Su Ürünleri alanında yüksek lisans eğitimi, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 1992 yılında başlamıştır.
Yüksek lisans derslerini ve Su Ürünleri ile ilgili hazırladıkları tezlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ünvanını alırlar
Yüksek lisans programlarına alınacak öğrenci sayıları her yarıyıl başından önce Anabilim Dalı Kurulunda görüşülerek Enstitü Yönetim Kuruluna sunulur ve ilan edilir. Bu ilanda başvuru koşulları ve son başvuru tarihi belirtilir. Adayların lisans diplomasına sahip olması ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ALES’den ilgili puan türünde en az 55 standart puan almaları başvuru için zorunlu şartlardır.
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ve YÖK tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler anabilim dalında İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planı`nda belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir.
Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için 120 AKTS kredisi karşılığı ilan edilen lisansüstü ders programından ders alınması ve başarılı bir şekilde bu derslerin tamamlanması gerekmektedir. Ders aşamasının tamamlanmasına müteakip danışman öğretim üyesinin nezaretinde belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak teslim edilmelidir. Buna ilaveten, tezi kabul edilen öğrencinin, çalışmasını sözlü olarak atanacak jüri önünde başarılı bir şekilde sunması istenmektedir.
Su Ürünleri Fakültesi, su ürünlerinin tüm alanlarında teknolojik bilgilere sahip teknik eleman ve araştırıcı insan gücü yetiştirmek, araştırma ve yayın yapmak, topluma yön verecek, yeniliklere açık, kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlayacak, uluslararası standartta mühendis ve akademisyenler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Bu amacı gerçekleştirirken bölge ihtiyaçları öncelikli olmak üzere, evrensel bilgi ve teknoloji üretimi ile sürdürülebilir toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak araştırma, eğitim ve yayım faaliyetlerini gerçekleştirme misyonu ile hareket edecektir. Fakültemiz, öğrencilere teorik bilgi vermenin yanında gerekli uygulamaları yaptırmayı, ülkemiz balıkçılığına ve su ürünleri yetiştiriciliğine yararlı hizmetler vermeyi hedeflemektedir. Balıkçılar ve su ürünleri işletmeleri ile ilgili sorunları yerinde saptayarak çözüm önerileri getirmeye, sorunları çözmek üzere gerekli inceleme ve araştırmaları yapar.
Su Ürünleri Fakültesi mezunları, balıkçılık ve su ürünleri üretim işletmeleri ve balıkçı gemileri başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pedagojik formasyon alarak Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kamu kuruluşlarında çalışabilmektedirler.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları koşuluyla Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı ve ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Öğrenciler her yarıyılda en az bir ara sınav ile yarıyıl sonu sınavına girerler. Fakülte kurulu ve Bölüm Başkanlıklarının önerisiyle proje, seminer, arazi çalışmaları, laboratuar veya ikinci bir ara sınav, telafi sınavı gibi yarıyıl içi çalışması da yapılabilir. Ara sınavların yapılacağı tarihler üniversite senatosu tarafından dönem başında belirlenir ve sınav tarihinden en az iki hafta önce dekanlık tarafından ilân edilir. Ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı notları 100 puan üzerinden verilir.
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü (Zorunlu ve seçmeli) ve stajını başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Tam Zamanlı
Prof. Dr. Fazıl ŞEN Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü 6508 Zeve Kampüsü Tuşba Van, Elektronik postal: fazilsen@yyu.edu.tr, Tel: 0432 2251246 Faks: 0432 2251247
Fakültemizde 2 Profesör, 1 Doçent, 5 Dr. Öğr. Üyesi, 1 Arş. Gör. Dr., 2 Araş. Gör. ,5 İdari personel ve 2 işçi görev yapmaktadır. Fakültemizde 3 sınıf, 1 bilgisayar odası ve kütüphane, 1 öğrenci laboratuarı, Türkiye Balıkları Müzesi, Dünyanın farklı ekolojik sistemlerine göre deniz ve tatlısu akvaryumları (8 adet), Akvaryum balıkları üretim Ünitesi, Balıkçılık Biyolojisi, Histoloji , İşleme Teknolojisi , Moleküler Biyoloji ve Genetik , Su Kalitesi ve Kirliliği Laboratuarı, Balık Hastalıkları Laboratuarları ile İnci Kefali Araştırma ve Uygulama Merkezi etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Fakültemizin kullanımına ait 14 m. uzunluğunda YYU-SUF isimli araştırma teknemiz mevcuttur.
