GERİ DÖN

Yüksek Lisans Programları


Sağlık Bilimleri Enstitüsü - Tıp Fakültesi - Tıbbi Parazitoloji - Tıbbi Parazitoloji (Tezli YL)



Program Tanımları

Parazitoloji Anabilim Dalı, 1997 Yılında Prof. Dr. Hasan YILMAZ tarafından kurulmuştur. Yüksek Lisans Programı, 1998 Yılında açılmıştır.

Bilim Uzmanı

Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü, Fen Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü sağlık yüksek okullarının dört yıllık bölümlerinden birinden mezun olan adaylar Yüksek Lisans programına kayıt yaptırabilmektedirler. Tezli yüksek lisans programına öğrenci kabulünde başarı notu; a) Adaylar, enstitü yönetim kurulunun alanında belirlediği üç kişilik jüri tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Başarı notu 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. b) Başarı notu; ALES puanının %50’si, lisans not ortalamasının %20’si ve mülakat sınav notunun %30’u toplanarak hesaplanır. Ancak; ilan edilen kontenjan sayısının üç katından fazla başvuru olan anabilim dallarında istenirse, mülakata alınacak adayların tespiti için önce yazılı sınavı yapılır. Sınav sonrasında; mülakat sınavına girecek aday sayısı, ALES’in %50’si, mezuniyet notunun %20’si ve yazılı sınav notunun %30’u dikkate alınarak en yüksek puandan başlayıp kontenjan sayısının üç katına düşürülür. c) Sınavın değerlendirilmeye alınabilmesi için adayın mülakat sınavından en az 50 puan alması gerekir. Puanlama sonucunda başarı notu 60 ve daha yukarı olan asıl ve yedek adaylar, puan sırasına göre yüksek lisans programında ilan edilen kontenjan dâhilinde öğrenciliğe kabul edilir. Asıl adaylardan kayıt yaptıramayanların öğrenciler yerine yedek adaylar sırasıyla geçer.

Kabul edilebilir alanlardan Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü, Fen Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ve Sağlık Yüksek Okullarının dört yıllık bölümlerinin birinden mezun olan adaylar başvurduğu puan türünden en az 55 ALES puanına sahip olmaları gerekir.

Bölüm derslerinden 21 krediden az olmamak koşuluyla, en az 21 kredi (60 AKTS) olacak şekilde yedi ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan, konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı ve seçilmiş bir jüri tarafından başarılı sayılan tezini başarıyla savunan öğrenciler yeterli koşulları sağlamış olarak kabul edilir.

Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalı, sağlık bilimleri alanında çalışabilecek, temel laboratuvar becerilerini kazanmış elemanlar yetiştirir. Ayrıca moleküler parazitolojinin uygulama konularını kapsamaktadır.

Mezunlarımız sağlık sektöründe ve üniversitelerde çalışabilmektedirler.

Yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından yeterli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla doktora programlarında öğrenim görebilirler.

Parazitoloji yüksek lisans programı ara sınavlar, genel sınavlar ve seminer sunumlarından oluşmaktadır. Bir dersteki başarı durumu ders başarı notu ile belirlenir. Bir dersten 100 üzerinden en az 60 başarı puanı alan öğrenci o dersi geçmiş sayılır. Ders başarı notu, öğrencinin ders içinde gösterdiği başarı (ara sınavlar, ödevler, uygulamalı çalışmalar ve benzeri) ve genel sınavın birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir. Genel sınavın ders başarı notuna etkisi en az % 50 olabilir. Genel sınava girmeyen öğrenci o derste başarısız sayılır.

Parazitoloji yüksek lisans programından mezun olmak için öğrencilerin toplam 120 AKTS kredisi karşılığını başarıyla tamamlaması gereklidir. Bu kredinin 60'ı programın öngördüğü zorunlu ve seçmeli dersler tarafından tamamladıktan sonra 60 AKTS kredisine karşılık gelen 2 dönem tez çalışması yapılmalıdır. Tez eserini tamamlayan öğrenciler Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nün yazım kurallarına uygun şekilde yayımlarlar ve tez savunma sınavını verirler. Öğrencinin Farmakoloji Yüksek Lisans derecesini kazanabilmesi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerini sağlaması ve tez savunma sınavını başarı ile tamamlaması gereklidir.

Tam Zamanlı

Prof. Dr. Hasan YILMAZ Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Kampüs/VAN +90 432 4445065 | Dahili : 25232 hasanyilmaz@yyu.edu.tr

Anabilim Dalı iki birimden oluşmaktadır. Birinci kısımda moleküler Parazitloji alanında araştırmalar yapmak üzere düzenlenmiş ileri teknolojiye sahip cihazlar barındıran bir laboratuvar bulunmaktadır. İkinci kısım ise Dursun Odabaş Tıp Merkezi Hastanesi için tanısal Parazitoloji alanına odaklanmış olan ve son teknolojik düzenlemelere sahip Hasta Hizmetleri Laboratuvarı’dır.


Program Çıktıları

1 Sağlık alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren konularda kurgular, çözüm önerileri getirir, sorunları çözer, elde edilen sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular.Alana ilişkin konularda araştırma ve çalışma yapar.
2 Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak sağlık alanında uzmanlık düzeyinde güncel bilgilere sahiptir, bunları geliştirir ve derinleştirir.
3 Sağlık alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgilerini kullanır.
4 Sağlık alanında sahip olduğu bilgileri farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirip yeni bilgiler oluşturmak için yorumlar, değişik araştırma yöntemleri kullanarak analiz ve sentez yapar ve çözüm önerileri getirir.
5 pppp
6 Sağlık alanı ile ilgili konularda öngörülmeyen karmaşık durumlarla karşılaşması halinde çözüm önerileri geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir. hedeflerine uygun sorumluluk alır.
7 Sağlık alanı ile ilgili çalışmaları bağımsız ve/veya ekip olarak yürütür.
8 Yeni Program Çıktısı
9 Yeni Program Çıktısı
10 Yeni Program Çıktısı
11 Yeni Program Çıktısı
12 Sağlık alanı ile ilgili bilgileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öğrenmesini yönlendirir.değerlendirir.
13 Sağlık alanı ile ilgili mesleki gelişim ve yaşam boyu öğrenme ilkelerini gerçekleştirdiği çalışmalarda uygular.
14 İstatistiksel analiz konusunda, bilimsel bir makaleyi okuyup değerlendirebilecek düzeyde istatistiksel analiz yapar ve kanıta dayalı uygulamaları takip eder ve mesleki uygulamalar ile ilgili kendi alanında kanıt oluşturacak araştırmalar yapar.
15 Sağlık alanındaki bilgilerini, güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını aynı alandaki veya dışındaki gruplarla yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir biçimde tartışır ve paylaşır.
16 Mesleki ve profesyonel ortamdaki sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısıyla inceler ve bunları geliştirmek üzere gereğini yapar.
17 Bir yabancı dili en az Avrupa dili portföyü B2 genel düzeyde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar.Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
18 Sağlık alanı ile ilgili konularda strateji ve politika geliştirebilme ve uygulama planlarını yorumlar ve elde edilen sonuçları bilimsel ve etik çerçevede değerlendirir.
19 Sağlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, kayıtlanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir ve bu değerleri öğretir.analiz eder ve etkin biçimde yürütür.
20 Sağlık alanında özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini, disiplinler arası çalışmalarda uygular.
21 Sağlık alanındaki güncel gelişmeleri toplumun temel birimi olan çocuk ve aileyi de kapsayacak şekilde ulusal değerler ve ülke gerçekleri doğrultusunda değerlendirir.
22 Sağlık alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirir.kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTPZ7041 Türkçe Parazıter Hastalıklarda Moleküler Tanı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ733 Türkçe Helmınt Hastalıklarında Klınık Zorunlu 2 2 - 5
DBSDG-I Türkçe Dış Bırım Seçmelı Ders Grubu - I Seçmeli - - - -
SBAYT7040 Türkçe Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7001 Türkçe Genel Tıp Parazıtolojısı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7003 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Trematodların Morfolojık ve Bıyolojık Özellıklerı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7005 Türkçe Bağırsak ve Ürogenıtal Sıstem Protozoonları Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7007 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Akarlar Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7027 Türkçe Protozoon Hatalıklarında Klınık Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7029 Türkçe Parazıter Hastalıklarda Tedavı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7031 Türkçe Sıradışı Parazıt Enfeksıyonları Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7033 Türkçe Helmınt Hastalıklarında Klınık Zorunlu 2 1 - 5
SBTPZ7037 Türkçe Parazıter İmmunolojıye Gırış Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7039 Türkçe Parazıter Hastalıklarda Serolojık Tanı Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7045 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Mıyazlar Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7047 Türkçe Tıbbı Önemı Olan İnsektler Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7049 Türkçe Protozoon Hastalıklarında Patolojı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7051 Türkçe Parazıtozların Hastalık Yapma Mekanızmaları Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7053 Türkçe Seyahat ıle İlışkılı Parazıter Hastalıklar Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7055 Türkçe Akcığer ve Karacğerın Parazıter Hastalıkları Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7059 Türkçe Parazıt Hastalıklarında Derı Bozuklukları Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7061 Türkçe Parazıtolojı Laboratuvarında Uygulanan Temel Teşhıs Yöntemlerı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7063 Türkçe Allerjıye Neden Olan Önemlı Parazıtozlar Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7065 Türkçe Preparasyon Teknığı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7067 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Nematodların Patojenıtesı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7069 Türkçe Parazıt Hastalıklarında Tedavıye Yaklaşım Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7071 Türkçe Parazıter Hastalıklarda Kontrol ve Korunma Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7073 Türkçe Protozoon Hastalıklarında Etyolojık Tanı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7075 Türkçe Protozoonların Konaklara Etkılerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7083 Türkçe Dıareye Yol Açan Parazıter Hastalıklar Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7085 Türkçe Zoonoz Helmınt Enfeksıyonları Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7087 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Nematodlar Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7091 Türkçe Parazıter Hastalıklarda Patolojı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7093 Türkçe Tıbbı Önemı Olan İntestınal Protozoonların Tanısı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7095 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Trematodların Tanısı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7097 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Sestodların Epıdemıyolojısı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7099 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Helmıntlerın Morfolojık ve Bıyolojık Özellıklerı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7101 Türkçe Parazıter Hastalıkların İnsanlarda Psıkosomatık Etkılerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7103 Türkçe Protozoon Hastalıklarında Kontrol ve Korunma Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7105 Türkçe Tıbbı Tedavıde Kullanılan Parazıtler Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7117 Türkçe Tıbbı Parazıtolojıde Termınolojı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ727 Türkçe Protozoon Hastalıklarında Klınık Tanı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ737 Türkçe İmmunoparazıtolojı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ743 Türkçe Genel İmmunolojı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ793 Türkçe Tıbbı Önemı Olan İnsektlerın Tanısı Zorunlu 3 - - 5
SBTTB7009 Türkçe Hücresel Yaşlanma ve Apoptoz Zorunlu 3 - - -
SBTTB7013 Türkçe Temel Tıbbı Genetık Zorunlu 3 - - -
SBTTB7037 Türkçe Hücrenın Moleküler Bıyolojısı I Zorunlu 3 - - -
SBUAD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı I Zorunlu - - - 10
Toplam 117 47 0 180
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
DBSDG-II Türkçe Dış Bırım Seçmelı Ders Grubu - II Seçmeli - - - -
SBSMR7000 Türkçe Semıner Zorunlu - - - 5
SBTEF7000 Türkçe Tez Eser Formatı Zorunlu - - - -
SBTPZ7008 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Artopodların Morfolojık ve Bıyolojık Özellıklerı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ702 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Sestotların Morfolojık ve Bıyolojık Özellıklerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7020 Türkçe Protozoonların İnce Yapısı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7024 Türkçe İnsanlarda Helmınt Hastalıklarının Epıdemıyolojısı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7026 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Artopod Hastalıklarında Klınık Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7028 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Artopodlarla Mücadele Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7032 Türkçe Parazıter Hastalıklarda Ara Konak Salyangozlar ve Önemlerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7034 Türkçe Gıda Kaynaklı Parazıter Enfeksıyonlar Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7038 Türkçe Parazıter Hastalıklarının Moleküler Epıdemıyolojısınde Yenı Sınırlar Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7040 Türkçe Antıhelmın İlaçların Etkı Mekanızması Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7042 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Helmıntlerın Morfolojık ve Bıyolojık Özellıklerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7044 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Protozoonların Morfolojık ve Bıyolojık Özellıklerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7046 Türkçe Türkıye'de Saptanmamış Helmınt Hastalıkları Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7048 Türkçe Kan ve Doku Protozoonları Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7050 Türkçe Parazıter Hastalıkların Klınık Tanısı Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7052 Türkçe Ekto parazıtlerın Klınık Teşhısı Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7054 Türkçe Parazıter Hastalıkların Epıdemıyolojısı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7056 Türkçe Parazıtlerın Beslenmesı ve Konak Üzerıne Etkılerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7058 Türkçe Parazıtlerın İnsan Davranışları Üzerıne Etkısı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7060 Türkçe İntestınal Protozoonlar ve Tıbbı Önemlerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7062 Türkçe Tıbbı Önemı Olan İnsektlerın Morfolojık ve Bıyolojık Özellıklerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7064 Türkçe Tıbbı Önemı Olan İntestınal Protozoonların Morfolojık ve Bıyolojık Özellıklerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7066 Türkçe Tıbbı Entomolojıye Gırış Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7068 Türkçe Tıbbı Parazıtolojıde Temel Prensıpler Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7070 Türkçe Protozoon Hastalıklarında Epıdemıyolojı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7072 Türkçe Parazıter Hastalıkların Dermatolojık açıdan Önemı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7074 Türkçe İç Hastalıklarında Bağırsak Parazıtlerının Önemı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7076 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Nematotların Morfolojık ve Bıyolojık Özellıklerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7078 Türkçe Kan ve Doku Protozoonlarının Morfolojık ve Bıyolojık Özellıklerı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7080 Türkçe Hastalık Vektörü Olan Artropotlar Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7082 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Sestod Enfeksıyonlarında Klınık ve patolojı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7084 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Trematod Enfeksıyonlarında Klınık ve Patolojı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7086 Türkçe Parazıtolojıde Kültür Yöntemlerı Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7088 Türkçe Parazıtolojı Laboratuvarında Uygulanan Temel Teşhıs Yöntemlerı Zorunlu 3 - - 3
SBTPZ7089 Türkçe Parazıtolojık Tanıda Dışkı Örneklerının Saklama, Teşhıs ve Boyama Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7090 Türkçe Preparasyon Teknığı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7092 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Sestod Enfeksıyonlarında Klınık ve Patolojı Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7094 Türkçe Tıbbı Önemı Olan Trematod Enfeksıyonlarında Klınık ve Patolojı Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7096 Türkçe Toprak ve Su Kaynaklı Parazıter Hastalıklar Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7098 Türkçe Parazıter Hastalıkların Ekonomık Önemı Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7100 Türkçe Protozoonların İç Yapısı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7102 Türkçe İnsan Protozoonlarının Genotıplerı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7104 Türkçe Parazıtlerın İlaçlara Dırenç Mekanızmaları Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7106 Türkçe İnsanlarda Kamçılı Protozoon Hastalıkları Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7107 Türkçe Kenelerın Teşhıs Metotları Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7109 Türkçe Kenelerın Laboratuvarda Üretılmesı Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ7111 Türkçe Protozoonların Tanısında Uygulanan Teknıkler Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7113 Türkçe Parazıtolojıde Moleküler Teknıklerın Uygulanması ve Önemı Zorunlu 2 2 - 5
SBTPZ7115 Türkçe Tıbbı Parazıtolojıde Bıyoınformatık Zorunlu 2 - - 5
SBTPZ712 Türkçe Önemlı Fırsatçı Parazıtozlar Zorunlu 3 - - -
SBTPZ722 Türkçe Helmıntlerın İnce Yapısı Zorunlu 3 - - 5
SBUAD8001 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı II Zorunlu - - - 10
Toplam 138 28 0 158
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTEC9000 Türkçe Tez Çalışması I Zorunlu 8 - - 20
SBUAD8002 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı III Zorunlu - - - 10
Toplam 8 0 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTEC9001 Türkçe Tez Çalışması II Zorunlu 8 - - 20
SBTSS7000 Türkçe Tez Savunma Sınavı Zorunlu - - - -
SBUAD8003 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı IV Zorunlu - - - 10
Toplam 8 0 0 30
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTEC9002 Türkçe Tez Çalışması III Zorunlu 8 - - 20
SBTSS7001 Türkçe Tez Savunma Sınavı Zorunlu - - - -
SBUAD8004 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı V Zorunlu - - - 10
Toplam 8 0 0 30
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBTEC9003 Türkçe Tez Çalışması IV Zorunlu 8 - - 20
SBTSS7002 Türkçe Tez Savunma Sınavı Zorunlu - - - -
SBUAD8005 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı VI Zorunlu 8 - - 10
Toplam 16 0 0 30
Mufredat Kapanan Dersler
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SBDYS7000 Türkçe Doktora Yeterlılık Sınavı Zorunlu - - - -
SBTPZ7035 Türkçe Parazıter Hastalıklarda Patolojı Zorunlu 2 2 - -
FBMSU7053 Türkçe Genetık Polımorfızm ve Gen Ekspresyon Analızlerı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ7015 Türkçe Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı Zorunlu 3 - - 5
SBTPZ7057 Türkçe Parazıt Hastalıklarında Tedavıye Yaklaşım Zorunlu 2 2 - -
SBTPZ731 Türkçe Sıradışı Parazıt Enfeksıyonları Zorunlu 3 - - -
SB110700 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu 8 - - -
SB116700 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu - - - -
SBTPZ7036 Türkçe Parazıtolojık Tanıda Dışkı Örneklerının Saklama,Teşhıs ve Boyama Yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
SBUAD7000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu - - - 10
SBUAD7000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu - - - -
SBBYT7000 Türkçe Bılımsel Araştırma ve Yayın Teknıklerı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ730 Türkçe Protozoonlarda İlaç Dırencı Zorunlu 3 - - -
SBTPZ748 Türkçe Parazıtolojıde kültür yöntemlerı Zorunlu 3 - - -
SBTTB710. Türkçe Deney Hayvanları Uygulama Yöntemlerı Zorunlu 2 2 - -
SBUAD8006 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı VII Zorunlu - - - -
SBUAD8007 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı VIII Zorunlu - - - -
SBUAD8008 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı IX Zorunlu 8 - - -
SBUAD8009 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı X Zorunlu - - - -
SBUAD8010 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı XI Zorunlu - - - -
SBUZD8000 Türkçe Uzmanlık Alan Dersı Zorunlu - - - -
SBTSS7000. Türkçe Tez Savunma Sınavı Zorunlu - - - -
SBTSS7000. Türkçe Tez Savunma Sınavı Zorunlu - - - -
SBTSS7000. Türkçe Tez Savunma Sınavı Zorunlu - - - -