GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
SBVBH7009 Fermente Et Ürünleri Teknolojisi Ders 1 1 5,00

Doktora


Türkçe


Bu dersin amacı dersi alan öğrencilerin; fermentasyonun tanımı, fermente et ürünleri üretim teknolojisi, fermente et ürünlerinde kullanılan katkı maddeleri ve baharatlar, fermente ürünlerde kullanılan starter kültürler ve kullanılışları, fermente et ürünlerinde olgunlaştırma, fermentasyon ve olgunlaşma üzerine etkili faktörler, fermente et ürünlerinde paketleme ve muhafaza, fermente et ürünleri üreten işletmelerde kontaminasyon kaynakları, fermente et ürünlerinde bozulma ve kontaminasyonlar, fermente et ürünlerinde kalite nitelikleri, Fermente et ürünleri ile ilgili yasal mevzuat gibi konularda yeterli bilgi düzeyine ulaşmalarını sağlamaktır.



1 Fermentasyon kavramının öğrenilmesi
2 Fermente et ürünleri üretim teknolojisinin öğrenilmesi
3 Üretimde kullanılan katkı maddelerinin öğrenilmesi
4 Üretimde kullanılan starter kültürlerin öğrenilmesi
5 Fermente et ürünlerinde olgunlaşmanın öğrenilmesi
6 Fermente et ürünlerini paketleme ve muhafaza yöntemlerinin öğrenilmesi
7 Fermente et ürünlerinde bozulma ve kontaminasyoların öğrenilmesi
8 Fermente et ürünlerinin kalite niteliklerinin öğrenilmesi
9 Fermente et ürünleri ile ilgili yasal mevzuatın öğrenilmesi


Yok


Yok


Fermentasyon, fermente et ürünleri üretim teknolojisi, üretimde kullanılan katkı maddeleri ve baharatlar, üretimde kullanılan starter kültürler, olgunlaştırma, fermentasyon ve olgunlaşma üzerine etkili faktörler, paketleme ve muhafaza, bozulma ve kontaminasyonlar, fermente et ürünlerinde kalite nitelikleri, yasal mevzuat.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Fermentasyon kavramı
2 Fermente et ürünleri üretim teknolojisi
3 Fermente et ürünleri üretim teknolojisi
4 Üretimde kullanılan katkı maddeleri
5 Üretimde kullanılan starter kültürler
6 Fermente et ürünlerinde olgunlaşma
7 Fermente et ürünleri üretiminde dumanlama
8 Arasınav
9 Fermente et ürünlerini paketleme ve muhafaza yöntemleri
10 Fermente et ürünlerinde bozulma ve kontaminasyonlar
11 Fermente et ürünlerinin kalite nitelikleri
12 Fermente et ürünlerinde kalite kontrolleri
13 Fermente et ürünleri üretiminde engeller teknolojisi
14 Fermente et ürünlerinde risk analizi, risk yönetimi ve risk değerlendirme
15 Fermente et ürünleri ile ilgili yasal mevzuat
16 Final Sınavı

1. Gökalp, H. Y., Kaya, M. ve Zorba, Ö. 1994. Et Ürünleri İşleme Mühendisliği. Atatürk Üni. Yayın No: 786, Atatürk Üni. Ziraat Fak. Ofset Tesisi. 2. YILDIRIM,Y. 1984. Et Endüstrisi. Yayla Matbaası, Bursa. 3. -Arslan, A., 2013. Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi, Medipress, 748s. 4. Warriss, P. D., 2010. Meat Science: An Introductory Text, Cambridge University Press, 248p. 5. Anar, Ş., 2012. Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Dora Basım Yayın, 432s



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bütünleme Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 15 3 45
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 3 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 4 20
Okuma 14 1 14
Toplam İş Yükü (saat) 125

PÇ 1
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
ÖÇ 7
ÖÇ 8
ÖÇ 9
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek