GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYGTB2005 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi I Ders 2 3 4,00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS Standartlarına Uygun Olarak Meyve ve Sebzelerin Üretim İçin Hazırlık Aşamaları, Konserve, Salça, Reçel, Dondurulmuş ve Kurutulmuş Meyve-Sebze Ürünlerinin Üretimini Yapma Yeterliliklerinin Kazandırılması Amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Özlem SOYSONA AR


1 Meyve ve Sebzeleri üretime hazırlayabilme
2 Konserve Üretimi yapabilme
3 Salça Üretimi yapabilme
4 Reçel Üretimi yapabilme
5 Dondurulmuş Meyve-Sebze Üretimi yapabilme
6 Kurutulmuş Meyve-Sebze Üretimi yapabilme

Birinci Öğretim


None


None


Meyve ve Sebzelerin Yıkanması -Ayıklama ve Sınıflandırılması Ayıkama ve Sınıflandırma- Sap ve baş/ Uç Alma İşlemi -Çekirdek Çıkarma Kabuk Soyma-Doğrama Konserve Üretimi için Ön İşlemler-Dolgu Sıvısı Hazırlama Konserve Dolumu ve Kapatma-Pastörizasyon Salça Üretimi için Ön İşlemler-Pulp Eldesi Pulp Eldesi-Saçanın Konsantrasyonu Salçanın Dolumu ve Kapatma-Isıl İşlem Reçel Üretimi için Ön İşlemler-Pişirme İşlemi Reçel Pişirme İşlemi-Soğutma ve Dolum Dondurulmuş Meyve-Sebze Üretimi için Ön İşlemler Meyve ve Sebzelerin Dondurulması Kurutulmuş Meyve-Sebze Üretimi İçin Hammadde Hazırlık İşlemleri Meyve-sebze kurutma


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Meyve ve Sebzelerin Yıkanması -Ayıklama ve Sınıflandırılması
2 Ayıkama ve Sınıflandırma- Sap ve baş/ Uç Alma İşlemi -Çekirdek Çıkarma
3 Kabuk Soyma-Doğrama
4 Konserve Üretimi için Ön İşlemler-Dolgu Sıvısı Hazırlama
5 Konserve Dolumu ve Kapatma-Pastörizasyon
6 Salça Üretimi için Ön İşlemler-Pulp Eldesi
7 Pulp Eldesi-Saçanın Konsantrasyonu
8 Reçel Üretimi için Ön İşlemler-Pişirme İşlemi
9 Reçel Pişirme İşlemi-Soğutma ve Dolum
10 Dondurulmuş Meyve-Sebze Üretimi için Ön İşlemler
11 Meyve ve Sebzelerin Dondurulması
12 Kurutulmuş Meyve-Sebze Üretimi İçin Hammadde Hazırlık İşlemleri
13 Meyve-sebze kurutma
14 Meyve-sebze kurutma

Fruit and Vegetable Processing Technology Bekir Cemeroglu, 3 Vol.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

None


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Laboratuvar 14 1 14
Alan Gezisi 1 6 6
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 12 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 16 16
Ev Ödevi 2 5 10
Toplam İş Yükü (saat) 88

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
ÖÇ 1 5 5 2 4 3 5 4 4
ÖÇ 2 5 5 2 4 2 3 5 4 2 4
ÖÇ 3 5 5 2 4 2 3 5 4 2 4
ÖÇ 4 5 5 2 4 2 3 5 4 2 4
ÖÇ 5 5 5 2 4 2 3 5 4 2 4
ÖÇ 6 5 5 2 4 2 3 5 4 2 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek