GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYGTB2006 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi II Ders 2 4 4,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS Standartlarına Uygun Olarak Meyve Suyu, Meyve Nektarı, Turşu ve Sirke Üretimini Yapma Yeterliliklerinin Kazandırılması Amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Özlem SOYSONA AR


1 Meyve Suyu Üretimi yapabilme
2 Meyve Nektarı Üretimi yapabilme
3 Turşu Üretimi yapabilme
4 Sirke Üretimi yapabilme

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Meyve Suyu Üretimi için Mayşenin Hazırlanması-Presleme Presleme-Durultma ve Berraklaştırma Filtrasyon-Konsantrasyon Geri Sulandırma/Dolum ve Pastörizasyon Meyve Nektarı Üretimi için Mayşenin Hazırlanması Mayşeye Isıl işlem Uygulamak Pulp Elde Etmek-Pulpu Konsantre Etmek Geri Sulandırma/Dolum ve Pastörizasyon Turşu Üretimi için Ön İşlemler, Salamura Hazırlama Salamura Hazırlama ve Dolum/Kapatma Turşu Fermantasyonu Sirke Üretimi için Ön İşlemler Sİrke Fermantasyonu Dinlendirme/Durultma ve Pastörizasyon


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Meyve Suyu Üretimi için Mayşenin Hazırlanması-Presleme
2 Presleme-Durultma ve Berraklaştırma
3 Filtrasyon-Konsantrasyon
4 Geri Sulandırma/Dolum ve Pastörizasyon
5 Meyve Nektarı Üretimi için Mayşenin Hazırlanması
6 Mayşeye Isıl işlem Uygulamak
7 Pulp Elde Etmek-Pulpu Konsantre Etmek
8 Turşu Üretimi için Ön İşlemler, Salamura Hazırlama
9 Salamura Hazırlama ve Dolum/Kapatma
10 Turşu Fermantasyonu
11 Sirke Üretimi için Ön İşlemler
12 Sirke Fermantasyonu
13 Dinlendirme/Durultma ve Pastörizasyon
14 Dinlendirme/Durultma ve Pastörizasyon

1-Acar, J., Gökmen, V., 2005. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara. 2- Cemeroğlu, B.S., 2011. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi. Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara. 3- Hui, Y.H., 2006. Handbook of Fruits and Fruit Processing. Blackwell Publishing Ltd., Oxford, UK.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Laboratuvar 14 1 14
Alan Gezisi 1 6 6
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 12 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 16 16
Ev Ödevi 2 5 10
Toplam İş Yükü (saat) 88

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 5 5 2 4 3 4 5 4 3 4
ÖÇ 2 5 5 2 4 3 4 5 4 3 4
ÖÇ 3 5 5 2 4 3 4 5 4 3 4
ÖÇ 4 5 5 2 4 3 4 5 4 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek