Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
FBFKM7059 | Doğal Antioksidant Bileşiklerin Biyokimyası | Ders | 1 | 1 | 5,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin sonunda öğrenci; Antioksidanların kimyası ve biyolojik önemini, Antioksidant bileşiklerin özelliklerini, Serbest radikaller ile fenollerin reaksiyonları, Antioksidan mekanizmaları, Flavonoidleri, izoflavonoidleri, kateşinleri, azotlu antioksidanları, sülfür içeren antioksidanları,karotenoidleri, Polifenollerin metabolizmasını,,Polifenollerin antioksidan aktivitesi ve önemini, Antioksidanlar ve Sağlık açısından önemini üzerinde başarı bilgisini geliştirecek,, Bu konularla ilgili olarak karşılaşılabile-ceği problemlere çözüm önerileri üretebilecek, uygun ders planları geliştirebilecektir.
Prof. Dr. Suat Ekin
1 | Antioksidanların Kimyası ve Biyolojik önemi |
2 | Antioksidant Bileşiklerin Özellikleri |
3 | Serbest Radikaller ile Fenollerin Reaksiyonları |
4 | Antioksidan Mekanizmalar |
5 | Flavonoidler, İzoflavonoidler, Kateşinler, Azotlu Antioksidanlar, Sülfür İçeren Antioksidanlar, Karotenoidler |
6 | Polifenollerin Metabolizması |
7 | Polifenollerin Antioksidan Aktivitesi ve Önemi |
8 | Antioksidanlar ve Sağlık |
Yok
Yok
Antioksidanların Kimyası ve Biyolojik önemi, Antioksidant Bileşiklerin Özellikleri Serbest Radikaller İle Fenollerin Reaksiyonları Antioksidan Mekanizmalar Flavonoidler, İzoflavonoidler, Kateşinler, Azotlu Antioksidanlar, Sülfür İçeren Antioksidanlar, Karotenoidler, Polifenollerin Metabolizması Polifenollerin Antioksidan Aktivitesi ve Önemi Antioksidanlar ve Sağlık
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Antioksidanların Kimyası ve Biyolojik Önemi | ||
2 | Doğal Antioksidan Bileşikler | ||
3 | Antioksidant Bileşiklerin Özellikleri | ||
4 | Serbest Radikaller ile Fenollerin Reaksiyonları | ||
5 | Antioksidan Mekanizmalar | ||
6 | Fenolik Bileşıkler | ||
7 | Fenolik Maddelerin Kullanım Alanları | ||
8 | Fenolik Asitler | ||
9 | Flavonoidler | ||
10 | Antosiyanidinler | ||
11 | Terpenler | ||
12 | Polifenollerin Metabolizması | ||
13 | polifenollerin Antioksidan Aktivitesi ve Önemi | ||
14 | Antioksidanlar ve Sağlık |
1. Pokorny, J., Yanishlieva, N. and Gordon, M. (20011) Antioxidants in food Practical applications,p 7-249. CRC Press Cambridge England. 2. Packer, L., Hiramatsu, M.i and Yoshikawa T. (1999)Antioxidant Food Supplements in Human, p.3-96. Health Elsevier Inc. 3. C a d e n a s, E., P a c k e r, L. (2002) Handbook of Antioxidants,Second Edition, Revised and Expanded, Chaper. 1-32, Marcel Dekker, Inc.New York.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 60 |
Quiz | 1 | 10 |
Derse Katılım | 14 | 10 |
Seminer | 1 | 10 |
Ev Ödevi | 1 | 10 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı | 1 | 25 | 25 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 10 | 10 |
Quiz | 1 | 10 | 10 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Seminer | 1 | 20 | 20 |
Ev Ödevi | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 137 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 5 | |||||||||
ÖÇ 2 | 5 | |||||||||
ÖÇ 3 | 4 | |||||||||
ÖÇ 4 | 5 | |||||||||
ÖÇ 5 | 4 | |||||||||
ÖÇ 6 | 5 | |||||||||
ÖÇ 7 | 5 | |||||||||
ÖÇ 8 | 5 |