GERİ DÖN

Doktora Programları


Sosyal Bilimler Enstitüsü - Sanat Tarihi - Sanat Tarihi - Sanat Tarihi Doktora



Program Tanımları

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü 1990 yılında kurulmuş; ön hazırlıklarını tamamlayarak 1992–1993 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır. Başlangıçtan “Arkeoloji ve Sanat Tarihi” adıyla kurulan bölüm; 1999 yılında Arkeoloji Bölümünün ayrılmasından sonra “Sanat Tarihi Bölümü” olarak Eğitim-Öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 2010–2011 Eğitim Öğretim Yılı sonunda on üçüncü dönem mezunlarını veren bölümde, lisans dışında Yüksek Lisans ve Doktora programı da bulunmaktadır. Sanat Tarihi Bölümünün amacı, sanat tarihi eğitimini geniş bir kültür çerçevesi içinde yürüterek öğrenciye etkin bir sanat görüşü kazandırmak ve ülkemizde çok gerekli olan sanat tarihi eğitimini yetki ile uygulayabilecek, sanat eserini, taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma ve değerlendirmede etkin olabilecek donanımlı birey ve araştırmacılar yetiştirmektir. Sanat Tarihi alanında kültürlere ve değerlere eşit mesafede, kültürel mirasın evrenselliğine inanan ve koruma bilinci yüksek, duyarlı, topluma katkı sağlayan, aynı zamanda sosyal adalet bilinci gelişmiş sorumluluk duygusuna sahip olur. Teorik olarak sanat ve Sanat Tarihi, sanatı oluşturan öğeler, uygulama alanları, Sanat Tarihi yazımı, kuralları ve ilkeleri, temel kavramları, sanatın üretim teknikleri ve koşulları, tarihi bağlamı, görme biçimleri, sanat yapıtlarını inceleyebilmek için gerekli araştırma, çizim, okuma ve sunma yöntemlerini öğretir. Özel olarak bu alanların tematik, kronolojik ve biçemsel olarak değişik kültürel coğrafyalarda izlenmesi sonucu, özellikle Anadolu, Asya ve Avrupa toplumlarında sanat, sanat yapıtları, mimarlık anıtlarından örnekler üzerine temel bilgiler verir. Sanat tarihi bilgilerini kültür ve sanat birikimini belgeleme, envanterleme ve koruma alanında kullanır. Öğretim dili Türkçedir.

Doktora

1. Programa başvuran adayların lisans ve/veya yüksek lisansını Sanat Tarihi'nde yapmış olanlar ile Tarih, Felsefe, Türkiyat, Sosyoloji, Arkeoloji, Antropoloji, Mimarlık, Mimarlık Tarihi, Restorasyon, Arkeometri, Müzecilik bölümleri mezunları doktora programına başvurabilirler. 2. Yüksek lisans akademik başarı ortalamasının (GPA) 4 üzerinden en az 3.00 veya eşdeğeri olması, 3. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimine Giriş Sınavı'nın (ALES) sayısal, sözel ya da eşit ağırlık puan türlerinden birinde en az 60 standart puan ya da uluslararası düzeyde kabul gören GRE ve GMAT sınavlarından H.Ü. Senatosu tarafından belirlenen denklik çerçevesinde 60 puana eşdeğer puan almış olmaları, 4. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'ndan (YDS) en az 55 puan almış olmak ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal veya uluslararası geçerliliği olan ve eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan birinden 55 eşdeğeri puan almaları gereklidir. 5. Uluslararası öğrenci başvuruları, 26 Kasım 2016 tarih ve 29900 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim- Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca kabul edilir. 6. Doktora programına girmek isteyen öğrenciler, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı sınava tabi tutulurlar. Yazılı sınavda başarısız olan adaylar sözlü sınava alınmazlar. Mülakat sonucunda programa kabul edilen öğrencilerden, sınav jürisinin gerekli gördüğü ve belirlediği Sanat Tarihi lisans derslerini tamamlayarak, Bilimsel Hazırlığı başarmaları istenebilir. Başvuru Özel Koşulları: - Sanat Tarihi Yüksek Lisans ve Doktora giriş sınavlarında, adaylardan kısa özgeçmişlerini, ilgi alanlarını, bölümü seçme nedenlerini, Sanat Tarihine ilişkin görüşlerini bildiren dosya ile başvurmalarını; belirtilen dosyayı sınav tarihinden bir önceki hafta Sanat Tarihi Anabilim Dalı sekreterliğine teslim etmeleri gerekmektedir. - Ayrıca yapılacak mülakattan önce genel kültürlerine yönelik yazılı bir sınav yapılacağı Sanat Tarihi Anabilim Dalı başvuru koşulları arasındadır. - Yazılı sınavda başarılı olamayan adaylar, mülakat sınavına alınmayacaktır.

Sanat Tarihi Doktora programında, daha önce yurtiçi veya yurt dışındaki başka bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmüş öğrencilerin aldığı eğitimin tanınması, ilgili yönetmelikler çerçevesinde yapılır.

Sanat Tarihi Doktora programı, toplam ulusal 29 krediden az olmamak koşuluyla 10 ders ve tez çalışmasından oluşmaktadır. Doktora derecesini elde etmek için öğrenci, Avrupa Kredi Transferi Sistemine göre en az 120 kredilik ders yükü ve 120 kredilik tez çalışmasını, başarı ile tamamlamak durumundadır. Kazanılan derece gereklilikleri ve kurallar ile ilgili olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri esas alınmaktadır.

Avrupa Kredi Transfer Sistemine (AKTS) göre Doktora programımızda seçmeli dersler %37,5 zorunlu dersler %62,5 oranındadır. Öğrenci programın ilk dört yarıyılında 27 kredilik 9 seçmeli ders ve 2 kredilik zorunlu Yeterlilik Sınavına Hazırlık derslerini alır (Öğretim programı yapısında görülen 1. yarıyıl seçmeli dersleri 3. yarıyılda, 3. yarıyıl seçmeli dersleri 1. yarıyılda ders açıldığı takdirde alınabilir). Dersler güz ve bahar dersleri olarak ayrılmıştır (Kodu tek sayı ile biten seçmeli dersler güz, çift sayı ile biten seçmeli dersler bahar döneminde açılır). Öğrenciler programa kayıt yaptırdıkları ilk yarıyıldan itibaren almaları gereken 9 seçmeli dersin 3'ünü danışmanı ve gerekirse bölüm akademik kurulunun kararı ile bölüm dışından ve diğer üniversitelerden alabilirler. Öğrencinin doktora programına devam edebilmesi için 4. yarıyılın sonunda gireceği doktora yeterlilik sınavından başarılı olması gerekmektedir. Sonrasında Tez önerisi bölüm akademik kurulunca kabul edilen öğrenciler tez çalışmalarına başlayabileceklerdir. Öğrencinin çalışmalarının tartışılıp incelenmesi için, bölüm akademik kurulunca atanan üç öğretim üyesinden oluşan “Tez İzleme Komitesi”ne her yarıyıl sonunda çalışma raporunu sunması gerekmektedir. 8 yarıyılda öğrencinin doktora tezini tamamlaması ve bu süre sonunda tezini en az biri bölüm dışından olan, beş öğretim üyesinden oluşan komiteye sunması gerekmektedir. Yukarıda yer almayan hükümler ile ilgili olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanır.

Sanat Tarihi doktora programı mezunları, üniversitelerin Sanat Tarihi bölümlerinde akademik kadroda görev alabilirler. Bununla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda, müzelerde; valilik, belediye, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarında; kütüphane, arşiv ve araştırma enstitülerinde iş olanağı bulabilmektedirler. Ayrıca özel müzeler, mimarlık ve restorasyon şirketleri, sanat galerileri ve kültür merkezleri Sanat Tarihçilerin çalışma olanağı bulabildikleri diğer alanlardır.

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyesi/leri tarafından hazırlanan ve bilgi paketinde yer alan “Ders Öğretim Planı”nda tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Y.Y.Ü. Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanır.

Programdan mezun olabilmek için, toplam ulusal 29 kredilik 10 ders ve tez çalışmasının, Avrupa Kredi Transferi Sistemine göre de en az 120 kredilik ders yükü ve 120 kredilik tez çalışmasının, başarı ile tamamlanmış olması gerekmektedir. Yukarıda yer almayan hükümler ile ilgili olarak Y.Y.Ü Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanır.

Tam Zamanlı

Dr. Öğr. Ü. : Mehmet KULAZ Tel: 0 432 225 17 01 Dahili: 232 88 Fax: 0 432 225 11 88 E-posta: mkulaz@yyu.edu.tr

Bölüm mezunlarımız Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve koruma kurullarında; valilikler, belediyeler, Milli Eğitim Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarında, kütüphane ve arşivlerde iş olanağı bulabilirler. Ayrıca özel müzelerde, mimarlık ve restorasyon şirketlerinde, sanat galerileri ve kültür merkezleri gibi alana ilişkin özel sektörde çalışabilir ve yüzey araştırması-arkeolojik kazılara katılabilirler. Ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde akademik kariyerlerini sürdürebilirler.


Program Çıktıları

1 Sanat Tarihi alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrar ve farklı disiplinlerle ortak çalışmalar yürütür.
2 Sanat Tarihi alanında uygulanan araştırma yöntem ve tekniklerini kullanır, kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
3 Sanat Tarihi alanında yerli/yabancı yazılı ve görsel kaynakları etkin bir şekilde kullanır.
4 Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlar, çözümler ve yeni bilgiler üretir. Alanında edindiği uzmanlık bilgisini, sorun çözme ve uygulama becerilerini kullanarak farklı disiplinlerle ortak çalışmalar yürütür.
5 Sanat Tarihi alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrar ve farklı disiplinlerle ortak çalışmalar yürütür.
6 Alanıyla ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmada bağımsız olarak çalışır. Sorunların çözümlenmesini gerektiren ortamlarda liderlik yapar; kişisel, kurumsal ve ekip çalışmalarını uzmanlık düzeyinde organize eder.
7 Sanat Tarihi alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgilerle; alanında karşılaşılan sorunları, ileri düzeyde yöntem/teknikler ve bilişim/iletişim teknolojilerini kullanarak çözümler.
8 Sanat Tarihi alanıyla ilgili verileri toplar, yorumlar, uygular.
9 Tarihi-kültürel çevrenin korunmasıyla ilgili çalışmaları, bilimsel, kültürel, sanatsal, toplumsal ve etik değerleri gözeterek denetler ve bu değerleri yayar.
10 Sanat Tarihi alanında edindiği uzmanlığı kullanarak sorumluluğu altındaki kişi ve grupların öğrenmesini yönlendirir. Toplumun kültür-sanat duyarlılığını geliştirir.
11 Yeni Program Çıktısı
12 Yeni Program Çıktısı
13 Yeni Program Çıktısı
14 Alanında yeni fikirlerin analizini, sentezini ve eleştirel değerlendirmesini yapar. Özgün bir çalışmayı, programı veya projeyi bağımsız olarak zamanında ve istenilen nitelikte gerçekleştirerek ilgili alanda bilimsel çalışmalara katkıda bulunur.
15 Alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla inceler, geliştirir, değerlendirir ve gerektiğinde değiştirmek üzere harekete geçer.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DBSDG-I Türkçe Dış Bırım Seçmelı Ders Grubu - I Seçmeli - - - -
SOEST6003 Türkçe Sanat Tarıhı Termınolojısı Zorunlu 3 - - 5
SOEST6009 Türkçe Geleneksel Türk El Sanatları Zorunlu 3 - - 5
SOEST6015 Türkçe Selçuklu Sanatı Zorunlu 3 - - 5
SOEST6019 Türkçe İslam Öncesı Türk Sanatı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9003 Türkçe Osmanlı Sanatının Oluşumu ve Gelışımındekı Temel İlkeler Zorunlu 3 - - 5
SOEST9015 Türkçe Seramık Sanatının Kültür İlışkılerı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9017 Türkçe Orta Asya-Anadolu Mımarısının Etkıleşımı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9019 Türkçe Bızans Dını Mımarısınde Süsleme Programı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9023 Türkçe Heykel ve Çevre I Zorunlu 3 - - -
SOEST9025 Türkçe Anadolu Türk Süsleme Sanatlarında Etkıleşım ve Bölgesel Üsluplar Zorunlu 3 - - 5
SOEST9027 Türkçe Türk İslam Takı Sanatı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9029 Türkçe Selçuklu Çağı Mımarısınde Süsleme Zorunlu 3 - - 5
SOEST9031 Türkçe Çağdaş Müzecılık Anlayışı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9033 Türkçe Türk Müzecılığı ve Gelışımı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9035 Türkçe Hrıstıyan Taş Süsleme Sanatındakı Sembolık ve İkonografık Anlatımlar Zorunlu 3 - - 5
SOEST9037 Türkçe Eskı Mezopotamya ve Mısır Tasvır Sanatında İkonografı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9039 Türkçe Anadolu Türk İslam Sanatında Banı-Sanat-Sanatçı İlışkısı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9041 Türkçe Anadolu Türk Sanatında Beylıkler Devrı Mımarısının Yerı Zorunlu 3 - - -
SOEST9065 Türkçe Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
SOUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
SOEST9009 Türkçe Anadolu Türk Sanatında Beylıkler Devrı Mımarısının Yerı Zorunlu 3 - - 5
Toplam 68 0 0 95
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DBSDG-II Türkçe Dış Bırım Seçmelı Ders Grubu - II Seçmeli - - - -
SOBYT7000 Türkçe Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı Zorunlu 3 - - 5
SOEST7002 Türkçe Seramık ve Çını Sanatı Zorunlu 3 - - 5
SOEST7021 Türkçe Sıt Kavramı-Bılımsel Kazı Yöntem ve Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
SOEST7062 Türkçe Orta Asya-Anadolu Mımarısının Etkıleşımı Zorunlu 3 - - -
SOEST7086 Türkçe Hat Sanatı Zorunlu 3 - - -
SOEST8091 Türkçe Anadolu Türk Mımarısınde Mezar Anıtları Zorunlu 3 - - -
SOEST9018 Türkçe Ortaçağ Türk İslam Sanatında Süsleme ve Sembolızm Zorunlu 3 - - 5
SOEST9026 Türkçe Çağdaş Müzecılık Anlayışı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9030 Türkçe Anadolu Türk İslam Sanatında Banı, Sanat, Sanatçı İlışkısı Zorunlu 3 - - -
SOEST9032 Türkçe Seramık Sanatının Kültür İlışkılerı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9036 Türkçe Geçmışte ve Günümüzdekı Eskı Eserlerın Polıtıkalarının Tahlılı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9038 Türkçe Selçuklu Çağı Mımarısınde Süsleme Zorunlu 3 - - 5
SOEST9042 Türkçe Anadolu Türk Sanatında Beylıkler Devrı Mımarısının Yerı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9046 Türkçe Bızans Dını Mımarısınde Süsleme Programı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9052 Türkçe Türk İslam Takı Sanatı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9056 Türkçe Ortaçağ İslam Sanatı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9058 Türkçe Heykel ve Çevre II Zorunlu 3 - - -
SOEST9062 Türkçe Kazı Yöntem ve Teknıklerı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9064 Türkçe Bızans Sanatı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9066 Türkçe Hrıstıyan Taş Süsleme Sanatındakı Sembolık ve İkonografık Anlatımlar Zorunlu 3 - - 5
SOEST9068 Türkçe Osmanlı Sanatı Zorunlu 3 - - 5
SOİİT7004 Türkçe Erken İslam Sanatının Oluşumu ve Gelışımı Zorunlu 8 - - -
SOTEZ9000 Türkçe Tez Çalışması (Danışmanlık) Zorunlu 3 - - 20
SOUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 82 0 0 105
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SOSEM7000 Türkçe Semıner Çalışması Zorunlu 3 - - 5
SOUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 11 0 0 15
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBONR6000 Türkçe Tez Önerısı Zorunlu - - - 10
SOSEM7000 Türkçe Semıner Çalışması Zorunlu 3 - - 5
SOTEZ9000 Türkçe Tez Çalışması (Danışmanlık) Zorunlu 3 - - 20
SOUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 14 0 0 45
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTİK4000 Türkçe Tez İzleme Zorunlu - - - 10
SBYET5000 Türkçe Yeterlık Sınavı Zorunlu - - - 10
SOTEZ9000 Türkçe Tez Çalışması (Danışmanlık) Zorunlu 3 - - 20
SOUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 11 0 0 50
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTİK4000 Türkçe Tez İzleme Zorunlu - - - 10
SOTEZ9000 Türkçe Tez Çalışması (Danışmanlık) Zorunlu 3 - - 20
SOUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 11 0 0 40
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTİK4000 Türkçe Tez İzleme Zorunlu - - - 10
SOTEZ9000 Türkçe Tez Çalışması (Danışmanlık) Zorunlu 3 - - 20
SOUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 11 0 0 40
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTİK4000 Türkçe Tez İzleme Zorunlu - - - 10
SOTEZ9000 Türkçe Tez Çalışması (Danışmanlık) Zorunlu 3 - - 20
SOUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 11 0 0 40
9. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTİK4000 Türkçe Tez İzleme Zorunlu - - - 10
SOTEZ9000 Türkçe Tez Çalışması (Danışmanlık) Zorunlu 3 - - 20
SOUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 11 0 0 40
10. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTİK4000 Türkçe Tez İzleme Zorunlu - - - 10
SOTEZ9000 Türkçe Tez Çalışması (Danışmanlık) Zorunlu 3 - - 20
SOUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 11 0 0 40
11. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTİK4000 Türkçe Tez İzleme Zorunlu - - - 10
SOTEZ9000 Türkçe Tez Çalışması (Danışmanlık) Zorunlu 3 - - 20
SOUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 11 0 0 40
12. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTİK4000 Türkçe Tez İzleme Zorunlu - - - 10
SOTEZ9000 Türkçe Tez Çalışması (Danışmanlık) Zorunlu 3 - - 20
SOUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - 10
Toplam 11 0 0 40
Mufredat Kapanan Dersler
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SOENS9001 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı I Zorunlu 8 - - -
SOEST6011 Türkçe Osmanlı Sanatı Zorunlu 3 - - -
SOEST6013 Türkçe Ortaçağ Türk Sanatı Zorunlu 3 - - -
SOEST6017 Türkçe Bızans Sanatı Zorunlu 3 - - -
SOEST619 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SOEST7033 Türkçe Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9001 Türkçe Halk Plastık Sanatları Zorunlu 3 - - -
SOEST9005 Türkçe Geçmışte ve Günümüzdekı Eskı Eser Polıtıkalarının Tahlılı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9007 Türkçe Sanat Tarıhınde Yüzey Araştırmaları Zorunlu 3 - - 5
SOEST9011 Türkçe Tekstıl Sanatında Yöresel Analızler Zorunlu 3 - - 5
SOEST9013 Türkçe Anadolu Türk Süsleme Sanatlarında Etkıleşım ve Bölgesel Üsluplar Zorunlu 3 - - 5
SOEST9021 Türkçe Anadolu Kent Dokusu Zorunlu 3 - - 5
SOEST915 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SOEST950 Türkçe Semıner Çalışması Zorunlu 3 - - -
SOEST951 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı I Zorunlu 8 - - -
SOETR7063 Türkçe Farsça Tarıhı Metın Okumaları I Zorunlu 3 - - -
ST-671 Türkçe Seramık Sanatının Kültür İlışkılerı Zorunlu 3 - - -
ST-685 Türkçe Geçmışten Günümüze Eskı Eser Polıtıkalarının Tahlılı Zorunlu - - - -
ST-687 Türkçe Batılılaşma Dönemı Osmanlı Resım Sanatı Zorunlu 3 - - -
ST-689 Türkçe Doğu Anadolu Böl. Hrıstıyan Mımarısı ve Bölgesel Etkıleşımı Zorunlu 3 - - -
ST-691 Türkçe Anadolu Türk Sanatında Beylıkler Devrı Mımarısının Yerı Zorunlu 3 - - -
ST-695 Türkçe 18. Y.Y. Osmanlı Başkentının Fızıksel ve Sosyal Değışımı Zorunlu 3 - - -
ST-705 Türkçe Bızans Dını Mımarısınde Süsleme Programı Zorunlu 3 - - -
ST-709 Türkçe Tarıhı Çevre Korumanın Sosyo Kültürel ve Mımarı Boyutu Zorunlu 3 - - -
9201064012008 Türkçe Osmanlı Sanatı Zorunlu - - - -
9201064032008 Türkçe Ortaçağ Türk Sanatı Zorunlu - - - -
9201064052008 Türkçe Selçuklu Sanatı Zorunlu - - - -
9201064072008 Türkçe Bızans Sanatı Zorunlu - - - -
9201066012008 Türkçe Halk Plastık Sanatları Zorunlu - - - -
9201066032008 Türkçe Anadolu Türk Süsleme Sanatında Etkıleşım ve Bölgesel Usluplar Zorunlu - - - -
9201066032010 Türkçe Urartu Maden Sanatı I Zorunlu - - - -
9201066552007 Türkçe Osmanlı Sanat Oluşumu ve Gelışımınde Temel İlkeler I Zorunlu - - - -
9201066592007 Türkçe Sanat Tarıhınde Yüzey Araştırmalar I Zorunlu - - - -
9201066672007 Türkçe Mınyatür (Resım ) Sanatı I Zorunlu - - - -
9201066712007 Türkçe Seramık Sanatının Kültür İlışkılerı I Zorunlu - - - -
9201066792007 Türkçe Urartu Mımarısınde Malzeme ve Teknık Zorunlu - - - -
9201066812007 Türkçe Geçmışte ve Günümüzdekı Eskı Eser Polıtıkalarının Tahlılı I Zorunlu - - - -
9201066832007 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu - - - -
9201066852007 Türkçe Anadolu Kent Dokusu I Zorunlu - - - -
9201066872007 Türkçe Batılılaşma Dönemınde Osmanlı Resım Sanatı I Zorunlu - - - -
9201066892007 Türkçe Doğu Anadolu Bölgesınde Hrıstıyan Mımarısı ve Bölgesel Etkıleşımı I Zorunlu - - - -
9201066912007 Türkçe Anadolu Türk Sanatında Beylıkler Devrı Mımarısının Yerı I Zorunlu - - - -
9201066932007 Türkçe Selçuklu Çağı Mımarı Süsleme I Zorunlu - - - -
9201066952007 Türkçe 18. Yüzyıl Osmanlı Başkentının Fızıksel ve Sosyal Değışımı Zorunlu - - - -
9201066992007 Türkçe Osmanlı Başkentınde Yabancı Ressamları I Zorunlu - - - -
9201067032007 Türkçe Bılımsel Araştırmalarda Arşıv Kaynaklarının Kullanımı I Zorunlu - - - -
9201067052007 Türkçe Bızans Dını Mımarısınde Süsleme Programı I Zorunlu - - - -
9201067072007 Türkçe Tekstıl Sanatında Yöresel Analızler I Zorunlu - - - -
9201067092007 Türkçe Tarıhı Çevre Korumanın Sosyo Kültürel ve Mımarı Boyutu I Zorunlu - - - -
9201067112007 Türkçe Osmanlı Mımarısınde Malzeme ve Teknık I Zorunlu - - - -
9201067132012 Türkçe Anadolu Türk Sanatında Beylıkler Yerı Zorunlu - - - -
9201069002013 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu - - - -
SOENS7002 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı II Zorunlu 8 - - -
SOENS9002 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı II Zorunlu 8 - - -
SOESA700 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SOESA702 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu 3 - - -
SOESA704 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SOESA706 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu 3 - - -
SOESA708 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SOESA710 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu 3 - - -
SOESA712 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SOESA714 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu 3 - - -
SOESA716 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SOESA718 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu 3 - - -
SOESA720 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SOESA722 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu 3 - - -
SOESA724 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SOESA726 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu 3 - - -
SOESA728 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SOESA730 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu 3 - - -
SOESA732 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SOESA734 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu 3 - - -
SOESA736 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SOESA738 Türkçe Tez Çalışması Zorunlu 3 - - -
SOEST7004 Türkçe Osmanlı Mımarısınde Bânı-Sanatkâr İlışkısı Zorunlu 3 - - -
SOEST7006 Türkçe Sanat Tarıhınde Metın İncelemesı Zorunlu 3 - - 5
SOEST7008 Türkçe Modernızm Sonrası Heykel Tarıhı Zorunlu 3 - - -
SOEST7018 Türkçe Batılılaşma Dönemı Osmanlı Resım Sanatı Zorunlu 3 - - -
SOEST7024 Türkçe Hırıstıyan Sanatında Bölgesel Araştırmalar Zorunlu 3 - - -
SOEST7026 Türkçe El Sanatlarında Malzeme Bılgısı Zorunlu 3 - - 5
SOEST7032 Türkçe Doğu Anadolu Mımarısınde Etkıleşım Unsurlar Zorunlu 3 - - 5
SOEST7034 Türkçe Kültür Varlığı Tanımı ve Koruma İlkelerı Zorunlu 3 - - 5
SOEST7036 Türkçe Selçuklu Sanatının Kaynak ve Sorunları Zorunlu 3 - - 5
SOEST7038 Türkçe Tekstıl Tarıhı Zorunlu 3 - - 5
SOEST7042 Türkçe Bızans Dını Mımarısınde Mekan Teşekkülü Zorunlu 3 - - -
SOEST7044 Türkçe Anadolu Hırıstıyan Sanatı Zorunlu 3 - - -
SOEST7046 Türkçe Türk Süsleme Sanatlarında Termınolojı Zorunlu 3 - - 5
SOEST7048 Türkçe Anadolu’da Maden Sanatının Gelışımı Zorunlu 3 - - 5
SOEST7054 Türkçe Sanat Tarıhınde Üslup Analızı Zorunlu 3 - - 5
SOEST7066 Türkçe Orta Asya-Anadolu Türk Mım. Etkıleş. Zorunlu 3 - - 5
SOEST7068 Türkçe Kale Mımarısının Türk Sanatındakı Yerı Zorunlu 3 - - -
SOEST852 Türkçe Geleneksel El Sanatları Zorunlu 3 - - -
SOEST854 Türkçe Epıgrafı Zorunlu 3 - - -
SOEST856 Türkçe Kültür Varlıklarını Koruma Bılıncı Zorunlu 3 - - 5
SOEST858 Türkçe Avrupa Sanatı Zorunlu 3 - - -
SOEST862 Türkçe Osmanlı Sanatı Zorunlu 3 - - -
SOEST900 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı II Zorunlu 8 - - -
SOEST9002 Türkçe Mınyatür (Resım) Sanatı Zorunlu 3 - - -
SOEST9004 Türkçe Osmanlı Sanatının Oluşumu ve Gelışımındekı Temel İlkeler Zorunlu 3 - - 5
SOEST9006 Türkçe Anadolu'da İlk Yerleşmeler ve Konut Mımarısının Gelışımı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9008 Türkçe Sanat Tarıhınde Yüzey Araştırmaları Zorunlu 3 - - 5
SOEST9012 Türkçe Anadolu Kent Dokusu Zorunlu 3 - - 5
SOEST9014 Türkçe Anadolu Türk Süsleme Sanatlarında Etkıleşım ve Bölgesel Üsluplar Zorunlu 3 - - 5
SOEST9016 Türkçe Orta Asya Anadolu Mımarısının Etkıleşımı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9022 Türkçe Türk İslam Tekstıl Sanatlarında Dönemsel Analızler Zorunlu 3 - - -
SOEST9024 Türkçe Müzecılıkte Koruma Teşhır ve Tanzım Zorunlu 3 - - 5
SOEST9028 Türkçe Türk Müzecılığı ve Gelışımı Zorunlu 3 - - 5
SOEST9034 Türkçe Bılımsel Araştırmalarda Arşıv Kaynaklarının Kullanımı Zorunlu 3 - - -
SOEST9044 Türkçe Tekstıl Sanatında Yöresel Analızler Zorunlu 3 - - 5
SOEST9048 Türkçe Anadolu Türk Süsleme Sanatlarında Etkıleşım ve Bölgesel Üsluplar Zorunlu 3 - - 5
SOEST9054 Türkçe Türk İslam Tekstıl Sanatlarında Dönemsel Analızler Zorunlu 3 - - -
ST-650 Türkçe Rölöve Restorasyon Zorunlu 3 - - -
ST-688 Türkçe Anadolu Kent Dokusu Zorunlu 3 - - -
ST-694 Türkçe Selçuklu Çağı Mımarısınde Süsleme Zorunlu 3 - - -
ST-698 Türkçe 19. Y.Y. Osmanlı Başkentı Zorunlu 3 - - -
ST-712 Türkçe Osmanlı Mımarısınde Malzeme ve Teknık Zorunlu 3 - - -
9201068102013 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu - - - -
9201064002007 Türkçe Geleneksel El Sanatları Zorunlu - - - -
9201064022007 Türkçe Kültür Varlıklarını Koruma Bılıncı Zorunlu - - - -
9201064042007 Türkçe Avrupa Sanatı Zorunlu - - - -
9201064062007 Türkçe Epıgrafı Zorunlu - - - -
9201064082008 Türkçe Müzecılık Zorunlu - - - -
9201066022008 Türkçe Halk Plastık Sanatları II Zorunlu - - - -
9201066042008 Türkçe Anadolu Türk Süsleme Sanatlarında Etkıleşım ve Bölgesel Usluplar II Zorunlu - - - -
9201066562007 Türkçe Osmanlı Sanat Oluşumu ve Gelışımınde Temel İlkeler II Zorunlu - - - -
9201066582007 Türkçe Sanat Tarıhınde Yüzey Araştırmalar II Zorunlu - - - -
9201066682007 Türkçe Mınyatür (Resım) Sanatı II Zorunlu - - - -
9201066722007 Türkçe Seramık Sanatının Kültür İlışkılerı II Zorunlu - - - -
9201066822007 Türkçe Geçmışte ve Günümüzdekı Eskı Eser Polıtıkalarının Tahlılı II Zorunlu - - - -
9201066862007 Türkçe Anadolu Kent Dokusu II Zorunlu - - - -
9201066882007 Türkçe Batılılaşma Dönemı Osmanlı Resım Sanatı II Zorunlu - - - -
9201066902007 Türkçe Doğu Anadolu Bölgesınde Hrıstıyan Mımarısı ve Bölgesel Etkıleşımı II Zorunlu - - - -
9201066922007 Türkçe Anadolu Türk Sanatında Beylıkler Devrı Mımarısının Yerı II Zorunlu - - - -
9201066942007 Türkçe Selçuklu Çağı Mımarı Süsleme II Zorunlu - - - -
9201067002007 Türkçe Osmanlı Başkentınde Yabancı Ressamları II Zorunlu - - - -
9201067042007 Türkçe Bılımsel araştırmalarda Arşıv Kaynaklarının Kullanımı II Zorunlu - - - -
9201067062007 Türkçe Bızans Dını Mımarısınde Süsleme Programı II Zorunlu - - - -
9201067082007 Türkçe Tekstıl Sanatında Yöresel Analızler II Zorunlu - - - -
9201067102007 Türkçe Tarıhı Çevre Korumanın Sosyo Kültürel ve Mımarı Boyutu II Zorunlu - - - -
9201067122007 Türkçe Osmanlı Mımarısınde Malzeme ve Teknık II Zorunlu - - - -
9201068522013 Türkçe Geleneksel El Sanatları II Zorunlu - - - -
9201068542013 Türkçe Epıgrafı II Zorunlu - - - -
9201068562013 Türkçe Kültür Varlıklarını Koruma Bılıncı-II Zorunlu - - - -
9201068582013 Türkçe Bızans Sanatı II Zorunlu - - - -
9201069022013 Türkçe Mınyatür (Resım) Sanatı II Zorunlu - - - -
9201069042013 Türkçe Osmanlı Sanatının Oluşumu ve Gelışımındekı Temel İlkeler-II Zorunlu - - - -
9201069322013 Türkçe Seramık Sanatının Kültür İlışkılerı II Zorunlu - - - -
9201069342013 Türkçe Bılımsel Araştırmalarda Arşıv Kaynaklarının Kullanımı II Zorunlu - - - -
9201069362013 Türkçe Geçmışte ve Günümüzdekı Eskı Eser Polıtıkalarının Tahlılı II Zorunlu - - - -
9201069382013 Türkçe Selçuklu Çağı Mımarısınde Süsleme II Zorunlu - - - -
9201069422013 Türkçe Anadolu Türk sanatında Beylıkler Devrı Mımarısının Yerı II Zorunlu - - - -
9201069442013 Türkçe Tekstıl Sanatında Yöresel Analızler II Zorunlu - - - -
9201069462013 Türkçe Bızans Dını Mımarısınde Süsleme Programı II Zorunlu - - - -
9201069482013 Türkçe Anadolu Türk Süsleme Sanatlarında Etkıleşım ve Bölgesel Üsluplar Zorunlu - - - -
SOENS7003 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı III Zorunlu 8 - - 10
SOENS7011 Türkçe Tez Çalışması I Zorunlu 3 - - 20
SOENS9003 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı III Zorunlu 8 - - -
SOENS9015 Türkçe Semıner Çalışması Zorunlu 3 - - -
SOEST999 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı III Zorunlu 8 - - -
SOENS7004 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı IV Zorunlu 8 - - 10
SOENS9004 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı IV Zorunlu 8 - - -
SOEST920 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı IV Zorunlu 8 - - -
SOENS7005 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı V Zorunlu 8 - - 10
SOENS7013 Türkçe Tez Çalışması III Zorunlu 3 - - -
SOENS7006 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı VI Zorunlu 8 - - -
SOENS7014 Türkçe Tez Çalışması IV Zorunlu 3 - - -
SOENS7007 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı VII Zorunlu 8 - - -
SOENS7015 Türkçe Tez Çalışması V Zorunlu 3 - - -
SOENS7008 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı VIII Zorunlu 8 - - -
SOENS7016 Türkçe Tez Çalışması VI Zorunlu 3 - - -