GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYGTB2004 Et ve Ürünleri Teknolojisi II Ders 2 4 4,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve Türk Standartlarına uygun olarak ileri işlenmiş et ürünleri ve emülsiyon tipi et ürünleri üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Mehmet YÜCEL


1 Emülsiyon tipi et ürünleri üretebilme
2 İleri işlenmiş et ürünlerini üretebilme


Yok


Yok


Emülsiyon tipi et ürünleri üretimi: Sosis ve salam. İleri işlem görmüş et ürünleri üretimi: Sucuk, sucuk benzeri ürünler, pastırma, konserve et ürünleri, kavurma, jambon, füme dil ve jele işkembe üretimi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Emülsiyon tipi et ürünleri: Sosis ve salam üretimi
2 Emülsiyon tipi et ürünleri: Sosis ve salam üretimi
3 Emülsiyon tipi et ürünleri: Sosis ve salam üretimi
4 İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk üretimi
5 İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk üretimi
6 İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk benzeri ürünler üretimi
7 İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk benzeri ürünler üretimi
8 İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Pastırma üretimi
9 İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Konserve et ürünleri üretimi
10 İleri işlem görmüş et ürünleri üretimi-II: Kavurma üretimi
11 İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Jambon üretimi
12 İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Füme dil üretimi
13 İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Jele işkembe üretimi
14 İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Jele işkembe üretimi

Anar, Ş., 2010. Et ve Et Ürünleri Teknolojisi. Dora Yayınevi, Bursa. Gökalp, H. Y., M. Kaya, Ö. Zorba, 1997. Et Ürünleri İşleme Mühendisliği. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın No:320, Erzurum.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Soru-Yanıt 1 1 1
Alan Gezisi 2 6 12
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 12 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 16 16
Ev Ödevi 1 5 5
Toplam İş Yükü (saat) 90

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 5 5 2 5 2 5 5 5 1 2 2 5
ÖÇ 2 5 5 2 5 2 5 5 5 1 2 2 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek