GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TUREY4026 Uluslar Arası Mutfaklar Seçmeli Ders Grubu 4 8 3,00

Lisans


Türkçe


Dünya mutfaklarını tanıtmak ve Avrupa mutfaklarından yemeklerin yapılışını anlatarak uygulamasını yaptırmak.


Dr. Öğr. Ü. Sedat ŞAHİN


1 Avrupa mutfaklarını bilir.
2 Kültür mutfak ilişkisini tanımlar.
3 mutfaklara göre sunumları öğrenir.


Yok


Yok


Fransa mutfağı, İtalya mutfağı, İngiltere mutfağı, Almanya mutfağı, yunan mutfağı, Rus mutfağı


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Fransa mutfağı
2 Fransa mutfağı
3 İtalya mutfağı
4 İtalya mutfağı
5 İngiliz mutfağı
6 İngiliz mutfağı
7 Almanya, Avusturya, İsviçre mutfakları
8 Almanya, Avusturya, İsviçre mutfakları
9 Ara Sınav
10 İspanya Mutfağı
11 İspanya Mutfağı
12 İskandinav ve Rus mutfakları.
13 İskandinav ve Rus mutfakları.
14 Yunan mutfağı
15 Yunan mutfağı
16 Final Sınavı

1 Fumey, G. ve Etcheverria, O. (2007). Dünya Mutfakları Atlası. NTV Yayınları. 2 Gürbüz, B. (2007). Dünya Mutfağı. Ankara: Detay Yayıncılık. 3 Boyut Yayın Grubu. (2007). Dünya Yemekleri Serisi. İstanbul: Boyut Yayıncılık



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 2 11 22
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 11 22
Toplam İş Yükü (saat) 76

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
ÖÇ 1 3 4 4 4 5 3 3 3 5 4 4 5 3
ÖÇ 2 5 3 5 4 3 5 4 3 3 3 3 3 5
ÖÇ 3 5 4 3 3 3 5 4 5 3 3 3 5 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek