GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBMSU7089 Sazangillerin Kültür Teknikleri Ders 1 1 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Dünyada ve Türkiye’de yetiştiriciliği yapılan önemli sazan balığı türlerinin kültür tekniklerinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır


Dr. Öğr. Üyesi Boran KARATAŞ


1 Sazan balıklarını tanır, Ülkemizde ve Dünyada yetiştiriciliği yapılan sazan balıklarını ve bunların yetiştiriciliklerini öğrenir
2 Sazan balığı yetiştiriciliğine yönelik hususları öğrenir
3 Sazan balığı tesisinin kurulmasına ve işletilmesine yönelik bilgilere sahip olur
4 Sazan balığının yetiştirileceği su parametrelerini ve bu balıklara uygun su kaynaklarını öğrenir
5 Sazan balıklarında sağım, kuluçka, larva, porsiyonluk ve anaç yetiştiriciliğini öğrenir
6 Sazan balığı beslemesi ve pazarlaması hakkında gerekli bilgilere sahip olur

Birinci Öğretim



[Yok]


Sazan balığı yetiştiriciliğine yönelik hususları ve yetiştiriciliği yapılan sazangillerin ekonomik önemini kapsamaktadır


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Sazangillerin ekonomik önemi
2 Dünyada ve Türkiye’de kültürü yapılan önemli sazan balığı türleri
3 Sazangillerin çevre ve su istekleri
4 Sazangillerin yetiştiriciliğinde üretim teknikleri ve havuzların planlanması
5 Anaç balıklarının bakımı ve beslenmesi
6 Kuluçka teknikleri ve yumurta bakımı
7 Larva ve yavru yetiştiriciliği
8 Ara sınav
9 Porsiyonluk ve anaç yetiştiriciliği
10 Sazangillerin kültüründe beslenme ve yem özellikleri
11 Sazangillerin kültüründe ıslah çalışmaları ve biyoteknolojik uygulamalar
12 Porsiyonluk boya gelmiş sazan balıklarında hasat işlemleri
13 Sazan balıklarının taşınması ve pazarlaması
14 Sazangiller ve polikültür yetiştiricilik
15 Literatür taraması ve genel tekrar
16 Final sınavı

Alpbaz, A.2005. Su Ürünleri Yetiştiriciliği II. Baskı. Alp yayınları, İzmir Timur, M. 2011. Sazan Balığı Üretim Tekniği. İ.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No:8, İstanbul New,B.,1987. Feed and Feeding of Fish and Shrimps. Aquaculture Development and Coordination Programme, ADCP/ REP/ 87/26, FAO,Rome Horváth, L., Tamás, G., & Seagrave, C. (1992). Carp and pond fish culture including Chinese herbivorous species, pike, tench, zander, wels catfish and goldfish. Fishing News Books Ltd. Billard, R. (1999). The carp: biology and culture. Springer Science & Business Media. İnternet kaynakları (makale, web sitesi vb.)



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 15 15
Final Sınavı 1 20 20
Bireysel Çalışma 14 5 70
Performans 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 125

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
ÖÇ 1 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 5 5 5 5 5
ÖÇ 4 5 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 6 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek