Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu, Rektörlük Makamının 21.01.1994 tarih ve 408/74 sayılı teklifi ve YÖK Yürütme Kurulunun 14.02.1994 tarihli kararı üzerine, 2547 sayılı Yükseköğretim kanununun 2580 sayılı kanunla değişik 7/d-2 ve 7/h maddeleri uyarınca, 1994/1995 Eğitim-Öğretim yılında, Teknik Programlar Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı, İktisadi ve İdari Programlar Bölümü Muhasebe Programı açılmasıyla kurulmuştur. Rektörlük Makamının 09.01.1995 tarih ve 408/29 sayılı teklifi ve YÖK Yürütme Kurulunun 26.01.1995 tarihli kararıyla, 2547 sayılı Yükseköğrenim Kanununun 2580 sayılı kanunla değişik 7/d-2 ve 2809 sayılı kanunun 3. maddeleri uyarınca, Teknik Programlar Bölümü Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı ile Bahçe Ziraatı Programının açılmasına ve 1995/1996 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci alınmasına karar verilmiştir.
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan ve 40 iş günü staj eğitimini yapan mezunlar “Ziraat Teknikeri” Önlisans derecesini alırlar.
Yüzüncüyıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programına Lise ve Meslek lisesi mezunu öğrenciler, Yükseköğretim Kurumu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda YGS-1 puan türünde yeterli puanı almış ve özel şartları taşıyan öğrenciler alınmaktadır. Programlara ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması, dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu “YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK” kapsamında gerçekleştirilmektedir.
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak.
Bahçe Tarımı Programın amacı sebze, meyve, bağ ve süs bitkileri yetiştiriciliğinde güncel gelişimleri takip eden nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamaktır. Bahçe Tarımı programı şu konularda teorik ve pratik eğitim sağlar; Toprak Bilgisi, Bahçe Bitkileri, Botanik, Bahçe Bitkileri Fizyolojisi, Bitki Besleme, Islah, Sebze Ve Meyve Yetiştirme Teknikleri, Budama Teknikleri, Mekanizasyon, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği, Topraksız Tarım, Kültür Mantarı Yetiştiriciliği, Seracılık, Sulama v.b gibi konularında da eğitim sağlar. Bu programda eğitim gören öğrenciler tekniker unvanı alır. Bu programın amacı özel ve kamu kurumlarına tekniker yetiştirmek ve mezunların kendi işlerini kurmalarını sağlamaktır.
Bahçe Bitkileri Programlarında 1.Kamu kurum ve kuruluşları: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri ve Belediyeler. 2.Tarımsal Amaçlı Kooperatifler: Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım Satış Kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri. 3.Özel Sektör İşletmeleri: Sebze, meyve ve süs bitkileri üretim ve pazarlama işletmeleri, mantarcılık işletmeleri ve seralar, tohum ve zirai mücadele ilaçları bayilikleri. 4.Kendi işletmeleri: Sebze, meyve ve süs bitkileri üretim ve pazarlama işletmeleri ile zirai mücadele ilaçları bayiliği (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel kuruluşlarda zirai mücadele hizmetlerinde en az üç yıl çalışmış ve sınavda başarılı olanlar) açabilirler.
Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar DGS sınavında başarılı bir not alarak uygun Lisans programına geçiş yapabilirler. Ayrıca, LYS sınavı sonrasında puana bir Lisans programına yerleşebilirler. Önlisans programını bitiren kişi çalıştığı işyerinde performansına göre yöneticiliğe kadar yükselebilir. Ayrıca; *Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İktisat Fakültesi veya İşletme Fakültesi lisans programlarına sınavsız kayıt yaptırıp dört yıllık fakülte diploması alabilir veya, *DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Ziraat Fakültelerine geçiş yapabilir. Dikey geçiş yapanlar mezuniyet sonrası “Ziraat Mühendisi” ünvanı alır.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ‘Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ uygulanmaktadır.
Mezuniyet koşulları ”Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.
Tam Zamanlı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan ÇELİKYÜREK Telefon: 04326122434 Fax: 04326122435 E-Posta: hasancy@yyu.edu.tr Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Haydar BALCI Telefon: 04326122434 Fax: 04326122435 E-Posta: haydarbalci@yyu.edu.tr
1 | Bahçe Bitkileri tarımı için gerekli temel bilim konularını öğrenebilme |
2 | Mesleği ile ilgili bir konuda literatür tarama, toplanan bilgileri sentezleyip yazılı hale getirme ve sunumunu yapabilme yeteneğine sahiptir. |
3 | Bahçe bitkilerinde hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerini uygulayabilme yeteneğine sahiptir. |
4 | Bahçe tarımı ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygulayabilecek, tarım alet ve makinelerini tanıyabilecek ve kullanabilecek beceriye sahiptir. |
5 | Bitki türlerinde genetik ve ıslah konularını öğrenebilme. |
6 | Sebze fidesi, meyve ve süs bitkileri fidanı üretim tekniklerini öğrenebilme ve uygulayabilme. |
7 | Bitkisel ve hayvansal üretim ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygulayabilecek, mesleki alet ve makinelerini tanıyabilecek ve kullanabilecek beceriye sahiptir. |
8 | Sebze(yazlık ve kışlık sebzeler, örtü altı sebzeleri, tıbbi ve aromatik bitkiler ve mantar), meyve (her türlü meyve ve bağ) ve süs bitkileri üretim tekniklerini öğrenebilme ve uygulayabilme. |
9 | Bahçe bitkilerinde bitki besleme, organik gübreleme ve sulama yöntemlerini öğrenebilme ve uygulayabilme |
10 | Bahçe bitkilerinden elde edilen ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası ve pazara hazırlanması konusunda bilgi sahibi olabilme. |
11 | Yeni tarımsal teknolojileri kullanabilme ve öğrenebilme becerisine sahiptir. |
12 | Türkçeyi yazılı ve sözlü olarak etkin kullanabilme yeteneğine sahiptir. |
13 | Bir yabancı dili mesleki alandaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek beceriye sahiptir. |
14 | Alanı ile ilgili bilgisayar yazılımları (programları) ile bilişim ve iletişim teknolojilerini etkin olarak kullanabilmek |
15 | Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olmak |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYBAB1015 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
MYBBF1011 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYBOT1003 | Türkçe | BOTANİK | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYTEK1001 | Türkçe | TARIMSAL EKOLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYTOB1007 | Türkçe | TOPRAK BİLGİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
SECHAV1-1=1 | Türkçe | GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU 1 | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
UNVIT0001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVTD0005 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVYD0003 | Türkçe | YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 21 | 2 | 0 | 24 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYBHT1004 | Türkçe | MEYVE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Zorunlu | 3 | 2 | - | 4 | |
MYBHT1006 | Türkçe | SEBZE YETİŞTİRME TEKNİKLERİ | Zorunlu | 3 | 2 | - | 4 | |
MYEDO118 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
MYGEB1002 | Türkçe | GENEL BAĞCILIK | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
MYMAT1008 | Türkçe | MATEMATİK | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SEÇHVZ/1-2 | Türkçe | BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
UNVIT0002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD0006 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVYD0004 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 18 | 6 | 0 | 22 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYBHT2007 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ ZARARLILARI | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYBHT2009 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
MYBHT2011 | Türkçe | MESLEKİ UYGULAMA-I | Zorunlu | - | 4 | - | 2 | |
MYBHT2013 | Türkçe | BAHÇE ÜRÜNLERİ MUHAFAZASI VE PAZARA HAZIRLANMASI | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
MYBSF2003 | Türkçe | SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
MYGÜB2001 | Türkçe | GÜBRELER VE GÜBRELEME | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
SECHAV2-3 | Türkçe | GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU II | Seçmeli | - | - | - | - | |
Toplam | 14 | 7 | 0 | 20 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYBHT2002 | Türkçe | MEYVE FİDANI YETİŞTİRME TEKNİĞİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
MYBHT2006 | Türkçe | BUDAMA TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
MYBHT2008 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ HASTALIKLARI | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
MYBHT2010 | Türkçe | MESLEKİ UYGULAMA II | Zorunlu | - | 4 | - | 2 | |
MYBHT2012 | Türkçe | BAHÇE MEKANİZASYONU | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYÖAS2004 | Türkçe | ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
SEÇHVZ/2-4 | Türkçe | BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
ÜNVOD2004 | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK DERS | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 15 | 11 | 0 | 22 | ||||
SECHAV1-1=1 - GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU 1 | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYBHT1021 | Türkçe | DOĞAL KAYNAKLARIN KULLANILMASI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYOGT1025 | Türkçe | ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYORT1031 | Türkçe | TOPRAKSIZ TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYTAT1029 | Türkçe | TARLA TARIMI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYTTK1027 | Türkçe | TOHUMLUK VE TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEÇHVZ/1-2 - BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYÇBY1034 | Türkçe | ÇİM BİTKİLERİ VE YEŞİL ALAN TESİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYKMY1036 | Türkçe | KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYTAE1022 | Türkçe | TARIM EKONOMİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYTAÖ1030 | Türkçe | TARIMSAL ÖRGÜTLENME | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYYOM1038 | Türkçe | YABANCI OT VE MÜCADELE YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SECHAV2-3 - GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYBHT2027 | Türkçe | SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
MYGBHT2025 | Türkçe | SERA YAPIM TEKNİKLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
MYGHT2023 | Türkçe | İSTATİSTİK | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
MYGRŞ2035 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK I | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYSKY2057 | Türkçe | KALİTE VE YÖNETİM SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYSME2055 | Türkçe | MESLEKİ DEONTOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇHVZ/2-4 - BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYBHT2032 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELER | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
MYBHT2034 | Türkçe | GENETİK | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
MYGRŞ2038 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK II | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYÖLB2038 | Türkçe | ÖLÇME BİLGİSİ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
MYSIK2052 | Türkçe | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYSTE2036 | Türkçe | SULAMA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
MYTDB2020 | Türkçe | TARIMSAL DEĞERLENDİRME VE BİLİRKİŞİLİK | Seçmeli | 1 | 1 | - | 2 | |
ÜNVOD2004 - ÜNİVERSİTE ORTAK DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
UNVOD2260 | Türkçe | KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞ HAYATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2286 | Türkçe | MESLEKİ YAZIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2624 | Türkçe | Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
Mufredat Kapanan Dersler | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
.UNVIT001 | Türkçe | (O) ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109001012009 | Türkçe | BOTANİK | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109001022009 | Türkçe | TOPRAK BİLGİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109001032009 | Türkçe | BAHÇE BİTK.FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1109001042009 | Türkçe | BAHÇE BİTK.GİRİŞ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109001052009 | Türkçe | BAHÇE BİTK.EKOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1109001062009 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109001072009 | Türkçe | ATATÜRK İLKLERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109001082009 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109001212012 | Türkçe | DOĞAL KAYNAKLARIN KULLANILMASI | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109001232012 | Türkçe | MATEMATİK | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109001252012 | Türkçe | ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1109001272012 | Türkçe | TOHUMLUK VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1109001292012 | Türkçe | TARLA TARIMI | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYBAB:113 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ | Zorunlu | 3 | 1 | - | - | |
MYBAB-109 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİNE GİRİŞ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYBBF-.105 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYBBF-105 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORT1005 | Türkçe | ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORT1007 | Türkçe | KİMYA | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYORT1009 | Türkçe | MATEMATİK | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYTEK-101 | Türkçe | TARIMSAL EKOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
UNVBG0007 | Türkçe | BİLGİSAYARA GİRİŞ | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
UNVBG0007 | Türkçe | BİLGİSAYARA GİRİŞ | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
UNVIT-.001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVIT001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD-.005 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVYD-.003 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109002012009 | Türkçe | GENEL BAĞCILIK | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109002022009 | Türkçe | MEYVE YETİŞ.TEKNİĞİ | Zorunlu | 3 | 2 | - | - | |
