Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYGTB2005 | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi I | Ders | 2 | 3 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS Standartlarına Uygun Olarak Meyve ve Sebzelerin Üretim İçin Hazırlık Aşamaları, Konserve, Salça, Reçel, Dondurulmuş ve Kurutulmuş Meyve-Sebze Ürünlerinin Üretimini Yapma Yeterliliklerinin Kazandırılması Amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. Özlem SOYSONA AR
1 | Meyve ve Sebzeleri üretime hazırlayabilme |
2 | Konserve Üretimi yapabilme |
3 | Salça Üretimi yapabilme |
4 | Reçel Üretimi yapabilme |
5 | Dondurulmuş Meyve-Sebze Üretimi yapabilme |
6 | Kurutulmuş Meyve-Sebze Üretimi yapabilme |
Birinci Öğretim
None
None
Meyve ve Sebzelerin Yıkanması -Ayıklama ve Sınıflandırılması Ayıkama ve Sınıflandırma- Sap ve baş/ Uç Alma İşlemi -Çekirdek Çıkarma Kabuk Soyma-Doğrama Konserve Üretimi için Ön İşlemler-Dolgu Sıvısı Hazırlama Konserve Dolumu ve Kapatma-Pastörizasyon Salça Üretimi için Ön İşlemler-Pulp Eldesi Pulp Eldesi-Saçanın Konsantrasyonu Salçanın Dolumu ve Kapatma-Isıl İşlem Reçel Üretimi için Ön İşlemler-Pişirme İşlemi Reçel Pişirme İşlemi-Soğutma ve Dolum Dondurulmuş Meyve-Sebze Üretimi için Ön İşlemler Meyve ve Sebzelerin Dondurulması Kurutulmuş Meyve-Sebze Üretimi İçin Hammadde Hazırlık İşlemleri Meyve-sebze kurutma
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Meyve ve Sebzelerin Yıkanması -Ayıklama ve Sınıflandırılması | ||
2 | Ayıkama ve Sınıflandırma- Sap ve baş/ Uç Alma İşlemi -Çekirdek Çıkarma | ||
3 | Kabuk Soyma-Doğrama | ||
4 | Konserve Üretimi için Ön İşlemler-Dolgu Sıvısı Hazırlama | ||
5 | Konserve Dolumu ve Kapatma-Pastörizasyon | ||
6 | Salça Üretimi için Ön İşlemler-Pulp Eldesi | ||
7 | Pulp Eldesi-Saçanın Konsantrasyonu | ||
8 | Reçel Üretimi için Ön İşlemler-Pişirme İşlemi | ||
9 | Reçel Pişirme İşlemi-Soğutma ve Dolum | ||
10 | Dondurulmuş Meyve-Sebze Üretimi için Ön İşlemler | ||
11 | Meyve ve Sebzelerin Dondurulması | ||
12 | Kurutulmuş Meyve-Sebze Üretimi İçin Hammadde Hazırlık İşlemleri | ||
13 | Meyve-sebze kurutma | ||
14 | Meyve-sebze kurutma |
Fruit and Vegetable Processing Technology Bekir Cemeroglu, 3 Vol.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
None
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 14 | 1 | 14 |
Alan Gezisi | 1 | 6 | 6 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 16 | 16 |
Ev Ödevi | 2 | 5 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 88 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 2 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | ||||
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 2 | 4 | 2 | 3 | 5 | 4 | 2 | 4 | ||
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 2 | 4 | 2 | 3 | 5 | 4 | 2 | 4 | ||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 2 | 4 | 2 | 3 | 5 | 4 | 2 | 4 | ||
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 2 | 4 | 2 | 3 | 5 | 4 | 2 | 4 | ||
ÖÇ 6 | 5 | 5 | 2 | 4 | 2 | 3 | 5 | 4 | 2 | 4 |