GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MYKMY1036 KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli Ders Grubu 1 2 3,00

Önlisans


Türkçe


Kültür mantarı yetiştiriciliğinin esasları, uygulanabilirliği ve önemi hakkında bilgi vermek


Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt TEMÜR


1 Mantar ve çeşitlerini tanır
2 Mantar yetiştiriciliği evrelerini bilir
3 İşletmenin kuruluş aşamasından ürün satışına kadar gerekli bilgilere sahip olur


Yok


Yok


Mantarın Özellikleri ve Besin Değeri Mantar işletmesinin kuruluşundan üretilen mantarların satışına kadar aşamalar


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş
2 Mantarın Özellikleri ve Besin Değeri
3 Mantar Yetiştirme Yerleri
4 Modern Mantar Yetiştirme Yerinin Özellikleri
5 Mantar Üretim Maliyeti
6 İşletmelerde Karşılaşılan Sorunlar
7 Mantar Yetiştirme Yerlerinde Dikkat Edilecekler
8 Mantar Üretim Devreleri
9 Modern Mantar İşletmesinin Bölümlerinin Özellikleri
10 Kompost Yapımı Kompostun Dezenfeksiyonu Kompostun Ekimi
11 Örtü Toprağı Hasat Zamanı
12 Kültür Mantarlarında Görülen Hastalıklar
13 Kültür Mantarlarında Görülen Hastalıklar
14 pazarlama

Mantar yetiştiriciliği, Samsun İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şubesi Yayını



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 50
Ev Ödevi 5 50
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 6 3 18
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 6 3 18
Ev Ödevi 5 3 15
Toplam İş Yükü (saat) 83

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 1 1 5 4 3 2 1 5 1 2 4 2 1 2 4
ÖÇ 2 1 3 1 3 5 2 1 4 2 1 4 2 4 1 2
ÖÇ 3 5 2 5 4 2 3 2 5 1 3 5 2 1 5 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek