GERİ DÖN

Önlisans Programları


GEVAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU - Organik Tarım - - Önlisans



Program Tanımları

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu, Rektörlük Makamının 21.01.1994 tarih ve 408/74 sayılı teklifi ve YÖK Yürütme Kurulunun 14.02.1994 tarihli kararı üzerine, 2547 sayılı Yükseköğretim kanununun 2580 sayılı kanunla değişik 7/d-2 ve 7/h maddeleri uyarınca, 1994/1995 Eğitim-Öğretim yılında, Teknik Programlar Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı, İktisadi ve İdari Programlar Bölümü Muhasebe Programı açılmasıyla kurulmuştur. Rektörlük Makamının 09.01.1995 tarih ve 408/29 sayılı teklifi ve YÖK Yürütme Kurulunun 26.01.1995 tarihli kararıyla, 2547 sayılı Yükseköğrenim Kanununun 2580 sayılı kanunla değişik 7/d-2 ve 2809 sayılı kanunun 3. maddeleri uyarınca, Teknik Programlar Bölümü Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı ile Bahçe Ziraatı Programının açılmasına ve 1995/1996 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci alınmasına karar verilmiştir.

Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan ve 40 iş günü staj eğitimini yapan mezunlar “Ziraat Teknikeri” Önlisans derecesini alırlar.

Yüzüncüyıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programına Lise ve Meslek lisesi mezunu öğrenciler, Yükseköğretim Kurumu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda YGS-1 puan türünde yeterli puanı almış ve özel şartları taşıyan öğrenciler alınmaktadır. Programlara ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı Yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı Yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.

Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması, dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu “YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK” kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak.

Organik Tarım Programın amacı; sebze, meyve, bağ ve süs bitkileri yetiştiriciliğinde güncel gelişimleri takip eden nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamaktır. Organik Tarım programı şu konularda teorik ve pratik eğitim sağlar; Organik Tarımın Genel İlkeleri, Gübreleme, Bitki Koruma, Bitki Islahı, Zooloji, Bitki Fizyolojisi, Bahçe Bitkileri, Sulama Teknikleri, Hayvan Islahı, Bağcılık, Topraksız Tarım, Kültür Mantarı Yetiştiriciliği, Seracılık, Sulama v.b gibi konularında da eğitim sağlar. Bu programda eğitim gören öğrenciler tekniker unvanı alır. Bu programın amacı özel ve kamu kurumlarına tekniker yetiştirmek ve mezunların kendi işlerini kurmalarını sağlamaktır.

Organik Tarım Programında 1.Kamu kurum ve kuruluşları: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri ve Belediyeler. 2.Tarımsal Amaçlı Kooperatifler: Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım Satış Kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri. 3.Özel Sektör İşletmeleri: Sebze, meyve ve süs bitkileri üretim ve pazarlama işletmeleri, mantarcılık işletmeleri ve seralar, tohum ve zirai mücadele ilaçları bayilikleri. 4.Kendi işletmeleri: Sebze, meyve ve süs bitkileri üretim ve pazarlama işletmeleri ile zirai mücadele ilaçları bayiliği (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel kuruluşlarda zirai mücadele hizmetlerinde en az üç yıl çalışmış ve sınavda başarılı olanlar) açabilirler.

Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar DGS sınavında başarılı bir not alarak uygun Lisans programına geçiş yapabilirler. Ayrıca, LYS sınavı sonrasında puana bir Lisans programına yerleşebilirler. Önlisans programını bitiren kişi çalıştığı iş yerinde performansına göre yöneticiliğe kadar yükselebilir. Ayrıca; *Anadolu Üniversitesi Açık öğretim İktisat Fakültesi veya İşletme Fakültesi lisans programlarına sınavsız kayıt yaptırıp dört yıllık fakülte diploması alabilir veya, *DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Ziraat Fakültelerine geçiş yapabilir. Dikey geçiş yapanlar mezuniyet sonrası “Ziraat Mühendisi” ünvanı alır.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ‘Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ uygulanmaktadır.

Mezuniyet koşulları ”Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Tam Zamanlı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan ÇELİKYÜREK Telefon: 04326122434 Fax: 04326122435 E-Posta: hasancy@yyu.edu.tr Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Haydar BALCI Telefon: 04326122434 Fax: 04326122435 E-Posta: haydarbalci@yyu.edu.tr


Program Çıktıları

1 Organik tarım için gerekli temel bilim konularını öğrenebilme.
2 Mesleği ile ilgili bir konuda literatür tarama, toplanan bilgileri sentezleyip yazılı hale getirme ve sunumunu yapabilme yeteneğine sahiptir.
3 Organik tarımda hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerini öğrenebilme ve uygulayabilme.
4 Organik Tarım Üretim faaliyeti gösteren işletmenin planlanmasını düzenleyebilmek.
5 Organik bitki ve hayvan türlerinde genetik ve ıslah konularını öğrenebilme.
6 Organik (bitkisel ve hayvansal) üretim ilkeleri ve mevzuatı ile çevre koruma konusunda bilgi sahibi olabilme ve uygulayabilme.
7 Organik Ürünlerin üretim sonrası muhafaza ve pazarlanması konularında yeni stratejiler geliştirmek.
8 Organik bitkisel ve hayvansal üretim tekniklerini öğrenebilme ve uygulayabilme.
9 Organik tarımda bitki besleme, organik gübreleme ve sulama yöntemlerini öğrenebilme ve uygulayabilme
10 Organik tarımda hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerini öğrenebilme ve uygulayabilme
11 Organik ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası ve pazara hazırlanması konusunda bilgi sahibi olabilme.
12 Yeni tarımsal teknolojileri kullanabilme ve öğrenebilme becerisine sahiptir.
13 Türkçeyi yazılı ve sözlü olarak etkin kullanabilme yeteneğine sahiptir.
14 Bir yabancı dili mesleki alandaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek beceriye sahiptir.
15 Alanı ile ilgili bilgisayar yazılımları (programları) ile bilişim ve iletişim teknolojilerini etkin olarak kullanabilmek
16 Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olmak

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYBOT1003 Türkçe BOTANİK Zorunlu 3 - - -
MYORG1001 Türkçe TARIMSAL EKOLOJİ Zorunlu 3 - - 3
MYORT1003 Türkçe BOTANİK Zorunlu 3 - - 4
MYORT1005 Türkçe ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ Zorunlu 3 - - 3
MYORT1007 Türkçe KİMYA Zorunlu 2 1 - 3
MYORT1009 Türkçe MATEMATİK Zorunlu 2 - - 3
SECHAV1?1 Türkçe GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU Seçmeli 2 - - -
UNVBG0007 Türkçe BİLGİSAYARA GİRİŞ Zorunlu 1 1 - 2
UNVIT0001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
UNVTD0005 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - 2
UNVYD0003 Türkçe YABANCI DİL I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 25 2 0 24
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
1108002092008 Türkçe HAYVANSAL ÜRETİM İLKELERİ Zorunlu 2 1 - -
MYBAB1006 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİ Zorunlu 2 1 - 4
MYBİF1002 Türkçe BİTKİ FİZYOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 4
MYEDO118 Türkçe STAJ Zorunlu - - - 5
MYGEN1010 Türkçe GENETİK Zorunlu 2 - - 2
MYTOB1004 Türkçe TOPRAK BİLGİSİ Zorunlu 2 1 - 3
SEÇHVZ**1-2 Türkçe BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU Seçmeli 2 - - -
UNVIT0002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Zorunlu 2 - - -
UNVTD0006 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - 2
UNVYD0004 Türkçe YABANCI DİL II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 19 3 0 22
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYBİK2003 Türkçe BİTKİ KORUMA Zorunlu 2 1 - 4
MYBİS2007 Türkçe BİTKİ ISLAHI Zorunlu 3 - - 4
MYORT2001 Türkçe ORGANİK GÜBRELER VE GÜBRELEME Zorunlu 2 1 - 4
MYORT2011 Türkçe ZOOLOJİ Zorunlu 2 1 - 4
MYTAT2009 Türkçe TARLA TARIMI Zorunlu 3 - - 3
MYTTK2005 Türkçe TOHUMLUK VE TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 1 - 3
SECHAV2?3 Türkçe GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU Seçmeli 2 - - -
Toplam 16 4 0 22
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYOAS2004 Türkçe ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 2 - 4
MYORT2002 Türkçe ORGANİK ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI VE PAZARA HAZIRLANMASI Zorunlu 2 - - 3
MYORT2008 Türkçe HAYVAN ISLAHI Zorunlu 3 - - 4
MYORT2010 Türkçe SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ Zorunlu 1 2 - 3
MYORT2012 Türkçe ORGANİK HAYVANSAL ÜRETİM Zorunlu 2 1 - 3
MYSTE2006 Türkçe SULAMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2 1 - 3
SEÇHVZ**2-4 Türkçe BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU Seçmeli 2 - - -
ÜNVOD2004 Türkçe ÜNİVERSİTE ORTAK DERS Seçmeli 2 - - -
Toplam 16 6 0 20
SECHAV1?1 - GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYÇBY1025 Türkçe ÇİM BİTKİLERİ VE YEŞİL ALAN TESİSİ Seçmeli 2 - - 3
MYORT1021 Türkçe TOPRAKSIZ TARIM Seçmeli 2 - - 3
MYORT1023 Türkçe BİTKİSEL GEN KAYNAKLARI Seçmeli 2 - - 3
MYORT1027 Türkçe BİYOTEKNOLOJİ Seçmeli 2 - - 3
SEÇHVZ**1-2 - BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYKMY1028 Türkçe KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 1 - 3
MYORT1022 Türkçe ORGANİK BAĞCILIK Seçmeli 2 1 - 3
MYTAB1026 Türkçe TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER Seçmeli 2 1 - 3
MYYYT1024 Türkçe YEMLER VE YEM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 1 - 3
SECHAV2?3 - GÜZ SEÇMELİ DERS HAVUZU
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYBHT2029 Türkçe SERA YAPIM TEKNİĞİ Seçmeli 2 1 - 3
MYGRŞ2035 Türkçe GİRİŞİMCİLİK I Seçmeli 2 - - 2
MYORT2021 Türkçe ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİNİ İŞLEME VE GIDA GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 1 - 3
MYORT2023 Türkçe ORGANİK SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 1 - 3
MYORT2025 Türkçe ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ Seçmeli 2 1 - 3
MYORT2027 Türkçe HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI Seçmeli 2 1 - 3
MYSKY2057 Türkçe KALİTE VE YÖNETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 2 - - 2
MYSME2055 Türkçe MESLEKİ DEONTOLOJİ Seçmeli 2 - - 2
SEÇHVZ**2-4 - BAHAR SEÇMELİ DERS HAVUZU
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
MYGRŞ2038 Türkçe GİRİŞİMCİLİK II Seçmeli 2 - - 2
MYORT2022 Türkçe ORGANİK SÜT ÜRÜNLERİ Seçmeli 2 1 - 3
MYORT2024 Türkçe ORGANİK MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 1 - 4
MYORT2026 Türkçe ORGANİK ARICILIK VE TOZLAŞMA Seçmeli 2 1 - 3
MYORT2030 Türkçe ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ MEKANİZASYONU Seçmeli 2 1 - 3
MYSIK2052 Türkçe İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Seçmeli 2 - - 2
ÜNVOD2004 - ÜNİVERSİTE ORTAK DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
UNVOD2214 Türkçe RESİM SANATI Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2258 Türkçe PROJE HAZIRLAMA DEĞERLENDİRME Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2260 Türkçe KAMU VE ÖZEL SEKTÖR İŞ HAYATI Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2286 Türkçe MESLEKİ YAZIŞMALAR Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2526 Türkçe Fınansal Okur Yazarlık Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2624 Türkçe Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele Seçmeli 2 - - 2
Mufredat Kapanan Dersler
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
1108001012008 Türkçe TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 - - -
1108001012012 Türkçe TARIMSAL EKONOMİ Zorunlu 3 - - -
1108001022008 Türkçe ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 - - -
1108001032008 Türkçe YABANCI DİL-I (İNGİLİZCE) Zorunlu 4 - - -
1108001042008 Türkçe MATEMATİK Zorunlu 3 1 - -
1108001052008 Türkçe BİLGİSAYAR-I Zorunlu 1 1 - -
1108001062008 Türkçe TOPRAK BİLGİSİ Zorunlu 1 1 - -
1108001072008 Türkçe BOTANİK Zorunlu 2 1 - -
1108001082008 Türkçe ZOOLOJİ Zorunlu 1 1 - -
1108001092008 Türkçe TEMEL KİMYA Zorunlu 2 1 - -
1108001102008 Türkçe GENETİK Zorunlu 2 1 - -
1108001112008 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ-I Zorunlu 1 1 - -
1108001122008 Türkçe GÜZEL SANATLAR-I Zorunlu 1 1 - -
1108001212012 Türkçe TOPRAKSIZ TARIM Zorunlu 2 - - -
1108001232012 Türkçe BİTKİSEL GEN KAYNAKLARI Zorunlu 2 - - -
1108001252012 Türkçe ÇİM BİTKİLERİ VE YEŞİL ALAN TESİSİ Zorunlu 2 - - -
1108001272012 Türkçe BİYOTEKNOLOJİ Zorunlu 2 - - -
UNVİT-,001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 - - -
UNVTD-.005 Türkçe TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 - - -
UNVTD-005- Türkçe TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 - - -
UNVYD-.003 Türkçe YABANCI DİL-I Zorunlu 2 - - -
UNVYD-003- Türkçe YABANCI DİL-I Zorunlu 2 - - -
1108002012008 Türkçe TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 - - -
1108002022008 Türkçe ATÜTÜRK İLK.VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 - - -
1108002032008 Türkçe YABANCI Dİ-II ( İNG) Zorunlu 4 - - -
1108002042008 Türkçe BİLGİSAYAR-II Zorunlu 1 1 - -
1108002052008 Türkçe EKOLOJİ Zorunlu 3 - - -
1108002062008 Türkçe TARIM VE ÇEVRE Zorunlu 1 1 - -
1108002072008 Türkçe ORGANİK TARIMIN GENEL İLKELERİ Zorunlu 2 - - -
1108002082008 Türkçe BİTKİSEL ÜRETİM İLKELERİ Zorunlu 2 1 - -
1108002102008 Türkçe BİTKİ FİZYOLOJİSİ Zorunlu 3 1 - -
1108002112008 Türkçe BEDEN EĞİTİMİ-II Zorunlu 1 1 - -
1108002122008 Türkçe GÜZEL SANATLAR-II Zorunlu 1 1 - -
MYGEN-.108 Türkçe GENETİK Zorunlu 2 1 - -
MYGEN-108 Türkçe GENETİK Zorunlu 2 1 - -
MYTAE1022 Türkçe TARIM EKONOMİSİ Zorunlu 2 - - -
UNVIT*.002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 - - -
UNVTD*.006 Türkçe TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 - - -
UNVYD*.004 Türkçe YABANCI DİL-II Zorunlu 2 - - -
1108002052012 Türkçe TOHOMLUK VE TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 1 - -
1108002212012 Türkçe ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ İŞLEME VE GIDA GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 1 - -
1108002232012 Türkçe ORGANİK SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 1 - -
1108002252012 Türkçe ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ Zorunlu 2 1 - -
1108002272012 Türkçe HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI Zorunlu 2 1 - -
1108003012008 Türkçe TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA Zorunlu 2 1 - -
1108003022008 Türkçe ÇAYIR-MERA VE YEM BİTKİLERİ Zorunlu 2 1 - -
1108003032008 Türkçe ORGANİK ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ Zorunlu 1 1 - -
1108003042008 Türkçe ORGANİK ÜRÜNLERİN PAZARLAMASI Zorunlu 1 1 - -
1108003052008 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL-I Zorunlu 1 - - -
1108003062008 Türkçe GÜBRELER VE GÜBRELEME Zorunlu 1 1 - -
1108003072008 Türkçe BİTKİ KORUMA Zorunlu 2 1 - -
1108003082008 Türkçe TARIMSAL MEKANİZASYON Zorunlu 2 1 - -
1108003092008 Türkçe TIBBI VE AROMATİK BİTKİLER Zorunlu 2 1 - -
1108003102008 Türkçe TOHUM TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 2 1 - -
1108003112008 Türkçe DOĞAL KAYNAKLARIN YÖNETİMİ Zorunlu 2 - - -
1108003122008 Türkçe ORGANİK MEYVECİLİK Zorunlu 2 - - -
1108003122009 Türkçe MİKROORGANİZMALAR Zorunlu 2 - - -
1108003132008 Türkçe GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR Zorunlu 2 - - -
1108003132010 Türkçe MİKROORGANİZMALAR Zorunlu 2 - - -
1108005012009 Türkçe STAJ Zorunlu - - - -
MYORT2013 Türkçe ORGANİK SÜT VE ÜRÜNLERİ Zorunlu 2 1 - -
1108004012008 Türkçe İŞLETME YÖNTEMİ Zorunlu 1 1 - -
1108004022008 Türkçe KALİTE GÜVENCE VE STANDART Zorunlu 1 - 1 -
1108004032008 Türkçe ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI AMBALAJ VE TAŞINMASI Zorunlu 1 1 - -
1108004042008 Türkçe ARICILIK VE TOZLAŞMA Zorunlu 2 1 - -
1108004052008 Türkçe MESLEKİ YABANCI DİL-II Zorunlu 1 - - -
1108004062008 Türkçe TARLA BİTKİLERİ Zorunlu 2 1 - -
1108004072008 Türkçe BAHÇE BİTKİLERİ Zorunlu 2 1 - -
1108004082008 Türkçe FİDE VE FİDAN YETİŞTİRME Zorunlu 2 1 - -
1108004082009 Türkçe FİDE VE FİDAN YETİŞTİRME Zorunlu 2 1 - -
1108004092008 Türkçe ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 1 - -
1108004102008 Türkçe SÜS BİTKİLERİ VE ORGANİK PEYZAJ Zorunlu 1 1 - -
1108004112008 Türkçe ORGANİK ET SÜT VE YUMURTA ÜRETİMİ Zorunlu 2 2 - -
1108004122008 Türkçe HAYVAN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI Zorunlu 1 - - -
1108004132008 Türkçe YEMLER VE YEM TEKNOLOJİSİ Zorunlu 1 - - -
1108004142008 Türkçe ORGANİK ELMA YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 1 - - -
MYOAS:216 Türkçe ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 2 - -
MYORT:218 Türkçe HAYVAN ISLAHI Zorunlu 3 - - -
MYORT-202 Türkçe ORGANİK ÜRÜN. MUHAFAZASI VE PAZARA HAZ. Zorunlu 3 - - -
MYORT-210 Türkçe ORGANİK SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ Zorunlu 2 1 - -
MYÖAS-.204 Türkçe ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ Zorunlu 2 2 - -
MYSBP:214 Türkçe SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ Zorunlu 2 1 - -