Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu, Rektörlük Makamının 21.01.1994 tarih ve 408/74 sayılı teklifi ve YÖK Yürütme Kurulunun 14.02.1994 tarihli kararı üzerine, 2547 sayılı Yükseköğretim kanununun 2580 sayılı kanunla değişik 7/d-2 ve 7/h maddeleri uyarınca, 1994/1995 Eğitim-Öğretim yılında, Teknik Programlar Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı, İktisadi ve İdari Programlar Bölümü Muhasebe Programı açılmasıyla kurulmuştur. Rektörlük Makamının 09.01.1995 tarih ve 408/29 sayılı teklifi ve YÖK Yürütme Kurulunun 26.01.1995 tarihli kararıyla, 2547 sayılı Yükseköğrenim Kanununun 2580 sayılı kanunla değişik 7/d-2 ve 2809 sayılı kanunun 3. maddeleri uyarınca, Teknik Programlar Bölümü Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı ile Bahçe Ziraatı Programının açılmasına ve 1995/1996 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci alınmasına karar verilmiştir.
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan ve 40 iş günü staj eğitimini yapan mezunlar “Ziraat Teknikeri” Önlisans derecesini alırlar.
Yüzüncüyıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programına Lise ve Meslek lisesi mezunu öğrenciler, Yükseköğretim Kurumu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda YGS-1 puan türünde yeterli puanı almış ve özel şartları taşıyan öğrenciler alınmaktadır. Programlara ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı Yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı Yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması, dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu “YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK” kapsamında gerçekleştirilmektedir.
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak.
Organik Tarım Programın amacı; sebze, meyve, bağ ve süs bitkileri yetiştiriciliğinde güncel gelişimleri takip eden nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamaktır. Organik Tarım programı şu konularda teorik ve pratik eğitim sağlar; Organik Tarımın Genel İlkeleri, Gübreleme, Bitki Koruma, Bitki Islahı, Zooloji, Bitki Fizyolojisi, Bahçe Bitkileri, Sulama Teknikleri, Hayvan Islahı, Bağcılık, Topraksız Tarım, Kültür Mantarı Yetiştiriciliği, Seracılık, Sulama v.b gibi konularında da eğitim sağlar. Bu programda eğitim gören öğrenciler tekniker unvanı alır. Bu programın amacı özel ve kamu kurumlarına tekniker yetiştirmek ve mezunların kendi işlerini kurmalarını sağlamaktır.
Organik Tarım Programında 1.Kamu kurum ve kuruluşları: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri ve Belediyeler. 2.Tarımsal Amaçlı Kooperatifler: Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım Satış Kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri. 3.Özel Sektör İşletmeleri: Sebze, meyve ve süs bitkileri üretim ve pazarlama işletmeleri, mantarcılık işletmeleri ve seralar, tohum ve zirai mücadele ilaçları bayilikleri. 4.Kendi işletmeleri: Sebze, meyve ve süs bitkileri üretim ve pazarlama işletmeleri ile zirai mücadele ilaçları bayiliği (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel kuruluşlarda zirai mücadele hizmetlerinde en az üç yıl çalışmış ve sınavda başarılı olanlar) açabilirler.
Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar DGS sınavında başarılı bir not alarak uygun Lisans programına geçiş yapabilirler. Ayrıca, LYS sınavı sonrasında puana bir Lisans programına yerleşebilirler. Önlisans programını bitiren kişi çalıştığı iş yerinde performansına göre yöneticiliğe kadar yükselebilir. Ayrıca; *Anadolu Üniversitesi Açık öğretim İktisat Fakültesi veya İşletme Fakültesi lisans programlarına sınavsız kayıt yaptırıp dört yıllık fakülte diploması alabilir veya, *DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Ziraat Fakültelerine geçiş yapabilir. Dikey geçiş yapanlar mezuniyet sonrası “Ziraat Mühendisi” ünvanı alır.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ‘Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ uygulanmaktadır.
Mezuniyet koşulları ”Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.
Tam Zamanlı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan ÇELİKYÜREK Telefon: 04326122434 Fax: 04326122435 E-Posta: hasancy@yyu.edu.tr Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Haydar BALCI Telefon: 04326122434 Fax: 04326122435 E-Posta: haydarbalci@yyu.edu.tr
1 | Organik tarım için gerekli temel bilim konularını öğrenebilme. |
2 | Mesleği ile ilgili bir konuda literatür tarama, toplanan bilgileri sentezleyip yazılı hale getirme ve sunumunu yapabilme yeteneğine sahiptir. |
3 | Organik tarımda hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerini öğrenebilme ve uygulayabilme. |
4 | Organik Tarım Üretim faaliyeti gösteren işletmenin planlanmasını düzenleyebilmek. |
5 | Organik bitki ve hayvan türlerinde genetik ve ıslah konularını öğrenebilme. |
6 | Organik (bitkisel ve hayvansal) üretim ilkeleri ve mevzuatı ile çevre koruma konusunda bilgi sahibi olabilme ve uygulayabilme. |
7 | Organik Ürünlerin üretim sonrası muhafaza ve pazarlanması konularında yeni stratejiler geliştirmek. |
8 | Organik bitkisel ve hayvansal üretim tekniklerini öğrenebilme ve uygulayabilme. |
9 | Organik tarımda bitki besleme, organik gübreleme ve sulama yöntemlerini öğrenebilme ve uygulayabilme |
10 | Organik tarımda hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerini öğrenebilme ve uygulayabilme |
11 | Organik ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası ve pazara hazırlanması konusunda bilgi sahibi olabilme. |
12 | Yeni tarımsal teknolojileri kullanabilme ve öğrenebilme becerisine sahiptir. |
13 | Türkçeyi yazılı ve sözlü olarak etkin kullanabilme yeteneğine sahiptir. |
14 | Bir yabancı dili mesleki alandaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek beceriye sahiptir. |
15 | Alanı ile ilgili bilgisayar yazılımları (programları) ile bilişim ve iletişim teknolojilerini etkin olarak kullanabilmek |
16 | Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olmak |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYBOT1003 | Türkçe | BOTANİK | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORG1001 | Türkçe | TARIMSAL EKOLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
MYORT1003 | Türkçe | BOTANİK | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYORT1005 | Türkçe | ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
MYORT1007 | Türkçe | KİMYA | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT1009 | Türkçe | MATEMATİK | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
SECHAV1?1 | Türkçe | GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
UNVBG0007 | Türkçe | BİLGİSAYARA GİRİŞ | Zorunlu | 1 | 1 | - | 2 | |
UNVIT0001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVTD0005 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVYD0003 | Türkçe | YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 25 | 2 | 0 | 24 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1108002092008 | Türkçe | HAYVANSAL ÜRETİM İLKELERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYBAB1006 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYBİF1002 | Türkçe | BİTKİ FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYEDO118 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
MYGEN1010 | Türkçe | GENETİK | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MYTOB1004 | Türkçe | TOPRAK BİLGİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
SEÇHVZ**1-2 | Türkçe | BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
UNVIT0002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD0006 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVYD0004 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 19 | 3 | 0 | 22 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYBİK2003 | Türkçe | BİTKİ KORUMA | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYBİS2007 | Türkçe | BİTKİ ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYORT2001 | Türkçe | ORGANİK GÜBRELER VE GÜBRELEME | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYORT2011 | Türkçe | ZOOLOJİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYTAT2009 | Türkçe | TARLA TARIMI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
MYTTK2005 | Türkçe | TOHUMLUK VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
SECHAV2?3 | Türkçe | GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 16 | 4 | 0 | 22 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYOAS2004 | Türkçe | ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
MYORT2002 | Türkçe | ORGANİK ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI VE PAZARA HAZIRLANMASI | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYORT2008 | Türkçe | HAYVAN ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYORT2010 | Türkçe | SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ | Zorunlu | 1 | 2 | - | 3 | |
MYORT2012 | Türkçe | ORGANİK HAYVANSAL ÜRETİM | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
MYSTE2006 | Türkçe | SULAMA TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
SEÇHVZ**2-4 | Türkçe | BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
ÜNVOD2004 | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK DERS | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 16 | 6 | 0 | 20 | ||||
SECHAV1?1 - GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYÇBY1025 | Türkçe | ÇİM BİTKİLERİ VE YEŞİL ALAN TESİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYORT1021 | Türkçe | TOPRAKSIZ TARIM | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYORT1023 | Türkçe | BİTKİSEL GEN KAYNAKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYORT1027 | Türkçe | BİYOTEKNOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SEÇHVZ**1-2 - BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYKMY1028 | Türkçe | KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT1022 | Türkçe | ORGANİK BAĞCILIK | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYTAB1026 | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYYYT1024 | Türkçe | YEMLER VE YEM TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
SECHAV2?3 - GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYBHT2029 | Türkçe | SERA YAPIM TEKNİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYGRŞ2035 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK I | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYORT2021 | Türkçe | ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİNİ İŞLEME VE GIDA GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT2023 | Türkçe | ORGANİK SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT2025 | Türkçe | ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT2027 | Türkçe | HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYSKY2057 | Türkçe | KALİTE VE YÖNETİM SİSTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYSME2055 | Türkçe | MESLEKİ DEONTOLOJİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SEÇHVZ**2-4 - BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYGRŞ2038 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK II | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
MYORT2022 | Türkçe | ORGANİK SÜT ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT2024 | Türkçe | ORGANİK MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 4 | |
MYORT2026 | Türkçe | ORGANİK ARICILIK VE TOZLAŞMA | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYORT2030 | Türkçe | ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ MEKANİZASYONU | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MYSIK2052 | Türkçe | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ÜNVOD2004 - ÜNİVERSİTE ORTAK DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
UNVOD2214 | Türkçe | RESİM SANATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2258 | Türkçe | PROJE HAZIRLAMA DEĞERLENDİRME | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2260 | Türkçe | KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞ HAYATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2286 | Türkçe | MESLEKİ YAZIŞMALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2526 | Türkçe | Fınansal Okur Yazarlık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2624 | Türkçe | Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
Mufredat Kapanan Dersler | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
1108001012008 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108001012012 | Türkçe | TARIMSAL EKONOMİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1108001022008 | Türkçe | ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108001032008 | Türkçe | YABANCI DİL-I (İNGİLİZCE) | Zorunlu | 4 | - | - | - | |
1108001042008 | Türkçe | MATEMATİK | Zorunlu | 3 | 1 | - | - | |
1108001052008 | Türkçe | BİLGİSAYAR-I | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108001062008 | Türkçe | TOPRAK BİLGİSİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108001072008 | Türkçe | BOTANİK | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108001082008 | Türkçe | ZOOLOJİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108001092008 | Türkçe | TEMEL KİMYA | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108001102008 | Türkçe | GENETİK | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108001112008 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ-I | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108001122008 | Türkçe | GÜZEL SANATLAR-I | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108001212012 | Türkçe | TOPRAKSIZ TARIM | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108001232012 | Türkçe | BİTKİSEL GEN KAYNAKLARI | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108001252012 | Türkçe | ÇİM BİTKİLERİ VE YEŞİL ALAN TESİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108001272012 | Türkçe | BİYOTEKNOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVİT-,001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD-.005 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD-005- | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVYD-.003 | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVYD-003- | Türkçe | YABANCI DİL-I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108002012008 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108002022008 | Türkçe | ATÜTÜRK İLK.VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108002032008 | Türkçe | YABANCI Dİ-II ( İNG) | Zorunlu | 4 | - | - | - | |
1108002042008 | Türkçe | BİLGİSAYAR-II | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108002052008 | Türkçe | EKOLOJİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
1108002062008 | Türkçe | TARIM VE ÇEVRE | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108002072008 | Türkçe | ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108002082008 | Türkçe | BİTKİSEL ÜRETİM İLKELERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108002102008 | Türkçe | BİTKİ FİZYOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | 1 | - | - | |
1108002112008 | Türkçe | BEDEN EĞİTİMİ-II | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108002122008 | Türkçe | GÜZEL SANATLAR-II | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
MYGEN-.108 | Türkçe | GENETİK | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYGEN-108 | Türkçe | GENETİK | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYTAE1022 | Türkçe | TARIM EKONOMİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVIT*.002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVTD*.006 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
UNVYD*.004 | Türkçe | YABANCI DİL-II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108002052012 | Türkçe | TOHOMLUK VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108002212012 | Türkçe | ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ İŞLEME VE GIDA GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108002232012 | Türkçe | ORGANİK SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108002252012 | Türkçe | ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108002272012 | Türkçe | HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108003012008 | Türkçe | TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108003022008 | Türkçe | ÇAYIR-MERA VE YEM BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108003032008 | Türkçe | ORGANİK ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108003042008 | Türkçe | ORGANİK ÜRÜNLERİN PAZARLAMASI | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108003052008 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL-I | Zorunlu | 1 | - | - | - | |
1108003062008 | Türkçe | GÜBRELER VE GÜBRELEME | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108003072008 | Türkçe | BİTKİ KORUMA | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108003082008 | Türkçe | TARIMSAL MEKANİZASYON | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108003092008 | Türkçe | TIBBI VE AROMATİK BİTKİLER | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108003102008 | Türkçe | TOHUM TEKNOLOJİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108003112008 | Türkçe | DOĞAL KAYNAKLARIN YÖNETİMİ | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108003122008 | Türkçe | ORGANİK MEYVECİLİK | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108003122009 | Türkçe | MİKROORGANİZMALAR | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108003132008 | Türkçe | GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108003132010 | Türkçe | MİKROORGANİZMALAR | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
1108005012009 | Türkçe | STAJ | Zorunlu | - | - | - | - | |
MYORT2013 | Türkçe | ORGANİK SÜT VE ÜRÜNLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108004012008 | Türkçe | İŞLETME YÖNTEMİ | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108004022008 | Türkçe | KALİTE GÜVENCE VE STANDART | Zorunlu | 1 | - | 1 | - | |
1108004032008 | Türkçe | ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI AMBALAJ VE TAŞINMASI | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108004042008 | Türkçe | ARICILIK VE TOZLAŞMA | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108004052008 | Türkçe | MESLEKİ YABANCI DİL-II | Zorunlu | 1 | - | - | - | |
1108004062008 | Türkçe | TARLA BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108004072008 | Türkçe | BAHÇE BİTKİLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108004082008 | Türkçe | FİDE VE FİDAN YETİŞTİRME | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108004082009 | Türkçe | FİDE VE FİDAN YETİŞTİRME | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108004092008 | Türkçe | ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
1108004102008 | Türkçe | SÜS BİTKİLERİ VE ORGANİK PEYZAJ | Zorunlu | 1 | 1 | - | - | |
1108004112008 | Türkçe | ORGANİK ET SÜT VE YUMURTA ÜRETİMİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
1108004122008 | Türkçe | HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI | Zorunlu | 1 | - | - | - | |
1108004132008 | Türkçe | YEMLER VE YEM TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | - | - | - | |
1108004142008 | Türkçe | ORGANİK ELMA YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 1 | - | - | - | |
MYOAS:216 | Türkçe | ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
MYORT:218 | Türkçe | HAYVAN ISLAHI | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORT-202 | Türkçe | ORGANİK ÜRÜN. MUHAFAZASI VE PAZARA HAZ. | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
MYORT-210 | Türkçe | ORGANİK SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - | |
MYÖAS-.204 | Türkçe | ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | - | |
MYSBP:214 | Türkçe | SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ | Zorunlu | 2 | 1 | - | - |