Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
SOGMS7009 | Sürdürülebilir Restoran Yönetimi | Ders | 1 | 1 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı, öğrencilerin, sürdürülebilirlik kavramı ile restoran işletmelerinde sürdürülebilir uygulamalar hakkında bilgi edinmesini sağlamaktır. Ayrıca öğrencilerin çevre ve sürdürülebilirlik doğrultusunda turizmin ve özellikle yiyecek içecek bölümlerinde sürdürülebilirlik ve çevre ilişkisini kurma becerilerine sahip olabilmeleri de dersin temel amacı içerisindedir.
Dr. Öğr. Üyesi. Çinuçen OKAT
1 | Restoran işletmelerinin faaliyet alanları ve sürdürülebilirlik hakkında bilgi sahibi olabilme |
2 | Restoran işletmelerinde sürdürülebilir üretim hakkında yorum yapabilme, |
3 | Restoran işletmelerinde sürdürülebilir pazarlama faaliyetleri, çevresel, uygulamalar ile ilgili fikir beyan edebilme, |
4 | Restoran işletmelerinde sürdürülebilir yeni uygulamaları tartışabilme |
5 | Restoranlarda İşletmelerinde sürdürülebilir sosyal sorumluluk uygulamaları hakkında yorum yapabilme |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Restoran İşletmeleri ve Sürdürülebilirlik ile İlgili Temel Kavramlar, Sürdürebilir Turizmin İlkeleri, Sürdürülebilir Yiyecek-İçecek Üretimi, Sürdürülebilir Yiyecek Tüketimi, Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Pazarlama Faaliyetleri, Restoran İşletmelerinde Çevresel Uygulamalar, Restoranlarda Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Uygulamaları, Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi, Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Sertifikasyon Programları, Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Menü Yönetimi, Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Atık Yönetimi
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Restoran İşletmeleri ile İlgili Temel Kavramlar | ||
2 | Sürdürülebilirlik ile İlgili Temel Kavramlar | ||
3 | Sürdürülebilir Yiyecek-İçecek Üretimi | ||
4 | Sürdürülebilir Yiyecek Tüketimi | ||
5 | Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Pazarlama Faaliyetleri | ||
6 | Restoran İşletmelerinde Çevresel Uygulamalar | ||
7 | Restoranlarda Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Uygulamaları, | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi | ||
10 | Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Sertifikasyon Programları | ||
11 | Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Atık Yönetimi | ||
12 | Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Menü Yönetimi | ||
13 | Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir İnsan Kaynakları Yönetimi | ||
14 | Restoran İşletmelerinde Sürdürülebilir Yenilikçi Yaklaşımlar | ||
15 | Sunumlar | ||
16 | Final Sınavı |
1. Koçak, N. . Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi, Ankara: Detay Yayıncılık. 2. Legrand, W., Sloan, P., & Chen, J. S. (2013). Sustainability in the hospitality industry 2nd ed: Principles of sustainable operations. Routledge. 3. İlgili makaleler, tezler ve araştırmalar.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı | 1 | 5 | 5 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 5 | 5 |
Derse Katılım | 10 | 3 | 30 |
Uygulama/Pratik | 10 | 3 | 30 |
Tartışma | 10 | 3 | 30 |
Soru-Yanıt | 10 | 2 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 125 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 5 | 3 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 |
ÖÇ 2 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 |
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 |