GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBMSU7067 Su Ürünleri İşleme Teknolojisinde Kalite Kontrol Yöntemleri Ders 1 1 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Su ürünleri işleme teknolojisinde elde edilen ürünlerin kalitesinin belirlenmesinde uygulanan yöntemlerin öğretilmesi amaçlanmaktadır


Dr. Öğr. Üyesi Zafer Ceylan


1 Kalitenin sınıflandırılması
2 Kalite kontrol yöntemlerine giriş
3 Duyusal kalite kontrol yöntemleri
4 Mikrobiyal kalite kontrol yöntemleri
5


Yok


Yok


Su ürünleri işleme teknolojisi alanında uygulanan yeni ve yenilikçi kalite kontrol uygulamalarını içerir


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Kalite kontrol kavramının tanımlanması
2 Su ürünleri işleme yöntemleri
3 Su ürünleri işleme tekniklerindeki potansiyel riskler
4 Su ürünleri işleme teknolojisinde kalite kontrol
5 Kalite kontrol yöntemleri
6 Kalite kontrol yöntemleri
7 Ara sınav
8 Kimyasal analizler
9 Mikrobiyolojik analizler
10 Fiziko-kimyasal analizler
11 Konserve ve dumanlanmış ürünlerde kalite kontrol
12 Taze ürün işleme esnasında kalite
13 Mikro yöntemlerle kalite kontrol
14 Nanoteknolojik yöntemlerle kalite kontrol
15 Nanoteknolojik yöntemlerle kalite kontrol
16 Final sınavı

Öğretim Üyesine ait ders sunum notları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 40
Tartışma 1 20
Proje Hazırlama 1 20
Proje Sunma 1 10
Seminer 1 10
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 3 3
Proje Sunma 2 5 10
Seminer 2 5 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 25 3 75
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 30 1 30
Toplam İş Yükü (saat) 130

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
ÖÇ 1 5
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 5
ÖÇ 4 5
ÖÇ 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek