GERİ DÖN

Lisans Programları


ECZACILIK FAKÜLTESİ - ECZACILIK - - ECZACILIK



Program Tanımları

Fakültemiz Bakanlar Kurulu'nun 01.08.2011 tarih ve 2011/2088 sayılı kararının 20.08.2011 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmasıyla kurulmuş, 05.01.2012 tarihinde YÖK tarafından Fakülte Kurucu Dekanlığı görevine Prof. Dr. İdris Türel atanmıştır. 14.02.2015 - 14-09.2015 tarihleri arasında Dekanlık görevini Prof. Dr. Orhan YILMAZ yürütmüştür. 14.09.2015 tarihinde ise Dekan Vekilliğine atanan Prof. Dr. Musa TÜRKER, 13.11.2015 tarihinde asaleten Dekanlık görevine atanmıştır. 23.03.2017 Tarihinde Dekan Vekilliğine atanan Prof. Dr. Ali ASLAN, 19.12.2017 tarihinde asaleten Dekanlık görevine atanmıştır.

Eczacı Lisans Diploması / Eczacı

ÖSYM (Yükseköğretim Programları ve kontenjanları Kılavuzu, Tablo 3A, 3B, ve Tablo 4’te yere alan “Yükseköğretim Programlarına ilişkin koşul ve açıklamalar. Bk. 14. “ Bu programda başarılı olabilmek için elleri ve parmakları ustalıkla kullanabilme ve görme yetisine sahip olma önemlidir.

Yüksek Öğretim Mevzuatına göre formal eğitim uygulanmaktadır. Üniversitenin her sene belirlediği yatay geçiş kontenjanına göre yönetim kurulu kararıyla başka bir eczacılık fakültesinden yatay geçiş kabul edilmektedir. Yatay geçişle gelen öğrencinin önceki eğitiminde almış olduğu derslerin içerikleri mevcut programdaki derslerle eşdeğer ise o dersten muaf tutulabilir.

Teorik ve pratik çalışmaları ve zorunlu stajları başarıyla tamamlayan ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisans Yönetmeliğine göre 2 ortalamayı tutturan öğrencler diploma almaya hak kazanırlar.

Fakültede değişik çalışma alanlarına yönelik olarak, eczacı yetiştirmek amacıyla eğitim verilmektedir. Eğitim programı, eczacılık mesleğinin yeni klinik yönü yanında, ilaç teknolojisindeki temel fonksiyonlarını da kapsayacak şekilde; zorunlu-seçmeli teorik dersler, laboratuvar ve staj uygulamaları olarak düzenlenmiştir. Doğal ve sentetik kaynaklı ilaçların üretim, kontrol ve pazarlamalarını esas alan temel teorik ve pratik eğitimin yanında geniş çapta hasta odaklı eğitim yapılmaktadır. Ayrıca, öğrenciye kozmetoloji, klinik farmasi konusunda da teorik ve pratik bilgiler verilmektedir. Eczacılık eğitimi teorik eğitim yanında çok geniş olarak uygulamaya yönelik olup, öğrenciler eczane, hastane ve ilaç fabrikalarında meslekleri ile ilgili staj yapmaktadırlar. İnsanla çok yakın ilişkide olan eczacıların eğitim programında, psikoloji, iletişim becerileri, muhasebe derslerinin yanısıra değişik kültür dersleri de yer almaktadır.

Günümüzde Eczacılık Fakültesi mezunları mesleklerini değişik alanlarda yapabilme olanağına sahiptirler. Bunlar arasında serbest eczaneleri, tedavi kurumlarının eczane ve klinik laboratuvarlarını en yaygın çalışma alanları olarak gösterebiliriz. Yukarıda adıgeçen yerlerde eczacılar ilaç konusunda danışman görevi görerek tedavi ve koruma konusunda önemli katkılarda bulunmaktadırlar. Eczacılar ilaç ve kozmetik endüstrisinin üretim, kalite kontrol, pazarlama bölümlerinde görev yapabilmekte, ayrıca, ilaç ve gıda kontrol birimlerinde çalışabilmekte, değişik sağlık malzemelerinin üretim ve pazarlamasında görev alabilmektedirler. Biyolojik ve bitkisel kaynaklı ilaç ve kozmetik ürünlerinin üretim ve pazarlamasında da çalışmaktadırlar. Gelecekte, evde tedavi, bakım evleri gibi değişik alanlarda da eczacı önemli görevler üstlenecektir. Askeri eczacılık da mezunların ilgiyle görev yaptıkları bir alandır.

Yüksek lisans ve doktora progralarına başvurabilirler. Yüksek Lisansa Geçiş; Lisans derecesi, ALES ve Bilim Sınavı ve Mülakat. Doktoraya Geçiş; Yüksek Lisans derecesi, ALES, ÜDS ve dengi bir yabancı dil sınav yeterliliği, Bilim Sınavı ve Mülakat.

Yıl içi değerlendirmelerinin (Vize, ödev, proje vb.) %40’ı, yıl sonu değerlendirmelerinin (final, ödev, proje vb.) %60’ı hesaplanır. Başarı notunun hesaplanmasında harf ve rakam sistemi kullanılır.

10 yarıyıllık programın tüm gereklerini başarı ile tamamlayan, zorunlu stajını başarıyla bitiren, bitirme ödevinden geçmiş ve genel not ortalaması 2.00 veya daha yüksek olan öğrenciler mezun olmaya (diploma almaya) hak kazanırlar.

Tam Zamanlı

Program Başkanı: Prof. Dr. Ali ASLAN (Dekan): Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı e-posta: aliaslan@yyu.edu.tr Bologna Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Mehmet BERKÖZ: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı e-posta: mehmetberkoz@yyu.edu.tr

Programa katılan öğrencilerin, eğitim ve öğretimlerini güçlendirmek için ulusal ve uluslararası düzeyde etkileşimine olanak sağlayacaktır. Yurtdışı üniversite ve araştırma kuruluşları ile işbirliği kurarak benzeri programlarla (Erasmus/ LLP) öğrenci değiş tokuşuna yönelik çalışmaları destekleyecek, eğitimin sürekli gelişmesi sağlanacaktır. Öğrencilere farklı disiplinlerden ders alabilmelerini sağlayacak bir ders programı sunulacaktır. Öğrenciler uygulamalı derslerini Fakültemiz’deki öğrenci laboratuarlarında ve anlaşmalı hastanelerin çeşitli servislerinde ve eczanelerinde, ilaç endüstrisinin çeşitli alanlarında, serbest eczanelerde ve benzeri onaylanmış kurumlarda yapma olanağı bulacaklardır. Fakültemizde öğrencilerimiz multimedya bilgisayar laboratuarında güncel mesleki bilgisayar programlarını takip edebilmektedir.


Program Çıktıları

1 Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme.
2 Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme.
3 Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma
4 Ortaöğretimde kazandığı yeterliliklere dayalı olarak; lisans düzeyinde, sağlık alanıyla ilgili kavramları ve kavramlar arası ilişkileri kavrar ve sağlık alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahiptir.
5 Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme.
6 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme.
7 Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme.
8 Lisans düzeyinde alana özgü, edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve olgusal bilgileri kullanır.
9 Bilginin doğası, kaynağı, sınırları, doğruluğu, güvenirliliği ve geçerliliğini değerlendirme bilgisine sahiptir.
10 Sağlık alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak bilimsel olarak kanıtlanmış verileri yorumlar ve değerlendirir, sorunları tanımlar, analiz eder, bilgiyi paylaşır, ekip çalışması yapar.
11 Sağlık alanı ile ilgili sahip olduğu ileri bilgi birikimini kullanarak bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür ve bu alanda çalışan diğer meslek grupları ile işbirliği içinde ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
12 Sağlık alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
13 Sağlık alanı ile ilgili bilgisayar programlarını, ilgili teknolojileri ve eğitim araçlarını kullanır.
14 Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlar ve yönetir ve süreci izleyip değerlendirir.
15 Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme,
16 Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme.
17 Yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme.
18 Sağlık alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
19 Öğrenme gereksinimlerini ve öğrenme kaynaklarını belirler, kaynakları etkin kullanarak öğrenmesini yönlendirir.
20 Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir ve davranışa dönüştürür.
21 Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme.
22 Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme.
23 Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme.
24 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme.
25 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme.
26 Sağlık alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarır, ilgili kişi ve kurumların düşüncelerini, istek ve beklentilerini alır.
27 Sağlık alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek, ekip çalışması içinde ve sürecin etkin bir elemanı olarak, uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır.
28 Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için diğer meslek grupları ile işbirliği içinde proje ve etkinlikler düzenler ve bunları uygular.
29 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.
30 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
31 Sağlık alanında toplumun ve dünyanın gündemindeki olayları/gelişmeleri izler ve değerlendirir.
32 Sözel ve yazılı olarak kendini etkin ifade eder.
33 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme.
34 Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme.
35 Sağlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında ilgili disiplinlerden kişilerle işbirliği yapar ve toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
36 Kalite Yönetimi ve Süreçlerine uygun davranır ve katılır.
37 Birey ve halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir ve uygular.
38 Birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik, mevzuata ve mesleki etik kurallarına uygun davranır.
39 Dış görünüm, tavır, tutum ve davranışları ile topluma örnek olur.
40 Sağlıklı ve hasta bireyin yapısını, fizyolojik fonksiyonlarını ve davranışlarını ve sağlık ile fiziksel ve sosyal çevre arasındaki ilişkiyi ileri düzeyde kavrama bilgisine sahiptir.
41 Sağlık personeline ilişkin uygulama eğitimine katılabilme yeteneğine ve bu personelle çalışma deneyimine sahiptir.
42 Programın özüne ve amacına uygun olarak planlanmış, kendi alanında nitelikli yetkililer tarafından denetlenen yerlerde klinik uygulamalar yaparak yeterli bir klinik deneyime sahiptir.
43 Diğer sağlık disiplinleri ile çalışabilme deneyimine sahiptir.
44 Amaca uygun program, planlama, yürütme ve değerlendirmede uluslar arası standartlarda mesleki otonomisini kullanır, klinik uygulamalar yapacak yeterli deneyime sahiptir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECETB1001 Türkçe ECZACILIK TERMİNOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 2
ECETB1009 Türkçe MATEMATİK Zorunlu 2 - - 2
ECETB1013 Türkçe BİYOİSTATİSTİK Zorunlu 2 - - 3
ECETB1015 Türkçe ANATOMİ Zorunlu 2 - - 3
ECETB1017 Türkçe FİZİK Zorunlu 2 - - 3
ECETB1019 Türkçe GENEL KİMYA Zorunlu 3 - - 3
ECETB1021 Türkçe TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK Zorunlu 2 - - 3
ECFBA1023 Türkçe BİTKİ BİYOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 3
ECFKA1025 Türkçe ORGANİK KİMYA I Zorunlu 2 - - 2
UNVİT0001 Türkçe ATATÜRK İLKE VE İNK-TAR-I Zorunlu 2 - - 2
UNVTD0005 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
UNVYD0003 Türkçe YABANCI DİL I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 25 0 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECAKA1002 Türkçe ANALİTİK KİMYA I Zorunlu 3 - - 4
ECAKA1016 Türkçe ANALİTİK KİMYA LAB. I Zorunlu - 3 - 2
ECETB1014 Türkçe HALK SAĞLIĞI Zorunlu 2 - - 2
ECETB1024 Türkçe FİZYOLOJİ Zorunlu 3 - - 3
ECETB1026 Türkçe ECZACILIK TARİHİ VE DEONTOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 2
ECFKA1018 Türkçe ORGANİK KİMYA II Zorunlu 2 - - 3
ECFMB1020 Türkçe FARMASÖTİK MİKROBİYOLOJİ VE İMMUNOLOJİ Zorunlu 4 - - 6
ECFMB1022 Türkçe FARMASÖTİK MİKROBİYOLOJİ VE İMMUNOLOJİ LAB. Zorunlu - 3 - 2
UNVİT0002 Türkçe ATATÜRK İLK. VE İNKILAP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
UNVTD0006 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
UNVYD0004 Türkçe YABANCI DİL II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 22 6 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECAKA2015 Türkçe ANALİTİK KİMYA II Zorunlu 3 - - 4
ECAKA2017 Türkçe ANALİTİK KİMYA LAB. II Zorunlu - 3 - 2
ECBYA2021 Türkçe BİYOKİMYA I Zorunlu 2 - - 3
ECBYA2023 Türkçe BİYOKİMYA LAB. Zorunlu - 4 - 2
ECBYA2025 Türkçe TIBBİ İLK YARDIM Zorunlu 2 - - 2
ECETB2027 Türkçe FİZYOPATOLOJİ Zorunlu 2 - - 3
ECFBA2007 Türkçe FARMASÖTİK BOTANİK Zorunlu 3 - - 4
ECFBA2019 Türkçe FARMASÖTİK BOTANİK LAB. Zorunlu - 3 - 2
ECZ-2.SINIFGÜZ Türkçe SEÇMELİ I HAVUZU (III. YARIYIL) Seçmeli - - - -
ÜNVOD2003 Türkçe ÜNİVERSİTE ORTAK DERS Seçmeli 2 - - 2
Toplam 14 10 0 24
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECBYA2034 Türkçe BİYOKİMYA II Zorunlu 2 - - 2
ECFAD2022 Türkçe FARMAKOLOJİ I Zorunlu 3 - - -
ECFKA2010 Türkçe FARMASÖTİK KİMYA LAB. I Zorunlu - 4 - 2
ECFKA2028 Türkçe FARMASÖTİK KİMYA LAB. I Zorunlu - 3 - 2
ECFKA2030 Türkçe FARMASÖTİK KİMYA I Zorunlu 3 - - 4
ECFKG2006 Türkçe FARMAKOGNOZİ LAB. I Zorunlu - 2 - 1
ECFKG2024 Türkçe FARMAKOGNOZİ LAB. I Zorunlu - 3 - 2
ECFKG2026 Türkçe FARMAKOGNOZİ I Zorunlu 2 - - -
ECFTK2012 Türkçe FARMASÖTİK TEKNOLOJİ I Zorunlu 3 - - 4
ECFTK2030 Türkçe FARMASÖTİK TEKNOLOJİ I Zorunlu 3 - - 3
ECFTK2032 Türkçe FARMASÖTİK TEKNOLOJİ LAB. I Zorunlu - 3 - 2
ECSTJ2018 Türkçe STAJ I Zorunlu - - - 3
ECSTJ2036 Türkçe YAZ STAJI I Zorunlu - - - 7
ECSTJ2040 Türkçe YAZ STAJI I Zorunlu - - - -
ECSTJ2042 Türkçe YAZ STAJI I Zorunlu - - - -
ECZ-2.SINIFBAHAR Türkçe SEÇMELİ II HAVUZU (IV. YARIYIL) Seçmeli - - - -
Toplam 16 15 0 32
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECBYA3015 Türkçe KLİNİK BİYOKİMYA Zorunlu 1 - - 2
ECFAD3001 Türkçe FARMAKOLOJİ II Zorunlu 2 - - 4
ECFKA3007 Türkçe FARMASÖTİK KİMYA II Zorunlu 2 - - 4
ECFKA3009 Türkçe FARMASÖTİK KİMYA LAB. II Zorunlu - 3 - 2
ECFKG3003 Türkçe FARMAKOGNOZİ II Zorunlu 2 - - 4
ECFKG3005 Türkçe FARMAKOGNOZİ LAB. II Zorunlu - 3 - 2
ECFTK3011 Türkçe FARMASÖTİK TEKNOLOJİ II Zorunlu 3 - - 4
ECFTK3013 Türkçe FARMASÖTİK TEKNOLOJİ LAB.II Zorunlu - 3 - 2
ECZ.3.SNF.GÜZ Türkçe SEÇMELİ III HAVUZU (V. YARIYIL) Seçmeli - - - -
Toplam 10 9 0 24
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECFAD3002 Türkçe FARMAKOLOJİ III Zorunlu 2 - - 2
ECFAD3004 Türkçe FARMAKOLOJİ III Zorunlu 2 - - 4
ECFKA3008 Türkçe FARMASÖTİK KİMYA III Zorunlu 2 - - 2
ECFKA3010 Türkçe FARMASÖTİK KİMYA LAB. III Zorunlu - 3 - 2
ECFKA3012 Türkçe FARMASÖTİK KİMYA III Zorunlu 2 - - 3
ECFKG3012 Türkçe FARMAKOGNOZİ III Zorunlu 2 - - 2
ECFKG3014 Türkçe FARMAKOGNOZİ LAB. III Zorunlu - 3 - 2
ECFKG3016 Türkçe FARMAKOGNOZİ III Zorunlu 2 - - -
ECFTA3016 Türkçe FARMASÖTİK TOKSİKOLOJİ I Zorunlu 2 - - 2
ECFTK3004 Türkçe FARMASÖTİK TEKNOLOJİ III Zorunlu 3 - - 3
ECFTK3006 Türkçe FARMASÖTİK TEKNOLOJİ LAB III Zorunlu - 3 - 2
ECSTJ3018 Türkçe YAZ STAJI II Zorunlu - - - 7
ECSTJ3040 Türkçe YAZ STAJI II Zorunlu - - - -
ECSTJ3042 Türkçe YAZ STAJI II Zorunlu - - - -
ECZ.3.SNF.BHR Türkçe SEÇMELİ IV HAVUZU (VI. YARIYIL) Seçmeli - - - -
Toplam 17 9 0 31
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECFAD4007 Türkçe FARMAKOLOJİ IV Zorunlu 2 - - 2
ECFBT4005 Türkçe FARMASÖTİK BİYOTEKNOLOJİ Zorunlu 2 - - 2
ECFKA4009 Türkçe FARMASÖTİK KİMYA IV Zorunlu 2 - - 2
ECFKA4011 Türkçe FARMASÖTİK KİMYA LAB. IV Zorunlu - 3 - 2
ECFTA4001 Türkçe FARMASÖTİK TOKSİKOLOJİ II Zorunlu 2 - - 2
ECFTA4003 Türkçe FARMASÖTİK TOKSİKOLOJİ LAB. Zorunlu - 3 - 2
ECFTK4013 Türkçe FARMASÖTİK TEKNOLOJİ IV Zorunlu 2 - - 2
ECFTK4015 Türkçe FARMASÖTİK TEKNOLOJİ LAB. IV Zorunlu - 2 - 1
ECZ.4.SNF.GÜZ Türkçe SEÇMELİ V HAVUZU (VII. YARIYIL) Seçmeli - - - -
ECZ.SSD.GÜZ. Türkçe SOSYAL SEÇMELİ I HAVUZU (VII. YARIYIL) Seçmeli - - - 3
Toplam 10 8 0 18
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECFAD4002 Türkçe FARMAKOTERAPİ Zorunlu 2 - - 2
ECFAD4004 Türkçe KLİNİK ECZACILIK I Zorunlu 1 - - 1
ECFAD4006 Türkçe KLİNİK ECZACILIK UYGULAMA I Zorunlu - 2 - 1
ECFAD4008 Türkçe FARMAKOTERAPİ Zorunlu 2 - - -
ECFAD4012 Türkçe İLAÇ METABOLİZMASI Zorunlu 2 - - 2
ECFTK4008 Türkçe BİYOFARMASÖTİK VE FARMAKOKİNETİK Zorunlu 2 - - 2
ECFTK4014 Türkçe KOZMETOLOJİ Zorunlu 2 - - 2
ECRFA4010 Türkçe RADYOFARMASİ Zorunlu 1 - - 1
ECRFA4012 Türkçe RADYOFARMASİ Zorunlu 1 - - -
ECSTJ4016 Türkçe YAZ STAJI III Zorunlu - - - 7
ECSTJ4040 Türkçe YAZ STAJI III Zorunlu - - - 7
ECSTJ4042 Türkçe YAZ STAJI III Zorunlu - - - -
ECZ.4.SNF.BHR Türkçe SEÇMELİ VI HAVUZU (VIII. YARIYIL) Seçmeli - - - -
ECZ.SSD.BAHAR. Türkçe SOSYAL SEÇMELİ II HAVUZU (VIII. YARIYIL) Seçmeli - - - -
Toplam 13 2 0 25
9. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECAPR5001 Türkçe MEZUNİYET PROJESİ I Zorunlu 3 - - 3
ECAPR5003 Türkçe MEZUNİYET PROJESİ UYGULAMALARI I Zorunlu - 8 - 4
ECAPR5049 Türkçe MEZUNİYET PROJESİ I Zorunlu 2 1 - 6
ECFAD5005 Türkçe KLİNİK ECZACILIK II Zorunlu 2 - - 2
ECFAD5007 Türkçe KLİNİK ECZACILIK UYGULAMA II Zorunlu - 2 - 2
ECİME5041 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM I Zorunlu 4 8 - 8
ECSTJ5009 Türkçe STAJ IV Zorunlu - 16 - 8
ECSTJ5039 Türkçe STAJ IV Zorunlu - 16 - -
ECSTJ5041 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM I Zorunlu 4 8 - 8
ECZ.5.SNF.GÜZ Türkçe SEÇMELİ VII HAVUZU (IX. YARIYIL) Seçmeli - - - -
Toplam 15 59 0 41
10. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECAPR5002 Türkçe MEZUNİYET PROJESİ II Zorunlu 3 - - 3
ECAPR5004 Türkçe MEZUNİYET PROJESİ UYGULAMALARI II Zorunlu - 8 - 4
ECAPR5048 Türkçe MEZUNİYET PROJESİ II Zorunlu 2 1 - 6
ECEİA5006 Türkçe ECZACILIK MEVZUATI Zorunlu 1 - - 1
ECEİA5008 Türkçe ECZACILIK İŞLETMECİLİĞİ Zorunlu 2 - - 3
ECİME5042 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM II Zorunlu 4 8 - 8
ECSTJ5008 Türkçe STAJ V Zorunlu - 16 - 8
ECSTJ5040 Türkçe STAJ V Zorunlu - 16 - -
ECSTJ5042 Türkçe İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM II Zorunlu 4 8 - 8
ECZ.5.SNF.BAHAR Türkçe SEÇMELİ VIII HAVUZU (X. YARIYIL) Seçmeli - - - -
Toplam 16 57 0 41
ECZ-2.SINIFGÜZ - SEÇMELİ I HAVUZU (III. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECETB2029 Türkçe ECZACILIK TARİHİ VE DEONTOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2015 Türkçe BİYOKİMYASAL HESAPLAMALAR Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2017 Türkçe ANTİBİYOTİK DUYARLILIK TESTLERİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2019 Türkçe HÜCRE BİYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2021 Türkçe KANSER BİYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2023 Türkçe VİTAMİNLER VE MİNERALLER Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2025 Türkçe AROMATERAPİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2031 Türkçe ANTİBİYOTİK DUYARLILIK TESTLERİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2033 Türkçe HÜCRE BİYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2035 Türkçe KANSER BİYOLOJİSİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2045 Türkçe BİTKİ VE MANTAR TOPLAMA, KORUMA VE SAKLAMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2047 Türkçe SAĞLIKLI BESLENME VE ANTİAGİNG Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2049 Türkçe AİLE PLANLAMASI Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2051 Türkçe BİLGİSAYAR OFİS PROGRAMLARINA GİRİŞ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2057 Türkçe HETEROHALKALI BİLEŞİKLERİN İSİMLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2059 Türkçe AKILCI KOZMETİK KULLANIMI Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2061 Türkçe LABORATUVAR GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ÜNVOD2003 - ÜNİVERSİTE ORTAK DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
UNVOD2001 Türkçe AKILCI KOZMETİK KULLANIMI Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2003 Türkçe SAĞLIKLI BESLENME VE ANTİ AGİNG Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2055 Türkçe LABORATUVAR GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2221 Türkçe BİLİMİN SERÜVENÜ Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2243 Türkçe SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2479 Türkçe İş Sağlığı ve Güvenlığı Seçmeli 2 - - 2
ECZ-2.SINIFBAHAR - SEÇMELİ II HAVUZU (IV. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECSEC2020 Türkçe EGZERSİZ BİYOKİMYASI VE OBEZİTE Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2022 Türkçe KLİNİK MİKROBİYOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2024 Türkçe KANSER GENETİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2026 Türkçe BİTKİ VE MANTAR TOPLAMA, KORUMA VE SAKLAMA YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2028 Türkçe ENSTRÜMANTAL ANALİZ TEMELLERİ Seçmeli - - - 2
ECSEC2030 Türkçe ALTERNATİF TIP Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2032 Türkçe ESER ELEMENT ANALİZİ Seçmeli 1 2 - 2
ECSEC2034 Türkçe ETNOMİKOLOJİYE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2042 Türkçe KANSER GENETİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2056 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE Seçmeli 2 - - 2
ECSEC2058 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
ECZ.3.SNF.GÜZ - SEÇMELİ III HAVUZU (V. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECSEC3017 Türkçe SERBEST RADİKALLER VE ANTİOKSİDANLAR Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3019 Türkçe ALERJİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3023 Türkçe ENSTRÜMANTAL ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3025 Türkçe ZEHİRLİ BİTKİLER Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3029 Türkçe ZEHİRLİ MANTARLAR Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3033 Türkçe İLETİŞİM BECERİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3035 Türkçe BİLGİSAYARLI İLAÇ ÇİZİM TASARIMI Seçmeli 1 2 - 2
ECSEC3037 Türkçe BİYOKİMYASAL LABORATUVAR TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3039 Türkçe KROMATOGRAFİK YÖNTEMLER Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3056 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3057 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3059 Türkçe FARMASÖTİK HESAPLAMALAR Seçmeli 2 - - 2
ECZ.3.SNF.BHR - SEÇMELİ IV HAVUZU (VI. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECSEC3020 Türkçe VİTAMİNLER, KOENZİMLER VE MİNERALLER Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3024 Türkçe FARMAKOGENOMİK VE POLİMORFİZM Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3028 Türkçe ETNOBOTANİK Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3032 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3034 Türkçe BİLGİSAYARLI İLAÇ ÇİZİM TASARIMI Seçmeli 1 2 - 2
ECSEC3036 Türkçe KİMYASAL TÜRLEME İLE METAL ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Seçmeli 1 2 - 2
ECSEC3038 Türkçe ECZANEDE SATILAN BİTKİSEL KÖKENLİ İLAÇ VE PREPARATLAR Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3056 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE Seçmeli 2 - - 2
ECSEC3058 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM BECERİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ECZ.4.SNF.GÜZ - SEÇMELİ V HAVUZU (VII. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECSEC4017 Türkçe BESİN BİYOKİMYASI Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4019 Türkçe HÜCRE KÜLTÜRÜ VE UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4023 Türkçe KÜTLE SPEKTROSKOPİSİ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4027 Türkçe FARMAKOGENETİK Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4031 Türkçe ENSTRÜMANTAL ANALİZ UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4033 Türkçe KONTROLLÜ SALIM SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4037 Türkçe FİTOTERAPİ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4039 Türkçe ORGANİK REAKSİYON MEKANİZMALARI Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4043 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4045 Türkçe HETEROHALKALI BİLEŞİKLERİN İSİMLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4047 Türkçe HASTANE ENFEKSİYONLARI Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4063 Türkçe TIBBİ ÇAYLAR Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4067 Türkçe ECZACI HASTA İLİŞKİLERİ VE HASTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ECZ.SSD.GÜZ. - SOSYAL SEÇMELİ I HAVUZU (VII. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECSSD4047 Türkçe REÇETESİZ İLAÇLAR VE ECZANE ECZACILIĞI Seçmeli 2 - - 3
ECSSD4049 Türkçe ECZACININ HAKLARI/HUKUKU Seçmeli 2 - - 3
ECSSD4059 Türkçe ÇEVRE BİLİNCİ VE SAĞLIĞI Seçmeli 2 - - 3
ECSSD4061 Türkçe BİLİMİN SERÜVENİ Seçmeli 2 - - 3
ECSSD4063 Türkçe GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ I Seçmeli 2 - - 3
ECZ.4.SNF.BHR - SEÇMELİ VI HAVUZU (VIII. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECSEC4018 Türkçe BİYOKİMYASAL ANALİZ SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4026 Türkçe TEMEL STEREOKİMYA Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4028 Türkçe KOZMESÖTİKLER Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4034 Türkçe KROMATOGRAFİK ANALİZLERE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4038 Türkçe ECZACILIKTA İSTATİSTİKSEL UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4040 Türkçe NÜKLEER MANYETİK REZONANSA GİRİŞ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4041 Türkçe AŞILAR VE ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4042 Türkçe HETEROSİKLİK BİLEŞİKLERE GİRİŞ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4064 Türkçe AŞILAR VE ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC4066 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM BECERİLERİ Seçmeli 2 - - 2
ECSEC4068 Türkçe ECZACI HASTA İLİŞKİLERİ VE HASTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 3
ECZ.SSD.BAHAR. - SOSYAL SEÇMELİ II HAVUZU (VIII. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECSSD4044 Türkçe ECZACI HASTA İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 - - 3
ECSSD4048 Türkçe GIDA KATKI MADDELERİNİN HALK SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİLERİ Seçmeli 2 - - 3
ECSSD4050 Türkçe MADDE BAĞIMLILIĞI VE SOSYAL ETKİLERİ Seçmeli 2 - - 3
ECSSD4052 Türkçe BİLİMİN SERÜVENİ Seçmeli 2 - - 3
ECSSD4054 Türkçe BİLİMİN BİZE KAZANDIRDIKLARI Seçmeli 2 - - 3
ECSSD4058 Türkçe ÇEVRE BİLİNCİ VE SAĞLIĞI Seçmeli 2 - - 3
ECSSD4060 Türkçe VİTAMİN VE MİNERALCE ZENGİN DOĞAL ÜRÜNLER Seçmeli 2 - - 3
ECSSD4062 Türkçe GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ II Seçmeli 2 - - 3
ECZ.5.SNF.GÜZ - SEÇMELİ VII HAVUZU (IX. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECSCE5031 Türkçe ECZANE YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 3
ECSCE5035 Türkçe HASTA EĞİTİMİ VE İZLENMESİ Seçmeli 2 - - 3
ECSCH5019 Türkçe KLİNİK, FARMAKOKİNETİK VE BİYOFARMASÖTİK HESAPLAMALAR Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5011 Türkçe HPLC VE UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5021 Türkçe YENİLEBİLİR AŞILAR VE UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5027 Türkçe İLAÇ FORMÜLASYON TASARIMINDA TEMEL İŞLEMLER VE KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5032 Türkçe İLAÇLARDA PATENT VE RUHSATLANDIRMA Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5037 Türkçe TÜRKİYE'DE SAĞLIK VE İLAÇ EKONOMİSİ Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5039 Türkçe İLAÇ ETKEN MADDESİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5047 Türkçe İLAÇ ANALİZ VE VALİDASYON Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5051 Türkçe İLAÇ KALİTE KONTROL YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC5051 Türkçe İLAÇLARDA PATENT VE RUHSATLANDIRMA Seçmeli 2 - - 3
ECSEC5053 Türkçe FARMAKOEKONOMİ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC5061 Türkçe İLAÇ DIŞI MADDELERİN TOKSİKOLOJİSİ VE ZEHİRLENMELER Seçmeli 2 - - 3
ECSEÇ5041 Türkçe FARMAKOVİJİLANS Seçmeli 2 - - 3
ECZ.5.SNF.BAHAR - SEÇMELİ VIII HAVUZU (X. YARIYIL)
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECSCE5012 Türkçe BESLENME BİYOKİMYASI Seçmeli 2 - - 3
ECSCE5018 Türkçe İLAÇLARDA YAPI TAYİNİ VE SPEKTROSKOPİK YÖNTEMLER Seçmeli 2 - - 3
ECSCE5034 Türkçe ECZACILIK ETİĞİ Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5010 Türkçe KROMATOGRAFİK YÖNTEMLER Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5012 Türkçe HPLC VE UYGULAMA ALANLARI Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5020 Türkçe FARMASÖTİK BİYOTEKNOLOJİDE BİTKİLERDEN YARARLANMA Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5024 Türkçe NÜTROSÖTİKLER VE GIDA DESTEKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ECSCS5040 Türkçe İLAÇ ETKEN MADDESİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC5041 Türkçe FARMAKOVİJİLANS Seçmeli 2 - - 3
ECSEC5042 Türkçe ENDOKRİN SİSTEM BİYOKİMYASI Seçmeli 2 - - 3
ECSEC5050 Türkçe FARMAKOVİJİLANS Seçmeli 2 - - 3
ECSEC5054 Türkçe FARMAKOEKONOMİ Seçmeli 2 - - 3
ECSEC5060 Türkçe İLAÇ GELİŞTİRMEDE TOKSİKOLOJİ Seçmeli 2 - - 3
Mufredat Kapanan Dersler
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ECETB1005 Türkçe MEDİKAL FİZİK Zorunlu 2 - - 4
ECETB1007 Türkçe GENEL KİMYA Zorunlu 4 - - 5
ECETB1011 Türkçe TIBBİ BİYOLOJİ ve GENETİK Zorunlu 3 - - 4
ECFTB1003 Türkçe ANATOMİ Zorunlu 3 - - 4
ECFTK1001 Türkçe ECZACILIK TERMİNOLOJİSİ Zorunlu 2 - - -
UNVIT0001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
UNVİT0003 Türkçe YABANCI DİL-1 Zorunlu 2 - - 2
UNVİT0005 Türkçe TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 - - 2
ECAKA1004 Türkçe ANALİTİK KİMYA LAB. I Zorunlu - 4 - -
ECETB1012 Türkçe FİZYOLOJİ Zorunlu 3 - - 4
ECFKA1006 Türkçe ORGANİK KİMYA Zorunlu 4 - - 5
ECFMB1008 Türkçe FARMASÖTİK MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 3 - - 5
ECFMB1010 Türkçe FARMASÖTİK MİKROBİYOLOJİ LAB. Zorunlu - 4 - -
UNVIT0002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
UNVİT0004 Türkçe YABANCI DİL II Zorunlu 2 - - 2
UNVİT0006 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
ECAKA2001 Türkçe ANALİTİK KİMYA II Zorunlu 3 - - 5
ECAKA2003 Türkçe ANALİTİK KİMYA LAB. II Zorunlu - 4 - 2
ECBYA2011 Türkçe BİYOKİMYA I Zorunlu 3 - - 4
ECBYA2013 Türkçe İLKYARDIM Zorunlu 2 - - 2
ECFBA2009 Türkçe FARMASÖTİK BOTANİK LAB. Zorunlu - 4 - -
ECFMB2005 Türkçe İMMUNOLOJİ Zorunlu - - - 3
ECFMB2005 Türkçe İMMUNOLOJİ Zorunlu 2 - - 3
Ecz.Seç.I.Havuz Türkçe Eczacılık Seçm. Ders Havuzu I Seçmeli - - - -
ECBYA2016 Türkçe BİYOKİMYA II Zorunlu 3 - - 3
ECFAD2002 Türkçe FARMAKOLOJİ I Zorunlu 2 - - -
ECFAD2020 Türkçe FARMAKOLOJİ I Zorunlu 3 - - 3
ECFKA2008 Türkçe FARMASÖTİK KİMYA I Zorunlu 2 - - 3
ECFKA2026 Türkçe FARMASÖTİK KİMYA I Zorunlu 3 - - 3
ECFKG2004 Türkçe FARMAKOGNOZİ I Zorunlu - - - 3
ECFKG2022 Türkçe FARMAKOGNOZİ I Zorunlu 2 - - 2
ECFTK2014 Türkçe FARMASÖTİK TEKNOLOJİ LAB. I Zorunlu - 4 - -
Ecz.2.sınıfbaharseç Türkçe Eczacılık 2. sınıf bahar seçmelı Seçmeli - - - -
ECZ-2.SINIFBAHAR+ Türkçe ECZ-2.SINIFBAHAR+ Seçmeli - - - -
EcsecIIIHvz Türkçe Eczacılık III Havuz Seçmeli - - - -
ECZ-3.SINIFBAHAR Türkçe ECZ-3.SINIFBAHAR Seçmeli - - - -
ECZ-3.SINIFBHR Türkçe ECZ-3.SINIFBHR Seçmeli - - - -
Eczacılık.3.seçmeli Türkçe Eczacılık 3. sınıfbhr seçmelı ders Seçmeli - - - -