GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TUGMS3021 İletişim Seçmeli Ders Grubu 3 5 3,00

Lisans


Türkçe


Gastronomi kavramları hakkında bilgi vermek, kültürel bir miras olarak Gastronomiyi ele almak, ve bir iletişim aracı olarak Gastronominin önemini ve yerini vurgulamak


Dr. Öğr. Üyesi Öznur Sidal


1 Kültürel bir miras olarak Gastronominin önemini öğretmek Gastronomiyi bir iletişim aracı olarak yorumlamayı öğrenmek

Birinci Öğretim


-


-


Kültürel Miras olarak gastronomi , yemeklerin görsel sunumu, kitle iletişimde gastronomi, sosyal yaşamda gastronomi, gastronomiye sosyolojik bakış, gurmeler ve iletişim, gastronomi konulu festivaller


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 kültürel Miras Kavramı
2 Kültürel Miras Olarak Gastronomi
3 Yemeklerin Görsel Sunumu
4 Kitle İletişiminde Gastronomi
5 Sosyal Medya ve Araçları
6 Sosyal Medya ve Gastronomi
7 Sosyal Yaşamda Gastronomi
8 Ara sınav
9 Gastronomiye Sosyolojik Bir bakış
10 Gurmeler ve İletişim
11 Markanın Yemeği Olur mu ?
12 Gastronomi konulu festivaller
13 Yavaş Yemek
14 Gastronomide Yeni Paradigmalar
15 Gastronomide Tarihi Restoranlar
16 Final sınavı

Bir iletişim biçimi olarak Gastronomi- Hakan Yılmaz- DetayYayıncılık / Ankara



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 12 2 24
Toplam İş Yükü (saat) 70

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20 PÇ 21 PÇ 22 PÇ 23 PÇ 24
ÖÇ 1 4 5 4 5 4 5 4 5 5 5 4 4 5 5 4 4 5 5 5 5 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek