GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
SBTPZ7034 Gıda Kaynaklı Paraziter Enfeksiyonlar Ders 1 2 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Gıdalar yoluyla bulaşan ve insanlarda hastalık yapabilen paraziter etkenlerin sebep olduğu hastalıklar, bu hastalıkların kliniği ve teşhisi ve bunlarla mücadele yöntemleri hakkında bilgi ve uygulamalar.


Prof. Dr. Zeynep TAŞ CENGİZ


1 Gıdalar yoluyla bulaşan ve insanlarda hastalık yapabilen paraziter etkenlerin sebep olduğu hastalıkları, bu hastalıkların kliniği ve teşhisi ve bunlarla mücadele yöntemlerini öğrenir.

Birinci Öğretim


yok


yok


Gıdalar yoluyla bulaşan ve insanlarda hastalık yapabilen paraziter etkenlerin sebep olduğu hastalıklar, bu hastalıkların kliniği ve teşhisi ve bunlarla mücadele yöntemleridir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Cryptosporidium spp.
2 Cyclospora cayetanensis
3 Giardia intestinalis
4 Entamoeba histolytica
5 Fasciola hepatica ve Fasciola gigantica
6 Taenia saginata ve Taenia solium
7 Diphyllobothrium latum
8 Ascaris lumbricoides
9 Anisakis
10 Angiostrongylus sp.
11 Trichinella sp
12 Clonorchis sp. ve Opistorchis sp.
13 Paragonimus westermani
14 Gıda kaynaklı paraziter enfeksiyonlardan korunma

1. Özcel, M. A., Özbel, Y., & Ak, M. (2007). Özcel'in tıbbi parazit hastalıkları. Türkiye Parazitoloji Derneği. 2. Saygı, Gülendame. Paraziter hastalıklar ve parazitler. yayl. y., 2009.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 24 5 120
Toplam İş Yükü (saat) 124

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20 PÇ 21 PÇ 22
ÖÇ 1 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek