Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Fakültesi, tarih boyunca birçok medeniyetin yaşamış olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Doğu Anadolu bölgesinin merkezi konumunda bulunan Van ilinde kurulmuştur. Fakülte’nin kuruluşu ise Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’nun kurulduğu 2009 yılına dayanmaktadır. 4 Ekim 2019 Cuma günü Resmi Gazetenin 30908 sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığının 1614 sayılı kararı ile, 2809 sayılı Yüksek Öğretim Teşkilatı Kanununun ek 30'uncu maddesi gereğince Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu kapatılarak Turizm Fakültesi kurulmuştur. Böylece Turizm Fakültesi bugünkü adına ve yapısına kavuşmuştur. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ise 2022 yılı Eylül ayında ilk defa öğrenci kabul ederek eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans diploması verilir.
Lisans derecesi
Fakülteye kabul ve kayıt Yükseköğretim Kanunu ve kuralları çerçevesinde düzenlenir. Öğrenciler, fakülteye Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre kabul edilirler. Fakülteye kabul için YGS ve LYS’den yeterli puanı almış adayların kayıtları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen tarihlerde Üniversite Rektörlüğü’nde yapılır. Kayıt için gerekli belgeler; 1 - Lise ve dengi okul diploması, 2 - ÖSYM'ce yapılan yerleştirme sonuç belgesi.
Daha önce öğrenim gördükleri yurt içi veya yurt dışındaki diğer Yükseköğretim Üniversitesi’ne kesin kayıt yaptıran öğrenciler ilk hafta içinde başvurdukları takdirde kredi ve not transfer talepleri ilgili öğretim birimi yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek bütün öğrenimini kapsayacak şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere karara bağlanır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 240 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlaması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmesi gerekir. Ayrıca bu bölümden mezun olabilmek için öğrencilerin 20 AKTS karşılığı "İşletmede Mesleki Eğitim" dersi ve 10 AKTS karşılığı "Bitirme Projesi" derslerinden başarılı olmaları gerekmektedir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2021 yılında kurulmuş bir bölümdür. Amacı öğrencilere Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Beslenme Bilimi, Gıda Fizyolojisi ve Yiyecek-İçecek Yönetimi gibi konularında eğitim vermektir. Uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası Mutfak Kültürü (Culinary) konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmek bölümün bir diğer amacıdır. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, biri İngilizce olmak üzere iki Yabancı Dil, Bilgi Teknolojileri, Turizm ve Yiyecek-İçecek İşletmeleri, Türk Mutfağı, Uluslararası Mutfaklar, Beslenme İlkeleri, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Yiyecek-İçecek Üretimi, Yemek Sosyolojisi, Medya Araştırmaları ve Gıda kimyası ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunları, oldukça geniş istihdam alanlarına sahiptir. Öncelikle Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında, restoran, bar, vb. bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde, Yemek fabrikalarında, Hava yolu şirketlerinde, Hastaneler ve Okullarda aşçı, şef, orta ve üst kademe mutfak yöneticisi adayı olarak çalışabilmektedir. Aynı zamanda gıda işletmelerinde araştırma ve geliştirme departmanlarında görev alabilmektedir. Tüm bunlara ek olarak yiyecek-içecek alanında yazarlık, fotoğrafçılık ve reklamcılık gibi alanlarda istihdam olacağına sahiptir. Ülkemizde mezuniyet sonrasında Lise ve dengi meslek eğitimi veren okullarda, Halk eğitim merkezlerinde usta öğretici/eğitmen olarak çalışabilme imkânı ve Üniversitelerde akademik kariyer imkanı bulunmaktadır.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Her öğrenci dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Bir dersten başarılı olmak için başarı notunun en az DD ve daha yukarı olması gerekir. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesi uyarınca “İşletmede Mesleki Eğitim” dersini 8. yarıyıl süresince yapan öğrencinin, ders ile ilgili raporlarını üniversiteye sunması ve başarılı bulunması halinde, diğer tüm yükümlülüklerini de yerine getirmişse kayıtlı olduğu ana daldan mezun olmaya hak kazanır. "Bitirme Projesi" öğrenci tarafından hazırlanarak ilgili öğretim üyesi danışmanlığında yürütülür. İlgili öğretim üyesinin değerlendirmesi sonrasında bu dersten başarılı veya başarısız kabul edilir.
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (240 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.
Tam Zamanlı
Adres: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 65080, VAN/TUŞBA Web Adresi: https://www.yyu.edu.tr Tel: 04322251621 Faks: 04322251620 , Dr. Öğr. Ü. Pelin KOÇ
Bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetleri 1 doçent, 2 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi ve 2 araştırma görevlisi ile yürütülmektedir.
1 | Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibidir. |
2 | Alanındaki ve yakın disiplinlerdeki bilgileri, kuramları, modelleri genel olarak ve iş ortamında kullanır ve yorumlar. |
3 | Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. |
4 | Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. |
5 | Alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, katkı sağlar ve değişimlere uyum sağlar. |
6 | Alanındaki hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgi sahibidir. |
7 | Alanındaki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri, örgütün bölümleri ve birbirleriyle ilişkileri ve etkileşimleri, yönetimi, politikaları ve stratejileri konularında bilgi sahibidir. |
8 | Alanı ile ilgili planlayabilme, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını yerine getirir. |
9 | Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme. |
10 | Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur. |
11 | Alanına özgü araştırma yöntemleri konusunda temel düzeyde bilgi sahibidir. |
12 | Alanındaki yasal düzenlemeler, meslek standartları ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir. |
13 | Alanı ile ilgili hizmet verme süreçlerini analiz eder, planlar, uygular, denetler ve gerektiğinde hizmet verme süreçlerini yeniden yapılandırır ve geliştirir. |
14 | Alanı ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder ve uygulamada kullanır. |
15 | Alanında yer alan belirli bir meslek, iş ile ilgili detaylı bilgi sahibidir. |
16 | Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme. |
17 | Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme. |
18 | Yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme. |
19 | Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme. |
20 | Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme. |
21 | Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme. |
22 | Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme. |
23 | Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme. |
24 | Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUGMS1003 | Türkçe | Meslekı Etık | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
TUGMS1005 | Türkçe | Gastronomıye Gırış | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUGMS1007 | Türkçe | Bılgısayar Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUGMS1009 | Türkçe | İş Sağlığı ve Güvenlığı I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TUGMS1013 | Türkçe | Temel Mutfak Bılgısı I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | |
TUGMS1015 | Türkçe | İngılızce I | Zorunlu | 4 | - | - | - | |
UNVIT0001 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVTD0005 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
Toplam | 20 | 2 | 0 | 22 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUGMS1004 | Türkçe | Yıyecek-İçecek Hızmetler Yönetımı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUGMS1006 | Türkçe | Beslenme İlkelerı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUGMS1010 | Türkçe | İş Sağlığı ve Güvenlığı II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
TUGMS1014 | Türkçe | Genel Turızm | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUGMS1016 | Türkçe | İngılızce II | Zorunlu | 4 | - | - | - | |
TUGMS1018 | Türkçe | Temel Mutfak Bılgısı II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | |
UNVIT0002 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
UNVTD0006 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
Toplam | 21 | 2 | 0 | 22 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUGMS2003 | Türkçe | Gastronomı ve Yıyecek Tarıhı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
TUGMS2005 | Türkçe | Gıda Muhafaza Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
TUGMS2007 | Türkçe | Hıjyen ve Sanıtasyon | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUGMS2015 | Türkçe | Türk Mutfağı I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
TUGMS2017 | Türkçe | Dünya Mutfakları I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
TUGMS2019 | Türkçe | İngılızce III | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
ÜNVOD2003 | Türkçe | ÜNİVERSİTE ORTAK DERS | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 18 | 4 | 0 | 28 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
SDGMS4 | Türkçe | IV. Yarıyıl Seçmelı Ders Havuzu | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
TUGMS2006 | Türkçe | Yıyecek-İçecek Malıyet Muhasebesı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
TUGMS2012 | Türkçe | Türk Mutfağı II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
TUGMS2014 | Türkçe | Dünya Mutfakları II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
TUGMS2016 | Türkçe | İngılızce IV | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
TUGMS2018 | Türkçe | Menü Planlaması | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
Toplam | 16 | 4 | 0 | 24 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
SDGMS5 | Türkçe | V. Yarıyıl Seçmelı Ders Havuzu | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
SECKONYD5 | Türkçe | V. Yarıyıl Seçmelı Yabancı Dıl Havuzu | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
SUDGMS5 | Türkçe | V. Yarıyıl Seçmelı Uygulamalı Ders Havuzu | Seçmeli | - | - | - | - | |
TUGMS3007 | Türkçe | Mutfak Uygulamaları I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
TUGMS3009 | Türkçe | Gıda Coğrafyası | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUGMS3011 | Türkçe | İngılızce V | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
Toplam | 13 | 2 | 0 | 15 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
SDGMS6 | Türkçe | VI. Yarıyıl Seçmelı Ders Havuzu | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
SECKONYD6 | Türkçe | VI. Yarıyıl Seçmelı Yabancı Dıl Havuzu | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
SUDGMS6 | Türkçe | VI. Yarıyıl Seçmelı Uygulamalı Ders Havuzu | Seçmeli | - | - | - | 3 | |
TUGMS3008 | Türkçe | Mutfak Uygulamaları II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
TUGMS3010 | Türkçe | Yemek Sosyolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUGMS3012 | Türkçe | İngılızce VI | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
Toplam | 13 | 2 | 0 | 18 | ||||
7. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
SDGMS7 | Türkçe | VII. Yarıyıl Seçmelı Ders Havuzu | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
SECKONYD7 | Türkçe | VII. Yarıyıl Seçmelı Yabancı Dıl Havuzu | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
SUDGMS7 | Türkçe | VII. Yarıyıl Seçmelı Uygulamalı Ders Havuzu | Seçmeli | - | - | - | - | |
TUFORSEC7 | Türkçe | VII. Yarıyıl Seçmelı Pedagojık Formasyon Havuzu | Seçmeli | - | - | - | - | |
TUGMS4005 | Türkçe | Karıyer Planlaması | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
TUGMS4007 | Türkçe | Mutfak Uygulamaları III | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
TUGMS4009 | Türkçe | Meslekı İngılızce | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
Toplam | 12 | 2 | 0 | 15 | ||||
8. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
SDFOR8 | Türkçe | VIII. Yarıyıl Pedagojık Formasyon Seçmelı Ders Havuzu | Seçmeli | - | - | - | - | |
SECKONYD8 | Türkçe | VIII. Yarıyıl Seçmelı Yabancı Dıl Havuzu | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
TUFORSEC8 | Türkçe | VIII. yarıyıl Seçmelı Pedagojık Formasyon Havuzu | Seçmeli | - | - | - | - | |
TUGMS4002 | Türkçe | İşletmede Meslekı Eğıtım | Zorunlu | 5 | 20 | - | 20 | |
TUGMS4004 | Türkçe | Bıtırme Projesı | Zorunlu | 5 | - | - | 10 | |
Toplam | 12 | 20 | 0 | 30 | ||||
ÜNVOD2003 - ÜNİVERSİTE ORTAK DERS | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
UNVOD2479 | Türkçe | İş Sağlığı ve Güvenlığı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2575 | Türkçe | Hıtabet ve Etkılı Sunum Teknıklerı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
UNVOD2639 | Türkçe | Konaklama İşletmelerınde Konukla İletışım | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SDGMS4 - IV. Yarıyıl Seçmeli Ders Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUGMS2020 | Türkçe | Yıyecek-İçecek İşletmelerınde Pazarlama | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS2022 | Türkçe | Yıyecek İçecek Otomasyonu Sıstemlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS2024 | Türkçe | Güncel Gastronomı Trendlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS2026 | Türkçe | Yıyecek-İçecek Tedarık Zıncırı Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS2028 | Türkçe | Sosyal Sorumluluk Projesı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS2030 | Türkçe | Proje Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SDGMS5 - V. Yarıyıl Seçmeli Ders Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUGMS3021 | Türkçe | İletışım | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS3023 | Türkçe | Protokol ve Görgü Kuralları | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS3027 | Türkçe | Yaratıcı Drama | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS3029 | Türkçe | Yemek Stılıstlığı ve Fotoğrafçılığı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS3041 | Türkçe | Hazır Yemek Endüstrısı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SECKONYD5 - V. Yarıyıl Seçmeli Yabancı Dil Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUALM3059 | Türkçe | Almanca I | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SUDGMS5 - V. Yarıyıl Seçmeli Uygulamalı Ders Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUGMS3049 | Türkçe | Denız Mahsüllerı | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
TUGMS3051 | Türkçe | Mıksolojı | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
TUGMS3053 | Türkçe | Baharat ve Kahve Kültürü | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
TUGMS3055 | Türkçe | Soğuk Mutfak | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
SDGMS6 - VI. Yarıyıl Seçmeli Ders Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUGMS3022 | Türkçe | Sürdürülebılır Gastronomı Turızmı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS3024 | Türkçe | Gastronomı ve Medya | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS3026 | Türkçe | Fonksıyonel Gıdalar | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS3028 | Türkçe | Sektörel İlışkıler | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS3030 | Türkçe | Gırışımcılık | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SECKONYD6 - VI. Yarıyıl Seçmeli Yabancı Dil Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUALM3060 | Türkçe | Almanca II | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SUDGMS6 - VI. Yarıyıl Seçmeli Uygulamalı Ders Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUGMS3038 | Türkçe | Fermente Ürünler | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
TUGMS3048 | Türkçe | Duyusal Analız | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
TUGMS3050 | Türkçe | Sokak Lezzetlerı | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
TUGMS3052 | Türkçe | Çorba Kültürü | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
TUGMS3054 | Türkçe | Temel Pastacılık ve Çıkolata | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
SDGMS7 - VII. Yarıyıl Seçmeli Ders Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUGMS4021 | Türkçe | Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS4023 | Türkçe | Bılımsel Araştırma Yöntemlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS4025 | Türkçe | İçecek Bılımı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS4027 | Türkçe | Yemek ve Mıtolojı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS4029 | Türkçe | Geleneksel Gıdalar | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SECKONYD7 - VII. Yarıyıl Seçmeli Yabancı Dil Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUALM4059 | Türkçe | Almanca III | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SUDGMS7 - VII. Yarıyıl Seçmeli Uygulamalı Ders Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUGMS4039 | Türkçe | Mutfakta AR-GE Uygulamaları | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
TUGMS4043 | Türkçe | Unlu Mamüller | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
TUGMS4045 | Türkçe | Moleküller Gastronomı | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
TUGMS4049 | Türkçe | Van Mutfak Kültürü | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
TUGMS4051 | Türkçe | Makarnalar ve Soslar | Seçmeli | 2 | 2 | - | 3 | |
TUFORSEC7 - VII. Yarıyıl Seçmeli Pedagojik Formasyon Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUFOR4027 | Türkçe | Öğretmenlık Uygulaması | Seçmeli | 1 | 8 | - | 10 | |
SDFOR8 - VIII. Yarıyıl Pedagojik Formasyon Seçmeli Ders Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUFORSEC8 - VIII. yarıyıl Seçmeli Pedagojik Formasyon Havuzu | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
Mufredat Kapanan Dersler | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
TUGMS1001 | Türkçe | Genel Turızm | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUGMS1011 | Türkçe | İngılızce I | Zorunlu | 6 | 4 | - | 8 | |
TUGMS1002 | Türkçe | Mutfak ve Servıs Malzeme Bılgısı | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
TUGMS1008 | Türkçe | Besın Bılımı ve Teknolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
TUGMS1012 | Türkçe | İngılızce II | Zorunlu | 6 | 4 | - | - | |
TUGMS2001 | Türkçe | Gıda Muhafaza Yöntemlerı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUGMS2009 | Türkçe | Dünya Mutfakları | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
TUGMS2011 | Türkçe | Meslekı İngılızce I | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
TUGMS2013 | Türkçe | Mutfak Yönetımı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
TUGMS2002 | Türkçe | Kalıte Kontrol ve Gıda Güvenlığı | Zorunlu | 3 | - | - | - | |
TUGMS2004 | Türkçe | Menü Planlaması | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
TUGMS2008 | Türkçe | Anadolu Mutfağı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
TUGMS2010 | Türkçe | Meslekı İngılızce II | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
TUGMS3001 | Türkçe | Temel Pışırme Teknıklerı I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | |
TUGMS3003 | Türkçe | Gıda Coğrafyası | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
TUGMS3005 | Türkçe | Meslekı İngılızce III | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
TUGMS3002 | Türkçe | Temel Pışırme Teknıklerı II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | |
TUGMS3004 | Türkçe | Banket ve Protokol Organızasyonu | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
TUGMS3006 | Türkçe | Meslekı İngılızce IV | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
TUGMS4001 | Türkçe | İlerı Mutfak Uygulamaları | Zorunlu | 2 | 2 | - | - |