Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
UNVOD2218 | MENÜ PLANLAMA | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 2,00 |
Önlisans
Türkçe
Öğrencilerin menü planlamada temel ilkeleri ve farklı gruplarda dikkat edilmesi gereken hususları öğrenmek.
Öğr. Gör. M. Mustafa EKİN
1 | Menü planlama ilke ve yöntemlerini öğrenme. |
2 | Çeşitli gruplara yönelik menüler planlayabilme. |
3 | Menü yönetim ve denetimini sağlayabilme. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Menü ön hazırlıkları yapılması, yemeklerin reçetelerini oluşturmak, içecek menüleri oluşturmak ve özel menüleri oluşturmak, ürün porsiyon maliyetini hesaplama, satış fiyatını oluşturma, menü kartı ön hazırlığı yapmak ve menü kartları hazırlamak konuları anlatılmaktadır.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Menü kavramı ,gelişimi ve menü planlama ilkeleri | ||
2 | Menü Türleri 1 | ||
3 | Menü Türleri 2 | ||
4 | Ticari İşletmelerde menü kartları ve menü pazarlama çabaları | ||
5 | Standart reçeteler | ||
6 | Okul öncesi ve ilköğretimde menü planlama | ||
7 | Adölesanlarda menü planlama - işçilerde menü planlama | ||
8 | Yaşlılarda ve vejeteryanlarda menü planlama | ||
9 | Sporcularda menü planlama | ||
10 | Hastalıklara göre menü planlama | ||
11 | Menülerin fiyatlandırılma yöntemleri | ||
12 | Proje sunumu | ||
13 | Proje sunumu | ||
14 | Proje sunumu |
Baysal A., Küçükaslan N. Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama. Ekin Kitabevi, Bursa, 2003. Ciğerim N., Beyhan Y. Toplu Beslenme Sistemlerinde Menü Yönetimi ve Denetimi. Kök Yayıncılık, Ankara, 1995.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 4 | 4 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Ev Ödevi | 1 | 6 | 6 |
Toplam İş Yükü (saat) | 46 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 5 | 2 | 5 | 5 | 1 | 5 | ||||||
ÖÇ 2 | 5 | 2 | 5 | 5 | 1 | 5 | ||||||
ÖÇ 3 | 1 | 5 | 5 | 5 |