolgu maddelerinin özellikleri, çeşitlerinin incelenmesi ve dolma, sarma, pilaki gibi bir çok hazır yemek konservesinin üretim teknikleri bulunmaktadır.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Hazır yemek konserve üretimine giriş ve genel bakış | ||
2 | Kuru fasülye üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi | ||
3 | Nohut üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi | ||
4 | Mercimek üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi | ||
5 | Bakla ve börülce üretimi, çeşitleri ve kalitesinin belirlenmesi | ||
6 | Meyve konserveleri | ||
7 | Bitkisel sıvı yağlı türlü ve yeşil fasülye konserveleri | ||
8 | Pilaki konserveleri | ||
9 | Pilaki konserveleri | ||
10 | Bitkisel yağlı dolma konserveleri | ||
11 | Patlıcan kızartma, tütsülenmiş patlıcan ve diğer kızartma konserveleri | ||
12 | Bitkisel yağlı güveçler ve imambayıldı konservesi üretimi | ||
13 | Kırmızı et ve beyaz et konservesi üretimi | ||
14 | Balık konservesi üretimi |
1. Bekir Cemeroğlu, 2009. Meyve Sebze İşleme Teknolojisi, Cilt 1 ve Cilt 2. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları, No:38 Ankara 2. Yurdagel, Ü., Yaman, Ü. ve Baysal T., 1996. Hazır Yemek, Et ve Balık Konservesi Yapım Teknolojisi. Yardımcı Ders Kitabı, Ege MYO Yayın No: 21 Bornova-İzmir
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 16 | 16 |
Ev Ödevi | 1 | 5 | 5 |
Toplam İş Yükü (saat) | 63 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 2 | 3 | 2 | 3 | 5 | 2 | 1 | 5 | ||||
ÖÇ 2 | 2 | 3 | 2 | 3 | 5 | 2 | 1 | 5 | ||||
ÖÇ 3 | 2 | 3 | 2 | 3 | 5 | 2 | 1 | 5 | ||||
ÖÇ 4 | 2 | 3 | 2 | 3 | 5 | 2 | 1 | 5 |