Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
SOGMS7001 | Yöresel Mutfak Kültürü | Ders | 1 | 1 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Yöresel mutfağın ne olduğu ve bunun kültürel boyutuyla, ülkemizin farklı bölgelerine ait mutfakları, burada üretilen yemekleri, pişirme tekniklerini, sunumları ve kültürdeki yerini öğrenmek
Prof. Dr. Elvan Ocak
1 | 1. Ülkemizin farklı il ve bölgelerinin mutfak kültürü konusunda bilgi sahibi olur. 2. Yöresel mutfaklar ile ilgili tematik mönüler hazırlayabilir. |
Birinci Öğretim
Yok
[Yok]
Dersin içeriğinde ülkemizin farklı il ve bölgelerinin mutfak kültürleri incelenecektir.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Yöresel mutfak nedir? Yöresel mutfakları etkileyen faktörler | ||
2 | Türk mutfak kültürü | ||
3 | Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü | ||
4 | Güneydoğu Anadolu mutfak kültürü | ||
5 | güneydoğu Anadolu mutfak kültürü | ||
6 | Karadeniz Bölgesi mutfak kültürü | ||
7 | Karadeniz Bölgesi mutfak kültürü | ||
8 | İç Anadolu Bölgesi mutfak kültürü | ||
9 | İç Anadolu Bölgesi mutfak kültürü | ||
10 | Doğu Anadolu Bölgesi mutfak kültürü | ||
11 | Doğu Anadolu Bölgesi mutfak kültürü | ||
12 | Ege Bölgesi mutfak kültürü | ||
13 | Ege Bölgesi mutfak kültürü | ||
14 | Marmara Bölgesi mutfak kültürü |
Bu konu ile ilgili hazırlanmış ders notları ve farklı kaynaklarda yayınlanmış makale ve kitaplar
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Seminer | 1 | 50 |
Ev Ödevi | 1 | 50 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Final Sınavı | 1 | 20 | 20 |
Seminer | 1 | 30 | 30 |
Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Okuma | 1 | 35 | 35 |
Ev Ödevi | 1 | 15 | 15 |
Toplam İş Yükü (saat) | 115 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 |