Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
SBVBH7009 | Fermente Et Ürünleri Teknolojisi | Ders | 1 | 1 | 5,00 |
Doktora
Türkçe
Bu dersin amacı dersi alan öğrencilerin; fermentasyonun tanımı, fermente et ürünleri üretim teknolojisi, fermente et ürünlerinde kullanılan katkı maddeleri ve baharatlar, fermente ürünlerde kullanılan starter kültürler ve kullanılışları, fermente et ürünlerinde olgunlaştırma, fermentasyon ve olgunlaşma üzerine etkili faktörler, fermente et ürünlerinde paketleme ve muhafaza, fermente et ürünleri üreten işletmelerde kontaminasyon kaynakları, fermente et ürünlerinde bozulma ve kontaminasyonlar, fermente et ürünlerinde kalite nitelikleri, Fermente et ürünleri ile ilgili yasal mevzuat gibi konularda yeterli bilgi düzeyine ulaşmalarını sağlamaktır.
1 | Fermentasyon kavramının öğrenilmesi |
2 | Fermente et ürünleri üretim teknolojisinin öğrenilmesi |
3 | Üretimde kullanılan katkı maddelerinin öğrenilmesi |
4 | Üretimde kullanılan starter kültürlerin öğrenilmesi |
5 | Fermente et ürünlerinde olgunlaşmanın öğrenilmesi |
6 | Fermente et ürünlerini paketleme ve muhafaza yöntemlerinin öğrenilmesi |
7 | Fermente et ürünlerinde bozulma ve kontaminasyoların öğrenilmesi |
8 | Fermente et ürünlerinin kalite niteliklerinin öğrenilmesi |
9 | Fermente et ürünleri ile ilgili yasal mevzuatın öğrenilmesi |
Yok
Yok
Fermentasyon, fermente et ürünleri üretim teknolojisi, üretimde kullanılan katkı maddeleri ve baharatlar, üretimde kullanılan starter kültürler, olgunlaştırma, fermentasyon ve olgunlaşma üzerine etkili faktörler, paketleme ve muhafaza, bozulma ve kontaminasyonlar, fermente et ürünlerinde kalite nitelikleri, yasal mevzuat.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Fermentasyon kavramı | ||
2 | Fermente et ürünleri üretim teknolojisi | ||
3 | Fermente et ürünleri üretim teknolojisi | ||
4 | Üretimde kullanılan katkı maddeleri | ||
5 | Üretimde kullanılan starter kültürler | ||
6 | Fermente et ürünlerinde olgunlaşma | ||
7 | Fermente et ürünleri üretiminde dumanlama | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Fermente et ürünlerini paketleme ve muhafaza yöntemleri | ||
10 | Fermente et ürünlerinde bozulma ve kontaminasyonlar | ||
11 | Fermente et ürünlerinin kalite nitelikleri | ||
12 | Fermente et ürünlerinde kalite kontrolleri | ||
13 | Fermente et ürünleri üretiminde engeller teknolojisi | ||
14 | Fermente et ürünlerinde risk analizi, risk yönetimi ve risk değerlendirme | ||
15 | Fermente et ürünleri ile ilgili yasal mevzuat | ||
16 | Final Sınavı |
1. Gökalp, H. Y., Kaya, M. ve Zorba, Ö. 1994. Et Ürünleri İşleme Mühendisliği. Atatürk Üni. Yayın No: 786, Atatürk Üni. Ziraat Fak. Ofset Tesisi. 2. YILDIRIM,Y. 1984. Et Endüstrisi. Yayla Matbaası, Bursa. 3. -Arslan, A., 2013. Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi, Medipress, 748s. 4. Warriss, P. D., 2010. Meat Science: An Introductory Text, Cambridge University Press, 248p. 5. Anar, Ş., 2012. Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Dora Basım Yayın, 432s
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 15 | 3 | 45 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 3 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 4 | 20 |
Okuma | 14 | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü (saat) | 125 |
PÇ 1 | |
ÖÇ 1 | |
ÖÇ 2 | |
ÖÇ 3 | |
ÖÇ 4 | |
ÖÇ 5 | |
ÖÇ 6 | |
ÖÇ 7 | |
ÖÇ 8 | |
ÖÇ 9 |