GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
SOGMS7001 Yöresel Mutfak Kültürü Ders 1 1 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Yöresel mutfağın ne olduğu ve bunun kültürel boyutuyla, ülkemizin farklı bölgelerine ait mutfakları, burada üretilen yemekleri, pişirme tekniklerini, sunumları ve kültürdeki yerini öğrenmek


Prof. Dr. Elvan Ocak


1 1. Ülkemizin farklı il ve bölgelerinin mutfak kültürü konusunda bilgi sahibi olur. 2. Yöresel mutfaklar ile ilgili tematik mönüler hazırlayabilir.

Birinci Öğretim


Yok


[Yok]


Dersin içeriğinde ülkemizin farklı il ve bölgelerinin mutfak kültürleri incelenecektir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Yöresel mutfak nedir? Yöresel mutfakları etkileyen faktörler
2 Türk mutfak kültürü
3 Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü
4 Güneydoğu Anadolu mutfak kültürü
5 güneydoğu Anadolu mutfak kültürü
6 Karadeniz Bölgesi mutfak kültürü
7 Karadeniz Bölgesi mutfak kültürü
8 İç Anadolu Bölgesi mutfak kültürü
9 İç Anadolu Bölgesi mutfak kültürü
10 Doğu Anadolu Bölgesi mutfak kültürü
11 Doğu Anadolu Bölgesi mutfak kültürü
12 Ege Bölgesi mutfak kültürü
13 Ege Bölgesi mutfak kültürü
14 Marmara Bölgesi mutfak kültürü

Bu konu ile ilgili hazırlanmış ders notları ve farklı kaynaklarda yayınlanmış makale ve kitaplar



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Seminer 1 50
Ev Ödevi 1 50
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 20 20
Seminer 1 30 30
Bireysel Çalışma 1 15 15
Okuma 1 35 35
Ev Ödevi 1 15 15
Toplam İş Yükü (saat) 115

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 5 5 5 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek