Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYGTB1024 | Süt Teknolojileri II | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun yöresel peynir çeşitleri, yoğurt, ayran, kefir, tereyağı ve dondurma üretimini kontrol etmek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Öğr. Ü. Dr. İbrahim ALTUN
1 | Yöresel peynir çeşitleri üretimini kontrol etmek |
2 | Yoğurt üretimini kontrol etmek |
3 | Ayran ve kefir üretimini kontrol etmek |
4 | Tereyağı üretimini kontrol etmek |
5 | Dondurma üretimini kontrol etmek |
Yok
Yok
Yöresel peynir çeşitleri üretimi, yoğurt üretimi, ayran ve kefir üretimi, tereyağı üretimi, dondurma üretimi.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Tulum Peyniri Üretimi | ||
2 | Civil Peyniri Üretimi, Mihaliç Peyniri Üretimi | ||
3 | Mihaliç Peyniri Üretimi, Hellim Peyniri Üretimi | ||
4 | Hellim Peyniri Üretimi, Van Otlu Peynir Üretimi | ||
5 | Sade Yoğurt Üretimi | ||
6 | Sade Yoğurt Üretimi, Meyveli Yoğurt Üretimi | ||
7 | Sade Yoğurt Üretimi, Meyveli Yoğurt Üretimi | ||
8 | Sade Yoğurt Üretimi, Meyveli Yoğurt Üretimi | ||
9 | Sütten Ayran Üretimi, Kefir Üretimi | ||
10 | Kefir Üretimi, Krema Üretimi, Kremaya Ön İşlemler Uygulanması | ||
11 | Kremaya Ön İşlemler Uygulanması, Kremanın Olgunlaştırılması | ||
12 | Kremanın Yayıklanması, Tereyağının Ambalajlanması ve Depolanması | ||
13 | Dondurma Karışımının Hazırlanması ve Kontrolü | ||
14 | Karışıma uygulanan ön işlemlerin kontrolü, Karışımın Dondurulması |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Alan Gezisi | 1 | 12 | 12 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 16 | 16 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
Toplam İş Yükü (saat) | 70 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 4 | 5 | 3 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 2 | 1 | 2 | 5 |
ÖÇ 2 | 4 | 5 | 3 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 2 | 1 | 2 | 5 |
ÖÇ 3 | 4 | 5 | 3 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 2 | 1 | 2 | 5 |
ÖÇ 4 | 4 | 5 | 3 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 2 | 1 | 2 | 5 |
ÖÇ 5 | 4 | 5 | 3 | 5 | 3 | 5 | 5 | 5 | 2 | 1 | 2 | 5 |