GERİ DÖN

Lisans Programları


TURİZM FAKÜLTESİ - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ - - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI



Program Tanımları

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Fakültesi, tarih boyunca birçok medeniyetin yaşamış olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Doğu Anadolu bölgesinin merkezi konumunda bulunan Van ilinde kurulmuştur. Fakülte’nin kuruluşu ise Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’nun kurulduğu 2009 yılına dayanmaktadır. 4 Ekim 2019 Cuma günü Resmi Gazetenin 30908 sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığının 1614 sayılı kararı ile, 2809 sayılı Yüksek Öğretim Teşkilatı Kanununun ek 30'uncu maddesi gereğince Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu kapatılarak Turizm Fakültesi kurulmuştur. Böylece Turizm Fakültesi bugünkü adına ve yapısına kavuşmuştur. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ise 2022 yılı Eylül ayında ilk defa öğrenci kabul ederek eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans diploması verilir.

Lisans derecesi

Fakülteye kabul ve kayıt Yükseköğretim Kanunu ve kuralları çerçevesinde düzenlenir. Öğrenciler, fakülteye Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre kabul edilirler. Fakülteye kabul için YGS ve LYS’den yeterli puanı almış adayların kayıtları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen tarihlerde Üniversite Rektörlüğü’nde yapılır. Kayıt için gerekli belgeler; 1 - Lise ve dengi okul diploması, 2 - ÖSYM'ce yapılan yerleştirme sonuç belgesi.

Daha önce öğrenim gördükleri yurt içi veya yurt dışındaki diğer Yükseköğretim Üniversitesi’ne kesin kayıt yaptıran öğrenciler ilk hafta içinde başvurdukları takdirde kredi ve not transfer talepleri ilgili öğretim birimi yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek bütün öğrenimini kapsayacak şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere karara bağlanır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 240 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir. Ayrıca bu bölümden mezun olabilmek için öğrencilerin 20 AKTS karşılığı "İşletmede Mesleki Eğitim" dersi ve 10 AKTS karşılığı "Bitirme Projesi" derslerinden başarılı olmaları gerekmektedir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2021 yılında kurulmuş bir bölümdür. Amacı öğrencilere Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Beslenme Bilimi, Gıda Fizyolojisi ve Yiyecek-İçecek Yönetimi gibi konularında eğitim vermektir. Uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası Mutfak Kültürü (Culinary) konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmek bölümün bir diğer amacıdır. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, biri İngilizce olmak üzere iki Yabancı Dil, Bilgi Teknolojileri, Turizm ve Yiyecek-İçecek İşletmeleri, Türk Mutfağı, Uluslararası Mutfaklar, Beslenme İlkeleri, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Yiyecek-İçecek Üretimi, Yemek Sosyolojisi, Medya Araştırmaları ve Gıda kimyası ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunları, oldukça geniş istihdam alanlarına sahiptir. Öncelikle Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında, restoran, bar, vb. bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde, Yemek fabrikalarında, Hava yolu şirketlerinde, Hastaneler ve Okullarda aşçı, şef, orta ve üst kademe mutfak yöneticisi adayı olarak çalışabilmektedir. Aynı zamanda gıda işletmelerinde araştırma ve geliştirme departmanlarında görev alabilmektedir. Tüm bunlara ek olarak yiyecek-içecek alanında yazarlık, fotoğrafçılık ve reklamcılık gibi alanlarda istihdam olacağına sahiptir. Ülkemizde mezuniyet sonrasında Lise ve dengi meslek eğitimi veren okullarda, Halk eğitim merkezlerinde usta öğretici/eğitmen olarak çalışabilme imkânı ve Üniversitelerde akademik kariyer imkanı bulunmaktadır.

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Bir dersten başarılı olmak için başarı notunun en az DD ve daha yukarı olması gerekir. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesi uyarınca “İşletmede Mesleki Eğitim” dersini 8. yarıyıl süresince yapan öğrencinin, ders ile ilgili raporlarını üniversiteye sunması ve başarılı bulunması halinde, diğer tüm yükümlülüklerini de yerine getirmişse kayıtlı olduğu ana daldan mezun olmaya hak kazanır. "Bitirme Projesi" öğrenci tarafından hazırlanarak ilgili öğretim üyesi danışmanlığında yürütülür. İlgili öğretim üyesinin değerlendirmesi sonrasında bu dersten başarılı veya başarısız kabul edilir.

Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (240 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.

Tam Zamanlı

Adres: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 65080, VAN/TUŞBA Web Adresi: https://www.yyu.edu.tr Tel: 04322251621 Faks: 04322251620 , Dr. Öğr. Ü. Pelin KOÇ

Bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetleri 1 doçent, 2 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi ve 2 araştırma görevlisi ile yürütülmektedir.


Program Çıktıları

1 Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibidir.
2 Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki bilgileri, kuramları, modelleri genel olarak ve iş ortamında kullanır ve yorumlar.
3 Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme.
4 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme.
5 Alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, katkı sağlar ve değişimlere uyum sağlar.
6 Alanındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgi sahibidir.
7 Alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri, örgütün bölümleri ve birbirleriyle ilişkileri ve etkileşimleri, yönetimi, politikaları ve stratejileri konularında bilgi sahibidir.
8 Alanı ile ilgili planlayabilme, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını yerine getirir.
9 Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme.
10 Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
11 Alanına özgü araştırma yöntemleri konusunda temel düzeyde bilgi sahibidir.
12 Alanındaki yasal düzenlemeler, meslek standartları ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir.
13 Alanı ile ilgili hizmet verme süreçlerini analiz eder, planlar, uygular, denetler ve gerektiğinde hizmet verme süreçlerini yeniden yapılandırır ve geliştirir.
14 Alanı ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder ve uygulamada kullanır.
15 Alanında yer alan belirli bir meslek, iş ile ilgili detaylı bilgi sahibidir.
16 Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme.
17 Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme.
18 Yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme.
19 Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme.
20 Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme.
21 Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme.
22 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme.
23 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme.
24 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUGMS1003 Türkçe Meslekı Etık Zorunlu 2 - - 4
TUGMS1005 Türkçe Gastronomıye Gırış Zorunlu 3 - - 4
TUGMS1007 Türkçe Bılgısayar Uygulamaları Zorunlu 3 - - 4
TUGMS1009 Türkçe İş Sağlığı ve Güvenlığı I Zorunlu 2 - - 2
TUGMS1013 Türkçe Temel Mutfak Bılgısı I Zorunlu 2 2 - 6
TUGMS1015 Türkçe İngılızce I Zorunlu 4 - - -
UNVIT0001 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
UNVTD0005 Türkçe TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 - - -
Toplam 20 2 0 22
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUGMS1004 Türkçe Yıyecek-İçecek Hızmetler Yönetımı Zorunlu 3 - - 4
TUGMS1006 Türkçe Beslenme İlkelerı Zorunlu 3 - - 4
TUGMS1010 Türkçe İş Sağlığı ve Güvenlığı II Zorunlu 2 - - 2
TUGMS1014 Türkçe Genel Turızm Zorunlu 3 - - 4
TUGMS1016 Türkçe İngılızce II Zorunlu 4 - - -
TUGMS1018 Türkçe Temel Mutfak Bılgısı II Zorunlu 2 2 - 6
UNVIT0002 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
UNVTD0006 Türkçe TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 - - -
Toplam 21 2 0 22
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUGMS2003 Türkçe Gastronomı ve Yıyecek Tarıhı Zorunlu 2 - - 4
TUGMS2005 Türkçe Gıda Muhafaza Yöntemlerı Zorunlu 3 - - 5
TUGMS2007 Türkçe Hıjyen ve Sanıtasyon Zorunlu 3 - - 4
TUGMS2015 Türkçe Türk Mutfağı I Zorunlu 2 2 - 4
TUGMS2017 Türkçe Dünya Mutfakları I Zorunlu 2 2 - 5
TUGMS2019 Türkçe İngılızce III Zorunlu 4 - - 6
ÜNVOD2003 Türkçe ÜNİVERSİTE ORTAK DERS Seçmeli 2 - - -
Toplam 18 4 0 28
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SDGMS4 Türkçe IV. Yarıyıl Seçmelı Ders Havuzu Seçmeli 2 - - -
TUGMS2006 Türkçe Yıyecek-İçecek Malıyet Muhasebesı Zorunlu 3 - - 5
TUGMS2012 Türkçe Türk Mutfağı II Zorunlu 2 2 - 4
TUGMS2014 Türkçe Dünya Mutfakları II Zorunlu 2 2 - 5
TUGMS2016 Türkçe İngılızce IV Zorunlu 4 - - 6
TUGMS2018 Türkçe Menü Planlaması Zorunlu 3 - - 4
Toplam 16 4 0 24
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SDGMS5 Türkçe V. Yarıyıl Seçmelı Ders Havuzu Seçmeli 2 - - -
SECKONYD5 Türkçe V. Yarıyıl Seçmelı Yabancı Dıl Havuzu Seçmeli 2 - - -
SUDGMS5 Türkçe V. Yarıyıl Seçmelı Uygulamalı Ders Havuzu Seçmeli - - - -
TUGMS3007 Türkçe Mutfak Uygulamaları I Zorunlu 2 2 - 5
TUGMS3009 Türkçe Gıda Coğrafyası Zorunlu 3 - - 4
TUGMS3011 Türkçe İngılızce V Zorunlu 4 - - 6
Toplam 13 2 0 15
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SDGMS6 Türkçe VI. Yarıyıl Seçmelı Ders Havuzu Seçmeli 2 - - -
SECKONYD6 Türkçe VI. Yarıyıl Seçmelı Yabancı Dıl Havuzu Seçmeli 2 - - -
SUDGMS6 Türkçe VI. Yarıyıl Seçmelı Uygulamalı Ders Havuzu Seçmeli - - - 3
TUGMS3008 Türkçe Mutfak Uygulamaları II Zorunlu 2 2 - 5
TUGMS3010 Türkçe Yemek Sosyolojısı Zorunlu 3 - - 4
TUGMS3012 Türkçe İngılızce VI Zorunlu 4 - - 6
Toplam 13 2 0 18
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SDGMS7 Türkçe VII. Yarıyıl Seçmelı Ders Havuzu Seçmeli 2 - - -
SECKONYD7 Türkçe VII. Yarıyıl Seçmelı Yabancı Dıl Havuzu Seçmeli 2 - - -
SUDGMS7 Türkçe VII. Yarıyıl Seçmelı Uygulamalı Ders Havuzu Seçmeli - - - -
TUFORSEC7 Türkçe VII. Yarıyıl Seçmelı Pedagojık Formasyon Havuzu Seçmeli - - - -
TUGMS4005 Türkçe Karıyer Planlaması Zorunlu 2 - - 4
TUGMS4007 Türkçe Mutfak Uygulamaları III Zorunlu 2 2 - 5
TUGMS4009 Türkçe Meslekı İngılızce Zorunlu 4 - - 6
Toplam 12 2 0 15
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
SDFOR8 Türkçe VIII. Yarıyıl Pedagojık Formasyon Seçmelı Ders Havuzu Seçmeli - - - -
SECKONYD8 Türkçe VIII. Yarıyıl Seçmelı Yabancı Dıl Havuzu Seçmeli 2 - - -
TUFORSEC8 Türkçe VIII. yarıyıl Seçmelı Pedagojık Formasyon Havuzu Seçmeli - - - -
TUGMS4002 Türkçe İşletmede Meslekı Eğıtım Zorunlu 5 20 - 20
TUGMS4004 Türkçe Bıtırme Projesı Zorunlu 5 - - 10
Toplam 12 20 0 30
ÜNVOD2003 - ÜNİVERSİTE ORTAK DERS
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
UNVOD2479 Türkçe İş Sağlığı ve Güvenlığı Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2575 Türkçe Hıtabet ve Etkılı Sunum Teknıklerı Seçmeli 2 - - 2
UNVOD2639 Türkçe Konaklama İşletmelerınde Konukla İletışım Seçmeli 2 - - 2
SDGMS4 - IV. Yarıyıl Seçmeli Ders Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUGMS2020 Türkçe Yıyecek-İçecek İşletmelerınde Pazarlama Seçmeli 2 - - 3
TUGMS2022 Türkçe Yıyecek İçecek Otomasyonu Sıstemlerı Seçmeli 2 - - 3
TUGMS2024 Türkçe Güncel Gastronomı Trendlerı Seçmeli 2 - - 3
TUGMS2026 Türkçe Yıyecek-İçecek Tedarık Zıncırı Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
TUGMS2028 Türkçe Sosyal Sorumluluk Projesı Seçmeli 2 - - 3
TUGMS2030 Türkçe Proje Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
SDGMS5 - V. Yarıyıl Seçmeli Ders Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUGMS3021 Türkçe İletışım Seçmeli 2 - - 3
TUGMS3023 Türkçe Protokol ve Görgü Kuralları Seçmeli 2 - - 3
TUGMS3027 Türkçe Yaratıcı Drama Seçmeli 2 - - 3
TUGMS3029 Türkçe Yemek Stılıstlığı ve Fotoğrafçılığı Seçmeli 2 - - 3
TUGMS3041 Türkçe Hazır Yemek Endüstrısı Seçmeli 2 - - 3
SECKONYD5 - V. Yarıyıl Seçmeli Yabancı Dil Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUALM3059 Türkçe Almanca I Seçmeli 3 - - 3
SUDGMS5 - V. Yarıyıl Seçmeli Uygulamalı Ders Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUGMS3049 Türkçe Denız Mahsüllerı Seçmeli 2 2 - 3
TUGMS3051 Türkçe Mıksolojı Seçmeli 2 2 - 3
TUGMS3053 Türkçe Baharat ve Kahve Kültürü Seçmeli 2 2 - 3
TUGMS3055 Türkçe Soğuk Mutfak Seçmeli 2 2 - 3
SDGMS6 - VI. Yarıyıl Seçmeli Ders Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUGMS3022 Türkçe Sürdürülebılır Gastronomı Turızmı Seçmeli 2 - - 3
TUGMS3024 Türkçe Gastronomı ve Medya Seçmeli 2 - - 3
TUGMS3026 Türkçe Fonksıyonel Gıdalar Seçmeli 2 - - 3
TUGMS3028 Türkçe Sektörel İlışkıler Seçmeli 2 - - 3
TUGMS3030 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 3
SECKONYD6 - VI. Yarıyıl Seçmeli Yabancı Dil Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUALM3060 Türkçe Almanca II Seçmeli 3 - - 3
SUDGMS6 - VI. Yarıyıl Seçmeli Uygulamalı Ders Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUGMS3038 Türkçe Fermente Ürünler Seçmeli 2 2 - 3
TUGMS3048 Türkçe Duyusal Analız Seçmeli 2 2 - 3
TUGMS3050 Türkçe Sokak Lezzetlerı Seçmeli 2 2 - 3
TUGMS3052 Türkçe Çorba Kültürü Seçmeli 2 2 - 3
TUGMS3054 Türkçe Temel Pastacılık ve Çıkolata Seçmeli 2 2 - 3
SDGMS7 - VII. Yarıyıl Seçmeli Ders Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUGMS4021 Türkçe Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
TUGMS4023 Türkçe Bılımsel Araştırma Yöntemlerı Seçmeli 2 - - 3
TUGMS4025 Türkçe İçecek Bılımı Seçmeli 2 - - 3
TUGMS4027 Türkçe Yemek ve Mıtolojı Seçmeli 2 - - 3
TUGMS4029 Türkçe Geleneksel Gıdalar Seçmeli 2 - - 3
SECKONYD7 - VII. Yarıyıl Seçmeli Yabancı Dil Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUALM4059 Türkçe Almanca III Seçmeli 3 - - 3
SUDGMS7 - VII. Yarıyıl Seçmeli Uygulamalı Ders Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUGMS4039 Türkçe Mutfakta AR-GE Uygulamaları Seçmeli 2 2 - 3
TUGMS4043 Türkçe Unlu Mamüller Seçmeli 2 2 - 3
TUGMS4045 Türkçe Moleküller Gastronomı Seçmeli 2 2 - 3
TUGMS4049 Türkçe Van Mutfak Kültürü Seçmeli 2 2 - 3
TUGMS4051 Türkçe Makarnalar ve Soslar Seçmeli 2 2 - 3
TUFORSEC7 - VII. Yarıyıl Seçmeli Pedagojik Formasyon Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUFOR4027 Türkçe Öğretmenlık Uygulaması Seçmeli 1 8 - 10
SDFOR8 - VIII. Yarıyıl Pedagojik Formasyon Seçmeli Ders Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUFORSEC8 - VIII. yarıyıl Seçmeli Pedagojik Formasyon Havuzu
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
Mufredat Kapanan Dersler
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
TUGMS1001 Türkçe Genel Turızm Zorunlu 3 - - 4
TUGMS1011 Türkçe İngılızce I Zorunlu 6 4 - 8
TUGMS1002 Türkçe Mutfak ve Servıs Malzeme Bılgısı Zorunlu 2 - - 3
TUGMS1008 Türkçe Besın Bılımı ve Teknolojısı Zorunlu 3 - - 5
TUGMS1012 Türkçe İngılızce II Zorunlu 6 4 - -
TUGMS2001 Türkçe Gıda Muhafaza Yöntemlerı Zorunlu 3 - - 4
TUGMS2009 Türkçe Dünya Mutfakları Zorunlu 3 - - 5
TUGMS2011 Türkçe Meslekı İngılızce I Zorunlu 4 - - 6
TUGMS2013 Türkçe Mutfak Yönetımı Zorunlu 3 - - 5
TUGMS2002 Türkçe Kalıte Kontrol ve Gıda Güvenlığı Zorunlu 3 - - -
TUGMS2004 Türkçe Menü Planlaması Zorunlu 3 - - 5
TUGMS2008 Türkçe Anadolu Mutfağı Zorunlu 2 - - 4
TUGMS2010 Türkçe Meslekı İngılızce II Zorunlu 4 - - 6
TUGMS3001 Türkçe Temel Pışırme Teknıklerı I Zorunlu 2 2 - 6
TUGMS3003 Türkçe Gıda Coğrafyası Zorunlu 3 - - 4
TUGMS3005 Türkçe Meslekı İngılızce III Zorunlu 4 - - 6
TUGMS3002 Türkçe Temel Pışırme Teknıklerı II Zorunlu 2 2 - 6
TUGMS3004 Türkçe Banket ve Protokol Organızasyonu Zorunlu 3 - - 3
TUGMS3006 Türkçe Meslekı İngılızce IV Zorunlu 4 - - 6
TUGMS4001 Türkçe İlerı Mutfak Uygulamaları Zorunlu 2 2 - -