GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
FBZTB7049 Yemeklik Tane Baklagillerde Kalite Faktörleri Ders 1 1 5,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu derste öğrenci; Yemeklik tane baklagillerin temel kalite kavramlarını tanıyacak, yemeklik tane baklagillerin antimetabolitleri ve anti besleme faktörleri konularında bilgi ve kabiliyetlerini geliştirecek ve kalite faktörleri konusunda karşılaşılabileceği problemlere çözüm önerileri üretebilecektir.


Assist. Prof.Dr. Numan BİLDİRİCİ


1 Bu dersin sonunda öğrenci; Yemeklik tane baklagillerin temel kalite kavramları,
2 Yemeklik tane baklagillerin antimetabolitleri ve anti besleme faktörleri konularında bilgi ve kabiliyetlerini geliştirecek,
3 Pazarlama ve Tüketimde aranan Yenilebilir Tane Baklagilleri gerekli kalite özelliklerini öğrenecek,
4 Quality Factors and parameters that are effective,
5 Bu konularla ilgili olarak karşılaşılabileceği problemlere çözüm önerileri üretebilecek,


None


None


Tohum Yapısı, Yemeklik Tane Baklagillerdeki Anti metabolitler, Kükürt içeren amino asitler, Hidratasyon kapasitesi ve sert tohum kabuğu, Pişme zamanı, Pişme kalitesi, Protein Sindirilebilirliği, Anti besleme faktörleri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Tohum yapısı ve büyüklüğü
2 Yemeklik Tane Baklagillerdeki Anti metabolitler
3 Kükürt içeren amino asitler
4 Hidratasyon kapasitesi ve sert tohum kabuğu
5 Pişme zamanı ve Pişme kalitesi
6 Protein Sindirilebilirliği ve Anti besleme faktörleri
7 Yemeklik Tane Baklagillerin Üretilmesinde dikkat edilmesi gereken kalite unsurlarını
8 Yemeklik Tane Baklagillerin Tüketim ve Pazarlanmasında istenen ve aranan kalite özelliklerini
9
10
11
12
13
14
15
16



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 50
Sözlü Sınav 1 50
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

None


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 5 5
Final Sınavı 1 5 5
Derse Katılım 16 3 48
Sözlü Sınav 16 2 32
Ev Ödevi 16 2 32
Toplam İş Yükü (saat) 122

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20
ÖÇ 1 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 5 4 5 4 4
ÖÇ 4 5 5 5 5 5
ÖÇ 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek