Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FBMSU7089 | Sazangillerin Kültür Teknikleri | Ders | 1 | 1 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Dünyada ve Türkiye’de yetiştiriciliği yapılan önemli sazan balığı türlerinin kültür tekniklerinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır
Dr. Öğr. Üyesi Boran KARATAŞ
1 | Sazan balıklarını tanır, Ülkemizde ve Dünyada yetiştiriciliği yapılan sazan balıklarını ve bunların yetiştiriciliklerini öğrenir |
2 | Sazan balığı yetiştiriciliğine yönelik hususları öğrenir |
3 | Sazan balığı tesisinin kurulmasına ve işletilmesine yönelik bilgilere sahip olur |
4 | Sazan balığının yetiştirileceği su parametrelerini ve bu balıklara uygun su kaynaklarını öğrenir |
5 | Sazan balıklarında sağım, kuluçka, larva, porsiyonluk ve anaç yetiştiriciliğini öğrenir |
6 | Sazan balığı beslemesi ve pazarlaması hakkında gerekli bilgilere sahip olur |
Birinci Öğretim
[Yok]
Sazan balığı yetiştiriciliğine yönelik hususları ve yetiştiriciliği yapılan sazangillerin ekonomik önemini kapsamaktadır
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Sazangillerin ekonomik önemi | ||
2 | Dünyada ve Türkiye’de kültürü yapılan önemli sazan balığı türleri | ||
3 | Sazangillerin çevre ve su istekleri | ||
4 | Sazangillerin yetiştiriciliğinde üretim teknikleri ve havuzların planlanması | ||
5 | Anaç balıklarının bakımı ve beslenmesi | ||
6 | Kuluçka teknikleri ve yumurta bakımı | ||
7 | Larva ve yavru yetiştiriciliği | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Porsiyonluk ve anaç yetiştiriciliği | ||
10 | Sazangillerin kültüründe beslenme ve yem özellikleri | ||
11 | Sazangillerin kültüründe ıslah çalışmaları ve biyoteknolojik uygulamalar | ||
12 | Porsiyonluk boya gelmiş sazan balıklarında hasat işlemleri | ||
13 | Sazan balıklarının taşınması ve pazarlaması | ||
14 | Sazangiller ve polikültür yetiştiricilik | ||
15 | Literatür taraması ve genel tekrar | ||
16 | Final sınavı |
Alpbaz, A.2005. Su Ürünleri Yetiştiriciliği II. Baskı. Alp yayınları, İzmir Timur, M. 2011. Sazan Balığı Üretim Tekniği. İ.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Yayın No:8, İstanbul New,B.,1987. Feed and Feeding of Fish and Shrimps. Aquaculture Development and Coordination Programme, ADCP/ REP/ 87/26, FAO,Rome Horváth, L., Tamás, G., & Seagrave, C. (1992). Carp and pond fish culture including Chinese herbivorous species, pike, tench, zander, wels catfish and goldfish. Fishing News Books Ltd. Billard, R. (1999). The carp: biology and culture. Springer Science & Business Media. İnternet kaynakları (makale, web sitesi vb.)
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı | 1 | 20 | 20 |
Bireysel Çalışma | 14 | 5 | 70 |
Performans | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 125 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||
ÖÇ 6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |