Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans Programı 2009 yılından 2016 yılına Psikolojik Danışma ve Rehberlik adı altında öğrenci almakta iken; 2016 yılında Eğitim Fakültelerinin yeniden yapılandırılması ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı olarak isim değişikliği yapılmış ve bu ad altında yüksek lisans öğrencisi almaya ve mezun etmeye devam etmektedir.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Yüksek Lisans Derecesi
Yüksek lisans programına, mülakat yapılarak öğrenci alınır. Yüksek lisans programlarına alınacak öğrenci sayıları ve aday öğrencilerde aranacak nitelikler, her yarıyıl başından önce ilan edilir. Bu ilanda başvuru koşulları ve son başvuru tarihi, adayların mülakata alınacakları yer ve tarih belirtilir. Adayların lisans diplomasına sahip olması ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ALES’den ilgili puan türünde en az 55 standart puana sahip olmaları gerekir. YDS/YÖKDİL sınavından en az 65 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir yabancı dil sınavından bu puana eşdeğer bir puan almış olamları gerekmektedir. Yurtdışından alınmış lisans diplomalarının denkliğinin Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanması gerekir. Adaylar; ilanda belirtilen son başvuru tarihine kadar ALES belgelerini, lisans diplomalarını, lisans kademesinde okudukları derslerden aldıkları başarı notlarını, mezuniyet not ortalamalarını belirten onaylı belgeleri, dil belgelerini ve diğer kayıt ile ilgili bilgileri doldururlar ve internet kayıt ortamında sağladıkları aday numarası ile birlikte enstitü müdürlüğüne başvuruda bulunurlar. almış olan Mülakat/bilim sınavı notu 100 tam not üzerinden verilir. Bir adayın bilimsel başarı düzeyi notu; ALES puanının %50’si, lisans kademesi not ortalamasının %20'si ve mülakat/ bilim sınavı notunun %30'nun toplamıdır. Adayların mülakat notunun en az 50, bilimsel başarı düzey notunun da en az 60 ve üstü olması gerekmektedir.
Üniversitedeki aynı enstitünün bir başka anabilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun eşdeğer enstitüsüne bağlı lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Bir öğrencinin yatay geçiş başvurusunun kabul edilebilmesi için, başvuru tarihine kadar kayıt yaptırmış bulunduğu dersleri başarı ile vermiş olması gerekmektedir. Ayrıcai anabilim dalında tez danışmanlığını üstlenebilecek öğretim üyesi ve alt yapı imkanlarının bulunması gerekir. Üniversitenin bir lisansüstü programına yatay geçiş yapmak isteyen öğrenci; devam etmekte olduğu öğretim programını tanıtan ve kayıt olduğu derslerden başarı durumunu belirten belgeleri dilekçesine ekleyerek, izleyen yarıyıl öğretiminin başlama tarihinden en az üç hafta önce, ilgili anabilim dalına başvurur. İlgili anabilim dalı başvuruyu inceledikten sonra eğer olumlu görüş belirtir ise öğrencinin programa uyumu için alması gerekli görülen derslerin adları belirlenir. Anabilim dalının görüş ve önerileri Enstitü Yönetim Kurulunda incelenerek öğrencinin yatay geçiş isteminin uygun olup olmadığı öğretimin başlama tarihinden önce karara bağlanır. Öğrencinin bir başka üniversitenin lisansüstü programına kayıtlı iken aldığı derslerin, sonradan Üniversitede bir lisansüstü programa kayıt olması durumunda hangilerinin asgari ders yükünden sayılacağı, danışman ve ilgili Anabilim Dalı Kurulu önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile belirlenir.
Program toplam 21 yerel krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Yüksek lisans öğrenim programı zorunlu ve seçmeli derslerden oluşur. Programın toplam AKTS kredisi 120'dir. Öğrenim aşamasında derslerde ara sınav ve final sınavlarının yanı sıra derslerde raporlar, ödevler, quizler, seminer sunumları ve proje çalışmaları gibi öğrenme aktiviteleri öğrencinin yarıyıl içindeki performans değerlendirmesinde kullanılabilir. Öğrencinin ilgili dersten başarılı sayılabilmesi için bu notun en az 100 üzerinden 70 olması gerekir. Öğrenci başarısız olduğu derslere, tekrar kayıt yaptırabileceği gibi danışmanının onayladığı başka lisansüstü dersler de alabilir. Ayrıca dersler danışman ve ilgili enstitü anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden seçilebileceği gibi, danışmanın uygun ve gerekli görmesi halinde doktora programı derslerinden de seçilebilir. Diğer yükseköğretim kurumlarından alınan derslerin dokuz krediyi aşmamak koşuluyla ne kadarının asgari 21 kredilik ders yükünden sayılabileceği enstitü tarafından belirtilir. Öğrencinin alacağı derslerin en çok iki tanesi, lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması koşuluyla, lisans derslerinden seçilebilir. Seminer dersi ve tez çalışması başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Öğrenci, en geç üçüncü yarıyılın başından itibaren her yarıyıl tez çalışmasına kayıt yaptırmak zorundadır. Tezli yüksek lisans programındaki bir öğrenci tezi ile ilgili elde ettiği sonuçları, ilgili enstitünün tez yazım kurallarına uygun biçimde yazmak ve tezini jüri önünde sözlü olarak savunmak zorundadır. Tez sınavının tamamlanmasından sonra jüri tez hakkında salt çoğunlukla kabul, red veya düzeltme kararı verir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde tekrar savunur. Bu savunma sonunda da tezi kabul edilmeyen öğrencinin kaydı silinir.
Bu programın amacı, araştırmacı nitelikleri gelişmiş, çeşitli kurum ve kuruluşlarda psikolojik danışma hizmetlerini etkili biçimde sunabilen “uzman psikolojik danışmanlar” yetiştirmektir. Program, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanıyla ve bilimsel araştırma yöntemleriyle ilgili zorunlu dersler içermektedir. Zorunlu derslere ilave olarak öğrencilerin kendi tercihlerine göre alabilecekleri seçmeli dersler bulunmaktadır.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık yüksek lisans ve doktora derecesi alanların büyük bir çoğunluğu devlet ve vakıf üniversitelerinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bunun dışında, kamu ve özel sektöre ait, eğitim, sağlık, adalet, askeri, sosyal hizmet kurum/kuruluşlarında psikolojik danışman olarak çalışmaktadırlar. Ayrıca, kamu ve özel sektöre ait, çeşitli işkollarındaki iş yerlerinde/kuruluşlarda insan kaynakları bölümlerinde, insan kaynakları elemanı, koordinatör olarak da çalışabilirler.
Yüksek lisans programını başarı ile tamamlayan mezunlar , ALES sınavından geçerli notu almaları , İngilizce dil yetkinliğini sağlamaları koşuluyla gerek kendi alanlarında gerekse çok disiplinli alanlarında doktora programlarına başvurabilir ve mülakat sınavında başarılı olmaları halinde kabul edilirler.
Öğrencilerin yarıyıl sonu sınavlarına girebilmeleri için teorik derslerin % 70ine, uygulama/laboratuarların ise % 80ine devam etmiş olmaları gerekir. Her yarıyılda bir ders için en az bir ara sınavı yapılır. Ara sınavın, yarıyıl içi çalışmalarının ve yarıyıl sonu sınavlarının o dersin başarı notuna ne şekilde yansıtılacağı ve dersin haftalık bazda tüm yarıyıl için içeriği, ders kitabı ve ilgili literatürü yarıyıl içi sınav ve uygulama tarihleri dersi veren öğretim üyesi tarafından yarıyılın başında Enstitü Müdürlüğüne ve öğrencilere bildirilir. Öğrenciye verilecek yarıyıl sonu ders notu, ara sınavlar, yarıyıl sonu sınavı ve/veya yarıyıl sonu proje çalışması değerlendirmesi ile dönem içi çalışmaları ve derse devamı göz önünde tutularak öğretim üyesi tarafından, yarıyıl başında öğrencilere ve enstitüye verilen ders tanıtım bilgileri içinde yer alan esaslara göre takdir olunur. Lisansüstü derslerinde bütünleme sınavı açılır. Öğrenciler Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile genel not ortalamalarını yükseltmek amacıyla başarılı oldukları dersleri de tekrarlayabilirler. Bir dersten başarılı sayılabilmek için o dersten yarıyıl sonu notu olarak yüksek lisans öğrencilerin 100 üzerinden en az 70 almış olması gerekir.
Program toplam 21 yerel krediden az olmamak koşuluyla en az yedi adet ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Yüksek lisans öğrenim programı zorunlu ve seçmeli derslerden oluşur. Programın toplam AKTS kredisi 120dir. Mezuniyet koşulları; Yeterlilik Koşulları ve Kuralları bölümünde ayrıntılı açıklandığı gibidir.
Tam Zamanlı
Adres: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, 65080, Zeve Kampüsü, Tuşba/Van Telefon: 04322251634 Fax: 04322251234 E-Posta: egitimbilens@yyu.edu.tr Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Fuat TANHAN Bölüm Kordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Selami TANRIVERDİ
Eğitim Bilimleri Anabilim dalında iki Profesör, dört Doçent ve dokuz Dr. Öğr. Üyesi bulunmaktadır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yüksek lisans dersleri için üç adet seminer salonu/derslik bulunmaktadır. Ayrıca bir adet Rehberlik ve Psikolojik Danışma Araştırma ve Uygulama merkezi bulunmaktadır. İsteyen öğretim üyesi yüksek lisans dersini bu merkezde yürütebilmekte ve görüşme yapacak olan öğrenciler merkezin imkanlarından yararlanabilmektedirler. Ayrıca öğrencilere kampüs içerisinde merkez kütüphane, yemekhane, misafirhane ve sosyal tesislerden yararlanma olanakları sağlanmaktadır.
1 | Alanındaki bir sorunu, bağımsız olarak kurgular, çözüm yolları geliştirir, çözer, sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular. |
2 | Lisans yeterliliklerine dayalı olarak, bir eğitim bilimi alanında uzmanlık düzeyinde kuramsal ve uygulamalı bilgi birikimine sahiptir, bu bilgileri geliştirir ve derinleştirir. |
3 | Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır , bu bilgileri geliştirir ve derinleştirir. |
4 | Alanındaki bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle işlevsel olarak bütünleştirip yeni bilgiler oluşturur. |
5 | Alanı ile ilgili disiplinler arasındaki etkileşimi tartışır. |
6 | Alanındaki uygulamalarda karşılaşacağını öngörmediği karmaşık durumlarda yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir. |
7 | Alanı ile ilgili takım çalışmalarına etkin olarak katılır veya liderlik yapar |
8 | Uzmanlık gerektiren sorunlara nicel ve nitel bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak çözüm önerileri getirir. |
9 | Alanıyla ilgili bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirir ve öğrenmeyi yönlendirir. |
10 | Alanındaki çalışmaları yaşam boyu öğrenme çerçevesinde yürütür. |
11 | Alanındaki gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarır. |
12 | Mesleki ve profesyonel ortamlardaki sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler, bunları geliştirmek ve gerektiğinde değiştirmek üzere harekete geçer, liderlik yapar. |
13 | Bir yabancı dili en az Avrupa dil Portföyü B2 Genel düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. |
14 | Alanı ile ilgili bilgileri ulusal/uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak paylaşır. |
15 | Alanın gerektirdiği bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. |
16 | Alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planlarını yorumlar, bu planları geliştirir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirir. |
17 | Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarını toplumsal, bilimsel ve etik değerleri temelinde denetler ve bu değerleri öğretir. |
18 | Alanında edindiği bilgi ve becerileri, disiplinler arası çalışmalarda uygular. |
19 | Güncel gelişmeleri ulusal değerler ve ülke gerçekleri doğrultusunda değerlendirir. |
20 | Alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirir. |
0. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
EBEUZ8000 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | - | |
EBORT7000 | Türkçe | Bılımsel Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD774 | Türkçe | Psıkolojık Danışma İlke ve Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD-784 | Türkçe | Normal Dışı Psıkolojı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD-786 | Türkçe | Psıkolojık Danışmada Seçme Konular | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
Toplam | 20 | 0 | 0 | 5 | ||||
1. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
9204174022004 | Türkçe | Eğıtım İstatıstığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9204175292007 | Türkçe | Bılımsel Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9204175572009 | Türkçe | Psıkolojık Danışma Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9204175592009 | Türkçe | Meslekı Danışma Kuram ve Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
DBSDG-I | Türkçe | Dış Bırım Seçmelı Ders Grubu - I | Seçmeli | - | - | - | - | |
EBEÖD7077 | Türkçe | Verı Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBEPÖ7077 | Türkçe | Bılımsel Araştırma Yöntemlerı ve Akademık Yazım | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBESM7000 | Türkçe | Semıner | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