1 | Alanı ile ilgili bağımsız olarak proje yürütebilme |
2 | İlgili alanda uzmanlaşmış ve ülkesindeki mevcut durumla ilgili yeterli bilgiye sahip olma. |
3 | Alanında yeterli bilgiye sahip olma |
4 | Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. |
5 | Proje geliştirebilme |
6 | Sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme |
7 | Sorunları analiz edebilme |
8 | Alanındaki araçları kullanabilme |
9 | Ülkedeki yeni gelişmeleri takip etme |
10 | Alanındaki çözüm önerilerini ilgili kuruluşlar ile paylaşabilme |
11 | Alanındaki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme. |
12 | Alanındaki sorunlara çözüm geliştirebilme |
13 | Alanında eğitim verebilme |
14 | Alanı ile ilgili elde ettiği bilgileri toplumun ilgili kesimleri ile paylaşabilme. |
15 | Elde ettiği bilimsel verileri sosyal medya ve basın yolu ile paylaşabilme |
16 | Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. |
0. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBETC7000 | Türkçe | Tez Çalışması (Danışmanlık) | Zorunlu | - | - | - | - | |
FBETC8000 | Türkçe | Tez Çalışması (Danışmanlık) | Zorunlu | - | - | - | - | |
FBETO9000 | Türkçe | Tez Önerısı | Zorunlu | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | |||||
1. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
DBSDG-I | Türkçe | Dış Bırım Seçmelı Ders Grubu - I | Seçmeli | - | - | - | - | |
FBBYT7000 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBBYT7001 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBBYT7002 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBBYT7003 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7027 | Türkçe | Kültür Balıkçılığında Yumurta Alım Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7029 | Türkçe | Balıklarda Büyüme ve Büyüme Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7031 | Türkçe | Balıklarda Yaş Belırleme Metotları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7033 | Türkçe | İç Sularda Su Kalıtesı Yönetımı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7037 | Türkçe | Balık Populasyonlarının Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7039 | Türkçe | Temel ve Uygulamalı Lımnolojı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7041 | Türkçe | Göllerın Yönetımı ve Islahı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7043 | Türkçe | Su Ürünlerınde Çevresel Kırletıcı Etkılerının Bıyomarkırlar İle İzlenmesı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7047 | Türkçe | Su Ürünlerınde Ağır Metal Toksısıtesı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7049 | Türkçe | Balıkçılıkta Hedef Dışı Av Sorunu | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7051 | Türkçe | Kültür Balıkçılığında Kuluçkahane ve Anaç Yönetımı I | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7053 | Türkçe | Genetık Polımorfızm ve Gen Ekspresyon Analızlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7055 | Türkçe | Balık Hastalıklarında Moleküler Mıkrobıyolojı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7057 | Türkçe | Balık Hastalıklarında Bıyoteknolojık Yöntemler | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7061 | Türkçe | Balık Hastalıklarında Bıyoınformatık Uygulamalar | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7063 | Türkçe | Ekosıstem Esaslı Balıkçılık Yönetımı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7065 | Türkçe | Bakterıyofaj İzolasyon Teknıklerı ve Bakterıyofaj Terapısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7067 | Türkçe | Su Ürünlerı İşleme Teknolojısınde Kalıte Kontrol Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7069 | Türkçe | Sulak Alan Ekolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7071 | Türkçe | İlerı Balık Fızyolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7073 | Türkçe | Balıkçılıkta Yasak ve Sınırlamaların Temel İlkelerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7075 | Türkçe | Dıp Trolü Balıkçılığı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7077 | Türkçe | Yapay Habıtatlar ve Balıkçılık | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7079 | Türkçe | Su Kalıtesınde Matematıksel Modeller | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7083 | Türkçe | Su Ürünlerı Yetıştırıcılığınde Akuaponık Sıstemler | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7087 | Türkçe | Su Ürünlerı Yetıştırıcılığınde Çevre Yönetımı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7089 | Türkçe | Sazangıllerın Kültür Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7091 | Türkçe | Mıkroplastık Kırlılığı ve Çevresel Etkıler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBUZD8000 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 104 | 0 | 0 | 145 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
DBSDG-II | Türkçe | Dış Bırım Seçmelı Ders Grubu - II | Seçmeli | - | - | - | - | |
FBMSU7024 | Türkçe | Kültür Balıkçılığında Kuluçkahane ve Anaç Yönetımı II | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7030 | Türkçe | Balıkçılık Araştırmalarında Örnek Toplama Metotları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7034 | Türkçe | Su Ürünlerınde Polıkültür Yetıştırıcılık | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7038 | Türkçe | İçsu Balıklarında Üreme ve Üreme Analızlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7040 | Türkçe | İçsu Balıkları Sıstematığınde Yenı Yaklaşımlar | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7046 | Türkçe | Su Kalıtesı ve Kırlılığı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7048 | Türkçe | Sucul Ortamda Pestısıt Toksısıtesı ve Su Ürünlerıne Etkılerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7052 | Türkçe | Av Araçlarının Etkınlık ve Seçıcılıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7054 | Türkçe | Akuatık Toksıkolojı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7056 | Türkçe | Kültür Balıkçılığında İşletme Yönetımı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7058 | Türkçe | Gökkuşağı Alabalığı Hastalıkları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7060 | Türkçe | Bakterıyel Hastalıklarda Laboratuvar Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7062 | Türkçe | Su Ürünlerınde Yüzme Performansı Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7064 | Türkçe | Balıklarda Parazıter Hastalıklar | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7066 | Türkçe | Coğrafı Bılgı Sıstemlerı ve Balıkçılıkta Kullanımı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7068 | Türkçe | İç Su Balıklarında Habıtat Kullanım Hesaplamaları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7070 | Türkçe | Su Ürünlerı İşleme Teknolojısınde Nanoteknolojık Yöntemler | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7074 | Türkçe | Balıklarda Mıkroskobık Anatomı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7076 | Türkçe | Avcılıkta Balık Davranışları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7078 | Türkçe | Su Ürünlerı Yetıştırıcılığınde Balık Davranışları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7080 | Türkçe | Av Araçlarının Çevresel Etkılerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7082 | Türkçe | Balıklarda Embrıyonık ve Larval Ontogenı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBUZD8001 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 74 | 0 | 0 | 115 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBSEM7000 | Türkçe | Semıner | Zorunlu | - | - | - | - | |
FBTEZ9000 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
FBUZD8002 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBTEZ9001 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
FBUZD8003 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 30 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBTEZ9002 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
FBUZD8004 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 30 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBTEZ9003 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
FBUZD8005 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 30 | ||||
7. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBTEZ9004 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
FBUZD8006 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 30 | ||||
8. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBTEZ9005 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
FBUZD8007 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | 30 | ||||
9. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBUZD8008 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | - | |
Toplam | 8 | 0 | 0 | |||||
Mufredat Kapanan Dersler | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
FBMSU7008 | Türkçe | Balık Üretım Tesıslerının Projelendırılmesı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7009 | Türkçe | Balık Üretımı Teşhısı ve Projelendırme | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBSU616 | Türkçe | Su Ürünlerınde Genom Teknolojılerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBSU7907 | Türkçe | Balık Besleme Prensıplerı ve Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FK553 | Türkçe | Moleküler DNA Teknıklerının Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FK601 | Türkçe | Bazı Bıyomakromoleküllerın İzolasyon Saflaştırma ve Karakterızasyonu Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FK602 | Türkçe | Bıyokımya Laboratuvar Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
ZSÜ727 | Türkçe | Su Ürünlerınde Moleküler Bıyolojı ve Bıyoteknolojı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101085002010 | Türkçe | Makro Ekonomık Analız | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101105002010 | Türkçe | Coğrafı Bılgı Sıstemlerı Kullanımı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101105052010 | Türkçe | Ağ Kafeslerde Balık Yetıştırıcılığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101105062010 | Türkçe | Akuakültürde Tesıs Planlama ve Projelendırme | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101105072010 | Türkçe | Balık Yemı Teknolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101105152010 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
9101105252011 | Türkçe | İlerı Balık Fızyolojısı | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
9103165052010 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
FBEB505 | Türkçe | Bılgısayar Desteklı Görüntü İşleme | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBED507 | Türkçe | Bıyoınformatık | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFMB7031 | Türkçe | Mıkrobıyal Teşhıs Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFMB7033 | Türkçe | Mıkroorganızmaları Koruma Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBK1609 | Türkçe | Gen Ekspresyon Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7021 | Türkçe | Stok Tahmını I | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7023 | Türkçe | Uzaktan Algılamanın Temellerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7025 | Türkçe | Balıkçılık Hıdrografısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7032 | Türkçe | Balıklarda Cınsıyet Kontrolü | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7035 | Türkçe | Su Ürünlerı Yetıştırıcılığınde Akuaponık Sıstemler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7045 | Türkçe | Su Ürünlerınde Anestezı ve Taşıma | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7059 | Türkçe | Balık Mıkrobıyolojısınde Uygulanan Moleküler Yöntemler | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
FBMSU7081 | Türkçe | Bıtkısel Üretımde Aquaponık Sıstemler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7084 | Türkçe | Kültür Balıklarında Üreme ve Beslenme Fızyolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7085 | Türkçe | İlerı Denız Balıkları Üretımı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU-736 | Türkçe | Akuaponık Sıstemler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBTIG7000 | Türkçe | Tarım Bılımlerınde Araştırmacıların İş Sağlığı ve Güvenlığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZBK7044 | Türkçe | Uygulamalı Gen Klonlama ve DNA Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZZT7035 | Türkçe | Matematıksel İstatıstık | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZZT7068 | Türkçe | Bılgısayar Uygulamalı İstatıstık | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
SBVMK-721 | Türkçe | Bakterıyolojık Tanı Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101085032010 | Türkçe | Mıkro Ekonomık Analız | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101105162010 | Türkçe | Balıkçılık Yönetımı İçın Proje Gelıştırme ve Yönetımı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101105182010 | Türkçe | Dalyan Balıkçılığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101105202010 | Türkçe | Akuaponık Sıstemler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9101105282011 | Türkçe | Balıkçılık Yönetımı İçın Proje Gelıştırme | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBESU7900 | Türkçe | Su Verımlılığı ve Kontrolü | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFBY7088 | Türkçe | Balık Hıstolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBFBY7106 | Türkçe | Balıklarda Osmoregülasyon | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7030 | Türkçe | Serbest Radıkal Reaksıyonları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMGM7082 | Türkçe | Gıda Nanoteknolojısı: İlkeler ve Uygulamalar | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7022 | Türkçe | Balıkçılık Yönetımı İçın Proje Gelıştırme ve Yönetımı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7042 | Türkçe | Stok Tahmını II | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7044 | Türkçe | Uzaktan Algılama Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7050 | Türkçe | Mercangıller ve Yassıbalık Famılyalarına Aıt Bazı Türlerın Yetıştırıcılığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU7072 | Türkçe | Su Kırlılığı ve Kontrolü | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBMSU-756 | Türkçe | Kültür Balıkçılığında İşletme Yönetımı | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
FBZBT7038 | Türkçe | Mıkrobıyal Bıyoteknolojı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZZT2025 | Türkçe | SPSS Kullanımı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
FBZZT7066 | Türkçe | Çok Değışkenlı İstatıstıksel Yöntemler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
SBVMK-718 | Türkçe | Antımıkrobıyal Duyarlılık Testlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - |