GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBFKM7059 Doğal Antioksidant Bileşiklerin Biyokimyası Ders 1 1 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin sonunda öğrenci; Antioksidanların kimyası ve biyolojik önemini, Antioksidant bileşiklerin özelliklerini, Serbest radikaller ile fenollerin reaksiyonları, Antioksidan mekanizmaları, Flavonoidleri, izoflavonoidleri, kateşinleri, azotlu antioksidanları, sülfür içeren antioksidanları,karotenoidleri, Polifenollerin metabolizmasını,,Polifenollerin antioksidan aktivitesi ve önemini, Antioksidanlar ve Sağlık açısından önemini üzerinde başarı bilgisini geliştirecek,, Bu konularla ilgili olarak karşılaşılabile-ceği problemlere çözüm önerileri üretebilecek, uygun ders planları geliştirebilecektir.


Prof. Dr. Suat Ekin


1 Antioksidanların Kimyası ve Biyolojik önemi
2 Antioksidant Bileşiklerin Özellikleri
3 Serbest Radikaller ile Fenollerin Reaksiyonları
4 Antioksidan Mekanizmalar
5 Flavonoidler, İzoflavonoidler, Kateşinler, Azotlu Antioksidanlar, Sülfür İçeren Antioksidanlar, Karotenoidler
6 Polifenollerin Metabolizması
7 Polifenollerin Antioksidan Aktivitesi ve Önemi
8 Antioksidanlar ve Sağlık


Yok


Yok


Antioksidanların Kimyası ve Biyolojik önemi, Antioksidant Bileşiklerin Özellikleri Serbest Radikaller İle Fenollerin Reaksiyonları Antioksidan Mekanizmalar Flavonoidler, İzoflavonoidler, Kateşinler, Azotlu Antioksidanlar, Sülfür İçeren Antioksidanlar, Karotenoidler, Polifenollerin Metabolizması Polifenollerin Antioksidan Aktivitesi ve Önemi Antioksidanlar ve Sağlık


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Antioksidanların Kimyası ve Biyolojik Önemi
2 Doğal Antioksidan Bileşikler
3 Antioksidant Bileşiklerin Özellikleri
4 Serbest Radikaller ile Fenollerin Reaksiyonları
5 Antioksidan Mekanizmalar
6 Fenolik Bileşıkler
7 Fenolik Maddelerin Kullanım Alanları
8 Fenolik Asitler
9 Flavonoidler
10 Antosiyanidinler
11 Terpenler
12 Polifenollerin Metabolizması
13 polifenollerin Antioksidan Aktivitesi ve Önemi
14 Antioksidanlar ve Sağlık

1. Pokorny, J., Yanishlieva, N. and Gordon, M. (20011) Antioxidants in food Practical applications,p 7-249. CRC Press Cambridge England. 2. Packer, L., Hiramatsu, M.i and Yoshikawa T. (1999)Antioxidant Food Supplements in Human, p.3-96. Health Elsevier Inc. 3. C a d e n a s, E., P a c k e r, L. (2002) Handbook of Antioxidants,Second Edition, Revised and Expanded, Chaper. 1-32, Marcel Dekker, Inc.New York.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 60
Quiz 1 10
Derse Katılım 14 10
Seminer 1 10
Ev Ödevi 1 10
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 20 20
Final Sınavı 1 25 25
Bütünleme Sınavı 1 10 10
Quiz 1 10 10
Derse Katılım 14 3 42
Seminer 1 20 20
Ev Ödevi 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 137

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 5
ÖÇ 2 5
ÖÇ 3 4
ÖÇ 4 5
ÖÇ 5 4
ÖÇ 6 5
ÖÇ 7 5
ÖÇ 8 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek