Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYGTB2006 | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi II | Ders | 2 | 4 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS Standartlarına Uygun Olarak Meyve Suyu, Meyve Nektarı, Turşu ve Sirke Üretimini Yapma Yeterliliklerinin Kazandırılması Amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. Özlem SOYSONA AR
1 | Meyve Suyu Üretimi yapabilme |
2 | Meyve Nektarı Üretimi yapabilme |
3 | Turşu Üretimi yapabilme |
4 | Sirke Üretimi yapabilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Meyve Suyu Üretimi için Mayşenin Hazırlanması-Presleme Presleme-Durultma ve Berraklaştırma Filtrasyon-Konsantrasyon Geri Sulandırma/Dolum ve Pastörizasyon Meyve Nektarı Üretimi için Mayşenin Hazırlanması Mayşeye Isıl işlem Uygulamak Pulp Elde Etmek-Pulpu Konsantre Etmek Geri Sulandırma/Dolum ve Pastörizasyon Turşu Üretimi için Ön İşlemler, Salamura Hazırlama Salamura Hazırlama ve Dolum/Kapatma Turşu Fermantasyonu Sirke Üretimi için Ön İşlemler Sİrke Fermantasyonu Dinlendirme/Durultma ve Pastörizasyon
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Meyve Suyu Üretimi için Mayşenin Hazırlanması-Presleme | ||
2 | Presleme-Durultma ve Berraklaştırma | ||
3 | Filtrasyon-Konsantrasyon | ||
4 | Geri Sulandırma/Dolum ve Pastörizasyon | ||
5 | Meyve Nektarı Üretimi için Mayşenin Hazırlanması | ||
6 | Mayşeye Isıl işlem Uygulamak | ||
7 | Pulp Elde Etmek-Pulpu Konsantre Etmek | ||
8 | Turşu Üretimi için Ön İşlemler, Salamura Hazırlama | ||
9 | Salamura Hazırlama ve Dolum/Kapatma | ||
10 | Turşu Fermantasyonu | ||
11 | Sirke Üretimi için Ön İşlemler | ||
12 | Sirke Fermantasyonu | ||
13 | Dinlendirme/Durultma ve Pastörizasyon | ||
14 | Dinlendirme/Durultma ve Pastörizasyon |
1-Acar, J., Gökmen, V., 2005. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara. 2- Cemeroğlu, B.S., 2011. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara. 3- Hui, Y.H., 2006. Handbook of Fruits and Fruit Processing. Blackwell Publishing Ltd., Oxford, UK.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 14 | 1 | 14 |
Alan Gezisi | 1 | 6 | 6 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 16 | 16 |
Ev Ödevi | 2 | 5 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 88 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 2 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | ||
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 2 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | ||
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 2 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | ||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 2 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 |