1109002032009 | Türkçe | SEBZE YETİŞ. TEKNİĞİ | Zorunlu | 3 | 2 | - | - | |
1109002042009 | Türkçe | İSTATİSTİK | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109002052009 | Türkçe | TARIM EKONOMİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109002062009 | Türkçe | TÜRK DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109002072009 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109002082009 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYBAB1006 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYBİF1002 | Türkçe | BİTKİ FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYGEN1010 | Türkçe | GENETİK | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYTAB1026 | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYTOB1004 | Türkçe | TOPRAK BİLGİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
SEÇHVZ**1-2 | Türkçe | BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
UNVIT-.002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVIT_.002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD=006 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVYD=004 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109002212012 | Türkçe | BODUR MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109002232012 | Türkçe | İSTATİSTİK | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109002252012 | Türkçe | SERA YAPIM TEKNİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109002272012 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELER | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1109003012009 | Türkçe | ASMA FİD.ÜRETİMİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109003022009 | Türkçe | SÜS BİTK.YETİŞ.TEK. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109003032009 | Türkçe | BAHÇE ÜRÜN.MUHAF.VE PAZ.HAZ. | Zorunlu | 4 | - | - | - | |
1109003042009 | Türkçe | KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109003052009 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ ZARARLILARI | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109003062009 | Türkçe | BAHÇE BİTK.GÜBRELENMESİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109003072009 | Türkçe | BAHÇE BİTK.ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1109003082009 | Türkçe | BİLGİSAYAR PROG. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109003092009 | Türkçe | MESLEKİ UYGULAMA-I | Zorunlu | - | 4 | - | - | |
1109005012009 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | - | |
MYBHT2005 | Türkçe | BAHÇE ÜR.MUHAF.VE PAZARA HAZIRLANMASI | Zorunlu | 4 | - | - | - | |
MYBHT2009 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYBHT-203 | Türkçe | SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
MYBHT-209 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYBHT-227 | Türkçe | ÜZÜMSÜ MEYVELER | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYBİK2003 | Türkçe | BİTKİ KORUMA | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYBİS2007 | Türkçe | BİTKİ ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYBSF203 | Türkçe | SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRME TEKNİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
MYORT2001 | Türkçe | ORGANİK GÜBRELER VE GÜBRELEME | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYORT2011 | Türkçe | ZOOLOJİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYORT2013 | Türkçe | ORGANİK SÜT VE ÜRÜNLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYTAT2009 | Türkçe | TARLA TARIMI | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYTTK2005 | Türkçe | TOHUMLUK VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1109004012009 | Türkçe | MEYVE FİD.YETİŞ.TEK. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109004022009 | Türkçe | BUDAMA TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109004032009 | Türkçe | ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞ.TEK. | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109004042009 | Türkçe | BAHÇE BİTKİ HASTALIKLARI | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1109004052009 | Türkçe | BAHÇE MEKANİZASYONU | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109004062009 | Türkçe | BAHÇE BİTKİ SULAMASI | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109004072009 | Türkçe | ÖLÇME BİLGİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1109004082009 | Türkçe | MESLEKİ UYGULAMA-II | Zorunlu | - | 4 | - | - | |
MYBHT-.202 | Türkçe | MEYVE FİDANI YETİŞTİRME TEKNİKĞİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYBHT-202 | Türkçe | MEYVE FİDANI YETİŞTİRME TEKNİKĞİ | Zorunlu | 3 | 2 | - | - | |
MYORT2002 | Türkçe | ORGANİK ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI VE PAZARA HAZIRLANMASI | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
MYORT2008 | Türkçe | HAYVAN ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORT2010 | Türkçe | SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ | Zorunlu | 1 | 2 | - | - | |
MYORT2012 | Türkçe | ORGANİK HAYVANSAL ÜRETİM | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYSTE2006 | Türkçe | SULAMA TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - |