Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MYTRH2008 | TUR YÖNETİMİ | Ders | 2 | 4 | 4,00 |
Önlisans
Turizmin temel fonksiyonunu oluşturan Ingoing, Incoming ve Outgoing turların planlama aşamasından başlayıp gerçekleştirilmesi ve yönetilmesi. Maliyet hesaplama yönteminin verilmesi. Öğrencilere konuyla ilgili gerekli bilgi ve becerinin kazandırılması.
Öğr. Gör. Yasemin YETKİN
1 | Ingoing, Incoming ve Outgoing turların planlama aşamasından başlayıp gerçekleştirilmesi ve yönetilmesi hakkında bilgi sahibi olma. Turizmin temel fonksiyonlarını tanımlayabilme ve uygulayabilme. Maliyet hesaplama yöntemlerini öğrenme. Tur maliyet hesaplamalarını yapabilme ve bu hesaplamaları yönetebilme becerisi kazanma. |
2 | Tur operatörlüğü kavramını ve tarihçesini anlama. Tur operatörlerinin turizm sektöründeki rolünü kavrama. Uluslararası tur operatörlerinin çalışma şekillerini ve organizasyon yapılarını anlama. Global tur operatörlerinin piyasadaki etkilerini analiz edebilme. |
3 | • Tur operatörü ve seyahat acentası arasındaki farkları ayırt edebilme. Her iki kuruluşun turizm sektöründeki işlevlerini tanımlayabilme. Paket tur kavramını, tarihçesini ve özelliklerini öğrenme. Paket turların oluşturulma süreçlerini ve tarihsel gelişimini anlama. Paket turlarla ilgili tüketici sorunlarını tanımlayabilme. Tüketici sorunlarını çözmeye yönelik yaklaşımlar geliştirebilme. |
4 | Paket tur üretim aşamalarını öğrenme. Bir paket turun planlama, uygulama ve değerlendirme süreçlerini yönetebilme. Tur operatörleri ve oteller arasındaki ilişkileri anlama.Bu ilişkilerin nasıl yönetildiğini ve hangi anlaşmaların yapıldığını öğrenme. |
5 | • Seyahat işletmelerinde yönetim özelliklerini öğrenme. Yönetim stratejilerini ve uygulamalarını geliştirebilme becerisi kazanma. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Tur operatörlüğü kavramı, Uluslararası tur operatörleri, Tur operatörü ile seyahat acentası arasındaki farklar, Paket tur kavramı, tarihçesi ve özellikleri, Paket tur-tüketici sorunları, Paket tur üretim aşamaları, Tur operatörleri-oteller arasındaki ilişkiler, Seyahat işletmelerinde yönetim özellikleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Tur operatörlüğü kavramı | ||
2 | Tur operatörlüğü kavramı | ||
3 | Uluslararası tur operatörleri | ||
4 | Paket turları ve çeşitleri | ||
5 | Paket turları ve çeşitleri | ||
6 | Tur yönetimi personeli ve görevleri | ||
7 | Tur yönetimi personeli ve görevleri | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Tur yönetiminde istihdam olanakları | ||
10 | Tur yönetiminde istihdam olanakları | ||
11 | Tek merkezli tur operasyonlar uygulaması. | ||
12 | Tek merkezli tur operasyonlar uygulaması. | ||
13 | Çok merkezli tur operasyonlar uygulaması. | ||
14 | Çok merkezli tur operasyonlar uygulaması. | ||
15 | Çok merkezli tur operasyonlar uygulaması. | ||
16 | Final |
Profesyonel Turist Rehberliği, Demircan, M. Detay Yay., Ankara,2007 Turizmde Rehberlik, Ahipaşaoğlu, H. S., Detay Yay. Ankara, 2003 Tur Yönetimi ve Turist Rehberliği, Çolakoğlu, O. E., Epik, F., Efendi, E. Detay Yay. Ankara. 2007 Örneklerle Tur Planlaması ve Yönetimi, Değirmencioğlu, Ö., Detay Yayıncılık, Ankara 2021 Tur Planlaması Ve Yönetimi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, 2018
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 50 | 50 |
Final Sınavı | 1 | 50 | 50 |
Toplam İş Yükü (saat) | 100 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | PÇ 18 | PÇ 19 | PÇ 20 | PÇ 21 | |
ÖÇ 1 | |||||||||||||||||||||
ÖÇ 2 | |||||||||||||||||||||
ÖÇ 3 | |||||||||||||||||||||
ÖÇ 4 | |||||||||||||||||||||
ÖÇ 5 |