Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ZFZOO3005 | Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği | Ders | 3 | 5 | 4,00 |
Lisans
Türkçe
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliğinin temel prensiplerinin aktarılması, üretim teknikleri, yetiştirme pratikleri, kanatlı hayvanların bakım-yönetimi hakkında temel bilgiye sahip olmak
Dr. Öğr. Üyesi H. Cem GÜLER
1 | Dünya ve Türkiye Tavukçuluğunun mevcut durumu, üretim-tüketim seviyesi ve kanatlı sektörünün hayvancılık sektörü içindeki yerini bilir. |
2 | Kanatlı hayvanların anatomik yapısı, biyolojik ve fizyolojik fonksiyonlarını bilir. |
3 | Kanatlı hayvanların bakım-yönetimine ilişkin temel bilgi birikimi sağlanır. |
4 | Kanatlı hayvanları yetiştirilmesinde karşılaşılan problemleri çözme becerisi kazanır. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Türkiye tavukçuluğunun tarihsel gelişimi, kanatlı hayvan barınakları, kuluçkacılık ve embriyoloji, kanatlı hayvan ıslahı, yumurtacı, etlik ve damızlıkların bakım yönetimi, kanatlılarda besleme ve kanatlı hastalıkları.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Tavukçuluktaki gelişmeler ve türkiye tavukçuluğu | Bölüm tavukçuluk tesislerinin tanıtımı, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verme | |
2 | Tavuğun evciltilmesi, tavuk ırkları ve hibritler | Gaga kesimi | |
3 | Tavuğun biyolojik yapısı | Tavukçulukta kayıt tutma ve değerlendirme | |
4 | Tavukçuluk Ürünleri (Yumurta, et, vb) | Yumurtanın kalite özelliklerinin incelenmesi | |
5 | Embriyo gelişimi | Kuluçkalık döllü yumurta ve embriyo bilgisi | |
6 | Kuluçkacılık | Kuluçka makinelerinin çalışma prensipleri | |
7 | Kümesler ve donanımları | Kümes tipleri tanıtımı | |
8 | Ara sınav | Uygulama sınavı | |
9 | Etlik piliç yetiştiriciliği | Etlik piliçlerde üretimin değerlendirilmesi | |
10 | Yumurta tavuğu yetiştiriciliği | Yumurta tavuklarında üretimin değerlendirilmesi | |
11 | Damızlık tavuk yetiştiriciliği | Tavukçulukta yapay tohumlama | |
12 | Tavuk genetiği ve ıslahı | Kayıt tutma ve pedigrili sürünün önemi | |
13 | Kanatlılarda beslenme | Özel sektör yem fabrikası gezisi | |
14 | Kanatlı hastalıkları | Aşılar ve aşılama yöntemleri | |
15 | Yıl sonu sınavı |
Tavukçuluk Bilimi, Yetiştirme, Besleme ve Hastalıklar. Editörler: Prof Dr. Mesut Türkoğlu, Musa Sarıca
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 60 |
Derse Katılım | 1 | 10 |
Laboratuvar | 1 | 10 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 |
Laboratuvar Sınavı | 1 | 10 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 70 |
Quiz | 1 | 15 |
Final Sınavı için Bireysel Çalışma | 1 | 15 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 |
Final Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Quiz | 1 | 3 | 3 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Laboratuvar | 5 | 3 | 15 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 3 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 3 | 15 |
Laboratuvar Sınavı | 1 | 3 | 3 |
Toplam İş Yükü (saat) | 99 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |