Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FBMJE7105 | Ekonomik Jeoloji | Ders | 1 | 1 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Yer kabuğu içerisinde bulunan jeolojik hammaddelerden, çeşitli yöntem ve etütler kullanılarak katma değeri yüksek ürünler elde edilmesini sağlamak ve bu hammaddelerin efektif bir şekilde ekonomiye kazandırılmasıdır.
Dr. Öğretim Üyesi Ali KILIÇER
1 | Jeolojik hammaddeler ile ilgili kavramlar ve konularda bilgi ve kabiliyetlerini geliştirir |
2 | Jeolojik hammaddelerden katma değeri yüksek ürünler elde edilmesi için farkındalık sağlar |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
1. Jeolojik Hammaddeler 2. Jeolojik hammaddelerde inovatif çalışmalar 3. Jeolojik hammaddelerin etkin değerlendirilmesi ve ar-ge çalışmaları 4. Bölge’deki jeolojik kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için araştırma ve değerlendirme çalışmaları
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Ekonomik Jeoloji Kavramı ve Yer Bilimlerindeki Tarihsel Gelişimi | ||
2 | Jeolojik Hammadde Kavramı | ||
3 | Jeolojik Hammaddelere Giriş-Metalik Olmayan Hammaddeler ve Özellikleri | ||
4 | Jeolojik Hammaddeler-Metalik Olmayan Hammaddeler ve Özellikleri (Devam Dersi) | ||
5 | Jeolojik Hammaddeler-Metalik Hammaddeler ve Özellikleri | ||
6 | Jeolojik Hammaddeler-Metalik Hammaddeler ve Özellikleri (Devam Dersi) | ||
7 | Türkiyede Bulunan Jeolojik Hammaddelere Genel Bakış | ||
8 | Türkiyede Bulunan Jeolojik Hammaddelere Genel Bakış | ||
9 | Van Gölü Havzasında Bulunan Metalik Hammaddeler | ||
10 | Van Gölü Havzasında Bulunan Ensüstriyel Hammaddeler | ||
11 | Ara Sınav | ||
12 | Jeolojik hammaddelerin etkin değerlendirilmesi ve ar-ge çalışmaları-1 | ||
13 | Jeolojik hammaddelerin etkin değerlendirilmesi ve ar-ge çalışmaları-2 | ||
14 | Jeolojik hammaddelerin etkin değerlendirilmesi ile ilgili uluslararası yayınların incelenmesi-1 | ||
15 | Jeolojik hammaddelerin etkin değerlendirilmesi ile ilgili uluslararası yayınların incelenmesi-2 | ||
16 | Bölge’deki jeolojik kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için araştırma ve değerlendirme çalışmaları-1 | ||
17 | Bölge’deki jeolojik kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için araştırma ve değerlendirme çalışmaları-2 | ||
18 | Bölge’deki jeolojik kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için araştırma ve değerlendirme çalışmaları-3 | ||
19 | Bölge’deki jeolojik kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için araştırma ve değerlendirme çalışmaları-4 | ||
20 | Bölge’deki jeolojik kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için araştırma ve değerlendirme çalışmaları-5 |
Glossary of Geology, 5th Ed. AGI, 2005 KILIÇER ALI (2017) Van Gölü Havzasındaki Pomza ve Perlit Madenlerinin Ekonomik Jeolojisi. KILIÇER ALI (2022). Characterization and Thermal Behavior of Modified Perlite with Carbon and Borax. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 27(1), 93-100., Doi: 10.53433/yyufbed.1059673 KILIÇER ALI (2018). Van Gölü Havzasındaki Perlit Madeninin Alkali-Slika Reaktivitesi (Asr) Üzerine Etkileri. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 23(3), 286-28 KILIÇER ALI (2018). Pomza ve Genlestirilmis Perlit Madenlerinin Köpük Betonda Agrega Olarak Kullanılması. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 23(3), 268-285. KILIÇER ALI (2023). Thermal and Surface Area Properties of Micro and Nano Sized Pumice. Journal of Nano Research, 79, 61-76., Doi: 10.4028/p-kh1ika KILIÇER ALI (2022). Production of pumice-containing nanofibers by electrospinning technique. MATERIALS SCIENCE-POLAND, 40(2), 206-213., Doi: 10.2478/msp-2022-0015 (Çeyreklik Dilim=Q4) DAYAN Ömer, KILIÇER ALI, BULUT AHMET, CEYLAN ESRA, TAYFUN ÜMIT, UZUN ORHAN, ZAHMAKIRAN MEHMET, YURDERI MEHMET (2022). Pumice-Supported Ruthenium nanoparticles as highly effective and recyclable catalyst in the hydrolysis of methylamine borane.. International Journal of Hydrogen Energy, Doi: 10.1016/j.ijhydene.2022.07.116 ÇETINKAYA TURGAY, CEYLAN ZAFER, ALTAY FILIZ, KILIÇER ALI, MERAL RACIYE (2021). A novel strategy for Au in food science: Nanoformulation in dielectric, sensory properties, and microbiological quality of fish meat. FOOD BIOSCIENCE, 41, Doi: 10.1016/j.fbio.2021.101024
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Beyin Fırtınası | 14 | 3 | 42 |
Makale Kritik Etme | 10 | 3 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 118 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |