GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYGTB2002 Tahıl Teknolojisi II Ders 2 4 4,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere; ekmek, makarna, bisküvi gibi çeşitli tahıl ürünlerinin üretimi ve kalite kontrolü hakkında bilgilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. M. Mustafa EKİN


1 Tahılın fiziksel, kimyasal ve teknolojik kalite kriterlerini açıklar
2 Tahıl tanelerinin beslenmedeki önemini açıklar.
3 Değişik tahıl ürünlerinin (ekmek, bisküvi, makarna gibi) üretim teknolojilerini ve proses tekniğini açıklar.
4 Fiziksel ve kimyasal tahıl ürünleri analiz yöntemlerini uygular.
5 Ekmek hatalarını veya kusurlarını düzeltmek için uygun çözümler üretir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Ekmek yapımında kullanılan hammaddeler ve özellikleri, ekmek üretimi, ekmek hata ve hastalıkları, bisküvi üretiminde kullanılan hammaddeler ve özellikleri, bisküvi üretimi, kraker ve kek üretimi, bulgur, makarna üretimi, gofret ve kahvaltılık gevrek üretimi, nişasta üretimi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Ekmek üretimi
2 Ekmek üretimi
3 Ekmek hata ve hastalıkları
4 Ekmek hata ve hastalıkları
5 Bisküvi üretimi
6 Bisküvi üretimi
7 Kraker ve kek üretimi
8 Bulgur üretimi
9 Makarna üretimi
10 Makarna üretimi
11 Gofret üretimi
12 Kahvaltılık gevrek üretimi
13 Kahvaltılık gevrek üretimi
14 Nişasta üretimi

Elgün, A., Ertugay, Z. 2000. Tahıl İşleme Teknolojisi. 4. Baskı. Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 718, Erzurum.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Laboratuvar 14 1 14
Alan Gezisi 1 6 6
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 12 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 16 16
Ev Ödevi 2 5 10
Toplam İş Yükü (saat) 88

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 5 5 1 3 2 5 5 3 2 4
ÖÇ 2 5 1 5 5 4
ÖÇ 3 5 5 1 3 2 5 5 3 2 4
ÖÇ 4 5 5 1 3 2 5 5 3 2 4
ÖÇ 5 5 5 1 3 2 5 5 3 2 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek