GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYGTB1024 Süt Teknolojileri II Seçmeli Ders Grubu 1 2 3,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun yöresel peynir çeşitleri, yoğurt, ayran, kefir, tereyağı ve dondurma üretimini kontrol etmek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Ü. Dr. İbrahim ALTUN


1 Yöresel peynir çeşitleri üretimini kontrol etmek
2 Yoğurt üretimini kontrol etmek
3 Ayran ve kefir üretimini kontrol etmek
4 Tereyağı üretimini kontrol etmek
5 Dondurma üretimini kontrol etmek


Yok


Yok


Yöresel peynir çeşitleri üretimi, yoğurt üretimi, ayran ve kefir üretimi, tereyağı üretimi, dondurma üretimi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Tulum Peyniri Üretimi
2 Civil Peyniri Üretimi, Mihaliç Peyniri Üretimi
3 Mihaliç Peyniri Üretimi, Hellim Peyniri Üretimi
4 Hellim Peyniri Üretimi, Van Otlu Peynir Üretimi
5 Sade Yoğurt Üretimi
6 Sade Yoğurt Üretimi, Meyveli Yoğurt Üretimi
7 Sade Yoğurt Üretimi, Meyveli Yoğurt Üretimi
8 Sade Yoğurt Üretimi, Meyveli Yoğurt Üretimi
9 Sütten Ayran Üretimi, Kefir Üretimi
10 Kefir Üretimi, Krema Üretimi, Kremaya Ön İşlemler Uygulanması
11 Kremaya Ön İşlemler Uygulanması, Kremanın Olgunlaştırılması
12 Kremanın Yayıklanması, Tereyağının Ambalajlanması ve Depolanması
13 Dondurma Karışımının Hazırlanması ve Kontrolü
14 Karışıma uygulanan ön işlemlerin kontrolü, Karışımın Dondurulması



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Alan Gezisi 1 12 12
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 16 16
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 12 12
Toplam İş Yükü (saat) 70

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 4 5 3 5 3 5 5 5 2 1 2 5
ÖÇ 2 4 5 3 5 3 5 5 5 2 1 2 5
ÖÇ 3 4 5 3 5 3 5 5 5 2 1 2 5
ÖÇ 4 4 5 3 5 3 5 5 5 2 1 2 5
ÖÇ 5 4 5 3 5 3 5 5 5 2 1 2 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek