Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYGTB2002 | Tahıl Teknolojisi II | Ders | 2 | 4 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere; ekmek, makarna, bisküvi gibi çeşitli tahıl ürünlerinin üretimi ve kalite kontrolü hakkında bilgilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. M. Mustafa EKİN
1 | Tahılın fiziksel, kimyasal ve teknolojik kalite kriterlerini açıklar |
2 | Tahıl tanelerinin beslenmedeki önemini açıklar. |
3 | Değişik tahıl ürünlerinin (ekmek, bisküvi, makarna gibi) üretim teknolojilerini ve proses tekniğini açıklar. |
4 | Fiziksel ve kimyasal tahıl ürünleri analiz yöntemlerini uygular. |
5 | Ekmek hatalarını veya kusurlarını düzeltmek için uygun çözümler üretir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Ekmek yapımında kullanılan hammaddeler ve özellikleri, ekmek üretimi, ekmek hata ve hastalıkları, bisküvi üretiminde kullanılan hammaddeler ve özellikleri, bisküvi üretimi, kraker ve kek üretimi, bulgur, makarna üretimi, gofret ve kahvaltılık gevrek üretimi, nişasta üretimi.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Ekmek üretimi | ||
2 | Ekmek üretimi | ||
3 | Ekmek hata ve hastalıkları | ||
4 | Ekmek hata ve hastalıkları | ||
5 | Bisküvi üretimi | ||
6 | Bisküvi üretimi | ||
7 | Kraker ve kek üretimi | ||
8 | Bulgur üretimi | ||
9 | Makarna üretimi | ||
10 | Makarna üretimi | ||
11 | Gofret üretimi | ||
12 | Kahvaltılık gevrek üretimi | ||
13 | Kahvaltılık gevrek üretimi | ||
14 | Nişasta üretimi |
Elgün, A., Ertugay, Z. 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi. 4. Baskı. Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 14 | 1 | 14 |
Alan Gezisi | 1 | 6 | 6 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 16 | 16 |
Ev Ödevi | 2 | 5 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 88 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 1 | 3 | 2 | 5 | 5 | 3 | 2 | 4 | ||
ÖÇ 2 | 5 | 1 | 5 | 5 | 4 | |||||||
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 1 | 3 | 2 | 5 | 5 | 3 | 2 | 4 | ||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 1 | 3 | 2 | 5 | 5 | 3 | 2 | 4 | ||
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 1 | 3 | 2 | 5 | 5 | 3 | 2 | 4 |