EBETÇ7000 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
EBEUZ7000 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
EBEYT7047 | Türkçe | Eğıtım Yönetımınde Lıderlık Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBORT7001 | Türkçe | Bılımsel Araştırma ve Yazım | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBORT7003 | Türkçe | Araştırma ve Yayın Etığı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBORT7005 | Türkçe | Bılımsel Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7000 | Türkçe | Bılımsel Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7001 | Türkçe | İlk Görüşme | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7003 | Türkçe | Psıkolojık Danışmada Güncel Yaklaşımlar | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7005 | Türkçe | Güncel Psıkolojı Okumaları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7007 | Türkçe | Çözüm Odaklı Terapı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7009 | Türkçe | Kışılık Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7011 | Türkçe | Stres Kuramları ve Stres Yönetımı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7013 | Türkçe | Oyun Terapısı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7015 | Türkçe | Pozıtıf Psıkolojıde Seçme Konular | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7017 | Türkçe | Bılışsel Davranışçı Terapı ve Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7019 | Türkçe | Travma Psıkolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7021 | Türkçe | Özel Yeteneklılerde Sosyal, Duygusal ve Akademık Gelışım | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7023 | Türkçe | Okul Rehberlık Hızmetlerınde Yenı Yaklaşımlar | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7027 | Türkçe | Varoluşçu Psıkoterapıler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7083 | Türkçe | Grupla Psıkolojık Danışma | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD-779 | Türkçe | Psıkometrı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD8005 | Türkçe | Farkındalık ve Stres Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD-853 | Türkçe | Kültüre Duyarlı Psıkolojık Danışma Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EGT5185 | Türkçe | Eğıtım ıstatıstığı ve uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EGT5187 | Türkçe | Öğrenme Öğretme Kuramları I | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
PSY500 | Türkçe | Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
PSY501 | Türkçe | Yetışkınlık Psıkopatolojısı ve Psıkoterapı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
PSY506 | Türkçe | Psıkolojık Test ve Değerlendırme | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
PSY507 | Türkçe | Klınık Değerlendırme ve Değerlendırme | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
PSY509 | Türkçe | Psıkoterapı Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
PSY511 | Türkçe | Bılışsel Davranışçı Psıkoterapı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
PSY590 | Türkçe | Semıner | Zorunlu | - | - | - | - | |
PSY595 | Türkçe | Uygulama | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
RPD5101 | Türkçe | Bılımsel Araştırma Teknıklerı ve Araştırma Etığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
RPD5103 | Türkçe | İlerı Bıreysel Psıkolojık Danışmanlık Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
RPD5105 | Türkçe | Okulda Müşavırlık | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
RPD5107 | Türkçe | Psıkolojık Danışmanlıkta Kurumsal Yaklaşımlar | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
RPD5109 | Türkçe | Araştırma Desenlerı ve İstatıstık | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
SBRSH7019 | Türkçe | Kışılık Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
Toplam | 137 | 0 | 0 | 100 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
9204175162007 | Türkçe | Eğıtım Araştırmalarında Verı Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9204175312009 | Türkçe | Kışılık Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
9204175332009 | Türkçe | Bıreysel Psıkolojık Danışma ve uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
ARY624 | Türkçe | Nıcel Araştırma Yöntemlerı ve Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
DBSDG-II | Türkçe | Dış Bırım Seçmelı Ders Grubu - II | Seçmeli | - | - | - | - | |
EBEÖD7074 | Türkçe | Verı Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBEPÖ7000 | Türkçe | Nıtel Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBEPÖ7060 | Türkçe | Bılımsel Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBEPÖ8084 | Türkçe | Nıtel Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBESM7000 | Türkçe | Semıner | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
EBETÇ7000 | Türkçe | Tez Çalışması | Zorunlu | - | - | - | 20 | |
EBEUZ7000 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | 8 | - | - | 10 | |
EBEYT7004 | Türkçe | Eğıtımde Bılımsel Araştırma ve Verı Analızı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBEYT7074 | Türkçe | Eğıtım Yönetımının Temellerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBGSE7074 | Türkçe | Bılımsel Araştırma Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBORT7002 | Türkçe | Araştırma ve Yayın Etığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7002 | Türkçe | Kışılık Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7004 | Türkçe | Grupla Psıkolojık Danışma Uygulaması | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7006 | Türkçe | Aıle Danışmanlığı Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7008 | Türkçe | Karıyer Danışmanlığı Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7010 | Türkçe | Eğıtımde Müdahale Programı Gelıştırme | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7012 | Türkçe | Motıvasyon | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7014 | Türkçe | Yaşam Boyu Gelışım ve Öğrenme | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7016 | Türkçe | Eylem Araştırması | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7018 | Türkçe | Yaratıcı Düşünme | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7020 | Türkçe | Kışılerarası İletışım Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7022 | Türkçe | Karıyer Danışmanlığı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7024 | Türkçe | Pozıtıf Psıkolojıde Seçme Konular | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7026 | Türkçe | Bağımlılık ve Farkındalık | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7028 | Türkçe | Eğıtımde Pozıtıf Psıkolojı Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7030 | Türkçe | Bıreyle Psıkolojık Danışma Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7032 | Türkçe | Çocuk-Ergen Ruh Sağlığı ve Davranış Bozuklukları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7034 | Türkçe | Pozıtıf Psıkoterapı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7036 | Türkçe | Psıkolojık Danışmada Güncel Yaklaşımlar | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7038 | Türkçe | Varoluşçu Terapı İlerı Danışmanlık Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7070 | Türkçe | Araştırma ve Yayın Etığı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7092 | Türkçe | Kısa Sürelı Çözüm Odaklı Psıkolojık Danışma | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD7094 | Türkçe | Kışılık Bozuklukları ve Psıkolojık Danışmanlık | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD7096 | Türkçe | Kültüre Duyarlı Psıkolojı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD8002 | Türkçe | Rehberlık ve Psıkolojık Danışmada İlerı Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD8012 | Türkçe | İlerı Bılımsel Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD8016 | Türkçe | Eğıtsel Verı Madencılığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD8024 | Türkçe | Psıkoeğıtım Kuramlarında Program Gelıştırme Kuram ve İlkeler | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBTBY7004 | Türkçe | Sıber Psıkolojı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EEFBH7000 | Türkçe | Bılımsel Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EGT5100 | Türkçe | Değerler Eğıtımı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EGT5118 | Türkçe | Eğıtım Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
RPD615 | Türkçe | Kültüre Duyarlı Psıkolojık Danışma | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
RPD617 | Türkçe | Psıkolojık Danışmada Meslekı Konular | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
Toplam | 143 | 0 | 0 | 85 | ||||
Mufredat Kapanan Dersler | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
EBRPD-780 | Türkçe | Kışılık Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBEPÖ-761 | Türkçe | Bılımsel Araştırma Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD-747 | Türkçe | Araştırma ve Yayın Etığı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
EBRPD-773 | Türkçe | Kışılık Kuramları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD-785 | Türkçe | Bağımlılık ve PDR | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD-787 | Türkçe | Bıreysel Psıkolojık Danışmanlık Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD-789 | Türkçe | Psıkolojık Danışma İlke ve Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD-797 | Türkçe | Uzmanlık Alan Dersı | Zorunlu | - | - | - | - | |
EBRPD-799 | Türkçe | Semıner | Zorunlu | - | - | - | - | |
SBEIKT127 | Türkçe | Bılımsel Araştırma Yöntemlerı ve Etık | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD-774 | Türkçe | Psıkolojık Danışma İlke ve Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD-790 | Türkçe | Psıkolojık Danışmada Yardım Modellerı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
EBRPD-798 | Türkçe | Şıddet Karşıtı Pedagojı | Zorunlu | 3 | - | - | - |