GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYGTB2024 Un Katkı Maddeleri Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


Un teknolojik kalitesini düzeltmek için kullanılan katkı maddelerini ve fonksiyonlarını öğretmek


Öğr. Gör. M.Mustafa EKİN


1 Un ve unlu mamüllerde kullanılan katkı maddeleri hakkında güncel bilgileri takip edebilme
2 Türk Gıda Kodeksi ve mevzuattaki un katkı maddelerinin kullanım miktarı hakkında bilgi sahibi olabilme
3 Un katkı üretimi yapan firmalarda takım çalışmasına yatkın olabilme
4 Unlu mamüller sektöründeki kullanılan katkı maddelerin gelişimlerini sağlayacak özgün fikirler üretebilme
5 Un katkılarında AR-GE yapabilecek yeteneğe sahip olabilme


Yok


Yok


Un katkı maddeleri hakkında bilgi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Un ağartıcılar
2 Oksidan maddeler
3 Enzimler
4 Enzimler
5 Emülgatörler
6 Emülgatörler
7 İndirgen maddeler
8 İndirgen maddeler
9 Antimikrobiyel katkı maddeleri
10 Antimikrobiyel katkı maddeleri
11 Lipidler
12 Besin değerini artıran katkı maddeleri
13 Besin değerini artıran katkı maddeleri
14 Bayatlamayı geciktirici katkı maddeleri



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 16 16
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 18 18
Toplam İş Yükü (saat) 64

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 4 4 2 4 1 5 5 3 1 1 5
ÖÇ 2 3 4 2 4 1 5 5 3 1 1 5
ÖÇ 3 4 4 2 4 1 5 5 3 1 1 5
ÖÇ 4 4 4 2 4 1 5 5 3 1 1 5
ÖÇ 5 4 4 2 4 1 5 5 3 1 1 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek