GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZFBAH4014 SERT KABUKLU MEYVE TÜRLERİ Seçmeli Ders Grubu 4 8 3,00

Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı dersin sonunda öğrencilerin; Sert kabuklu meyve türlerinin yetiştiriciliği, çoğaltılması, hastalık zararlıları ve muhafazası konusunda bilgi ve becerilerini artırmak amaçlanmaktadır


Dr.Öğr.Üyesi Adnan YAVİÇ


1 Fındık, ceviz, kestane, badem ve Antep fıstığı gibi sert kabuklu meyve türlerinin; sistematikleri, yayılış alanları, Ülkemiz ve Dünya üretimi hakkında
2 Fındık, ceviz, kestane, badem ve Antep fıstığı gibi sert kabuklu meyve türlerinin morfolojik, fenolojik, pomolojik, biyolojik, ekolojik özellikleri ve iklim istekleri hakkında bilgi sahibi olur
3 Fındık, ceviz, kestane, badem ve Antep fıstığı gibi sert kabuklu meyve türlerinin anaçlarını, generatif ve vejetatif çoğaltma şekillerini öğrenir
4 Fındık, ceviz, badem, Antep fıstığı ve kestane gibi sert kabuklu meyve türlerinde çeşit seçimleri, dikim şekilleri, döllenme biyolojileri, verimlilikleri, bakım işlemleri hakkında bilgi sahibi olur
5 Fındık, ceviz, kestane, badem ve Antep fıstığı gibi sert kabuklu türlerinin hastalık ve zararlıları, hasat zamanları ve muhafaza uygulamalarını öğrenir


Yok


Yok


Fındık, ceviz, kestane, badem ve Antep fıstığı gibi sert kabuklu meyve türlerinin sistematikleri, yayılış alanları, kültür tarihleri, üretimleri ve ekonomileri, morfolojik, fenolojik, pomolojik, biyolojik, ekolojik özellikleri, iklim istekleri, yerli ve yabancı çeşitleri ve özellikleri genetik kaynakları, kimyasal yapıları, tohum ve anaçları, generatif ve vejetatif çoğaltma şekilleri, çeşit seçimleri, dikim şekilleri, döllenme biyolojileri, verimlilikleri, bakım işlemleri, hastalık ve zararlıları, hasat zamanları, muhafazası ve ticareti


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Fındığın, sistematiği, yayılış alanları, Ülkemiz ve Dünyada üretimi
2 Fındığın, morfolojik, fenolojik, pomolojik, biyolojik, ekolojik özellikleri ve iklim istekleri
3 Fındığın, çoğaltılması. çeşit seçimi, dikim şekilleri, döllenme biyolojisi, verimlilik ve bakım işlemleri, hastalık ve zararlıları, hasat zamanları
4 Cevizin, sistematiği, yayılış alanları, Ülkemiz ve Dünya üretimi
5 Cevizin morfolojik, fenolojik, pomolojik, biyolojik, ekolojik özellikleri ve iklim istekleri
6 Cevizin, çoğaltılması. çeşit seçimi, dikim şekilleri, döllenme biyolojisi, verimlilik ve bakım işlemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat zamanı
7 Ara sınav
8 Bademin, sistematiği, yayılış alanları, Ülkemiz ve Dünya üretimi
9 Bademin morfolojisi, pomolojik özellikleri ve ekolojik istekleri.
10 Bademin, çoğaltılması. çeşit seçimi, dikim şekilleri, döllenme biyolojisi, verimlilik ve bakım işlemleri, hastalık ve zararlıları, hasat zamanları ve
11 Antep fıstığının, sistematiği, yayılış alanları, Ülkemiz ve Dünya üretimi
12 Antep fıstığının, morfolojik, fenolojik, pomolojik, biyolojik, ekolojik özellikleri ve iklim istekleri
13 Antep fıstığının, çoğaltılması. çeşit seçimi, dikim şekilleri, döllenme biyolojisi, verimlilik ve bakım işlemleri, hastalık ve zararlıları, hasat zamanı
14 Kestanenin sistematiği, morfolojik, fenolojik, pomolojik, biyolojik, ekolojik özellikleri ve iklim istekleri, döllenme biyolojisi

1. Akça Yaşar. 2010. Ceviz yetiştiriciliği. Arı ofset. 2. Özçağıran ve ark., 2007. Ilıman İklim Meyve Türleri, Sert Kabuklu Meyveler, Cilt III, EÜ Zi Diğer Kaynaklar -



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 80
Quiz 2 20
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 10 10
Final Sınavı 1 17 17
Quiz 2 10 20
Derse Katılım 14 2 28
Toplam İş Yükü (saat) 75

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17
ÖÇ 1 3 3 4 3 2 2 3 3 5 3 3 3 3 2 4 3 3
ÖÇ 2 2 4 3 3 2 3 3 3 4 3 3 3 3 3 3 2 2
ÖÇ 3 3 3 4 2 2 2 3 4 4 2 3 4 3 3 3 3 3
ÖÇ 4 3 3 4 3 3 3 4 3 3 3 3 3 3 3 4 2 2
ÖÇ 5 3 3 4 3 2 3 3 3 4 3 3 3 4 3 3 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek