30.01.2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarıca kurulmuştur.
Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz, sanayinin tüm iş kollarındaki kurum, kuruluş ve işletmelerinde, ticaret merkezleri, çok katlı yüksek binalar, üniversite ve yerleşke şeklindeki okullar, alışveriş merkezleri ve topluma açık merkezlerde, itfaiyeler, sivil savunma benzeri acil durum kuruluşlarında "İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri " olarak görev alabilirler. Ayrıca Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan İş Güvenliği Uzmanlığı sınavını başarı ile tamamlamaları halinde "C Sınıfı İş güvenliği Uzmanı" unvanını alırlar.
Önlisans
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra, bu sınavdan aldıkları puana göre bu merkez tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir. Branş ile ilintili Meslek Liselerinin mezunları da YÖK ve ÖSYM tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde sınavsız olarak bölüme kayıt yaptırabilmektedirler. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile kamu özel sektör ayrımı olmaksızın ve çalıştırdığı işçi sayısına bakılmaksızın tüm işyerlerinde iş güvenliği uzmanı çalıştırma veya hizmet alma zorunluluğu getirilmiştir. Bu Kanun program mezunlarına önemli iş fırsatları vermektedir. Mezunlar, iş güvenliği uzmanı sertifikasına sahip olmak koşulu ile ticari, sanayi, kamu ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç duydukları iş güvenliği uzmanı hizmetini karşılamak amacıyla görev yapabilirler.
Örgün (formal)
1-Üretim süreçlerini analiz ederek çalışma ortamında oluşabilecek iş güvenliği risklerini tanımlayabilme ve değerlendirme becerisine sahip olmak. 2. Takım ruhu ile çalışabilme yeteneğini geliştirme. 3. Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma. 4. İşçi sağlığı ve iş güvenliği hakkında hukuki ve mesleki açıdan muhakeme becerisi kazanma 5. İş Güvenliği malzemelerini, uyarı ve tehlike işaret ve levhalarını tanımak, özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak ve amacına uygun kullandırma yetkinliğine sahip olmak. 6. İş güvenliği eğitimleri planlama ve uygulama becerisine sahip olmak. 7. Toplumla iletişim kurma becerisi kazanma. 8. İş güvenliği ve sağlığına yönelik ölçüm teknikleri ve metotları hakkında yeterli bilgiye sahip olmak. 9. İşçi sağlığının korunabilmesi ve oluşabilecek meslek hastalıklarının engellenebilmesi için alınması gereken temel önlemler hakkında bilgi sahibi olmak. 10. Ekip çalışmasına yatkın, sorumluluk alma özgüveni olan, yetki alabilme ve gereğini yerine getirebilme becerisini kazanmak. 11. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili periyodik kontroller sürecini düzenleyebilmek. 12. Kayıt ve raporlama faaliyetlerini yürütebilmek. 13. Sektörlere yönelik spesifik bilgi sağlayabilmek.
Önlisans İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) programı, iş yerlerinde sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarını sağlamak amacıyla gerekli bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandırmayı hedefleyen bir eğitim programıdır. Amaç: İş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemek için yasal, teknik ve yönetimsel bilgiye sahip uzmanlar yetiştirmek. Eğitim Süresi: 2 yıl (4 yarıyıl) Kazanımlar: İş sağlığı ve güvenliği mevzuatına hâkimiyet, Risk analizi ve değerlendirme yapabilme, İş kazalarını önleyici tedbirler geliştirme, Acil durum yönetimi ve ilkyardım bilgisi, İş hijyeni ve ergonomi uygulamaları, Yangın ve patlamadan korunma yöntemleri, Çalışma Alanları: Kamu ve özel sektörde iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı, OSGB (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri), Sanayi, inşaat, sağlık ve enerji sektörleri, İş güvenliği eğitim ve danışmanlık firmaları gibi bir çok alanda çalışma imkanları sunmaktadır. Program, öğrencileri saha uygulamalarına hazırlayan teorik ve pratik dersler içerir. Mezunlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan belirli eğitimler ve bu eğitimler sonucunda uygulayacağı sınavda başarılı olan adaylara “İş Güvenliği Uzmanı” sertifikası da vermektedir. Böylelikle öğrencilerimiz yine kamu ve özel sektör alanında, yasal olarak da zorunlu tutulan bu istihdam alanında çalışma fırsatı bulmaktadırlar.
1-Üretim süreçlerini analiz ederek çalışma ortamında oluşabilecek iş güvenliği risklerini tanımlayabilme ve değerlendirme becerisine sahip olmak. 2. Takım ruhu ile çalışabilme yeteneğini geliştirme. 3. En az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde alanıyla ilgili bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurma. 4. Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma. 5. İşçi sağlığı ve iş güvenliği hakkında hukuki ve mesleki açıdan muhakeme becerisi kazanma 6. İş Güvenliği malzemelerini, uyarı ve tehlike işaret ve levhalarını tanımak, özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak ve amacına uygun kullandırma yetkinliğine sahip olmak. 7. İş güvenliği eğitimleri planlama ve uygulama becerisine sahip olmak. 8. Toplumla iletişim kurma becerisi kazanma. 9. İş güvenliği ve sağlığına yönelik ölçüm teknikleri ve metotları hakkında yeterli bilgiye sahip olmak. 10. İşçi sağlığının korunabilmesi ve oluşabilecek meslek hastalıklarının engellenebilmesi için alınması gereken temel önlemler hakkında bilgi sahibi olmak. 11. Ekip çalışmasına yatkın, sorumluluk alma özgüveni olan, yetki alabilme ve gereğini yerine getirebilme becerisini kazanmak. 12. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili periyodik kontroller sürecini düzenleyebilmek. 13. Kayıt ve raporlama faaliyetlerini yürütebilmek. 14. Sektörlere yönelik spesifik bilgi sağlayabilmek.
İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarına devam edebilirler. Öğrencilerimiz, bu programı başarı ile tamamlayarak mezun olmaları halinde isterlerse ÖSYM tarafından yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek aşağıdaki lisans programlarında lisans öğrenimlerine devam edebilirler; Acil Yardım ve Afet Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, İşletme, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet, Uluslararası İşletme Yönetimi, Tüm Açıköğretim programlarında; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyal Hizmet, Uluslararası İlişkiler. (Kaynak: https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2024/DGS/TERCIH/tablo2_18092024.pdf)
Programda ölçme ve değerlendirme sisteminde; her ders için ders kaydı yapılması gereklidir her dersin bir ara sınav ve dönem sonu sınavı olarak bir final ve bir bütünleme sınavı bulunmaktadır. Sınavlar yazılı yapılmaktadır. Derslerin başarı notu hesaplamasında yıl içi ortalamasının %40’ı, yılsonu notunun (Final veya bütünleme) %60’ı alınmaktadır. Öğrencilerin bir üst sınıftan ders alabilmeleri için birinci yıl Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 1.80 ve daha büyük olması ayrıca mezun olabilmesi için bütün derslerden başarılı olması gerekir. AGNO ortalaması 4 üzerinden en az 2.0 olmalıdır. Bütün derslerde devam mecburiyeti vardır, dönem içinde bir derse %30 oranında katılmayan öğrenci devamsızlıktan kalır. Ayrıca öğrencilerimiz eğitimleri sırasında zorunlu olan (EDÖ) 30 iş günü işletme stajlarını tamamlayarak staj sınavından başarılı olmak zorundadır.
İş Sağlığı ve Güvenliği ön lisans programından mezun olarak bu alanda yeterlilik kazanabilmek için, yaz stajını başarıyla tamamlamaları beklenir. Programda yer alan tüm dersleri başarıyla tamamlamaları ve ders planındaki 120 AKTS kredisine sahip olan tüm dersleri başarmak, 4,00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olmak gerekir.
Tam Zamanlı
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİNASI GÜVENLİK MESLEK YÜKSEKOKULU ZEVE KAMPÜSÜ TUŞBA/VAN 0432 225 17 02 E-Posta: guvenlikmyo@yyu.edu.tr
Önlisans İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) programı, öğrencilere çalışma ortamlarında sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı oluşturabilmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlayan bir programdır. Bu programda sunulan bazı bölüm olanakları şunlardır: Uygulama Alanları: Çeşitli endüstriyel sektörlerde, OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) gibi alanlarda iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak çalışma fırsatları. İSG uzmanlarının ve iş güvenliği uzmanlarının çalıştığı kamu ve özel sektör kuruluşlarında staj ve iş imkanları. Eğitim ve Sertifikalar: Program süresince öğrencilere, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çeşitli sertifikalar (Örneğin, İş Güvenliği Uzmanı sertifikası, yangın eğitimi, ilk yardım sertifikası) verilmesi. Eğitimlerde, teorik bilgilerle birlikte çeşitli pratik uygulamalar yapılır. İş Güvenliği Cihazları ve Laboratuvarlar: Öğrenciler, iş güvenliği ekipmanları ve çeşitli sağlık güvenlik cihazları hakkında pratik eğitim alabilecekleri laboratuvar olanaklarına sahip olabilir. Canlı simülasyonlarla, olası bir iş kazasında alınması gereken önlemler üzerine eğitim yapılabilir. Kariyer Fırsatları: Programı tamamlayan öğrenciler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, İSG danışmanı, risk analisti gibi pozisyonlarda çalışabilir. Çeşitli belediyeler, kamu kuruluşları ve büyük özel sektör firmaları İSG uzmanlarına ihtiyaç duyar ve bu program mezunları bu alanlarda görev alabilir. Meslek İleri Düzey Eğitim ve Yüksek Lisans: Önlisans programını tamamlayanlar, dilerlerse aynı alanda lisans eğitimi almak için geçiş yapabilirler (DGS - Dikey Geçiş Sınavı). İleri düzeyde eğitim alarak, İş Sağlığı ve Güvenliği alanında yönetici pozisyonlarına yükselebilirler. Bu olanaklar, öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği alanında hem teorik hem de pratik bir bilgi birikimi kazandırarak, mezun olduklarında sektörde etkin bir şekilde çalışabilmelerini sağlar.
1 | Kendi konularında yeterli altyapıya ve bilgiye sahip olmak. Bu bilgileri karşılarına çıkan problemlerin çözümünde etkin kullanabilme becerisine sahip olur. |
2 | İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında temel bilgilere (yasal mevzuat, yönetim, dökümantasyon, risk değerlendirmesi, tehlike, risk vb.) sahiptir. |
3 | İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili dökümantasyon işlemlerini yapabilir, çalışma ortamının gözetimini sağlayabilir, periyodik kontroller sürecini düzenleyebilir. |
4 | Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme becerisi kazanır. |
5 | Türkçenin sözlü ve yazılı ifadelerini kullanarak etkili iletişim kurma becerisi ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olur. |
6 | Tarihi değerlere saygılı, sosyal sorumluluk, evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip olur. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
I.Dön.İş.Sağ. | Türkçe | İş Sağlığı ve Güvenlığı Programı Seçmelı I Havuz Dersı | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
MYİAY1011 | Türkçe | İlk ve Acıl Yardım | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
MYİSG1001 | Türkçe | İş Sağlığı ve Güvenlığı I | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYİSG1003 | Türkçe | Genel Kımya | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
MYİSG1005 | Türkçe | İş Sağlığı ve Güvenlığı Mevzuatı I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYİSG1007 | Türkçe | İş Hıjyenı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYTBT1009 | Türkçe | Temel Bılgısayar Teknolojılerı Kullanımı | Zorunlu | 1 | 2 | - | 3 | |
UNVIT0001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVTD0005 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVYD0003 | Türkçe | YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 20 | 3 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
II.Dön.İş.Sağ. | Türkçe | İş Sağlığı ve Güvenlığı Programı Seçmelı II. Havuz Dersı | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
MYİSG1002 | Türkçe | Makıne ve Teçhızat | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
MYİSG1004 | Türkçe | Ergonomı | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYİSG1006 | Türkçe | İş Sağlığı ve Güvenlığı Mevzuatı II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYİSG1010 | Türkçe | İş Sağlığı ve Güvenlığı II | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYİSG1012 | Türkçe | Kımyasallar ve Tehlıkelerı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYSTJ1008 | Türkçe | Yaz Stajı | Zorunlu | - | - | - | 5 | |
UNVIT0002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVTD0006 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVYD0004 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 18 | 0 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
GMY.SOS.II.GÜZ | Türkçe | YÜKSEKOKUL SOSYAL SEÇMELİ II. SINIF GÜZ | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
III.Dön.İş.Sağ. | Türkçe | İş Sağlığı ve Güvenlığı Programı Seçmelı III. Havuz Dersı | Seçmeli | 2 | - | - | 9 | |
MYİSG2001 | Türkçe | Maden İşlerınde İş Güvenlığı | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYİSG2003 | Türkçe | Yangından Korunma Yöntemlerı | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYİSG2005 | Türkçe | Çalışma Hayatında Stres ve Yönetımı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYİSG2007 | Türkçe | İş ve Sosyal Güvenlık Hukuku I | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
MYİSG2009 | Türkçe | Meslek Hastalıkları | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
Toplam | 17 | 0 | 0 | 30 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
GMY.SOS.II.BAHAR | Türkçe | YÜKSEKOKUL SOSYAL SEÇMELİ II. SINIF BAHAR | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
IV.Dön.İş.Sağ. | Türkçe | İş Sağlığı ve Güvenlığı Programı Seçmelı IV. Havuz Dersı | Seçmeli | 2 | - | - | 9 | |
MYİSG2002 | Türkçe | Elektrık Tehlıkelerı ve İş Güvenlığı | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYİSG2004 | Türkçe | Rısk Değerlendırmesı ve Metodolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
MYİSG2006 | Türkçe | Fızıksel Kımyasal ve Bıyolojık Rısk Etmenlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
MYİSG2008 | Türkçe | Yapı İşlerınde İş Sağlığı ve Güvenlığı | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
MYİSG2010 | Türkçe | İş ve Sosyal Güvenlık Hukuku II | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
ÜNVOD2004 | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK DERS | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 19 | 0 | 0 | 30 | ||||
I.Dön.İş.Sağ. - İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Seçmeli I Havuz Dersi | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYADY1023 | Türkçe | Acıl Durum Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYTHK1021 | Türkçe | Temel Hukuk | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
II.Dön.İş.Sağ. - İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Seçmeli II. Havuz Dersi | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYBEK1022 | Türkçe | Büyük Endüstrıyel Kazalarda İş Sağlığı ve Güvenlığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYTKY1024 | Türkçe | Toplam Kalıte Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GMY.SOS.II.GÜZ - YÜKSEKOKUL SOSYAL SEÇMELİ II. SINIF GÜZ | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYGİR2033 | Türkçe | Gırışımcılık I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYYNO2035 | Türkçe | Yönetım ve Organızasyon | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
III.Dön.İş.Sağ. - İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Seçmeli III. Havuz Dersi | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYAEP2027 | Türkçe | Acıl Eylem Planları Hazırlama | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYÇVK2025 | Türkçe | Çevre Koruma | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYİLŞ2023 | Türkçe | İletışım | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYMSE2031 | Türkçe | Meslek Etığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYTAD2021 | Türkçe | Taşıma ve Depolama | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYUİE2029 | Türkçe | Uyarı İşaretlerı ve Etıketleme | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
GMY.SOS.II.BAHAR - YÜKSEKOKUL SOSYAL SEÇMELİ II. SINIF BAHAR | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYDAV2034 | Türkçe | Davranış Bılımlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYGİR2038 | Türkçe | Gırışımcılık II | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYİKY2036 | Türkçe | İnsan Kaynakları Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
IV.Dön.İş.Sağ. - İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Seçmeli IV. Havuz Dersi | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
MYBYS2030 | Türkçe | Bına Yönetım Sıstemlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYİKR2024 | Türkçe | İş Kazaları ve Raporlama | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYİST2022 | Türkçe | İstatıstık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYPSR2026 | Türkçe | Psıko Sosyal Rısk Etmenlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYSGİ2028 | Türkçe | Sağlık ve Güvenlık İşaretlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
MYSUY2032 | Türkçe | Sektör Uygulamaları | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
ÜNVOD2004 - ÜNİVERSİTE ORTAK DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
UNVOD2404 | Türkçe | Dıjıtal Görüntü İşleme | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2514 | Türkçe | Etıketleme, Uyarı İşaretlerı ve Kımyasal Koruyucu Donanımlar | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2516 | Türkçe | Temel İnsan Hakları | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2614 | Türkçe | İş Sağlığı Ve Güvenlığı Termınolojısı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2616 | Türkçe | Kımyasal ve Bıyolojık Sılahlarla Mücadele | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2624 | Türkçe | Yangın Önleme ve Yangınla Mücadele | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
Mufredat Kapanan Dersler | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
GMYİS105 | Türkçe | TEMEL İLK YARDIM | Zorunlu | 3 | 2 | - | - | |
GMYİS1012 | Türkçe | YAZ STAJI | Zorunlu | - | - | - | - | |
GMYİS108 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ II | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
GMYİS110 | Türkçe | KİMYASALLAR VE TEHLİKELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
GMYİS114 | Türkçe | ETİKETLEME İŞARETLEME STANDARTLARI VE KORUYUCU EKİPMANLAR | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
Seç.Hav.Bahar2 | Türkçe | Seç.Havuz bahar 2 | Seçmeli | - | - | - | - | |
MYİSG2006 | Türkçe | Arama ve Kurtarma Bılgısı | Zorunlu | 3 | - | - | - |