GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYGTB1021 Gıdalarda Temel İşlemler I Seçmeli Ders Grubu 1 1 3,00

Önlisans


Türkçe


Dersin kapsamı dahilindeki temel işlemlerle ilgili olan temel yasa ve formüllerin öğrenciye öğretilmesi. Problemlerinin çözümlenmesinde öğrencilere, problemin tanımlanması, formüle edilmesi ve çözüm tekniklerinin öğretilmesinin yanı sıra matematik, fen bilgisi ve mühendislik bilgilerini de kullanmanın yol ve yöntemlerinin öğretilmesi.


Öğr. Gör. M. Mustafa EKİN


1 Bu dersin sonunda öğrenci, diğer teknik dallarından farklı olarak profesyonel yaşamında sıklıkla karşılaşacağı ısıl işlemler, kurutma, soğutma, buharlaştırma ve gıdalardaki bozunma reaksiyonlarının kinetiği gibi konularda bilgi sahibi olacak ve teknik çözümlemelerini öğrenecektir.


Yok


Yok


Gıda bileşenlerinin bozunma kinetiği, ısıl işlemler, buharlaştırma, psikrometri, kurutma, soğutma.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş, Gıda proseslerinde kütle ve enerji denklikleri
2 Gıdalarda oluşan bozunma reaksiyonlarının kinetiği
3 Gıdalarda oluşan bozunma reaksiyonlarının kinetiği, problem çözümü
4 Isıl işlemler
5 Isıl işlemler, problem çözümü
6 Buharlaştırma
7 Buharlaştırma, problem çözümü
8 Psikrometri
9 Psikrometri, problem çözümü
10 Kurutma
11 Kurutma, problem çözümü
12 Soğutma
13 Soğutma, problem çözümü
14 Genel sınava hazırlık

Introduction to Food Engineering, R.P. Singh and D.R. Heldman. Transport Processes and Separation Process Principles , (C. J. Geankoplis).



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Soru-Yanıt 1 2 2
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 12 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 16 16
Ev Ödevi 1 4 4
Toplam İş Yükü (saat) 64

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 5 5 2 3 3 3 5 5 2 2 3 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek